|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Teraz tylko remis Zagłady Juventusu z Bogatymi Czarnymi i będzie - jak mawia klasyk - zajebiście
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Czemu jaja? co w tym dziwnego że Jagiellonia przegrała mecz? przegra jeszcze kilka następnych, tak to jest jak się wmówi że Jagiellonia idzie na mistrza a Grosicki jest poza zasięgiem, co pokazali widzieliśmy, a Groszek wystarczy że machnie się z piłką z 3 razy i w akcje desperacji wykrzykuje do kibiców rywala, to jest dopiero 6 kolejka, daleka droga przed nami, Legia może wygrać i w najlepszym wypadku wskoczyć na 7 miejsce, my przegrać i być na 6, różnica? żadna, wszystko się będzie jeszcze zmieniać, najwięcej po okienku transferowym w zimie, można byłoby mniej więcej wiedzieć jak to będzie wyglądać gdyby do końca zostały 2-3 kolejki, a nie 24!
Ostatnio edytowane przez aNouc : 19.09.2010 o godz. 18:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Ale mam chyba najwazniejsza przyczyne niepowodzen druzyny. Wszystko zaczelo sie jak opuscilismy R22. Poziom gry spadl wraz z iloscia kibicow na trybunach. Widowiska w Sosnowcu czy na SS wcale nie przypominaly tych na R22. Mam nadzieje ze powoli pilkarze wyjda z tego impasu i znowu beda grac w swoim domu jak kiedys. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
I właśnie macie pokaz cudownego poziomu naszej ekstraklasy. Jagiellonia napina się po zwycięstwach ze słabym w lidze Lechem (bo w pucharach przynajmniej dobre wyniki osiąga) i szukającą formy Wisłą (po zmianie trenera). Probierz się puszy i co? W plecy od jakiejś Arki.
Miało być tak tragicznie dla nas, a jest jak zawsze. Nikt nie chce zostać liderem. A my mamy raptem 3pkt starty |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
3 pkt do Lidera, nie jest żle
a koleżanką uciekają coraz dalej |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
I teraz powiedzmy sobie szczerze, Skorża się cieszy bo liga jest ciekawsza, Legia, pomimo 4 porażek w 6 meczach, traci do LIDERA zaledwie 7 pkt, my do lidera ledwie 3 pkt, w zasadzie za 3-4 kolejki, wszystko znów się może pomieszać, poziom się wyrównał, ale nie można powiedzieć, że spadł w stosunku do zeszłego sezonu, bo mecze są wg mnie ciekawsze.
Swoją drogą to dziwne, że taki Ruch, ogrywa u siebie Legię i Wisłę (jakkolwiek by one nie grały, to jednak Ruch te mecze zagrał bardzo dobrze), a dostaje od Polonii Bytom. Tak samo Jagiellonia. W tej kolejce najbardziej pozytywne zaskoczenia to Widzew, Korona no i zadziwia mnie Górnik. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Nie ma w tym nic dziwnego, po prostu mecz meczowi nierówny, Barcelona potrafiła przegrać z leszczami w lidze 0-2 by potem w pucharach rozbić 5-1 PAO, przykładów można mnożyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jaga zagrała pierwszy mecz z druzyna nastawiona na obrone
skończyły sie kontry na hektarach wolnej przestrzeni to skonczyly sie i zwyciestwa Radze sie przyzwyczaic, do ataku pozycyjnego to tam nie ma kreatywnosci w srodku pola |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Ja już pisałem że to jest nasza liga, ogrywa się Wisłę czy Legię a później przegrywa się w Bytomiu czy Gdyni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Racja, Jaga strasznie się męczyła nie grając z szybkiej kontry i nie wykorzystując motoryki Kupisza i Grosika. Brakowało elementu zaskoczenia, który wykorzystywali w ostatnich meczach. Możliwe, że to jest na nich sposób. Wystarczy zagrać twardo, piłkę poukładaną taktycznie i nie zostawiać wolnej przestrzeni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
A pressing Arki.. hmm.. Jagiellonia się mocno gubiła. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Doszly mnie sluchy ze jezeli Legia odpadnie we wtorek z Pucharu Polski z Pogonia to złotousty wylatuje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Poziom drużyn jest taki mizerny, że nie może być mowy o notorycznym zdobywaniu punktów. Gdzie zagraniami i wynikami rządzi przypadek, tam i tabelą będzie rządził przypadek. Komu się lepiej piłka odbije ten wygra.
Dla Wisły to jest dobre, że nie ma bezlitosnych rywali. Dobre, bo nie tracimy dystansu, nawet jak się w swojej słabości potkniemy. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym bardziej spodziewałbym się, że jeżeli będa mu stawiać nóż na gardle, to na Lecha. Z Pogonią, to mieli się ogrywać trzej z ME, jak teraz będzie miał ultimatum, że ma wygrać albo wylatuje, to ch* z ogrywaniem młodych i summa sumarum dla klubu będzie gorzej. ![]()
Legionista
|
||
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Co niektórzy chyba zapomnieli, że Jaga to drużyna własnego boiska. 2 zwycięstwa na wyjeździe w zeszłym sezonie, a we wcześniejszym ZERO.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Czyli uważasz trenera za kompletne dno, który wystawia bezproduktywnego zawodnika(miotanie to zaprzeczenie dobrego, odpowiedniego ustawienia zawodnika) i nawet go nie zmienia. Pomimo, że ja po ostatnim meczu, ba nawet dwóch pamiętam Pawła Brożka jako jednego z nielicznych który zjeby dostać nie powienien. Zwalanie na mecze w Sosnowcu czy Suchych niepotrzebne, Legia pokazała że doping nie ma wpływu na grę. Piłkarze wyjdą z impasu? Chłopie, oni osiągneli w pewnym momencie swoje maksimum zdobywając średnim składem 2x Mistrzostwo Polski. Oni wtedy grali na szczytówach, a teraz po prostu wrócili do formy, zero odkrywczego. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że żartujesz bo zyczyć Legii spadku to chyba trzeba być niespełna rozumu. Kogo chcesz w zamian? Odre czy Piasta. Takie firmy jak Legia, Wisła, Lech, Widzew itd. powinny być w ekstraklasie przy wszystkich animozjach jakie do siebie czujemy...
P.S. W naszej lidze absolutnie każdy może wygrać z każdym, taki poziom ligi Panowie! ![]()
Legia 2010/11 TAK! O takiej marzyłem!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fajnie ze tracimy tak malopkt do lidera ale jest tez w ty problem. Pilkarze dojda do wniosku ze w sumie musza grac dobrze skoro ciagle traca malo pkt do 1 miejsca. Pomysla, o sie odrobi za 5-10 kolejek bo kiedys musimy zaczac wygrywac seryjnie. Oni moga po prostu nie miec motywacji zeby zapieprzac a tylko z takim nastawieniem mozemy cos osiagnac
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Nie wiem czy ktokolwiek zwrócił uwagę na siłe defensywy Arki Gdynia. Te chłopaki w sześciu meczach straciły tylko 3 bramki! No jaja! Dla porównania nam wbito 7, a parchate straciły 15.
Ile byśmy dali teraz za takich Szmatiuka czy Nolla. Jak dla mnie to nie Górnik, Jaga czy Polonia są największym zaskoczeniem, tylko właśnie bardzo mocna defensywa Arki. I dzisiaj po raz pierwszy odkąd sięgam pamięcią cieszyłem się ze zwycięstwa zgody parchatych. Trzy punkty do lidera! W takiej formie! Coś mi mówi, że Robercik i bez transferów, jak tylko wytrenuje drużynę po swojemu, zrobi nam mistrza ![]() |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
W cuda nie wierzę, by Legia miała spaść. Legia nigdy nie spadnie ale sezon bardzo przeciętny może zanotować, bo widzę, że Maciuś z Klanu odwala kawał dobrej roboty. Legia dostarcza punktów.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
W przyszłym sezonie warszawska inwazja na Nieciecze ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Już nie gadajcie o spadku Legii bo prędzej spadnie w Warszawie śnieg w lipcu niż Legia z ligi... Stawiam, że i tak na koniec sezonu będą w czołowej piątce. Dzisiaj mają 7 punktów straty do lidera pod koniec rundy mogą już walczyc nawet o tytuł, straty są naprawdę małe... Czy casus Lecha z zeszłego sezonu Was nic nie nauczył? Ile oni mieli straty do Nas? W tej lidze się różne cuda dzieją i naprawdę można się wszystkiego spodziewac. Osobiście cieszy mnie, że mimo że mamy ciężki okres przejściowy w Wiśle to ciągle mamy ten kontakt z liderem, 3 punkty straty to jest żadna strata...Problem i to poważny to ma Cracovia, 7 punktów straty do bezpiecznego miejsca (pomijam Legię bo oni są zbyt mocni na takie lokaty) to duża strata, biorąc pod uwagę że dostali już od Lechii, Górnika i Śląska czyli drużyn teoretycznie na ich poziomie... Pozdrawiam!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nieciecza (też) spadnie
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
).A czemu nie Piasta? Mi wystarczy jedna drużyna z Warszawy w lidze i może być to Polonia, ja najbardziej. |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Począwszy od właściciela
Trzeba przyznać, że Walter to gość z Białą Gwiazdą w sercu ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|