|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Przepuścili? O.o Ja po kilkunastu minutach oczekiwania wyszedłem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ktos zapytal o stadion pejsow, to odpowiedzial ze bedzie proba oswietlenia teraz i mecz w weekend... I ze ma nadzieje ze wygraja, czy to mam nadzieje ze wygraja pokazuje ze jest kibicem pejsow, a on ze gdyby to chodzilo o Wisle ze tak samo by odp bo to krakowski klub... mojego o stadion tez nie przepuscili.. I tez sie ktos zapytal dlaczego siedzial w drugim rzedzie na reprze, to powiedzial ze 1szym przestawieciele Australii a siadl tam gdzie bylo napisane 'Jacek Majchrowski'.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
". I ze ma nadzieje ze wygraja"
że wygraMY. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Myślę, że ukończenie Trybuny Północnej w przyszłym roku może być związane z jej finansowaniem. Koszt 7 mln ZIKIT jest w stanie znaleźć w swoim budżecie dopiero na 2011r. W tym roku nie mogli zrobić bo zwyczajnie nie mieli środków
![]()
Runner
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A sądzisz, że płacić będą teraz? Umowa z przedłużonym terminem płatności. Ostatnie raty za budowę trybuny zachodniej wpłyną do kasy Polimexu dopiero w 2014r, podobnie pewnie będzie z płatnością za wnętrze północnej.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Jakoś zbiegło się to z przetargiem na północną. |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Równocześnie Wisła Kraków informuje, że obecne Karty Kibica z końcem roku stracą ważność, a od stycznia wydawane będą nowoczesne karty, w oparciu o które Klub uruchomi nowe funkcjonalności dla kibiców. Dodatkowo od rundy wiosennej 2011 Klub uruchomi specjalny portal dający możliwość zakupu biletów przez Internet. Wiosną otwarty zostanie również sektor rodzinny, na którym na najmłodszych kibiców czekać będzie mnóstwo atrakcji.
wisla.krakow.pl
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 22.09.2010 o godz. 13:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Najgorsze jest to że to nowy przetarg. Budimex znowu nie wygra i będzie się odwoływał co z kolei opóźni inwestycje o następny miesiąc. No ale marzec 2011 wydaje mi się realny.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie dobrze, że jest przetarg.
Oprócz Polimexu może wystartować ktoś inny i wygrać, po czym weźmie się normalnie do pracy, a nie w trybie Polimexowym "rok po terminie". No i zlecenie tego Polimexowi z wolnej ręki wiązałby się zapewne z przepłaceniem, jak to już niejednokrotnie bywało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kryterium jest cena, więc wystarczy, że ktoś da mniej niż oni. Miejmy nadzieję, że ktoś taki się zgłosi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
jestem przekonany, że będzie startował i wygra Polimex. Mają zasadniczo wszystko już przygotowane, pracowników, sprzęt, część materiałów, zaplecze - wszystko już na miejscu. Po za tym znają krakowskie układy, inwestora, inspektora. Nic tylko od razu zaczynać pracę po uprawomocnieniu się decyzji. Mocno bym się zdziwił gdyby pozwolili przebić się w takiej sytuacji ceną..ktoś by za to poleciał w tej firmie. ZIKiT musi natomiast dobrze ten przetrag rozpisać z dobrze skonstruowana umową obwarowaną wysoką karą umowną za niedotrzymanie terminu i jakości wykonanych robót. Czy są w stanie nie wiem .... Ale jak są... to niech i nawet wygra Polimex i szybko wtedy to zrobią. Inna sprawa: czy jest jakaś wzmianka w specyfikacji technicznej lub w kosztorysie o elewacji trybuny północnej
Ostatnio edytowane przez runner : 22.09.2010 o godz. 17:19.
![]()
Runner
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
runner, Polimex buduje 2 trybuny - ja tej firmy mam już dość tutaj. Ich nie obchodzą żadne terminy, więc czemu mieliby dotrzymać kolejnego? Na ZIKIT znowu jakiegoś haka znajdą i zaplecze północnej zrobią na start nowego sezonu ekstraklasy, a nie na rundę wiosenną. A co do sprzętu - organizacja placu budowy to 2tyg, przy dobrej organizacji. Polimex zorganizować się nie umie, co już dobitnie pokazał.
I jeszcze jedno - jeśli nowa firma będzie budować zaplecze szybko, to zmusi Polimex do mobilizacji, aby oddać trybunę zachodnią nie później niż to zaplecze. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kasztan
Z kolei, jak bedzie więcj niż 20k to ja się zdziwię. Życzę tego chłopakom najszczerzej, bo sie inaczej gra przy pełnych niż przy przestrzelonych trybunach, ale ...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
, i zawsze tak bywa ze czesc miejsc bedzie wolne, bo komus moze nie odpowiadac miejsce z gorsza widocznoscia... a i bedzie rowniez sektor dla gości
Ostatnio edytowane przez Bartii : 22.09.2010 o godz. 18:21.
![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
mozna by zebrac jakas grupe i wbic na to piatkowe otwarcie muzeum.
i jak bedzie majcher przemawial, a pewnie bedzie to go wygwizdac czy cos. bo nie mozna dopuscic do tego zeby ten palant wygral poraz 3!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
To już było wiadomo wczoraj rano. Tłumaczenia Ochalika jak najbardziej sensowne. Nie rozumiem dlaczego sprzedaż karnetów ma być wyznacznikiem otwarcia stadionu? Trybuna zachodnia moze i bedzie otwarta na Legię gdyz nie jest to związane z przetargami
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Ja osobiście nie wierzę w średnią powyżej 20 tyś.Realnie to 15 max.W przyszłości jest to możliwe ale na dziś(w sensie ten sezon) to szału nie będzie. Świetnie by było gdyby 4 trybuny były gotowe na wiosnę ale to też nie jest pewne. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zachodnia do listopada? Bardziej prawdopodobne jest uderzenie asteroidy w Polskę.
Nawet skończenie jej na rundę wiosenną nie jest realne przy takim tempie prac. |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
nic dodać nic ująć..........
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Po raz pierwszy dziekuje PZPN ze cos dobrego dało, co prawda pośrednio - czyli przyspieszenie powrotu Wisły na Reymonta
![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() To już jest bardziej męczące niż relacje z Bogatyni i spod Pałacu Prezydenckiego! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Po co ten tekst? Chodzi Ci o tekst na onecie czy fakt że ktoś to przekleja na to forum? Każdy, powtarzam każdy tekst na temat opóźnień w ogólnodostępnych mediach jest bardzo nam potrzebny! Wielu uważa, że i tak wszyscy wiemy o walkach na tym stadionie i o opóźnieniach a jest to nieprawda. Przykład chociażby z osoatniego meczu gdzie kłóciłem się z kumplem (wieeeeloletni kibic Wisły) na temat wyjazdu karetek z pawilonu medialnego. Za cholere nie mógł w to uwierzyć a niby stary kibic i powinien to wiedzieć. Ludzie nie zdają sobie sprawy z tego jak nas robi miasto w balona...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Stadion to nasza świątynia ! Musimy walczyć na każdym możliwym froncie o to aby w końcu został oddany w całości do użytku ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W poniedziałek powiedzą, że z niezależnych od inwestora i wykonawcy przyczyn, stadion zostanie otwarty w lutym. To już będzie kolejna cudowna śpiewka o tym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Chyba powinni placic wiecej skoro miasto oprócz pieniedzy zainwestowanych w budowe, musiało dokupić grunt? A rozbiezność nie bedzie mała, skoro 5ar tego całego zębu przeoryszy jest wyceniane na 1 mln zlotyych! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|