The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.09.2010, 18:09
Teraz tylko remis Zagłady Juventusu z Bogatymi Czarnymi i będzie - jak mawia klasyk - zajebiście
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.09.2010, 18:09
Czemu jaja? co w tym dziwnego że Jagiellonia przegrała mecz? przegra jeszcze kilka następnych, tak to jest jak się wmówi że Jagiellonia idzie na mistrza a Grosicki jest poza zasięgiem, co pokazali widzieliśmy, a Groszek wystarczy że machnie się z piłką z 3 razy i w akcje desperacji wykrzykuje do kibiców rywala, to jest dopiero 6 kolejka, daleka droga przed nami, Legia może wygrać i w najlepszym wypadku wskoczyć na 7 miejsce, my przegrać i być na 6, różnica? żadna, wszystko się będzie jeszcze zmieniać, najwięcej po okienku transferowym w zimie, można byłoby mniej więcej wiedzieć jak to będzie wyglądać gdyby do końca zostały 2-3 kolejki, a nie 24!
Ostatnio edytowane przez aNouc : 19.09.2010 o godz. 18:20.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.09.2010, 18:14
Cytat:
Jakiego charakteru? sprecyzuj.

Dla mnie Pawłowi takiej boiskowej agresji nie można odmówić.
Ja ostatnio pamietam Pawla jako napastnika ktory strzalu na bramke nawte nie moze oddac. Niech zapierdziela bardziej po boisku a nie sie miota po nim.
Ale mam chyba najwazniejsza przyczyne niepowodzen druzyny. Wszystko zaczelo sie jak opuscilismy R22. Poziom gry spadl wraz z iloscia kibicow na trybunach. Widowiska w Sosnowcu czy na SS wcale nie przypominaly tych na R22. Mam nadzieje ze powoli pilkarze wyjda z tego impasu i znowu beda grac w swoim domu jak kiedys.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.09.2010, 18:18
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Legia Warszawa - 14 miejsce po 6 kolejkach

Jak tak dalej pójdzie to I liga może nie być tylko koszmarem sennym...
ale spoko są i pozytywy... będziecie się bić z parchami o najładniejszy stadion w 1 lidze
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.09.2010, 18:24
I właśnie macie pokaz cudownego poziomu naszej ekstraklasy. Jagiellonia napina się po zwycięstwach ze słabym w lidze Lechem (bo w pucharach przynajmniej dobre wyniki osiąga) i szukającą formy Wisłą (po zmianie trenera). Probierz się puszy i co? W plecy od jakiejś Arki.
Miało być tak tragicznie dla nas, a jest jak zawsze. Nikt nie chce zostać liderem. A my mamy raptem 3pkt starty
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 19.09.2010, 18:27
3 pkt do Lidera, nie jest żle a koleżanką uciekają coraz dalej
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.09.2010, 18:30
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Legia Warszawa - 14 miejsce po 6 kolejkach

Jak tak dalej pójdzie to I liga może nie być tylko koszmarem sennym...
Wreszcie może nie być tylko marzeniem sennym.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.09.2010, 18:31
I teraz powiedzmy sobie szczerze, Skorża się cieszy bo liga jest ciekawsza, Legia, pomimo 4 porażek w 6 meczach, traci do LIDERA zaledwie 7 pkt, my do lidera ledwie 3 pkt, w zasadzie za 3-4 kolejki, wszystko znów się może pomieszać, poziom się wyrównał, ale nie można powiedzieć, że spadł w stosunku do zeszłego sezonu, bo mecze są wg mnie ciekawsze.

Swoją drogą to dziwne, że taki Ruch, ogrywa u siebie Legię i Wisłę (jakkolwiek by one nie grały, to jednak Ruch te mecze zagrał bardzo dobrze), a dostaje od Polonii Bytom. Tak samo Jagiellonia.

W tej kolejce najbardziej pozytywne zaskoczenia to Widzew, Korona no i zadziwia mnie Górnik.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.09.2010, 18:33
Nie ma w tym nic dziwnego, po prostu mecz meczowi nierówny, Barcelona potrafiła przegrać z leszczami w lidze 0-2 by potem w pucharach rozbić 5-1 PAO, przykładów można mnożyć
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.09.2010, 18:34
Jaga zagrała pierwszy mecz z druzyna nastawiona na obrone
skończyły sie kontry na hektarach wolnej przestrzeni to skonczyly sie i zwyciestwa
Radze sie przyzwyczaic, do ataku pozycyjnego to tam nie ma kreatywnosci w srodku pola
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.09.2010, 18:40
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
skończyły sie kontry na hektarach wolnej przestrzeni to skonczyly sie i zwyciestwa
Radze sie przyzwyczaic, do ataku pozycyjnego to tam nie ma kreatywnosci w srodku pola
Oglądałem tylko pierwszą połowę i wg. jeśli ktoś był nastawiony na kontrę to Jaga. Arka wcale nie czekała na to co Jaga zrobi tylko zagrali wysoko pressingiem, do tego twardo i Jaga nie wiedziała co grać.
Ja już pisałem że to jest nasza liga, ogrywa się Wisłę czy Legię a później przegrywa się w Bytomiu czy Gdyni.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.09.2010, 18:43
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Racja, Jaga strasznie się męczyła nie grając z szybkiej kontry i nie wykorzystując motoryki Kupisza i Grosika. Brakowało elementu zaskoczenia, który wykorzystywali w ostatnich meczach. Możliwe, że to jest na nich sposób. Wystarczy zagrać twardo, piłkę poukładaną taktycznie i nie zostawiać wolnej przestrzeni.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 19.09.2010, 18:46
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem tylko pierwszą połowę i wg. jeśli ktoś był nastawiony na kontrę to Jaga. Arka wcale nie czekała na to co Jaga zrobi tylko zagrali wysoko pressingiem, do tego twardo i Jaga nie wiedziała co grać.
Ja już pisałem że to jest nasza liga, ogrywa się Wisłę czy Legię a później przegrywa się w Bytomiu czy Gdyni.
oglądałem obie połowy i Jaga cały czas grała z kontry. Arka nieźle cisnęła z przodu i pilnowała tyłów. Jaga przestała grać z kontry jak dostałą bramę. Ale słabiutko....
A pressing Arki.. hmm.. Jagiellonia się mocno gubiła.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 19.09.2010, 18:51
Doszly mnie sluchy ze jezeli Legia odpadnie we wtorek z Pucharu Polski z Pogonia to złotousty wylatuje.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.09.2010, 18:56
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Doszly mnie sluchy ze jezeli Legia odpadnie we wtorek z Pucharu Polski z Pogonia to złotousty wylatuje.
Aż tak to się raczej nie stoczą...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.09.2010, 18:58
Poziom drużyn jest taki mizerny, że nie może być mowy o notorycznym zdobywaniu punktów. Gdzie zagraniami i wynikami rządzi przypadek, tam i tabelą będzie rządził przypadek. Komu się lepiej piłka odbije ten wygra.
Dla Wisły to jest dobre, że nie ma bezlitosnych rywali. Dobre, bo nie tracimy dystansu, nawet jak się w swojej słabości potkniemy.
..
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.09.2010, 19:04
Cytat:
Wystarczy zagrać twardo, piłkę poukładaną taktycznie i nie zostawiać wolnej przestrzeni.
To jest taktyka na Jagę? To jest taktyka na grę w piłkę nożną po prostu Dobrze, że nie napisałeś, że taktyka na Jagę, to strzelić więcej goli od nich

Cytat:
Skąd to news? Zresztą niech go nie wywalają dopóki nie znajdą sensownego zastępstwa, bo przejściowy trener, to tylko jeszcze bardziej wszystko rozdłubie, a i człowieka szkoda - bo zawsze tak jest, że taki przejściowy zagra kilka meczy i kibice nienawidzą go bardziej niż tego, co wszystko rozpieprzył i odszedł.

Poza tym bardziej spodziewałbym się, że jeżeli będa mu stawiać nóż na gardle, to na Lecha. Z Pogonią, to mieli się ogrywać trzej z ME, jak teraz będzie miał ultimatum, że ma wygrać albo wylatuje, to ch* z ogrywaniem młodych i summa sumarum dla klubu będzie gorzej.
Legionista
Odpowiedz cytując
Neon
Member

Od: 05.2008

Stary 19.09.2010, 19:06
Co niektórzy chyba zapomnieli, że Jaga to drużyna własnego boiska. 2 zwycięstwa na wyjeździe w zeszłym sezonie, a we wcześniejszym ZERO.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.09.2010, 19:33
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ja ostatnio pamietam Pawla jako napastnika ktory strzalu na bramke nawte nie moze oddac. Niech zapierdziela bardziej po boisku a nie sie miota po nim.
Ale mam chyba najwazniejsza przyczyne niepowodzen druzyny. Wszystko zaczelo sie jak opuscilismy R22. Poziom gry spadl wraz z iloscia kibicow na trybunach. Widowiska w Sosnowcu czy na SS wcale nie przypominaly tych na R22. Mam nadzieje ze powoli pilkarze wyjda z tego impasu i znowu beda grac w swoim domu jak kiedys.
wg. Ciebie Paweł Brożek po boisku się miota?

Czyli uważasz trenera za kompletne dno, który wystawia bezproduktywnego zawodnika(miotanie to zaprzeczenie dobrego, odpowiedniego ustawienia zawodnika) i nawet go nie zmienia.
Pomimo, że ja po ostatnim meczu, ba nawet dwóch pamiętam Pawła Brożka jako jednego z nielicznych który zjeby dostać nie powienien.

Zwalanie na mecze w Sosnowcu czy Suchych niepotrzebne, Legia pokazała że doping nie ma wpływu na grę.

Piłkarze wyjdą z impasu? Chłopie, oni osiągneli w pewnym momencie swoje maksimum zdobywając średnim składem 2x Mistrzostwo Polski. Oni wtedy grali na szczytówach, a teraz po prostu wrócili do formy, zero odkrywczego.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Marcin(L)
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.09.2010, 19:36
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Wreszcie może nie być tylko marzeniem sennym.
Mam nadzieję, że żartujesz bo zyczyć Legii spadku to chyba trzeba być niespełna rozumu. Kogo chcesz w zamian? Odre czy Piasta. Takie firmy jak Legia, Wisła, Lech, Widzew itd. powinny być w ekstraklasie przy wszystkich animozjach jakie do siebie czujemy...
P.S. W naszej lidze absolutnie każdy może wygrać z każdym, taki poziom ligi Panowie!
Legia 2010/11 TAK! O takiej marzyłem!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.09.2010, 19:39
Fajnie ze tracimy tak malopkt do lidera ale jest tez w ty problem. Pilkarze dojda do wniosku ze w sumie musza grac dobrze skoro ciagle traca malo pkt do 1 miejsca. Pomysla, o sie odrobi za 5-10 kolejek bo kiedys musimy zaczac wygrywac seryjnie. Oni moga po prostu nie miec motywacji zeby zapieprzac a tylko z takim nastawieniem mozemy cos osiagnac
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
damians
Member

Od: 05.2010

Stary 19.09.2010, 19:46
Nie wiem czy ktokolwiek zwrócił uwagę na siłe defensywy Arki Gdynia. Te chłopaki w sześciu meczach straciły tylko 3 bramki! No jaja! Dla porównania nam wbito 7, a parchate straciły 15.

Ile byśmy dali teraz za takich Szmatiuka czy Nolla. Jak dla mnie to nie Górnik, Jaga czy Polonia są największym zaskoczeniem, tylko właśnie bardzo mocna defensywa Arki.

I dzisiaj po raz pierwszy odkąd sięgam pamięcią cieszyłem się ze zwycięstwa zgody parchatych. Trzy punkty do lidera! W takiej formie!
Coś mi mówi, że Robercik i bez transferów, jak tylko wytrenuje drużynę po swojemu, zrobi nam mistrza
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 19.09.2010, 19:59
W cuda nie wierzę, by Legia miała spaść. Legia nigdy nie spadnie ale sezon bardzo przeciętny może zanotować, bo widzę, że Maciuś z Klanu odwala kawał dobrej roboty. Legia dostarcza punktów.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.09.2010, 20:00
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Ooo, no to tym bardziej bede kibicował braciom ze Szczecina

W przyszłym sezonie warszawska inwazja na Nieciecze
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.09.2010, 20:01
Już nie gadajcie o spadku Legii bo prędzej spadnie w Warszawie śnieg w lipcu niż Legia z ligi... Stawiam, że i tak na koniec sezonu będą w czołowej piątce. Dzisiaj mają 7 punktów straty do lidera pod koniec rundy mogą już walczyc nawet o tytuł, straty są naprawdę małe... Czy casus Lecha z zeszłego sezonu Was nic nie nauczył? Ile oni mieli straty do Nas? W tej lidze się różne cuda dzieją i naprawdę można się wszystkiego spodziewac. Osobiście cieszy mnie, że mimo że mamy ciężki okres przejściowy w Wiśle to ciągle mamy ten kontakt z liderem, 3 punkty straty to jest żadna strata...Problem i to poważny to ma Cracovia, 7 punktów straty do bezpiecznego miejsca (pomijam Legię bo oni są zbyt mocni na takie lokaty) to duża strata, biorąc pod uwagę że dostali już od Lechii, Górnika i Śląska czyli drużyn teoretycznie na ich poziomie... Pozdrawiam!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.09.2010, 20:02
Nieciecza (też) spadnie
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.09.2010, 20:02
Marcin(L) napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że żartujesz bo zyczyć Legii spadku to chyba trzeba być niespełna rozumu. Kogo chcesz w zamian? Odre czy Piasta. Takie firmy jak Legia, Wisła, Lech, Widzew itd. powinny być w ekstraklasie przy wszystkich animozjach jakie do siebie czujemy...
P.S. W naszej lidze absolutnie każdy może wygrać z każdym, taki poziom ligi Panowie!
Jasne, że życzę. Tak jak i Cracovii. Każda drużyna kiedyś będzie poległa ().
A czemu nie Piasta? Mi wystarczy jedna drużyna z Warszawy w lidze i może być to Polonia, ja najbardziej.
Odpowiedz cytując
Neon
Member

Od: 05.2008

Stary 19.09.2010, 20:21
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
W cuda nie wierzę, by Legia miała spaść.
ale tak z drugiej strony, w Górniku tez były pieniądze, transfery, znany trener
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.09.2010, 20:30
Cytat:
znany trener
Widać cokolwiek z Krakowa przyjdzie, to przeklęte
Legionista
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 19.09.2010, 20:37
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Widać cokolwiek z Krakowa przyjdzie, to przeklęte
Począwszy od właściciela Trzeba przyznać, że Walter to gość z Białą Gwiazdą w sercu
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów