The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.09.2010, 21:26
Raphael napisał(a):Wyświetl post
. Jednak trzeba to robić umiejętnie i nie faworyzować żadnej ze stron. .
Proste, dlatego trzeba było teraz odpuścić i zawiesić na następny. A że Lech gra znowu z Warszawa, tym razem Polonią to trzeba jeszcze na następny, bo nie można faworyzować Warszawy. Najdogodniej będzie wybrać mecz z Cracovią, bo 1)już był 2)jest beznadziejna.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.09.2010, 21:35
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Proste, dlatego trzeba było teraz odpuścić i zawiesić na następny. A że Lech gra znowu z Warszawa, tym razem Polonią to trzeba jeszcze na następny, bo nie można faworyzować Warszawy. Najdogodniej będzie wybrać mecz z Cracovią, bo 1)już był 2)jest beznadziejna.
Raczej wlepić wyższą kare finansową Zielińskiemu (bo dyskwalifikacja to trochę za wysoka kara wg mnie, już nawet nie ważne, że przed meczem z "L") i w innych opisywanych tu przypadkach (Boguski, Vrdoljak) też podjąć sprawiedliwe decyzje. Przede wszystkim nie zabijać ducha rywalizacji.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 23.09.2010 o godz. 21:38.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 23.09.2010, 21:38
A cóż wy tak tego wuefiste bronicie - kolejny raz zachował się jak burak i wreszcie się ktoś zlitował i coś z nim zrobił.

Ps. nadchodzi jeden z 4 dni w roku kiedy będę kibicował Legii ))))
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 23.09.2010, 21:43
Raczej wlepić wyższą kare finansową Zielińskiemu (bo dyskwalifikacja to trochę za wysoka kara wg mnie, już nawet nie ważne, że przed meczem z "L")
Znając życie to nawet nie wiesz co Zieliński powiedział.. Serio czasami warto powiedzieć: myliłem się albo dałem się nabrać
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.09.2010, 21:59
Dobra - pytanie do kibiców Lecha:
Czy uważacie, że Zieliński nie zasługuje na karę? Ale tak serio, bo o ile rozumiem wasze emocje przed meczem z Legią, to wisiała ona nad nim już od dłuższego czasu. Naubliżał jak prostak sędziemu podczas konferencji, odstawia jakieś cyrki podczas meczy...

Piłka to rozrywka, na transmisje idą duże pieniądze, a reklamodawcy i stacje telewizyjne nie chcą by produkt o nazwie Ekstraklasa kojarzył się z akcjami jak spod wiejskiej dyskoteki. Dlatego takie zachowania będą tępione.

A że timing jest jaki jest...

Trzeba się przyzwyczaić. Wy przynajmniej macie pewność, że zasłużył, bo akcja z Boguskim to dopiero był przekręt...

Do czego zmierzam - wygląda to nieciekawie, ale Zieliński sam się o to prosił. To nie był nawet pretekst, gość jechał po bandzie, aż wreszcie się doigrał. Wszyscy zapłacicie za jego głupotę i brak kultury.

P.S. Na pocieszenie - Legia nic na tym nie zyska, bo Skorża to żaden trener Już lepiej dla nich, gdyby to jego zawiesili, może by zmiennik przynajmniej ze zmianami trafił.

Jeśli przed niezwykle ważnym meczem wyklucza się, w oparciu o wątpliwą szkodliwość przewinienia, ważny element drużyny przeciwnej, jakim jest trener, to coś tu nie gra.
Szkodliwość wcale nie jest wątpliwa. Zieliński robił straszną wieś, było kwestią czasu kiedy się doigra...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.09.2010 o godz. 22:19.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Stary 23.09.2010, 22:10
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Znając życie to nawet nie wiesz co Zieliński powiedział.. Serio czasami warto powiedzieć: myliłem się albo dałem się nabrać
Trzymasz się uparcie tego Zielińskiego, a to jest tylko jeden przypadek. Tak jak pisałem, istotne jest dla mnie sprawiedliwe traktowanie wszystkich drużyn. Legia w niektórych przypadkach jest niestety trochę faworyzowana przez centralę (nie ona jedna, np. warto przypomnieć sobie decyzje komisji licencyjnej). Gdyby nie poprzednie ciekawe decyzje to w ogóle nie pisałbym tu o Zielińskim.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.09.2010, 22:19
Trzymasz się uparcie tego Zielińskiego, a to jest tylko jeden przypadek. Tak jak pisałem, istotne jest dla mnie sprawiedliwe traktowanie wszystkich drużyn. Legia w niektórych przypadkach jest niestety trochę faworyzowana przez centralę (nie ona jedna, np. warto przypomnieć sobie decyzje komisji licencyjnej). Gdyby nie poprzednie ciekawe decyzje to w ogóle nie pisałbym tu o Zielińskim.
O matko. Tak było odkąd pamiętam.

Taki Kucharski przespacerował się kiedyś po Głowackim, a komisja pogroziła mu tylko palcem. Do dziś mnie krew zalewa, jak o tym myślę, ale takie są realia
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 23.09.2010, 22:23
nadchodzi jeden z dwóch dni w roku kiedy będę kibicował Amicolechowi. Dobić tą warszafską kur...tyzanę!!!
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 23.09.2010, 22:25

Taki Saks był jednocześnie pracownikiem Telefoniki i konstruował zestawy sędziowskie na mecze, a taki Basałaj był najpierw prezesem Wisły, potem szefem Ekstraklasy, a teraz znowu prezesem Wisły. Do dziś mnie krew zalewa, jak o tym myślę, ale takie są realia

Każdy takie coś ma na każdego i każdy będzie próbował to obalać.

"Takie są realia"
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Stary 23.09.2010, 22:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Taki Kucharski przespacerował się kiedyś po Głowackim, a komisja pogroziła mu tylko palcem. Do dziś mnie krew zalewa, jak o tym myślę, ale takie są realia
Jak wiem, że tak było, jest i będzie. Nie tylko w naszej lidze. Mimo tego jak sytuacja się po raz n-ty powtarza to wcale nie znaczy, że nie można po raz n-ty zwrócić na to uwagę.

1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ale jaka sytuacja się powtarza bo nie za bardzo rozumiem?Słusznie dostał bana na 2 mecze?Słusznie, więc o co chodzi?
W meczu Legia-Cracovia rzut wolny też był słuszny, tj. zgodny z przepisami, jednak w zestawieniu z innymi decyzjami sędziego w tym i wielu innych meczach w identycznych sytuacjach pojawia się pewna niekonsekwencja. Ale o tym była już dyskusja.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 23.09.2010 o godz. 22:49.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.09.2010, 22:42
Mimo tego jak sytuacja się po raz n-ty powtarza to wcale nie znaczy, że nie można po raz n-ty zwrócić na to uwagę.
Ale jaka sytuacja się powtarza bo nie za bardzo rozumiem?Słusznie dostał bana na 2 mecze?Słusznie, więc o co chodzi?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.09.2010, 23:17
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
On go zdobył czy raczej jego koledzy? Z tego co pamiętam to nie grał w finale.
Do tego finału trzeba było dojść.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 24.09.2010, 00:21
Nie wiem czy warto jutro kibicowac Lechowi... Wszystkie znaki na niebie i pod stadionem wskazuja ze w razie porazki z Leszkami Maciek bedzie musial szukac innego "Klanu"

Tekst o kur....tyzanie przemilcze bo z burakami nie ma co wojowac "Czlowiek ze wsi wyjdzie..."

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.09.2010, 01:05
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy warto jutro kibicowac Lechowi... Wszystkie znaki na niebie i pod stadionem wskazuja ze w razie porazki z Leszkami Maciek bedzie musial szukac innego "Klanu"

Tekst o kur....tyzanie przemilcze bo z burakami nie ma co wojowac "Czlowiek ze wsi wyjdzie..."
Chłopak się tak dowartościował a Ty go zlewasz - nie ładnie

A Maćkiem to proszę bez takich żartów
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 24.09.2010, 01:18
Mam tak samo kreseq.
Na mecz się dzisiaj wybieram, ale dla dopingu. Wynik jest kwestią drugorzędną, ale chyba pora zwijać manatki panie Maćku.
Odpowiedz cytując
transmisje
Member

Od: 05.2010

Stary 24.09.2010, 01:39
Witam,

Pyt. Czy Zieliński dostał karę słusznie?
Odp. Kara się należała bo było to kolejne przewinienie w ciągu 2 tygodniu a nie dzień po dniu jak to mówi tutaj Legionista.

Pyt. Czy należało się akurat przed meczem?
Odp. Jeśli się nie mylę to władza się spotyka w czwartki i wtedy podejmuje decyzje więc wyluzujcie.

Pyt. Czy kara nie jest zbyt surowa?
Odp. Ciężko powiedzieć: (Przerwa meczu: Zieliński wbiega na murawę i odgania grajków po czym dyskutuje z arbitrem i schodzą do szatni. Druga połowa i wszyscy wychodzą a Zieliński nagle wysłany na trybuny. Tydzień wcześniej to kierownik Lecha został odesłany na trybuny a Zieliński dostał raczej karę za wypowiedź późniejszą. Przypomnę że karny dla Śląska niesłuszny a według powtórek C+ spalonego Rudnevsa nie było)

A co do jutra to mam nadzieję że wygramy

Pozdro

EDIT: Wolfy ma trochę racji, Na pocieszenie dodam że Lech w drugiej Połowie bez Zielińskiego zagrał znacznie lepiej
Ostatnio edytowane przez transmisje : 24.09.2010 o godz. 01:44.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 24.09.2010, 02:09
transmisje napisał(a):Wyświetl post
Pyt. Czy Zieliński dostał karę słusznie?
Odp. Kara się należała bo było to kolejne przewinienie w ciągu 2 tygodniu a nie dzień po dniu jak to mówi tutaj Legionista.
Legionista jednak ma rację, bo nie pisał, ze przewinienie nastąpiło dzień po dniu (bo niby jak?) tylko, że między drugim przewinieniem, a pierwszą karą minął... jeden czy dwa dni. A to różnica. Jednego dnia facet zostaje ukarany za buracki styl, by drugiego czy trzeciego dnia znowu uprawiać buracki styl.

Ale i tak dzięki za dość wyważone oceny
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.09.2010, 07:29
Nie ma co myśleć czy słusznie czy nie słusznie.
Jeśli brali wypowiedź publiczną po meczu z Jagiellonią o "synku z mlekiem pod nosem" to OK. A tego co Zieliński mówił do sędziego w przerwie meczu - nikt nie wie oprócz niego i sędziego. Bo to co w protokółach wypisują sędziowie po meczach to często mija się z tym jak było naprawdę.
Dziś Legia wygra. Skorża zaskoczy taktyką (pewnie pressing przez 90 minut). Skorża zostanie na długie lata w Legii bo potrafi zmobilizować drużynę i wykrzesać z nich to co najlepsze. No bo skoro Legia zaskoczy w meczu z Lechem to chyba już będzie miał z górki co nie?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.09.2010, 10:27
sq napisał(a):Wyświetl post
. Bo to co w protokółach wypisują sędziowie po meczach to często mija się z tym jak było naprawdę.
Jakieś dowody czy to takie Twoje luźne przemyślenia?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.09.2010, 10:44
Cytat:
No bo skoro Legia zaskoczy w meczu z Lechem to chyba już będzie miał z górki co nie?
Ale dlaczego? Na dziś dzień Lech nie wybija się jakoś ponad przeciętność ligi. Jest parę zespołów w lepszej formie.

Optymalny będzie remis. Lech straci punkty, Legia dalej będzie tkwić na dole tabeli, Maciuś na tym "sukcesie" dojedzie przynajmniej do zimy
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.09.2010, 11:33
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Ale dlaczego? Na dziś dzień Lech nie wybija się jakoś ponad przeciętność ligi. Jest parę zespołów w lepszej formie.

Optymalny będzie remis. Lech straci punkty, Legia dalej będzie tkwić na dole tabeli, Maciuś na tym "sukcesie" dojedzie przynajmniej do zimy
Ten "sukces"jest nam naprawdę potrzebny. Maciuś w Legii to nasze spokojne budowanie zespołu bez presji,że najgroźniejszy konkurent ucieka w tabeli. Podział punktów jest dla nas idealny ale nie byłbym taki okrutny i życzyłbym im także zwycięstwa. To jeszcze bardziej uwiarygodniłoby Skorżę w oczach zarządu Legii,że facet jest ok wie co robi i w ogóle. A Amika jest do puknięcia jak najbardziej, nic specjalnego nie grają a każda ich strata punktowa obecnie także zmniejsza szanse na osiągnięcie solidnego rezultatu na koniec sezonu. Poza tym oni teraz w głowie mają LE. Liczę na zwycięstwo Legii.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.09.2010, 11:38
stawiam na 0-3

nie wiem czemu, bo znajac zycie skonczy sie 0-0 ale powiedzialem tak koledze z tydzien temu i teraz bede sie tego trzymał.

tylko z drugiej strony porażka spowoduje wakat w Legii, i na bank pójdą tropem Wisły czyli ściągając ludzi nie z naszej bajki.
hmm czyli remis byłby w sumie najlepszy, albo nawet remis ze wskazaniem na Legii czyli z 4 kontuzjami w Lechu.
to jest optymalny wynik dla mnie 0-0 i masa kontuzji i czerwonych kartek. Pure Football
Ostatnio edytowane przez szprotson : 24.09.2010 o godz. 11:40.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
penetracja
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 24.09.2010, 11:39
najgroźniejszy konkurent do spadku chyba
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.09.2010, 11:43
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Jakieś dowody czy to takie Twoje luźne przemyślenia?
Moje własne doświadczenia, kiedy w protokóle sędzia powypisywał rzeczy których ode mnie nie usłyszał. No ale że sędzia nie kłamie to się skończyło karą. No ale to nie była Ekstraklasa

Nie chodzi o ponad przeciętność. Słaba forma Lecha nic tu nie ma do gadania. Chodzi wygranie prestiżowego meczu przy komplecie publiczności.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 24.09.2010, 11:44

Ty bardziej, że w meczu o PP męczył się niemiłosiernie,a nie grało bodajże dwóch z podstawowego składu.
Jako, że leżącego się nie kopie remis w tym meczu najbardziej by mnie usatysfakcjonował. Maciuś zachowa posadę do zimy, a może i do lata i spuści Legię do 1 ligi, a Cracovia podąży w ich ślady. 1 pkt zniknie z tabeli, a my oskubiemy GKS 4:0 i wszyscy będą zadowoleni.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.09.2010, 11:58
Ciekawi mnie co musi zrobić Vrodijak żeby chłopa zdyskwalifikowali. Chodzenie po ręce to za mało, szkoda że Boguskiego powiększali z drugiej strony boiska, a tego jak mają na patelni to nic nie ma.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.09.2010, 12:01
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują,że Legia tego meczu nie przegra. 2:1 dla wojskowych.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 24.09.2010, 12:04
Nie łudźcie się. Nie wygramy tego meczu, a Maciuś w sobotę poleci...

Na marginesie do czego to doszło, żeby kibice Wisły życzyli Legii wygranej, a kibice Legii życzyli swojemu zespołowi porażki.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.09.2010, 12:05
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Wojciech Zieliński - Przewodniczący Komisji Ligi
Piotr Jakubicz
Jan Roliński
Krzysztof Gacek
Filip Jańczuk
Bartosz Urbańczyk
Wojciech Korpetta - Sekretarz Komisji Ligi

A z jakich miast jest to towarzystwo, zeby się czasem nie okazało, że tak jak poprzednio, 99 % z Warszawy lub województwa i jeden z Poznania. Taki był skład jak głosowano nad Boguskim.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.09.2010, 12:13
carpenter napisał(a):Wyświetl post
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują,że Legia tego meczu nie przegra. 2:1 dla wojskowych.
Jakie to znaki?
Pojawiły się jakieś nowe kręgi w zbożu w Wylatowie?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów