|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
||||
![]() ![]()
the end
|
|||||
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
KTO BĘDZIE MISTRZEM ?
Czas w końcu zadać to pytanie, w tym ogólnopolskim wątku ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Wg mnie niestety faworytem numer jeden jest Lech - im szybciej odpadnie z pucharów tym większe szanse na tytuł. Zimę dobrze przepracują i na wiosnę nie będą gubić punktów. Zgrany zespół z dobrą obroną i bramkarzami. Rudnevs w ataku coraz lepszy.
W drugiej grupie jest kilka zespołów (kolejność przypadkowa) - Polonia, Wisła, Legia, Jagiellonia - każdy ze swoimi problemami jak np. brak obrony w Wiśle, Wojciechowski w Polonii itd oraz zaletami. Inni raczej nie mają szans. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Dla mnie również największe szanse ma Lech. Zgrany, bez konfliktów, i doświadczony, w przeciwieństwie do Jagi, zespół. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@PoloniaDumaStolicy
Wg. mnie Polonia nie ma za bardzo szans na mistrza. Smolarek dla mnie obecnie jest zupełnie bez formy i w meczach nie pokazuje nic swoją grą kompromituje się. Przereklamowany piłkarzyk. Sobiech potrafi zmarnować mnóstwo sytuacji dowodem na to jest mecz z Polonią Bytom i sytuacje jakie marnował. Lini pomocy też nie macie takiej świetnej. Mierzejewski coś tam może zdziałać to głównie dzięki niemu na początku rozgrywek Polonia zdobywała punkty. Nigdy nie byłem również przekonany do Bruno. W obronie wielkich graczy nie macie... Pietrasiak co prawda reprezentant Polski, ale popełnia dużo błędów, Mynar nie jest zawodnikiem wysokiej klasy, Brzyski również etc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Sobiech - w tym sezonie zdobył już trzy gole w lidze. Więc na razie nie można mieć do niego zastrzeżeń, tym bardziej, że jest jeszcze młody. Tylko na miejscu Janasa wpuszczałbym go na drugie połowy w miejsce Gołębiewskiego. Gołąbek zamęczyłby ob obrońców, a Sobiech miałby większe pole popisu. Bruno - trzy gole. Jego gra jest wkurzająca, ale skuteczna. Chociaż strasznie działa na nerwy. Obrona - od rundy wiosennej będą Jodłowiec i Sadlok. ![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy Legia najbliżej drugiego miejsca? Zależy jak długo tam posiedzi Skorża.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
[QUOTE=PoloniaDumaStolicy;988540]
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
http://www.youtube.com/watch?v=U8wpjuh0-a0 Wojciechowski tez chodzi w swiecacym dresiku Ja myslalem ze najwieksi napinacze sa w Poznaniu ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najważniejsze jest to, że Sobiech potrafi dochodzić do sytuacji. Z czasem powinien mieć lepszą skuteczność, kiedy nabierze ogłady. Można było się martwić, jeżeli w ogóle nie miałby sytuacji.
A zauważyłeś na jakich pozycjach gra Sadlok w reprezentacji? Według mnie do Polonii szykowany jest na środkowego obrońcę - więc Jodłowiec pójdzie do pomocy. Pietrasiak raczej nie do ruszenia, bo jest jednym z ulubieńców Janasa. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A Ty myślisz że Waz prezio będzie czekał?Jego przerasta że można tylu kupić i nie wygrać meczu a co dopiero nie zdobyć mistrza.Tak więc wygląda na to że albo w tym roku albo w nieokreślonej przyszłości z innym właścicielem
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ograli Lecha - morale w górę. Klepną planowo w weekend Lechię i już będą w okolicach "piątki... Powoli ku górze. Polonia ma potencjał równie wielki, ale ma JW. Wisła broni się juz tylko nazwą. Niestety bez bramkarza i bez obrońców nie daję nam szans na złoto. Podium w zasięgu. Jagi od początku nie traktowałem poważnie (czyt: na podium) i tego się trzymam. Cionki, Kupisze itp dopiero zmierzą się Polonią, Legią, Koroną, i myślę że to zweryfikuje ich aspiracje. Fajna ekipa, ale spuchnie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jaga może spuchnać faktycznie, natomiast z Korony robi się niezła ekipa i ona może namiszać.
My - nie potracić dużo do zimy co wg mnie będzie niezwykle ciężko i liczyć na konkretne okienko i przygotowania. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W zasadzie to coś będziemy wiedzieć dopiero 20 kolejce to wtedy w sumie będziemy mogli oceniać kandydatów na mistrza, do spadku etc. Teraz możemy tylko przypuszczać. Sytuacja w tabeli jest zagmatwana teoretycznie nic jeszcze nie wiadomo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Widze, że hodujesz węże w kieszeniach Cupiała i Waltera, bo wiesz ile oni mogą wydać. Ktoś słyszał wcześniej o takim tworze ja JDC nim Wojciechowski nie kupił dla Polonii miejsca w Ekstraklasie? O Telefonice czy ITI słyszał każdy. Nie sztuką jest przepłacić za zawodników. Sztuką jest wzmocnić zespół za nieduże pieniądze i tak właśnie zrobiła Jaga i GKS Bełchatów. Można się tylko cieszyć, że Wojciechowski skupuje gwiadorków ekstraklasy, którym media wmówiły, że są najlepsi.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Możesz mi powiedzieć więcej o tym potencjale? Najlepiej wymień tych zawodników którzy twoim zdaniem mają szanse odgrywać jakąkolwiek rolę w naszej lidze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jak sprawa dotyczy zawodnika Wisły to Ekstraklasa S.A. działa błyskawicznie, jak Legii (Vrodljak) to tematu nie ma, czyli nic nowego w tym temacie.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
No tak rozumiem, wy sami nic nie umiecie wymyślić![]() Ale chociaż nie jesteśmy Groclinem i nie powinniśmy grać ligę niżej Wy za to nie potraficie zebrać 150 osób na wyjazd do Gdynii, dlatego musieliście go odwołać![]() PS jak leciał ten transparent na płocie gości na K6 w pseudoderbach gdy nas nie było? ''Jesteśmy zawsze tam...'' Buziek_LG patrząc na sam potencjał (nie na aktualną grę, która jest daleka od iedeału) to nie powiesz mi, że tacy piłkarze jak Vrdoljak czy Manu nie mają (przynajmniej na papierze, bo o tym piszemy) szans na podbicie naszej ligi- mówimy tu o podstawowym piłkarzu mistrza Chorwacji i podstawowym zawodniku 5 czy 6 ekipy w Portugalii. Do tego całkowicie zagubiony Knezevic, który, żeby było śmieszniej też był podstawowym piłkarzem w swoim klubie- mistrzu Serbii- Partizanie Belgrad. Potencjał jest, tylko Skorża nie potrafi tego ogarnąć (od początku nie byłem jego zwolennikiem w Legii). Potrzebny jest facet, który ma jakiekolwiek pojęcie o taktyce.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 30.09.2010 o godz. 08:03.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Teraz tylko obstawiać kogo nam zawieszą przed meczem z Legią.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Manu, Mezenga, Cabral, Antolovic, Vrdoljak - zawodnicy z potencjałem zdecydowanie powyżej średniej ligowej, ba - powyżej dobrego ligowego poziomu. W cv każdego z nich móżesz znaleźć sporo przesłanek do optymizmu. To nie sa zawodnicy wypaleni, tylko w idealnym dla piłkarzy wieku, wręcz młodzi. To nie są odpady z II Bundesligi itp. Cieszmy się, że dotąd nie zgrali się jak nalezy, ale przecież nic nie trwa wiecznie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ta cała sprawa z Chavezem jest chora. Przecież to było nieumyślne i takie sytuacje się zdarzają w meczach ale przecież komentatorzy musieli podczas meczu wydawać swoje sądy i wracać często do tej sytuacji , gazetki i różne stronki też robią wszystko żeby przypominać Komisji Ligi o karze dla Osmana. Na oficjalnej stronce Jest wytłumaczenie Osmana i ja mu wieżę ale przecież jest piłkarzem Wisły i trzeba go ukarać. Pamiętacie może wczorajszy mecz Ligi Mistrzów ManU - Valencia . Zawodnik Valencii też stanął na klatce Vidicia , też pewnie było to przypadkowe a może i umyślne ale nikt do tej sytuacji nie wracał , ani komentatorzy , ani sędzie nie dał za to katrki ani w mediach nie ma o tej sytuacji wzmianki więc dlaczego Chaveza za podobne zagranie mają zdyskwalfikować skoro one było całkowicie przypadkowe i niumyślne - on chciał wybić piłkę bo w pobliżu był drugi zawodnik Bełchatowa a Kuświk wykonał ruch nogą . Jeśli Osman za to zostanie ukarany to będzie skandal i krótko mówiąc brak sprawiedliwości. A czy został ukarany Kascelan za zajście w meczu z Lechem? Kiedy wyprostowaną noga przestawił Henrikesa(czy jak mu tam) ? Czy został ukarazny Arboleda za to że nie zszedł za czerwień do szatni? Nie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Niby po to zbiera się komisja, żeby ocenić czy Chavez zrobił to specjalnie, czy nie, bo niby jakaś tam kontrowersja jest. W sumie po to są. Tyle, że zdecydowanie się zgadzam, że akcja Vrdoljaka tym bardziej powinna być tematem, a nie była.
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Sartre : 30.09.2010 o godz. 09:07.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
wg mnie Chavez jak jak king kong zwrotny i on nie bardzo nad tymi kolumnami panuje. No ale komisja oceni
![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ja wam powiem zresztą, że się zdziwiłem trochę, bo jednak po Chavezie - co by nie mówić, stałym reprezentancie kraju, który wywalczył sobie udział na MŚ w Ameryce - spodziewałem się trochę więcej. Jeżeli mówimy już o papierach na wybijającego się zawodnika ligi, to on je ma. A jak oglądałem wasze zmagania z Bełchatowem, to miałem wrażenie, że on nie do końca nadąża za tym co się dzieje.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
W czasie meczu w temacie meczowym wszyscy jechali po Chavezie po tym zagraniu wiec nie ma co plakac,
a to, ze powiedzial, ze nie zrobil tego specjalnie to sorry ale co mial powiedziec ? ze chcial tego i w meczu rewanzowym mu poprawi ? A Peszko powiedzial, ze wypil tylko piwko jedno na zgrupowaniu kadry - tez mu wierzycie ? ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
Dostanie Chavez maksa czyli 3 mecze, później nadejdzie zima i ciężko mu się będzie przestawić. W tym roku pewnie dużo nie pogra i tyle. Wyjdzie na to ze dłuzej się o niego starali, niż bedzie grał. |
|
|