The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Leh71
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2010, 15:55
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Jezu Smaria! Czy my mamy takie braki kadrowe w zespole, że musimy sprowadzać zagraniczne uzupełnienia do podawania piłek?

Jóźwiak to by się zainteresował tym forum tutaj. My tu już mamy prawie dogadany transfer Łobo, wolę jednak jak piłki na treningach przynoszą Polacy.
Musicie się przyzwyczaić.
Maciej "wypada przeprosić kibiców" Skorża na takie testy sprowadza bez liku "piłkarzy"-znaczy tych co podobna są piłkarzami.Po prostu gdzieś tam kiedyś prosto kopneli piłke.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.09.2010, 16:03
E nie narzekajcie, mogli wam kogoś z Trzeciego Świata podrzucić na testy A tak patrząc to coś ta chłopina grała i w Energie, Metalurgu, Szachtarze. Jedyną niewiadomą jest, czemu tak młody piłkarz zaliczyć już tyle klubów?
What's new?

Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.09.2010, 16:11
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Jedyną niewiadomą jest, czemu tak młody piłkarz zaliczyć już tyle klubów?
Krążą plotki że brak mu jednej z nóg, ale nikt nie może tego potwierdzić bo mało kto widział go na żywo
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.09.2010, 16:13
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Z tego co pamiętam to ja jakiemuś forumowiczowi opchnąłem za dopłatą 50 złotych Rybusa. Bodajże Ogryzkowi. Niestety Jóźwiak nie czyta forum i chamsko nie realizuje transakcji.
Może cena minimalna nie została osiągnięta? Zaryzykuj, ponów ofertę, zaszalej,200 zeta. To już na bank transakcja siądzie. A jak Jóźwiak jest uczciwy to 100 zeta z transakcji powinien Ci zwrócić.

Skorża działa niemal jak V kolumna ale ....a tak po chrześcijańsku mi Was żal.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.09.2010, 16:14
Ale Rybusa to chyba nie Jóźwiak sprowadzał? Zresztą są w Legii dużo gorsi od niego za których zapłacono więcej
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.09.2010, 16:18
Rybusa właśnie Jóźwiak, co jest wymieniane jako jeden z jego sukcesów. Cóż...

A spoza polskiego rynku, to Jóźwiak bierze to, co mu nagrają Svitlica i Piekarski. Ci dwaj są autorami chyba wszystkich 6 zagranicznych transferów Legii.
Legionista
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.09.2010, 16:28
Z tego co pamiętam to ja jakiemuś forumowiczowi opchnąłem za dopłatą 50 złotych Rybusa. Bodajże Ogryzkowi. Niestety Jóźwiak nie czyta forum i chamsko nie realizuje transakcji.
Ogryzek to powinien mieć w podpisie "Teraz Polska!", bo wbrew zdrowemu rozsądkowi forsuje kandydatury rodzimych miernot do Wisły. Dość powiedzieć, że był zwolennikiem sprowadzenia Iwańskiego, Łobo czy Garguły.

Sorry, ale ja ten transfer blokuję. Ale Łobo wciąż jest jak najbardziej do wzięcia ( i będzie pewnie do końca kontraktu ), sam dopłacę 50 a chętnych się pewnie paru jeszcze znajdzie Obecnie gra w ME, więc jest w rytmie meczowym
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.09.2010, 16:52
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Obecnie gra w ME, więc jest w rytmie meczowym
Rozumiem, że Gizą nie pogardzisz. Strzelił ostatnio nawet gola. W 90 minucie - to świadczy o wydolności. Cena powiedzmy: dopłacam 10 zł. Jeśli Cie to nie rusza to zawszę mogę sprzedać asystenta przy tej bramce - Wawrzyniaka. Cena: dopłacę 20 i dorzucę Rybusa.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 21.09.2010, 16:54
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Trochę nam jeszcze brakuje, bo tam najtańsze miejsca siedzące zaczynają się właśnie od ok. 30€, czyli ceny za najdroższe miejsca siedzące na Ł3
http://www.bild.de/BILD/sport/fussba...eis-check.html

Tym wyliczeniem Bilda sie nie posilkuj,

https://www2.tickets-aufschalke.de/B...f11&spieltag=3

15 ojro, ale nie wiem czy to stojace czy nie, ale to pierwszy lepszy przyklad Gdzies wiem ze za 10 ojro jest wjazd a nawet gdzies taniej czy nie na BvB?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.09.2010, 16:59
Rozumiem, że Gizą nie pogardzisz. Strzelił ostatnio nawet gola. W 90 minucie - to świadczy o wydolności. Cena powiedzmy: dopłacam 10 zł. Jeśli Cie to nie rusza to zawszę mogę sprzedać asystenta przy tej bramce - Wawrzyniaka. Cena: dopłacę 20 i dorzucę Rybusa.
Bierzecie Łobo i Gargułę i deal.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 21.09.2010, 17:01
O, nie nie. Dopłać mi coś i weź powiedzmy Terziottiego
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 21.09.2010, 17:02
Cytat:
Cii... Ty, jak się zgodzi, weź go cicho podmienimy na Skorżę, może się nie połapią...
Legionista
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.09.2010, 17:11
U nas jest już spalony, ale niedługo będą szukać sztabu w Cracovii
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.09.2010, 18:44
studio2 napisał(a):Wyświetl post
Tym wyliczeniem Bilda sie nie posilkuj,

https://www2.tickets-aufschalke.de/B...f11&spieltag=3

15 ojro, ale nie wiem czy to stojace czy nie, ale to pierwszy lepszy przyklad Gdzies wiem ze za 10 ojro jest wjazd a nawet gdzies taniej czy nie na BvB?
Siedzące na Schalke są po 30 ojro. Mniej więcej tyle jest wszędzie. Stojące to koszt od 10 do 20 ojro. Na HSV płaciłem w tamtym roku o ile pamiętam 35 ojro za najtańsze siedzące. Pewnie gdzieś można dostać bilet taniej, ale ceny wszędzie są w miarę podobne.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.09.2010, 19:01
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Siedzące na Schalke są po 30 ojro. Mniej więcej tyle jest wszędzie. Stojące to koszt od 10 do 20 ojro. Na HSV płaciłem w tamtym roku o ile pamiętam 35 ojro za najtańsze siedzące. Pewnie gdzieś można dostać bilet taniej, ale ceny wszędzie są w miarę podobne.
15 euro za miejsca na łuku w Wolfsburgu siedzące w sensie samo siedzisko,bez pleców. Ale średnia to rzeczywiście coś koło 30 euro. Jednak jak się chce to można znaleźć bilet w cenie na Legię a poziom bez porównania.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.09.2010, 20:22
Nie no spoko, po co komus jakies bramki
Znasz się na piłce jak moja siostra, masz może w pokoju plakaty z Ebim Smolarkiem ? Ebi też kiedyś strzelał bramki w reprezentacji i na jego nieszczęście ktoś mu wmówił, że czyni go to dobrym piłkarzem. Chłopak w to uwierzył, zaczął tułać się po Europie i okazało się, że oprócz strzelania bramek czasem trzeba robić coś więcej, a że jedyne co jeszcze umiał to w miarę szybko biegać i to w dodatku bez piłki, to z dobrze zapowiadającego się gracza Feyenoordu i Borussii, stał się gwiazdką buraczanej Ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 22.09.2010, 07:55
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Znasz się na piłce jak moja siostra, masz może w pokoju plakaty z Ebim Smolarkiem ? Ebi też kiedyś strzelał bramki w reprezentacji i na jego nieszczęście ktoś mu wmówił, że czyni go to dobrym piłkarzem. Chłopak w to uwierzył, zaczął tułać się po Europie i okazało się, że oprócz strzelania bramek czasem trzeba robić coś więcej, a że jedyne co jeszcze umiał to w miarę szybko biegać i to w dodatku bez piłki, to z dobrze zapowiadającego się gracza Feyenoordu i Borussii, stał się gwiazdką buraczanej Ekstraklasy.
Miał swoje dobre mecze. Klubów, które zaliczył podczas swojej kariery pewnie długo żaden z naszych grajków nie zaliczy. Grać w Holandii, Niemczech i Hiszpanii to jest coś. Zrobił źle, że odszedł z Dortmundu, pewnie gdyby został inaczej, by się mu to wszystko potoczyło...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 22.09.2010, 10:40
Ebi też kiedyś strzelał bramki w reprezentacji i na jego nieszczęście ktoś mu wmówił, że czyni go to dobrym piłkarzem. Chłopak w to uwierzył, zaczął tułać się po Europie i okazało się, że oprócz strzelania bramek czasem trzeba robić coś więcej, a że jedyne co jeszcze umiał to w miarę szybko biegać i to w dodatku bez piłki, to z dobrze zapowiadającego się gracza Feyenoordu i Borussii, stał się gwiazdką buraczanej Ekstraklasy.
to co powiesz o Pawle Brożku, który strzelił ponad sto bramek w ekstraklasie i Wiśle? Bo od niego w Wiśle nikt nie wymaga więcej tylko dokładania nogi. A Smolarkowi to mógłby on buty czyścić.
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Stary 22.09.2010, 11:47
Mam plakat z Twoja siostra Jesli Rudnevs bedzie caly czas strzelal bramki to mam to gdzies co jeszcze bedzie potrafil. Pisales ze jest cienki bo tylko strzela bramki, a od czego ma byc napastnik? Jak widac z Twoja siostra lepiej sie znamy na pilce.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 22.09.2010, 12:23
witeq napisał(a):Wyświetl post
to co powiesz o Pawle Brożku, który strzelił ponad sto bramek w ekstraklasie i Wiśle? Bo od niego w Wiśle nikt nie wymaga więcej tylko dokładania nogi. A Smolarkowi to mógłby on buty czyścić.
A co on takiego osiągnął? Jeden udany sezon w Borussi? Na tej samej podstawie można stwierdzić, że Smolarek Żurawskiemu i Frankowskiemu nie jest godny nawet ręczników podawać.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.09.2010, 12:32
Mam plakat z Twoja siostra .
Cięta riposta, respect

A żeby nie było całkiem off-topu: kontynuując tradycję sprowadzania legijnego szrotu (Svitlica), możemy zatrudnić i Iwańskiego, niech tylko sezon lub dwa pokopie gdzieś we Włoszech, tamtejszy klimat sprzyja poprawie sylwetki i zrzucaniu kilogramów (vide Boruc).
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 22.09.2010, 12:46
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html
NIe wiem co za idiota wymyślił mecze w poniedziałek? Mogę się założyć że poniedziałkowa frekwencja będzie taka jak na PP
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.09.2010, 12:53
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html
NIe wiem co za idiota wymyślił mecze w poniedziałek? Mogę się założyć że poniedziałkowa frekwencja będzie taka jak na PP
z pewnością będzie większa niż w sobotę o 14.45
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Stary 22.09.2010, 13:02
Z tym, że w poniedziałek to trzeba wziac kolejny dzien urlopu a nawet dwa jesli jakis dluzszy wyjazd bedzie Nic dobrego te mecze w poniedzialek.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.09.2010, 13:36
Pozostaje liczyć, że te mecze poniedziałkowe będą rozgrywane nie wcześniej niż o 19, bo dla niektórych problemem może być dotarcie na spotkanie u siebie, a co dopiero na wyjazd.

Ja nie rozumiem, czy u nas nie da się zrobić meczów w takich godzinach:
piątek 17.45 i 20.00 (czyli tak, jak jest)
sobota 16.00, 18.15, 20.30
niedziela 15.30, 18.00, 20.15 ?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 22.09.2010, 13:49
witeq napisał(a):Wyświetl post
Ja powiem, że nigdy nie strzelił stu bramek w ekstraklasie.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 22.09.2010, 14:36
@River: czym się dla Ciebie różni piątek 17.45 od poniedziałku 19.00 na korzyść piątku? Ot późno bardzo wrócisz do domu i będziesz niewyspany w pracy rano. Mnie piątek 17.45 wkurza, bo ja nawet jak gramy u siebie, to mogę mieć problemy z wyrwaniem się z roboty do tego czasu - a i tak mam dobrze, bo nie kończę pracy o 17:30 czy 18:00 jak połowa moich znajomych.
Legionista
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.09.2010, 14:45
wg 'goool-a' Tarasiewicz nie jest już trenerem Śląską Wrocław.

http://goool.pl/ekstraklasa/4037-tarasiewicz-out.html
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.09.2010, 15:11
Sartre napisał(a):Wyświetl post
@River: czym się dla Ciebie różni piątek 17.45 od poniedziałku 19.00 na korzyść piątku? Ot późno bardzo wrócisz do domu i będziesz niewyspany w pracy rano. Mnie piątek 17.45 wkurza, bo ja nawet jak gramy u siebie, to mogę mieć problemy z wyrwaniem się z roboty do tego czasu - a i tak mam dobrze, bo nie kończę pracy o 17:30 czy 18:00 jak połowa moich znajomych.
No u mnie w pracy tak bywało czasem, że zdecydowanie łatwiej było mi się urwać w piątek, niż w poniedziałek.
Nigdy nie będzie tak, żeby dogodzić każdemu, ale wydaje mi się, że jednak mając do wyboru piątek 17.45 lub poniedziałek 19.00 - pod kątem meczów wyjazdowych, korzystniejsza jest jednak opcja piątku. Choćby dlatego, że łatwiej o jeden dzień urlopu niż o dwa (bo jednak mając wrócić w nocy w poniedziałek, wtorkowy poranek może nie być łatwy do wstawania )
Tak, czy inaczej - zrobią jak będą chcieli, ja już dawno przestałem wierzyć w to, że Ekstraklasie zależy na dużej ilości kibiców na stadionach. Mniej kibiców = mniejsze ryzyko wywołania jakiejś burdy (choć to i tak różnie bywa i reguły nie ma. )
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.09.2010, 15:14
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
A co on takiego osiągnął? Jeden udany sezon w Borussi? Na tej samej podstawie można stwierdzić, że Smolarek Żurawskiemu i Frankowskiemu nie jest godny nawet ręczników podawać.
A Żurawski czy Frankowski zdobyli Puchar UEFA?
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów