|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Proste, dlatego trzeba było teraz odpuścić i zawiesić na następny. A że Lech gra znowu z Warszawa, tym razem Polonią to trzeba jeszcze na następny, bo nie można faworyzować Warszawy. Najdogodniej będzie wybrać mecz z Cracovią, bo 1)już był 2)jest beznadziejna.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Raczej wlepić wyższą kare finansową Zielińskiemu (bo dyskwalifikacja to trochę za wysoka kara wg mnie, już nawet nie ważne, że przed meczem z "L") i w innych opisywanych tu przypadkach (Boguski, Vrdoljak) też podjąć sprawiedliwe decyzje. Przede wszystkim nie zabijać ducha rywalizacji.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 23.09.2010 o godz. 21:38.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
A cóż wy tak tego wuefiste bronicie - kolejny raz zachował się jak burak i wreszcie się ktoś zlitował i coś z nim zrobił.
Ps. nadchodzi jeden z 4 dni w roku kiedy będę kibicował Legii )))) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dobra - pytanie do kibiców Lecha:
Czy uważacie, że Zieliński nie zasługuje na karę? Ale tak serio, bo o ile rozumiem wasze emocje przed meczem z Legią, to wisiała ona nad nim już od dłuższego czasu. Naubliżał jak prostak sędziemu podczas konferencji, odstawia jakieś cyrki podczas meczy... Piłka to rozrywka, na transmisje idą duże pieniądze, a reklamodawcy i stacje telewizyjne nie chcą by produkt o nazwie Ekstraklasa kojarzył się z akcjami jak spod wiejskiej dyskoteki. Dlatego takie zachowania będą tępione. A że timing jest jaki jest... Trzeba się przyzwyczaić. Wy przynajmniej macie pewność, że zasłużył, bo akcja z Boguskim to dopiero był przekręt... Do czego zmierzam - wygląda to nieciekawie, ale Zieliński sam się o to prosił. To nie był nawet pretekst, gość jechał po bandzie, aż wreszcie się doigrał. Wszyscy zapłacicie za jego głupotę i brak kultury. P.S. Na pocieszenie - Legia nic na tym nie zyska, bo Skorża to żaden trener Szkodliwość wcale nie jest wątpliwa. Zieliński robił straszną wieś, było kwestią czasu kiedy się doigra...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.09.2010 o godz. 22:19.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzymasz się uparcie tego Zielińskiego, a to jest tylko jeden przypadek. Tak jak pisałem, istotne jest dla mnie sprawiedliwe traktowanie wszystkich drużyn. Legia w niektórych przypadkach jest niestety trochę faworyzowana przez centralę (nie ona jedna, np. warto przypomnieć sobie decyzje komisji licencyjnej). Gdyby nie poprzednie ciekawe decyzje to w ogóle nie pisałbym tu o Zielińskim.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Taki Kucharski przespacerował się kiedyś po Głowackim, a komisja pogroziła mu tylko palcem. Do dziś mnie krew zalewa, jak o tym myślę, ale takie są realia ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Online |
|
|
nadchodzi jeden z dwóch dni w roku kiedy będę kibicował Amicolechowi. Dobić tą warszafską kur...tyzanę!!!
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Taki Saks był jednocześnie pracownikiem Telefoniki i konstruował zestawy sędziowskie na mecze, a taki Basałaj był najpierw prezesem Wisły, potem szefem Ekstraklasy, a teraz znowu prezesem Wisły. Do dziś mnie krew zalewa, jak o tym myślę, ale takie są realia Każdy takie coś ma na każdego i każdy będzie próbował to obalać. "Takie są realia" ![]() ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W meczu Legia-Cracovia rzut wolny też był słuszny, tj. zgodny z przepisami, jednak w zestawieniu z innymi decyzjami sędziego w tym i wielu innych meczach w identycznych sytuacjach pojawia się pewna niekonsekwencja. Ale o tym była już dyskusja.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 23.09.2010 o godz. 22:49.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ale jaka sytuacja się powtarza bo nie za bardzo rozumiem?Słusznie dostał bana na 2 mecze?Słusznie, więc o co chodzi?
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Do tego finału trzeba było dojść.
![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Nie wiem czy warto jutro kibicowac Lechowi... Wszystkie znaki na niebie i pod stadionem wskazuja ze w razie porazki z Leszkami Maciek bedzie musial szukac innego "Klanu"
Tekst o kur....tyzanie przemilcze bo z burakami nie ma co wojowac ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A Maćkiem to proszę bez takich żartów ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Mam tak samo kreseq.
Na mecz się dzisiaj wybieram, ale dla dopingu. Wynik jest kwestią drugorzędną, ale chyba pora zwijać manatki panie Maćku. |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Witam,
Pyt. Czy Zieliński dostał karę słusznie? Odp. Kara się należała bo było to kolejne przewinienie w ciągu 2 tygodniu a nie dzień po dniu jak to mówi tutaj Legionista. Pyt. Czy należało się akurat przed meczem? Odp. Jeśli się nie mylę to władza się spotyka w czwartki i wtedy podejmuje decyzje więc wyluzujcie. Pyt. Czy kara nie jest zbyt surowa? Odp. Ciężko powiedzieć: (Przerwa meczu: Zieliński wbiega na murawę i odgania grajków po czym dyskutuje z arbitrem i schodzą do szatni. Druga połowa i wszyscy wychodzą a Zieliński nagle wysłany na trybuny. Tydzień wcześniej to kierownik Lecha został odesłany na trybuny a Zieliński dostał raczej karę za wypowiedź późniejszą. Przypomnę że karny dla Śląska niesłuszny a według powtórek C+ spalonego Rudnevsa nie było) A co do jutra to mam nadzieję że wygramy ![]() Pozdro EDIT: Wolfy ma trochę racji, Na pocieszenie dodam że Lech w drugiej Połowie bez Zielińskiego zagrał znacznie lepiej ![]()
Ostatnio edytowane przez transmisje : 24.09.2010 o godz. 01:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale i tak dzięki za dość wyważone oceny ![]() ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Nie ma co myśleć czy słusznie czy nie słusznie.
Jeśli brali wypowiedź publiczną po meczu z Jagiellonią o "synku z mlekiem pod nosem" to OK. A tego co Zieliński mówił do sędziego w przerwie meczu - nikt nie wie oprócz niego i sędziego. Bo to co w protokółach wypisują sędziowie po meczach to często mija się z tym jak było naprawdę. Dziś Legia wygra. Skorża zaskoczy taktyką (pewnie pressing przez 90 minut). Skorża zostanie na długie lata w Legii bo potrafi zmobilizować drużynę i wykrzesać z nich to co najlepsze. No bo skoro Legia zaskoczy w meczu z Lechem to chyba już będzie miał z górki co nie? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Jakieś dowody czy to takie Twoje luźne przemyślenia?
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Optymalny będzie remis. Lech straci punkty, Legia dalej będzie tkwić na dole tabeli, Maciuś na tym "sukcesie" dojedzie przynajmniej do zimy ![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
. A Amika jest do puknięcia jak najbardziej, nic specjalnego nie grają a każda ich strata punktowa obecnie także zmniejsza szanse na osiągnięcie solidnego rezultatu na koniec sezonu. Poza tym oni teraz w głowie mają LE. Liczę na zwycięstwo Legii.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
stawiam na 0-3
nie wiem czemu, bo znajac zycie skonczy sie 0-0 ale powiedzialem tak koledze z tydzien temu i teraz bede sie tego trzymał. tylko z drugiej strony porażka spowoduje wakat w Legii, i na bank pójdą tropem Wisły czyli ściągając ludzi nie z naszej bajki. hmm czyli remis byłby w sumie najlepszy, albo nawet remis ze wskazaniem na Legii czyli z 4 kontuzjami w Lechu. to jest optymalny wynik dla mnie 0-0 i masa kontuzji i czerwonych kartek. Pure Football
Ostatnio edytowane przez szprotson : 24.09.2010 o godz. 11:40.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
najgroźniejszy konkurent do spadku chyba
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Moje własne doświadczenia, kiedy w protokóle sędzia powypisywał rzeczy których ode mnie nie usłyszał. No ale że sędzia nie kłamie to się skończyło karą. No ale to nie była Ekstraklasa
![]() Nie chodzi o ponad przeciętność. Słaba forma Lecha nic tu nie ma do gadania. Chodzi wygranie prestiżowego meczu przy komplecie publiczności. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Ty bardziej, że w meczu o PP męczył się niemiłosiernie,a nie grało bodajże dwóch z podstawowego składu. Jako, że leżącego się nie kopie remis w tym meczu najbardziej by mnie usatysfakcjonował. Maciuś zachowa posadę do zimy, a może i do lata i spuści Legię do 1 ligi, a Cracovia podąży w ich ślady. 1 pkt zniknie z tabeli, a my oskubiemy GKS 4:0 i wszyscy będą zadowoleni. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ciekawi mnie co musi zrobić Vrodijak żeby chłopa zdyskwalifikowali. Chodzenie po ręce to za mało, szkoda że Boguskiego powiększali z drugiej strony boiska, a tego jak mają na patelni to nic nie ma.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują,że Legia tego meczu nie przegra. 2:1 dla wojskowych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nie łudźcie się. Nie wygramy tego meczu, a Maciuś w sobotę poleci...
Na marginesie do czego to doszło, żeby kibice Wisły życzyli Legii wygranej, a kibice Legii życzyli swojemu zespołowi porażki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
A z jakich miast jest to towarzystwo, zeby się czasem nie okazało, że tak jak poprzednio, 99 % z Warszawy lub województwa i jeden z Poznania. Taki był skład jak głosowano nad Boguskim. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|