The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.09.2010, 14:46
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Prędzej wywaliłbym Skorże niż Iwańskiego czy jakiegokolwiek wskazanego przez niego piłkarza.
Nie chcę bronić Skorży, bo już nie jest u nas i mówiąc prostolinijnie - mam go w dupie. Ale akurat tą jedną decyzję - odsunięcie Iwańskiego - w całości popieram. To jest zwyczajna gnida, pierwszy który zaczyna kopać dołki pod trenerem jak ten tylko źle na niego spojrzy. Bozia dała mu nieco umiejętności, ale ambicji i profesjonalizmu mu mocno poskąpiła. Znam go jeszcze ze Szczakowianki, której mecze śledziłem kiedy jeszcze grali w drugiej a później pierwszej lidze i jest to leń śmierdzący, ma się za drugiego po Bogu. Ten koleś ma absolutnie destrukcyjny wpływ na resztę zespołu. Dziwi mnie jedynie że tak późno ktoś się na taki ruch zdecydował, i jak dla mnie Skorża właśnie tą decyzją pokazał że jednak ma jakieś tam jaja, bo w przeciwieństwie do swoich poprzedników zaryzykował być może swoim stanowiskiem by odsunąć chyba w sumie najlepszego na boisku, ale najgorszego poza nim. 10 Brożków w połączeniu z 10 Małeckimi nie są wstanie Iwańskiemu dorównać, i na dłuższą metę żaden zespół z nim w kadrze nie będzie w stanie nic osiągnąć, jestem tego absolutnie pewien.
I polecam jeszcze wpis Czesia 'Murinio' dla weszło http://www.weszlo.com/blog/1/436
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
RLY
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.09.2010, 15:15
Wydaje mi się, że Skorża próbował wprowadzić w Legii to czego nie udało mu się w Wiśle,respekt do własnej osoby.W Wiśle jak było OK był dobrym wujkiem i jakoś się to układało, później bywało różnie vide odzywka Pio Brożka.Jeszcze za czasów Skorży w Groclinie ktoś stwierdził,że to dobry trener na dobre czasy.Niestety po raz kolejny Skorża udowadnia to, że nie radzi sobie w sytuacjach kryzysowych.
Odpowiedz cytując
Marcin(L)
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.09.2010, 15:28
"Po meczu pod nasz sektor podeszli "bohaterowie" sobotniego widowiska. Zamiast wspólnych śpiewów i przybijania piątek usłyszeli od fanów, że w przypadku porażki z Lechem, zostaną wyciągnięte konsekwencje. Początkowo zagraniczni gracze nie rozumieli co skandują kibice, bo wciąż bili brawo. Dopiero Polacy wytłumaczyli im, że cierpliwość fanów skończyła się.
Część osób postanowiła jednak udać się pod hotel, w którym nocowali piłkarze, by wyjaśnić im, że taka postawa jak w ostatnich meczach nie będzie dłużej tolerowana."
za LegiaLive.pl

NARESZCIE!!!
Legia 2010/11 TAK! O takiej marzyłem!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.09.2010, 15:32
Ale co to pomoże ? Możecie ich zlać, a oni jak nie wiedzą co mają grać tak dalej wiedzieć nie będą. Ja tu nie widze kwestii specjalnego podkładania się, czy braku motywacji. A tylko za takie coś by się należała kara piłkarzom.
..
Odpowiedz cytując
Marcin(L)
Senior Member

Stary 19.09.2010, 15:39
Już nie raz się sprawdziło, może sprawdzi się i teraz...
Motywacja negatywna naprawdę może odnieść skutek
Legia 2010/11 TAK! O takiej marzyłem!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.09.2010, 15:52
Marcin(L) napisał(a):Wyświetl post
Już nie raz się sprawdziło, może sprawdzi się i teraz...
Motywacja negatywna naprawdę może odnieść skutek
ostatnio takie sytuacje miały miejsce w Górniku Zabrze , za Kasperczaka . Jak się to skończyło , dobrze wiemy .
Motywacja negatywna prędzej przyniesie skutki odwrotne do założonych , bo piłkarze Legi z czym jak z czym , ale z presja nie potrafią sobie radzic , tak samo jak ich wielki trener . Jeszcze 2 porażki i Skorża poleci , nie zdziwie sie nawet jeśli wróci Urban...

Nie życzę Legii spadku , bo są drużyny słabsze , gorzej zorganizowane , mniej wypłacalne w lidze i to dla nich nie powinno byc miejsca . Legia wkońcu wyjdzie z kryzysu i typuje 5-8 miejsce na koniec sezonu . Obiektywnie rzecz biorąc . To że aspiracje włodarzy , trenerów , piłkarzy są inne - wszyscy wiedzą , jednak nie tak buduje sie klub piłkarski jak to chcą zrobic w stolicy .
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.09.2010, 16:09
Grają z Lechem więc już mogą szykować sobie okłady na twarzyczki
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.09.2010, 16:29
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Grają z Lechem więc już mogą szykować sobie okłady na twarzyczki
No bardzo trudny mecz będzie na ich kartoflisku trudno zgarnąć komplet punktów. Przydało by się wygrać z Lechem, bo w ostatnich dwóch sezonach, ani razu nie wygraliśmy. Poprzedni sezon przegrana 1:0 i remis 0:0 porażka w SP 4:3 po karnych w sezonie 2008/2009 dwie porażki w dwumeczu PP, w ekstraklasie nasza porażka 4:1 i remis 1:1.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.09.2010, 16:33
A ja mysle ze pilkarze Legii i Wisły nie maja jaj. To juz nie Ci sami pilkarze co kilka lat temu, ktorzy zostawiali na boisku serce. Ci licza tylko kase, sa ciotami a w koncu jak juz im na czyms zalezy to sie okazuje ze przez to ich lenistwo i dziadostwo nie wygraja meczu z Zaglebiem czy inna Korona. Im brakuje charakterow i pozniej wychodza takie cyrki jak u nas czy w Legii. Poiozm sie wyrownał, slabsze ekipy podskoczyly do gory, organizacyjnie, finansowo itd i teraz juz nie ma tak ze przyjedzie Arka i odda 3 pkt bo sie przestraszy kibicow na stadionie czy po prostu pilkarze WIlsy czy Legii beda chcieli akurat wygrac ten mecz. Ci pilkarze sa patlachami i zeby sie zmienic to by musieli sie poodmladzac o 15 lat i zaczac wszystko od nowa. Harowac na treningach, wyrabiac sobie charaktery, wole zwyciescy, a oni na treningi leja a chraktery i wole walki wyrobili sobie taka ze jak sie zgadza kasa na koncie to jest dobrze.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.09.2010, 16:48
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
A ja mysle ze pilkarze Legii i Wisły nie maja jaj. To juz nie Ci sami pilkarze co kilka lat temu, ktorzy zostawiali na boisku serce. Ci licza tylko kase, sa ciotami a w koncu jak juz im na czyms zalezy to sie okazuje ze przez to ich lenistwo i dziadostwo nie wygraja meczu z Zaglebiem czy inna Korona. Im brakuje charakterow i pozniej wychodza takie cyrki jak u nas czy w Legii. Poiozm sie wyrownał, slabsze ekipy podskoczyly do gory, organizacyjnie, finansowo itd i teraz juz nie ma tak ze przyjedzie Arka i odda 3 pkt bo sie przestraszy kibicow na stadionie czy po prostu pilkarze WIlsy czy Legii beda chcieli akurat wygrac ten mecz. Ci pilkarze sa patlachami i zeby sie zmienic to by musieli sie poodmladzac o 15 lat i zaczac wszystko od nowa. Harowac na treningach, wyrabiac sobie charaktery, wole zwyciescy, a oni na treningi leja a chraktery i wole walki wyrobili sobie taka ze jak sie zgadza kasa na koncie to jest dobrze.
-nie mają jaj
-cioty
-patałachy

wyrobić charakter to może wojsko Panie kolego.
troche mocne pomówienia, no ale każdy może.

"im brakuje charakterów" - a komu dokładnie Panie kolego?

zdefiniuj zostawianie serca na boisku.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.09.2010, 16:53
Takimi nierobami wydaje mi się być szczególnie Kirm, Żurawski, Boguski, , Łobodziński tak mi się przynajmniej wydaje Kirm wygląda trochę jakby wszystko miał w dupie, Żurawskiemu się po prostu nie chcę, a Boguski przybiera twarz takiej typowej cioty, Łobodziński dostaje kasę i tylko do go obchodzi, Brożek też taki jest, ale on jednak zdobywa bramki. Wilkowi przynajmniej się chcę biegać co widać na boisku to samo z Cikosem chcę, ale nie może Rios też zdaje się być ambitny tak jak mają to Argentyńczycy ma mnóstwo energii i na boisku zapie*dala.
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.09.2010, 17:30
nigdy nie sadzilem ,że będę kiedykolwiek kibicował Arce

Gdynianie prowadzą 1 do 0 z Jagą
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.09.2010, 17:31
Wymarzony wynik dla Wisły w Gdyni póki co. Strasznie spłycona tabela póki co. Legii brakuje 7 pkt do lidera, a jest przedprzedostatnia. :O
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 19.09.2010, 17:33
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Co do tytulu z zeszlego roku, to nasi pilkarze go poprostu nie chcieli, bo jak mozna wytlumaczyc nie ogranie 2 NAJGORSZYCH(Odra i Cracovia) zespolow w lidze
Nie ogranie Odry można wytłumaczyć tym, że wtedy już było po wszystkim.

PS: Najgorszy wg tabeli był Piast.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 19.09.2010, 17:35
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Wymarzony wynik dla Wisły w Gdyni póki co. Strasznie spłycona tabela póki co. Legii brakuje 7 pkt do lidera, a jest przedprzedostatnia. :O
Po 6 kolejkach to chyba nic niezwyklego . Legia jest 3cia od końca , jeśli Jaga nie wyrówna. Wisła bedzie miała 3 pkt. straty ,to nieduzo ,ale teraz wyjazd do Bełchatowa .
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Stary 19.09.2010, 17:37
Naprawdę podoba mi się Ivanovski z Arki. Dynamiczny , nie boi się strzelać, przepchnąć. Dobrze mu dziś idzie.D
Do tego ma tylko 21 lat.

Czerwona dla Rozica Oo
Ostatnio edytowane przez krowczax : 19.09.2010 o godz. 17:43.
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 19.09.2010, 17:45
Jeśli taki wynik utrzyma się w Gdyni i Jaga polegnie ponownie utwierdzi mnie to w przekonaniu że nasza liga jest beznadziejnie słaba.Bo każdy z każdym tu może wygrać nie ma jak na razie zdecydowanego faworyta do triumfu więc na szczęście nasze złe ostatnio wyniki nie są aż tak tragiczne bo kiedy naprawdę zaczniemy wygrywać ten mistrz jak najbardziej realny.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.09.2010, 17:46
Cytat:
Prędzej wywaliłbym Skorże niż Iwańskiego czy jakiegokolwiek wskazanego przez niego piłkarza.
Akurat tutaj Skorża dobrze zrobił. Podstawowy skład bez Iwańskiego i Wawrzyniaka zagrał mimo wszystko lepiej, a Młoda Legia, która nie licząc Ruchu, do tej pory szła jak burza, z nimi w składzie zagrała słabo, a oni byli jednymi ze słabszych na boisku. Każdy z nich dostał info: pokaż że Ci zależy w ME, to wrócisz. I każdy z nich olał. Dwóch z nich to byli lub nominalnie obecni reprezentanci tego kraju, doświadczeni piłkarze o wysokich jak na polską ligę umiejętnościach, a nie potrafią nawet zagrać solidnego meczu w MESIE? Zdecydowanie zasłużenie wylecieli.

Legia z Zagłębiem w sumie też zagrała lepiej w tym sensie, że jakiś tam postęp z tej żenady z Ruchem i Bełchatowem był. Każdy nowy który wszedł był lepszy od każdego starego, który został zdjęty, a mecz w sumie przegrany był bardziej pechowo, niż zasłużenie. Co oczywiście niczego nie tłumaczy, bo z tak słabo grającym Zagłębiem powinno się wygrywać przewagą minimum 3 bramek, a Legia nadal gra słabo. Ale ta akurat decyzja Skorży się obroniła.
Legionista
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 19.09.2010, 17:46
Przepraszam jeśli narażę się niektórym, ale nie mam zwyczaju kibicować drużynom typu Arka, Cracovia, itp. A jeśli to nie Wisełka jest w danym momencie pierwsza, to już wole Jagę. I geograficznie, i sentymentalnie znacznie mi do nich bliżej... W każdym razie, o wiele łatwiejsze jest do przełknięcia ich liderowanie, niż gdyby na czele była np. Korona czy któraś z drużyn warszawskich. Inna sprawa, że do końca pewnie jeszcze się wiele zmieni. "Dopóki piłka w grze..."
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Stary 19.09.2010, 17:51
Nie ważne kto przegrywa czy wygrywa - liczą się interesy Wisełki.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.09.2010, 17:52
Cytat:
"im brakuje charakterów" - a komu dokładnie Panie kolego?

zdefiniuj zostawianie serca na boisku.
Moim zdaniem charakterow brakuje Brozkowi Pawlowi, Łobo, Bogusiowi, Kirmowi, Gule czy Pawełkowi.
Reszta to jest albo młoda i jeszcze sie musi uczyc, albo dopiero co sprowazdona wiec dajmy sie im wykazac, albo za stara juz. Osobiscie wymagalbym od wyzej wymienionych nazwisk aby na kazdym meczu zostawiali po sobie 100% na boisku i stanowili o sile Wisly. A nie Paweł szuka formy od 2 lat,nie moze znalezc to dasa sie po boisku, łobo to juz chyba naprawde tylko liczy kase na koncie i ch..j tam z Wisła, Bogus to nie wiem co sie z nim stalo. Mial dobry sezon a teraz pilki nie umie przyjac, Guła tez po kontuzji ale niech wraca do formy i gra a nie kolejny ktory juz nic nie wniesie do druzyny, Pawełek to jest kojarzony z klopsami.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.09.2010, 17:55
W końcu Jagiellonia, zespół który swego czasu przez 123456363 minut nie potrafił wygrać na wyjeździe.
the end
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 19.09.2010, 18:00
Koniec świata idzie! Psy łaszą się do kotów, Arka wygrywa z Jagiellonią, a Legia jest 14. My w sumie też niezbyt rewelacyjnie.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 19.09.2010, 18:01
Ciekawe czy Probierz przygotował drużynę tak samo jak rok temu. Znakomity początek i super start, a potem ostry dół... Jeśli tak, to teraz Jagę czeka jazda w dół.

Przyda się im trochę lodu na rozpalone czoła.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.09.2010, 18:02
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Koniec świata idzie! Psy łaszą się do kotów, Arka wygrywa z Jagiellonią, a Legia jest 14. My w sumie też niezbyt rewelacyjnie.
Marzy mi się tak aby było na koniec sezonu, a Wisełka świętowała Mistrzostwo tak nie będzie, bo będą rozmowy przy zielonym stoliczku

P.s oczywiście my Świętujemy Mistrzostwo to będzie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.09.2010, 18:04
Ja tam zawsze kibicuje Jagielloni, chyba, że gra przeciwko Wiśle. No ale dzisiejszy wynik bardzo dobry dla Maskaanta - ma chłop więcej czasu, żeby poukładać Wisłę, a przeciwnicy w cale nie uciekają.
Płaska tabela, ale wszsytko sie wyklaruje do końca rundy - zostaną 3-4 drużyny w czubie, a reszta odpadnie z peletonu. Mam nadzieje, że będzie tam Wisła. I Jaga też może być
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 19.09.2010, 18:04
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem charakterow brakuje Brozkowi Pawlowi
Jakiego charakteru? sprecyzuj.

Dla mnie Pawłowi takiej boiskowej agresji nie można odmówić.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 19.09.2010, 18:05
Jagiellonia już gubi punkty, ciekawy ten sezon
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Stary 19.09.2010, 18:07
Jaja ten sezon. Z jednej strony stawka nam nie ucieka, ale z drugiej....Cholernie żal punktów straconych, szczegolnie z Jagą i Koroną, bo moglibyśmy być liderem. Ale co się odwlecze ...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.09.2010, 18:08
Legia Warszawa - 14 miejsce po 6 kolejkach

Jak tak dalej pójdzie to I liga może nie być tylko koszmarem sennym...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów