The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.09.2010, 15:17
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
A Żurawski czy Frankowski zdobyli Puchar UEFA?
rozumiem ze to teraz Wasz pilkarz, ale bez przesady :Lol:
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.09.2010, 16:08
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
wg 'goool-a' Tarasiewicz nie jest już trenerem Śląską Wrocław.

http://goool.pl/ekstraklasa/4037-tarasiewicz-out.html

Już oficjalnie

http://www.slaskwroclaw.pl/3980864.dhtml napisał(a):
Ryszard Tarasiewicz zawieszony

Z dniem 22 września 2010 roku Ryszard Tarasiewicz został zawieszony w pełnieniu funkcji I trenera Śląska Wrocław.

Tymczasowym szkoleniowcem został Paweł Barylski, dotychczasowy drugi trener zespołu.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.09.2010, 19:29
Dobrze, w końcu upada mit wielkiego Tarasiewicza.
Chłopa jakich wielu, przecietnego trenerzyny, który wmówił sobie, że poprowadzi kiedyś kadrę i w ogóle jest zajebisty - w co niektórzy swoją drogą uwierzyli.

Tarasiewicz, Michniewicz, Skorża, Ulatowski, Kafarski, Stawowy - wszyscy tzw "młodzi zdolni". a tak naprawdę siebie warci przeciętniacy, którzy poza polską ligę nie wyjdą za prędko...Co jeden za to to bardziej złotousty. Każdy z nich żyje z jednego dobrego (na miarę realnych możliwości) sezonu prowadzonych przez siebie klubów, jednak im dalej w las tym gorzej. Dać im kasę na transfery i pełny okres przygotowawczy to nie ma rzeczy, których nie potrafią spier**lić.

Byle dalej od tych artystów. Polska piłka od lat produkuje piłkarzy, którzy coś tam osiągaja w Europie. Coraz mniej wprawdzie, ale zawsze. W branży trenerskiej jesteśmy jednak w trzecim świecie, lepiej więc te ważne etaty powierzać profesjonalistom.
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 22.09.2010, 19:40
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Ja powiem, że nigdy nie strzelił stu bramek w ekstraklasie.
Oczywiście racja, mea culpa. Rano czytałem to http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=7316 i bezrefleksyjnie uznałem że już 100 ma, a przecież jeszcze w znamienitym klubie stu nie jest

A wszystkim drwiącym z Smolarka przypominam, że strzelał gole w klubach o których Paweł mógłbym tylko pomarzyć, i stanowił o sile reprezentacji, podczas gdy Paweł się w niej nigdy tak naprawdę nie przebił.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.09.2010, 20:36
ja tam bym się wstrzymał w potępianie Tarasia na całego. Przynajmniej do czasu jak przyjdzie nowy trener.
Bo bardzo szybko okazać może się, że grajki piłkę potrafią przyjmować, dobrze mierzone rożne przed bramkę dolatują, drużynie chce się biegać i gdzieś znikła , jak ręką odjął, strzelecka indolencja.

Ciekawy jestem opinii chłopaków z Wrocławia, którzy bliżej są i więcej widzą.

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 22.09.2010, 21:00
Ja o tym jak gra Śląsk pisałem w końcówce 2009 roku. Było widać brak pomysłu na grę zespołu i jak się okaząło od wiosny sezonu 2009/10 to się nie pomyliłem. Także dla mnie żadne zaskoczenie.Raczej oczekiwany ruch działaczy. Zobaczymy tylko czy Orest coś pomoże.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.09.2010, 21:03
felipe napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, w końcu upada mit wielkiego Tarasiewicza.
Chłopa jakich wielu, przecietnego trenerzyny, który wmówił sobie, że poprowadzi kiedyś kadrę i w ogóle jest zajebisty - w co niektórzy swoją drogą uwierzyli.

Tarasiewicz, Michniewicz, Skorża, Ulatowski, Kafarski, Stawowy - wszyscy tzw "młodzi zdolni". a tak naprawdę siebie warci przeciętniacy, którzy poza polską ligę nie wyjdą za prędko...Co jeden za to to bardziej złotousty. Każdy z nich żyje z jednego dobrego (na miarę realnych możliwości) sezonu prowadzonych przez siebie klubów, jednak im dalej w las tym gorzej. Dać im kasę na transfery i pełny okres przygotowawczy to nie ma rzeczy, których nie potrafią spier**lić.

Byle dalej od tych artystów. Polska piłka od lat produkuje piłkarzy, którzy coś tam osiągaja w Europie. Coraz mniej wprawdzie, ale zawsze. W branży trenerskiej jesteśmy jednak w trzecim świecie, lepiej więc te ważne etaty powierzać profesjonalistom.
....a, jak dobrze napisane. Wyjąłeś mi to z łba. Podpisuje się pod tym wszystkim co mi odstaje.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.09.2010, 21:16
Tarasiewicz już dawno stracił kontakt z rzeczywistością. We Wrocławiu panuje kółko wzajemnej adoracji, piłkarze chwalą trenera ,a trener po każdej porażce chwali piłkarzy. Ryszard " nie moge mieć do nich pretensji" Tarasiewicz niestety wypalił się w Śląsku. Co najbardziej rozczarowuje,to wypalił sie po "sukcesie" jakim było wejście do ekstraklasy.Dano mu prawie 4 lata na zbudowanie drużyny. Miał pełną autonomie w transferach,brał tylko tych,których sam sobie wybrał. Niestety...we Wrocławiu cierpliwość do naszej legendy się skończyła. Pozostaje szacunek i życzenia wszystkiego najlepszego,ale nadszedł czas rozłąki. U nas postrzegamy go inaczej niż Wy Wiślacy Skorżę. Rysiu całe zycie związany ze Śląskiem i Wrocławiem. Nie wygania sie go jak psa,ale dziękuje za spędzone w klubie lata. Zespół jest nie zmotywowany,nie przygotowany fizycznie,taktycznie i psychicznie.Bez stylu,bez odwagi w podejmowaniu decyzji,bez progresu od 3 lat. Stagnacja. Do końca rundy Lenczyk,później kierunek zagranica. Pozdrawiam,dzieki za wsparcie w NDM.
Ostatnio edytowane przez slaskWKSslask : 22.09.2010 o godz. 21:19.

W Polsce mamy wielu wrogów i stoczonych z nimi bójek. Jesteśmy
Śląsk Wrocław
- Nam należy się szacunek !

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 22.09.2010, 21:57
slaskWKSslask napisał(a):Wyświetl post
(...)Dano mu prawie 4 lata na zbudowanie drużyny. Miał pełną autonomie w transferach,brał tylko tych,których sam sobie wybrał.(...)
Ale czy dano mu pieniądze na te transfery?

Bo, że czas dostał to widzę. Widzę też, że Śląsk gra coraz gorzej. Więc Tarasiewicz nie jest wybitnym trenerem.

Problem w tym, że we Wrocławiu oczekiwania wielkie, a inwestycje minimalne. Nie chcę Ryśka usprawiedliwiać (choć wiadomo, wszystkie Ryśki to fajne chłopaki), ale on nie dostał dobrego materiału ludzkiego. Od 3 lat nie doczekał się żadnego nowego piłkarza, który byłby realnym wzmocnieniem (tzn. był wyróżniającym się zawodnikiem w naszej lidze).

Dla porównania - taki Probierz dostał Franka, Grosika i Bruno.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 22.09.2010, 22:07
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Od 3 lat nie doczekał się żadnego nowego piłkarza, który byłby realnym wzmocnieniem (tzn. był wyróżniającym się zawodnikiem w naszej lidze).
Sebastian Mila
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 22.09.2010, 22:14
Pomyślałem o Mili, ale nie uważam go za takiego piłkarza.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 22.09.2010, 22:19
Serio?

Kariery na zachodzie nie zrobił - to fakt.

Ale moim zdaniem odkąd wrócił do Polski gra na dobrym poziomie. "Wyróżniający się zawodnik" po mojemu jak najbardziej do niego pasuje.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.09.2010, 22:19
witeq napisał(a):Wyświetl post
to co powiesz o Pawle Brożku, który strzelił ponad sto bramek w ekstraklasie i Wiśle? Bo od niego w Wiśle nikt nie wymaga więcej tylko dokładania nogi. A Smolarkowi to mógłby on buty czyścić.
Nikt nie wymaga więcej? To ciekawe. Faktycznie teraz Maaskant przywrócił Pawła do takiego ustawienia, gdzie on ma stać w polu karnym i czekać aż mu podadzą- efekt tego, że nie mamy żadnego innego zawodnika, który umiałby zachować się w szesnastce jak na napastnika przystało. Ale przypomnę może, że Brożek za poprrzednich trenerów miał dużo asyst. Powiem więcej, przed kontuzją w meczu z Bełchatowem to on robił grę Wisły, cofał się po piłkę, rozdzielał futbolówkę w decydujących momentach, bo tego się wymaga od dzisiejszego napastnika. To już nie te czasy, że napastnik tylko strzela, skrzydłowy tylko wrzuca, a rozgrywa rozgrywający. Dziś nie ma już klasycznych rozgrywających, każdy musi uczestniczyć w konstruowaniu akcji, a dynamika akcji i wymienność pozycji jest taka, że widzimy nawet stoperów w ataku (Terry, Pique) i napastników w obronie (Drogba).

studio2 napisał(a):Wyświetl post
Mam plakat z Twoja siostra
Gdybyś był dorosły to mógłbym Cię oskarżyć o pedofilię, takto tylko o tzw. "stalking". Swoją drogą jesteś niezły desperat, żeby mieć pl... a nie Ty jesteś z Poznania, to wszystko tłumaczy ;D

studio2 napisał(a):Wyświetl post
Jesli Rudnevs bedzie caly czas strzelal bramki to mam to gdzies co jeszcze bedzie potrafil. Pisales ze jest cienki bo tylko strzela bramki, a od czego ma byc napastnik? Jak widac z Twoja siostra lepiej sie znamy na pilce.
Dobra, będę dobry wujek, jak mi się za siostrę zabierasz. Matura przed Tobą, a na maturze jest test z czytania ze zrozumieniem.

Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Rudnevs- Messi znad Bałtyku . Dajcie chłopakowi spokój, bo póki ma nogi na ziemi, macie nadzieję, że będzie z niego jakiś pożytek. Rudnevs to napastnik przynajmniej o klasę gorszy od słabego/przeciętnego w realiach europejskich Lewandowskiego. Fajnie, że chłopak miał sytuacje z Juventusem i je wykorzystał, ale on poza bramkami daje drużynie niedużo. W porównaniu z Lewandowskim, który robił Wam grę, to Łotysz na murawie nie istnieje.
Nie napisałem, że Rudnevs jest cienki bo tylko strzela bramki. Napisałem, że jest słabszy od Lewandowskiego, bo tylko strzela bramki i nie daje Wam tego w polu, co dawał Lewandowski. Zajebiście dla Was, że strzela bramki jak ma sytuacje, tylko czasami są takie mecze, że trudno jest wypracować drużynie jedną czystą sytuację i czasem napastnik musi popracować na sytuacje dla kolegów, na to żeby gra się zazębiała. Lewandowski tak robił i ciągnął Waszą grę. Latem odpadł Wam jeden zawodnik i Wasza ofensywa przestała istnieć, w lidze męczycie się tak jak i my, chociaż Wasi zawodnicy są w stanowczo lepszej dyspozycji.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.09.2010, 22:21
Nie dostał Tarasiewicz Grosickiego, Frankowskiego itp, to nikt nie wymaga by walczył o mistrzostwo. Jeśli jednak siedzi z tymi samymi kopaczami kilka lat, bez zbędnej presji, bez międzysezonowych rewolucji to można od niego wymagać ciut więcej.
Zwłaszcza, że ci sami niemal zawodnicy plasowali się w środku tabeli, urywali często punkty liderom. Więc się da, tam jest parę ciekawych nazwisk, choćby Mila, choćby Diaz.
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 23.09.2010, 07:55
Oj Uran zabolala riposta A co jesl iw kazdym meczu bedzie strzelal?

Cytat:
Lech Poznań: 18 - Robert Lewandowski, 8 - Sławomir Peszko, 4 - Tomasz Mikołajczak, 3 - Siergiej Kriwiec, Hernán Rengifo Trigoso, Jakub Wilk, 2 - Manuel Santos Arboleda Sánchez, Bartosz Bosacki, Semir Štilić, 1 - Ivan Đurđević, Dimitrije Injac, Grzegorz Wojtkowiak
Praktycznie strzelal tylko Lewy, ile mial asyst? Nie sadze zeby duzo, dlatego jesli Rudnevs tez tyle strzeli i reszta druzyny tez tak malo to jaki wniosek z tego wyjdzie? Ze nie musial wypracowywac innym sytuacje bo sam 3/4 meczy wygra.

Nie odpisuj, masz weekend, przemyslenia zachowaj dla siebie Pozdro
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 23.09.2010, 12:19
Jutro zapowiada sie fajne widowisko

Kucharz vs Pyry - Fajnie ktos to u nas okreslil dzisiaj

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.09.2010, 13:01
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
A Żurawski czy Frankowski zdobyli Puchar UEFA?
On go zdobył czy raczej jego koledzy? Z tego co pamiętam to nie grał w finale.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 23.09.2010, 13:14
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Jutro zapowiada sie fajne widowisko

Kucharz vs Pyry - Fajnie ktos to u nas okreslil dzisiaj
raczej Kucharz+kibice vs Pyry bo czytałem gdzieś że zostało kilkanaście wejściówek więc doping będzie masakra.
A odnośnie samego Kucharczyka... no jest to jakieś objawienie na tle mizernej reszty i w nim Legia chyba pokłada największe nadzieje przed jutrzejszym meczem
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.09.2010, 13:50
a to o Kucharczyka chodzi?
a myślałem, że o gabaryty Skorży
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.09.2010, 13:56
Cytat:
i w nim Legia chyba pokłada największe nadzieje przed jutrzejszym meczem
Cała? Nie! Jest jedna mała (p)osada, która nadal opiera się zdrowemu rozsądkowi!

Dzielny wódz Skorżiks wraz odważnym galem Janasiksem i jego druchem Magieriksem przy pomocy magicznego wsparcia ze strony druida Terziottiksa dzielnie dają opór najeźdzcy (nadziei na poprawę), przyprawiając przy tym o ból głowy niedobrych Rzymian. Czyli nas
Legionista
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.09.2010, 14:04
ale głupi ci rzymianie
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Stary 23.09.2010, 14:50
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Powiem więcej, przed kontuzją w meczu z Bełchatowem to on robił grę Wisły, cofał się po piłkę, rozdzielał futbolówkę w decydujących momentach, bo tego się wymaga od dzisiejszego napastnika. To już nie te czasy, że napastnik tylko strzela, skrzydłowy tylko wrzuca, a rozgrywa rozgrywający. Dziś nie ma już klasycznych rozgrywających, każdy musi uczestniczyć w konstruowaniu akcji, a dynamika akcji i wymienność pozycji jest taka, że widzimy nawet stoperów w ataku (Terry, Pique) i napastników w obronie (Drogba).
i dlatego właśnie Brożek jest napastnikiem w skali europejskiej słabym, bo strzela bramki w zasadzie tylko z pola karnego, co więcej po dobrym podaniu, bo w tymże polu karnym już minąć rywala za bardzo nie potrafi, jedynie czasem wyprzedzić. A asystować i owszem, zdarza się Brożkowi, tylko widzisz, on musi dostać piłkę w okolicach bramki, najlepiej tak aby stać przodem do akcji - wtedy zagra ładną piłkę. Nie potrafi on sam dla siebie wykreować pozycji bądź do strzału bądź do asysty.

Powiedz jeszcze, skoro poruszyłeś temat, co dawało to "cofanie" się Brożka po piłkę? Bo ja mam właśnie wrażenie, że od kiedy w Wiśle zabrakło jakiekolwiek jakości w linii pomocy, i przestały do Pawła dochodzić zagrania w okolice pola karnego (poza oczywiście dzidami Skorży które go mogły tylko frustrować), właśnie dlatego zaczął się "cofać" i rozegrał najgorszy sezon w swojej karierze, w którym liczono mu minuty bez gola. Bo Paweł z dystansu nie uderzy, nie szarpnie też jak Błaszczu czy chociażby Paulista. Nie ta technika, nie to panowanie nad piłką.

Paweł Brożek jest jedynym prawdziwym napastnikiem w naszej kadrze, jest nam potrzebny, co więcej, w sytuacji gdy zaczniemy lepiej operować piłką dzięki Riosowi, Boukhariemu, Żurawiowi czy Małemu będzie on bramki strzelał, bo to typ żyjący z podań, a będzie jedynym wysuniętym piłkarzem. Jednakże nie rozumiem bezkrytycznego podejścia do Pawła które prezentuje 90% kibiców Wisły, gdyż wymaga się od niego właśnie tylko strzelania goli, a ja bym chciał żeby jeszcze czasem podjął ryzyko i brał na siebie ciężar gry w ofensywie i kreowania akcji dryblingiem.

O ile dobrze widzę krytykujesz Rudnevsa że na razie tylko strzela bramki i nie daje tyle co Lewandowski, i zażarcie dyskutujesz z poznaniakiem.. Widzisz drzazgę w oku Lecha, a belki we własnym nie?

Cytat:
Dzielny wódz Skorżiks wraz odważnym galem Janasiksem i jego druchem Magieriksem przy pomocy magicznego wsparcia ze strony druida Terziottiksa dzielnie dają opór najeźdzcy (nadziei na poprawę), przyprawiając przy tym o ból głowy niedobrych Rzymian
miejmy nadzieję że ten druid Terziottiks nie poda piłkarzom magicznego wywaru który później mógłby wyjść przy badaniu Niech lepiej nie bierze receptury od Wawrzyniaka. Chyba ze ten nie chciał sie podzielić, coby ratować Skorża team, i właśnie dlatego trenuje z młodą Legią
Ostatnio edytowane przez witeq : 23.09.2010 o godz. 14:54.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.09.2010, 14:59
witeq napisał(a):Wyświetl post
i dlatego właśnie Brożek jest napastnikiem w skali europejskiej słabym, bo strzela bramki w zasadzie tylko z pola karnego, co więcej po dobrym podaniu, bo w tymże polu karnym już minąć rywala za bardzo nie potrafi, jedynie czasem wyprzedzić. Nie potrafi on sam dla siebie wykreować pozycji bądź do strzału bądź do asysty.

A tego piłkarza, bardzo słabego kojarzysz super trenerze?
Strzela bramki w zasadzie tylko z pola karnego, co więcej po dobrym podaniu, bo w tymże polu karnym już mianąć rywala za bardzo nie potrafi, jedynie czasem wyprzedzić ( A minąć nie jest tożsame z wyprzedzić?)

E: a co do nowego Czarka Kucharskiego w Legii. W końcu pokazał chłopak jak się gra gwiazdom, jestem ciekaw do kiedy będzie czerpał przyjemność z gry w piłkę i do kiedy będzie miał na nią ochotę jako gra w piłke, a nie jako sposób pozyskiwania pieniedzy.

E2 : 0-22 : NIE.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 23.09.2010 o godz. 15:02.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.09.2010, 15:00
Czyli Twoim zdaniem Brożek nie jest słabym piłkarzem?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 23.09.2010, 15:09
Brozek owszem nie jest slabym pilkarzem, ale nie wiemy tez czy jest bardzo dobrym pilkarzem. Nie wyjechal na zachod i nie pokazal sie dluzej na tle znacznie lepszych zawodnikow, niz ci, przeciwko ktorym gra w naszej buraczanej lidze.

Trzeba tez panowie pamietac o czyms o czym kazdy malo rozgarniety kibic pilki noznej ma jako takie pojecie:
Typ napastnika.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 23.09.2010, 15:16
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Brozek owszem nie jest slabym pilkarzem, ale nie wiemy tez czy jest bardzo dobrym pilkarzem. Nie wyjechal na zachod i nie pokazal sie dluzej na tle znacznie lepszych zawodnikow, niz ci, przeciwko ktorym gra w naszej buraczanej lidze.

Trzeba tez panowie pamietac o czyms o czym kazdy malo rozgarniety kibic pilki noznej ma jako takie pojecie:
Typ napastnika.
Jest słabym piłkarzem, skoro nie potrafi rok w rok walić w lidze bez obrońców i praktycznie bez bramkarzy 20 goli. Niestety takie są realia. Im szybciej przyjmiemy to do wiadomości tym lepiej..
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 23.09.2010, 15:17
ale ja nigdy nie pisałem, ze Brozek jest bardzo dobrym europejskim piłkarzem. Dla mnie jest wyróżniającym się piłkarzem polskiej ekstraklasy.
Wiadomo, jesteśmy dośc słabi w Europie, więc w skali Europejskiej jest dość średni, ale troche meczy w kadrze rozegrał, był na MŚ, został 2x królem strzelców naszej ligi.

A że ktoś ocenia go przez pryzmat tego jak strzela gole? Rozumiem jakby oceniał bramkarza, ale napastnika rozlicza się tylko z jednej rzeczy, tylko z jednej ; Liczy się to co w sieci.

Rudnevsa uważam za bardzo dobrego napastnika,Servasa uważam za dośc dobrego, a to gdzie pomiędzy nimi czy przed nimi jest Brożek, jest zależne od jego formy.
Łatwo jest pisać teraz, że jest słaby bo...ostatnie pół roku miał najgorsze w karierze. Ale ostatnio widac u niego progres, niestety kontuzja w meczu z Bełchatowem zrobiła swoje i od tamtego meczu to nie był ten sam zawodnik.
Kto miał kontuzje, do tego leczoną zachowawczo wie jak to wpływa na psychike człowieka.

jedyne co mnie wk**wia to to, ze naogląda sie jeden z drugim Barcelony i potem będzie pisał ze nasi nie kiwaja, nie grają z klepki, napastnicy sami nie mijaja 20 chłopa i nie strzelają bramki.
Gramy tym co mamy, maluchem kubica ni chuja by nie był w pierwszej 10 F1.

0 22 napisał(a):Wyświetl post
Jest słabym piłkarzem, skoro nie potrafi rok w rok walić w lidze bez obrońców i praktycznie bez bramkarzy 20 goli. Niestety takie są realia. Im szybciej przyjmiemy to do wiadomości tym lepiej..
Rozumiem że : Choto, Arboleda, Janek Mucha to byli przesłabe cioty tak? Tak odbieram twój post.
Ten sam Arboleda, bohater meczu z Juventusem, to taka ....eczka, ciotusia dziewczynka słaba ahh no tak.
Przypomnij mi kolego, która była Legia której ten sam słaby piłkarz o którym mówisz, strzelił na ŁAZIENKOWSKIEJ 3 bramki? Jak słaby to musiał być przeciwnik, jak słabi są Ci zawodnicy. Może oni w ogóle nie są piłkarzami, może to kibice. Ale z pewnością nie można mówić że to drużyna, skoro bardzo słaby zawodnik jest graczem meczu i strzela hat-tricka.

kreseq jako jedyny relanie patrzy na to co mamy...

witek - sc Leffe 21 meczy 13 bramek
Hellas Verona 36 - 13
Piacenza 37 - 15
Atalanta 34- 25 ---> Wtedy Pippo Kake, to widział jedynie w WC

Czyli Paweł Brożek potrafi wyprzedzić/minąć przeciwnika czy nie?
Aaa...no i najważniejsze odnośnie tych dwóch słabych napastników ( Bo przecież Inzaghiemu, to podawali jak stał już na linii brakowej by dostawić nogę, nikt go nie widział bo miał pelerynę dającą niewidzialność tak?)
Ostatnio edytowane przez szprotson : 23.09.2010 o godz. 15:27.

Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Stary 23.09.2010, 15:20
szprotson napisał(a):Wyświetl post

A tego piłkarza, bardzo słabego kojarzysz super trenerze?
Strzela bramki w zasadzie tylko z pola karnego, co więcej po dobrym podaniu, bo w tymże polu karnym już mianąć rywala za bardzo nie potrafi, jedynie czasem wyprzedzić ( A minąć nie jest tożsame z wyprzedzić?)
no i fajnie, tylko że my nie mamy Kaki, Pirlo, Seedorfa, Ronaldinho. Bo jakbyś tego Pana którego wkleiłeś wstawić do innego zespołu, jego statystyki nie byłyby takie jakie miał w Milanie. Podobnie jak i Brożka gdyby grał w Arce Gdynia.

Oczywiście że musimy pamiętać o czymś takim jak typ napastnika, ale w Polskiej drużynie długo nie będzie wirtuozów w drugiej linii, więc wychodzi pytanie o sens gry na takiego napastnika. W lidze jeszcze ujdzie. Ale w europie już nie będzie przebacz, bo przy mizerii ofensywnej nie będzie piłek aby taki napastnik je wykańczał.
Koniec Off-topu, ja sobie zdaję że nie cofnę kijem Wisły i mam kontrowersyjne poglądy dla większości kolegów po szalu. Niech Brożek po prostu gra ku chwale Wisły jak najlepiej umie.

jedyne co mnie wk**wia to to, ze naogląda sie jeden z drugim Barcelony i potem będzie pisał ze nasi nie kiwaja, nie grają z klepki, napastnicy sami nie mijaja 20 chłopa i nie strzelają bramki.
a mnie to, że jak się ogląda nawet ligę słowacką to widać, że tam ktoś tą Barcelonę ogląda, i stara się przenosić pewne rzeczy na swoj grunt, oczywiśie w odpowiedniej skali. Nikt nie każe mu robić slalomy jak Messi, niech kiwnie jednego zawodnika będącego przed nim. Jednego. A potem niech w zamierzony sposób albo wykończy akcję, albo dokładnie poda. Bo w Polskiej lidze powtarzalność akcji i jest zamierzenie jest rzadkością. Ale przecież to Polska liga, to wystarczy za wymowkę. Tu nie trzeba biegać szybko, nie trzeba piłki przyjmować, nie trzeba znać podstaw dryblingu czy taktyki. Kibice wybaczą, wszak to nie Barcelona.

Dokładnie takie podejście jest przyczyną Karabachu, Levadii, Vetry, zwycięskich remisów z Maltańską drużyną.
Ostatnio edytowane przez witeq : 23.09.2010 o godz. 15:31.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 23.09.2010, 15:30
Rozumiem że : Choto, Arboleda, Janek Mucha to byli przesłabe cioty tak? Tak odbieram twój post.
Ten sam Arboleda, bohater meczu z Juventusem, to taka ....eczka, ciotusia dziewczynka słaba ahh no tak.
No, mniej więcej. To są słabiaki na europejską skalę. Wyróżniają się - jedni dłużej jedni krócej, w polskiej lidze podwórkowej. Potem przyjeźdza Karabach i jest płacz. Remis 3-3 z Juventusem nie jest standardem tylko ewenementem, który prędko się nie powtórzy (u innych drużyn, Lech z racji doświadczenia i ogólnego nakręcenia się wiarą ma szanse powiedzmy na powtórkę w Poznaniu z Juve czy remis z City). A Karabach, Levadia, Vetra to raptem 2-3 ostatnie lata, a przeciez jeszcze Terek, Toboł, Cementarnica, można by tak długo. Słabiaki.

Mucha się nie łapie do pierwszego składu przeciętniaka ligi angielskiej, Choto nikt nie chce, Arboledy pewnie też nie.

Cytat:
Przypomnij mi kolego, która była Legia której ten sam słaby piłkarz o którym mówisz, strzelił na ŁAZIENKOWSKIEJ 3 bramki? Jak słaby to musiał być przeciwnik, jak słabi są Ci zawodnicy. Może oni w ogóle nie są piłkarzami, może to kibice. Ale z pewnością nie można mówić że to drużyna, skoro bardzo słaby zawodnik jest graczem meczu i strzela hat-tricka.
No, widzisz Ty odbierasz to jako atak (że znęcam się nad biednym Brożkiem, bo jest z Wisły. Bzdura, w Legii są jeszcze gorsi). A powiedz mi co to za sukces strzelić 3 gole beznadziejnej Legii? Ostatnio przyjechał byle Bełchatów, pyk i Zewłakow strzelil 2 gole w 20 minut. Nie jesteśmy w stanie sprawdzić tego wartości, bo na Legię nikt poważny od lat nie przyjeżdza.

Legia na ten moment spadła by ze wszystkich poważniejszych lig w Europie i to z hukiem. Tamta Legia z 0-3 również.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 23.09.2010 o godz. 15:35.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 23.09.2010, 15:37
panowiej dwaj, po co w ogóle oglądacie tą beznadziejną ligę, bo nie moge zrozumieć?

A to czy 3-3 to był wypadek to się okaże, po następnych meczach.
Mimo nienawiści do wronieckiej stonki, grali nieźle. Teraz się okaże ile są warci. A Levadie, Karabachy czyli tylko porażki Wisły. - gdyby mecze rozegrane były we wrześniu, nie odpadlibyśmy. Nasza liga rusza za późno dlatego mamy takie kurewskie problemy z przejściem pierwszej rudny. Jakby pierwszym wydarzeniem był np. PP to połowa ekstraklasy zaliczyła by wtopy. TO RAZ> a Dwa - że przeciwko silniejszemu przeciwnikowi jakbym był Lech nasi sie mobilizuja, a takie Karabachy i Levadię, to nie sąsze by mobilizowały, raczej przeciwnie.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów