The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.09.2010, 14:59
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Z tego co pamietam to TS Wisła przekazała miastu tereny pod budowe stadionu, a przy Kałuzy widac było na odwrót, to miasto musiało wykupić dzialke pod budowe stadionu. Czy wobec tego opłaty za dzierżawe stadionu (te 1-3%) nie powinny być na Wiśle obniżone o wartość działki jaka przekazaliśmy miastu, a na Cracovii na odwrót?
Chyba powinni placic wiecej skoro miasto oprócz pieniedzy zainwestowanych w budowe, musiało dokupić grunt?
A rozbiezność nie bedzie mała, skoro 5ar tego całego zębu przeoryszy jest wyceniane na 1 mln zlotyych!
Jemu chodziło chyba o działki, które były własnością zakonu sąsiadujacego ze stadionem ale pewny na stówe nie jestem.
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.09.2010, 21:32
Pero napisał(a):Wyświetl post
Jemu chodziło chyba o działki, które były własnością zakonu sąsiadujacego ze stadionem ale pewny na stówe nie jestem.
Liczby nie klamia.
Stadion KSC kosztowal 140 mln+30 mln adaptacja, murawa i koszty administracyjne budowy (takie sa sumy ubezpieczenia i robilem tam lustracje ostatnio) a nasz 600 mln.
Na kim miasto bedzie sie chcialo odkuc?
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.09.2010, 22:14
Tutaj o stadionie KSC.
Jak słyszę powtarzające się w wypowiedzi tego pana słowo "wypieszczenie" i podziw w tym słowie wyrażony, to mnie po prostu krew zalewa:

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...arzyli,1535802
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 23.09.2010, 22:53
Od teraz za posty nie w temacie(nasza miłość do Majchrowskiego, wybory samorządowe, stadion KSC, Lecha itp. ) lecą upomnienia a potem bany. Macie tyle tematów na forum gdzie można o tym pisać no ale po co jak można ten temat zaśmiecać . Co usunę/ przeniosę posty nie w temacie to odrazu pojawiają sie nowe - dość.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.09.2010, 23:14
Powiedzcie mi po co są te dziury między sektorem G a narożnikiem skoro nie mają służyć do wjazdu karetek? Do czego są one zaprojektowane skoro nawet kibice tamtędy nie mogą chodzić? A moze jednak mogliby tamtędy przechodzić, a potem od dołu wchodzić na sektor C ( dawne D )?
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 23.09.2010, 23:21
licoo napisał(a):Wyświetl post
Powiedzcie mi po co są te dziury między sektorem G a narożnikiem skoro nie mają służyć do wjazdu karetek? Do czego są one zaprojektowane skoro nawet kibice tamtędy nie mogą chodzić? A moze jednak mogliby tamtędy przechodzić, a potem od dołu wchodzić na sektor C ( dawne D )?
Żeby mogły wjechać karetki czy straż. Przecież te pojazdy nie będą stały na plycie podczas meczu
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 24.09.2010, 08:27
^^^ To po co jest wjazd dla karetek przez pawilon?
Odpowiedz cytując
ksero87
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 24.09.2010, 09:02
jak po co ? żeby ludzie widzieli, iż nasz stadion to rodzynek, jedyny w swoim rodzaju stadion piłkarski z wjazdem dla karetek przed jakiś budynek ;p
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.09.2010, 09:11
Ta siatka za bramka to na stałe ?
http://www.2012.org.pl/pl/miasta-gos...ow/kamera.html
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 24.09.2010, 09:22
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Ta siatka za bramka to na stałe ?
http://www.2012.org.pl/pl/miasta-gos...ow/kamera.html
chyba tak , tylko czemu teraz jest jej więcej ? chyba że ja mam coś ze wzrokiem
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
mav23
Member

Od: 02.2009

Stary 24.09.2010, 10:39
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
^^^ To po co jest wjazd dla karetek przez pawilon?
Po to aby karetki mogły nim wjechać na boisko. Co nie znaczy że karetka będzie tam stała i jeżeli coś się stanie wjedzie akurat tym wejściem. Jest możliwość przejazdu i tyle.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 24.09.2010, 10:43
Luu... napisał(a):Wyświetl post
chyba tak , tylko czemu teraz jest jej więcej ? chyba że ja mam coś ze wzrokiem
Mogliby zmienić kolor tej siatki, bo z perspektywy boiska zbyt jaskrawo to wygląda, trybuny i oprawy będą gorzej widoczne
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.09.2010, 12:19
To nie chodzi o to, jak wygląda od strony boiska, tylko ważne, że nie jest aż tak bardzo widoczna z trybun. Zlewa się z zieloną murawą.
Też początkowo byłem zdania, że ten kolor jest nie bardzo, ale inni użytkownicy mnie przekonali..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 24.09.2010, 13:05
Na temat naszego stadionu już kilka litrów pomyj zostało wylanych nie bez przyczyny. Od murawy stadion prezentuje się rewelacyjnie. Ja już w żadne zapewnienia komucha i Niedziałkowskiej nie wierze od marca tego roku. PZPN chodź raz przysłużył się kibicom.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 24.09.2010, 13:18
Właśnie, "od murawy". Niesłusznie wylano pomyje wyłącznie w sprawie kiepskiej widoczności z trybun bocznych, reszta to niestety słuszne uwagi.
Pomyje będzie można lać jeszcze przez długi czas, dopóki nie zrobione zostanie coś z elewacją stadionu i otoczeniem, nie pojawią się telebimy, kioski gastronomiczne i dokończona trybuna zachodnia i północna.
Odpowiedz cytując
Domello
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 24.09.2010, 14:12
Skoro szlifuja elewacje, to czy bedzie ona pomalowana? Czy tez nadal nikt nic nie wie?
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 24.09.2010, 14:34
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Na temat naszego stadionu już kilka litrów pomyj zostało wylanych nie bez przyczyny. Od murawy stadion prezentuje się rewelacyjnie. Ja już w żadne zapewnienia komucha i Niedziałkowskiej nie wierze od marca tego roku. PZPN chodź raz przysłużył się kibicom.
Bo to taki komuszek - kłamczuszek.
Przejeżdzałem dziś koło stadionu rywalki i o ile żal trochę dupe ściska że swoim ziomkom JM zrobił na zewnątrz naprawdę fajne wykończenie to do ich 4 kas nie było ani 1/10 takich kolejek jak do nas przed Koroną
A no i dzisiaj przy okazj kupowania karnetu widziałem że wwożą już do poziomu -1 kleje i płytki gresowe.Przydałaby sie więc jakaś fotorelacja z prac na tym poziomie.
Nie wiem tez czy mnie oczy myliły ale na ostatniej kondygnacji (pod dachem) pojawiła sie centrala wentylacyjna - w narożniku północno - zachodnim.Chyba tam mialo byc centrum monitoringu (o ile pamietam bo nie mam dokumentacji)
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 24.09.2010 o godz. 14:38.
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 24.09.2010, 16:02
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Bo to taki komuszek - kłamczuszek.
Przejeżdzałem dziś koło stadionu rywalki i o ile żal trochę dupe ściska że swoim ziomkom JM zrobił na zewnątrz naprawdę fajne wykończenie to do ich 4 kas nie było ani 1/10 takich kolejek jak do nas przed Koroną
A no i dzisiaj przy okazj kupowania karnetu widziałem że wwożą już do poziomu -1 kleje i płytki gresowe.Przydałaby sie więc jakaś fotorelacja z prac na tym poziomie.
Nie wiem tez czy mnie oczy myliły ale na ostatniej kondygnacji (pod dachem) pojawiła sie centrala wentylacyjna - w narożniku północno - zachodnim.Chyba tam mialo byc centrum monitoringu (o ile pamietam bo nie mam dokumentacji)
czym sie znowu tu chwalic ze u nas byly kolejki ,to tylko kolejny gwóźdź do trumny ,u nich nie ma kolejek bo idzie to szybko i sprawnie i tyle w temacie
Odpowiedz cytując
philips kr
Banita

Od: 09.2010

Stary 24.09.2010, 17:03
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Pomyje będzie można lać jeszcze przez długi czas, dopóki nie zrobione zostanie coś z elewacją stadionu i otoczeniem, nie pojawią się telebimy, kioski gastronomiczne i dokończona trybuna zachodnia i północna.
To wszystko plus parkingi oraz jakis konkret na miejsce pawilonu.
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.09.2010, 17:06
Wybaczcie, nie jest to miejsce najodpowiedniejsze na tego rodzaju pytanie, ale tu na pewno ktoś będzie wiedział. Czy ul. Reymana jest już otwarta do swobodnego przejścia?
a, żeby nie było zupełnego OT:

Chrisman napisał(a):Wyświetl post
czym sie znowu tu chwalic ze u nas byly kolejki ,to tylko kolejny gwóźdź do trumny, u nich nie ma kolejek bo idzie to szybko i sprawnie i tyle w temacie
bzdura totalna, znajomy starozakonny mi właśnie pisał że na błoniach się opala, bo właśnie padł im system dystrybucji biletów i czekać musi.
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 24.09.2010, 17:07
dzisiaj o 14.00 nie była
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 24.09.2010, 20:29
o 18.00 także
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.09.2010, 21:51
Mecz Legia-Lech, kibice gości praktycznie zaraz przy kibicach gospodarzy. żadnego bufora. da się?
Ciekawe jak to u nas rozwiążą...

Aha i sprawa z fosami - to musi zostać? Na Łazienkowskiej jakoś takich wynalazków nie ma i piłkarze mogą normalnie podejść do trybun
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 24.09.2010, 22:37
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Mecz Legia-Lech, kibice gości praktycznie zaraz przy kibicach gospodarzy. żadnego bufora. da się?

Aha i sprawa z fosami - to musi zostać? Na Łazienkowskiej jakoś takich wynalazków nie ma i piłkarze mogą normalnie podejść do trybun
Z forum skyscraperscity

tomikos2 napisał(a):Wyświetl post
Aha, kibice Lecha chcieli zniszczyć płot odgradzający ich od reszty kibiców, na szczęście chyba zrezygnowali, bo sporo się przechylał już...
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 24.09.2010, 22:37
Fosy zostać muszą, nie ma innej rady. Trzeba byłoby je wyburzyć, zasypać się już tych za bramkami nie da.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.09.2010, 22:47
royalmichael napisał(a):Wyświetl post

dokladnie

na meczu Legii z Lechem nie bylo zadnych ochronarzy zdajsie i kibice stali praktycznie zaraz kolo siebie

a u nas 2 bufory 4 kordony policjii ,jescze niech wykoipia rów zaleja wodą i wrzucą aligatory
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.09.2010, 22:57
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
a u nas 2 bufory 4 kordony policjii ,jescze niech wykoipia rów zaleja wodą i wrzucą aligatory
This is forfit szwagier.

Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 24.09.2010, 23:03
Odkopali, ale teraz zewnętrzna krawędź wystaje, bo murawa została obniżona.
Niech tylko zrobią odpływ z fos za bramkami (kto normalny projektuje fosę bez odwodnienia, która zostaje zasypana?).
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 24.09.2010, 23:05
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Odkopali, ale teraz zewnętrzna krawędź wystaje, bo murawa została obniżona.
Niech tylko zrobią odpływ z fos za bramkami (kto normalny projektuje fosę bez odwodnienia, która zostaje zasypana?).
Posta skasowałem bo rzeczywiście wystawało by to ponad ziemie

Też sie nad tym odpływem zastanawiałem. Nie wiem czy palnują coś z tym zrobić czy zostawią?
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 24.09.2010, 23:08
^^
nie wiem.
Swoją drogą jak pisałeś o tym zasypaniu, to wpadł mi do głowy pomysł, aby tam kwietnik zrobić
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów