|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To ze poziom zawodostwa pilkarskiego w Polsce jest na poziomie minusowym wiedzialem od dawna. Ale poczucie przyzwoitosci i szacunek nakazuje zeby po czwartym przegranym meczu w OE (na szesc meczow) przynajmniej udawac ze odczuwa sie sportowa zlosc i wscieklosc. Jak pokazywali pilkarzy Legii po meczu to zachowywali sie tak jakby zakonczyli 30 kolejke i zdobyli MP. Smiechy, usmiechy, wymienianie sie koszulkami, przybijanie "piatek" z Zaglebiem. Parafrazujac mogli chociaz poudawac ze im zalezy. To co mowil Petrescu sprawdzilo sie w 100%. Zero szacunku do zawodu i kibica. Ja gdybym kasowal tyle tys. na miesiac i zdobyl 6 pktow na 18 mozliwych to siedzialbym na murawie, ukryl twarz w rekach i chcial zapasc sie pod ziemie. To niestety dotyczy wiekszosc grajkow z OE.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Skorża... i kilkunastu grajków out
![]() No, nie mogę jak się ogląda tą żenadę to bardziej się śmieję niż smucę. Od dawna nie było drużyny, z którą człowiek się tak mało identyfikował. To Legia, czy już tylko nazwa? |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Patrzymy tak na Legię, a nasza sytuacja też do najlepszych nie należy. Po 6 kolejkach mamy 10, a ta słaba Legia 6, Lech, który do tej pory był bez formy (nie wiemy czy ją już ma czy nie) 8. Lech mógłby już nas w tej kolejce wyprzedzić ale ma mecz przełożony. Wystarczy spojrzeć na tabelę by dojść do wniosku, że my spokojnej sytuacji tez nie mamy.
Z drugiej strony tracimy tylko 2 punkty do miejsca drugiego... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Legia już odniosła 4 porażkę w sezonie, a Wisła w przeciągu całego sezonu 2006/07 (najgorszego w erze cupiałowskiej) miała właśnie tyle porażek. Postawa Legii utwierdza mnie w przekonaniu, że jeśli nie zdobędą Pucharu Polski to z pucharami może się pożegnać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polonia Bytom wygrywa i wyprzedza w tabeli Legie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
problemem Wisełki i Legii jest presja wyniku w każdych okolicznościach. A to się tak łatwo nie da.
-nowo kupieni muszą się zgrać z drużyną -nowo kupieni muszą być dobrzy a nie szrotem -starzy , którzy pozostali muszą tworzyć jakiś trzon zespołu, wokół którego buduje się drużynę -starzy, którzy pozostali muszą być dobrzy -wszystkim ma się chcieć tworzyć zespół a nie myśleć tylko o swoim koncie lub pozycji w klubie -trener ma być trener a nie : mitoman, oszust, ciota, Tak na dzień dobry 6 warunków. Wszystkie spełnione - alles pallette, musi wypalić. I u nas i u nich jak jeden czy dwa punkty wyżej spełnione to góra. U nas pewnie o jeden więcej. No to nie ma cudów, żeby od razu zatrybiło. A kibice, zarząd, pismaki oczekują wyników natychmiast. Probierz mógł sobie poeksperymentować, bo tam nie żądano cudów tylko dali czas na ułożenie drużyny. I chłopak wykorzystał mądrze szansę od losu, jak będzie na koniec sezonu nie wiadomo, ale źle nie będzie. Już w poprzednim sezonie z podziwem patrzyłem, jak uciekli szybko spod topora odrabiając bodaj w 4 meczach ten bonusik -10pkt. Nie jestem przekonany czy u nas by tyle czasu dostał, czy by go wcześniej albo zarząd albo grajki nie zwolniły. Podobnie jak w Jadze Probierz to ma Fornalik w Ruchu. Może tu i tu cudów nie ma (pewnie wystarczy brak Grosickiego i Franka, by w Jadze już tak wesoło nie było), ale coś a la trzon pierwszej jedenastki tam jest, jedenastki na miarę ich wymagań. A u nas wymagania większe a czas króciutki. Nie zawsze, jak widać, się wtedy udaje. Inna sprawa, że nikt pod pistoletem nie zmusza do grania na R22, więc wymagać można , a nawet trzeba. Coś mi się zdaje, że ten sezon i może następny to będą próby ustawienia relacji klub-trener-grajki na płaszczyźnie zbliżonej do europejskiej a nie warcholskiej, gdzie piłkarzyki rządzą. Jak się to uda , to z nadzieją można patrzeć w przyszłość. A jeśli w klubach będą rządziły Iwańskie, Brożki czy Cabaje - to na wiele w Europie liczyć nie ma co. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/5588
Zobacz nową Legię. Dopóki jeszcze nie spadła z ligi! można nie lubic gości z weszło , ale trafiają w sedno jak mało kto nie ma co porównywac Wisły do Legii , bo Legia wygrywała swoje mecze będąc drużyną słabszą ( obiektywanie ) , a przegrywała je ... będąc równiez drużyną słabszą . Wisła tylko w meczu Ruchem była słabsza od przeciwnika . Najlepsze jest to , że w porównaniu z poprzednim sezonem odszedł z Legii tylko Mucha . Widać ile znaczył dla tej drużyny . Mozna zwalać na problemy ze zgraniem drużyny , ale takie problemy ma większosć druzyn ekstraklasy , gdzie pół składu tworzą nowi zawodnicy .. Wisła , Bełchatów , Polonia W i pare innych ..
Ostatnio edytowane przez Karherop : 18.09.2010 o godz. 20:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co mówił po tym meczu Maciek "Niezmiernie mi miło" Skorża?
Cytat:
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Nikt sie nie zagalopowal. Po prostu ja widze mecz i mam w dupie slodkie,gorzkie,czy jakiekolwiek inne pierdzenie trenera.
Czy ja nie moge powiedziec ze ktos kto ma w avatarze zbyt cienkiego na Holandie grajka ma zupelnie inne zdanie ode mnie ? Mam wielbic kolesia z nadwaga? Wybacz, nie te drzwi i nie ta bajka. Martw sie o Wisle bo na dzien dzisiejszy to zaaplikowali jej kilka bramek, a Masaant mial byc trenerem z innej planety Ja widze ze My mamy ch.. sklad i ch.. trenera a u Was jak z tym jest Zagralismi ch.wo, wida graczy,tenera i reszty ale szydzic trzeba umiec.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 18.09.2010 o godz. 22:52.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Fajnie zobaczyć ludzi z innego klubu trzeźwo myślących. U nas była ślepa euforia, a jak sami widzimy. Ci, którzy potrafili popatrzeć na to z boku mieli rację. Jak dla mnie Skorża jest przeciętnym trenerem, nawet bardzo. Już bardziej widziałbym na stanowisku trenera Legii Wojciecha Stawowego
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Legia robi postępy,tak samo jak Cracovia.Nic tylko się cieszyć
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bez przesady, nie przyszedł do nas Mourinho tylko Maaskant, ale wiemy(ja przynajmniej), że może on coś z tym klubem osiągnąć. Nie wiem co chciałeś przekazać po przez napisanie tego. Efekt pracy Maaskanta nie będzie widać od razu, on nie ma czarodziejskiej różdżki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
chyba rzadko czytasz "Polityka transferowa..." i tematy meczowe po zremisowanych i przegranych meczach bo tam "kibice" Wisły obrażają swoich zawodników ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Znajdź moje posty w których piszę, że Maskaant to trener z innej planety. Wiem, że na wszystko potrzeba czasu...dlatego śmiać mi się chciało z tego waszego happeningu związanego z meczem z Kanonierami. I dlatego o tym napisałem. I nie, nie jestem zadowolony z wszystkiego. Ale nie napalam się na nie wiadomo co jak niektórzy wasi kibice(nie mówię, że Ty) bo wiem, jak różna od mojego wyobrażenia może być rzeczywistość. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Po dzisiejszych meczach:
hej, hej inni mają gorzej! ![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
poza tym widziałes gdzies bilbordy z piłkarzami Wisły przed sezonem ? widziałes kampanie reklamową ," powstaje wielka Wisła której nie znacie " ? że o spotkaniu z Arsenalem czyli piłkarskim wrestlingu nie wspomne . Legia o jakiej marzyłes ? współczuje koledze że ma takie skromne marzenia i małe ambicje . Chyba że tym marzeniem było utrzymanie się w lidze . Ps. Nasz zawodnik z wielką nadwagą legitymuje się stosunkiem wzrostu do wagi 184 / 78 kilko . Normalnie Eric Butterbean to przy nim cięki bolek ![]() |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Zagalopować to się może na Służewcu lub na forum Legii, tutaj lepiej jakby nerwy trzymał na wodzy bo jednak jest w gościach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
kresqu zbastuj bo lubie czasem poczytać co piszesz, a jak tak dalej pójdzie to chłopaki Ci przyjebią banana.
Tak stricte piłkarsko, oglądałem uważnie drugą połowę tego meczu i nasunęło mi się jedno skojarzenie. Legia gra w tej chwili identycznie jak my w zeszłym sezonie. Cała drużyna rozciągnięta jak guma od majtek, skrzydłowi przywiązani do linii, między obroną i atakiem 60m dystansu i jedyne dwie możliwe taktyki: długa piłka z pominięciem pomocy albo piłka do boku i liczenie na skrzydłowych. Brak przesuwania się całymi formacjami tak w pionie jak i w poziomie i CAŁKOWITY BRAK kreatywnej gry w środku pola. Ręka Skorży? Jeśli ktoś ogłądał cały mecz i widział to inaczej to niech mnie sprowadzi na ziemię. Aha, jeszcze jedno, jak już chcesz się tak kresqu licytować na avatary to ten "Twój kolega z avatara" to też nie Mister Universum
Ostatnio edytowane przez Cichy : 18.09.2010 o godz. 21:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Najpierw z Ruchem należały się nam dwa karne, ale ich nie dostaliśmy - co cieszy, bo nie zamazało to obrazu naszej gry. Dzisiaj dostaliśmy tylko jednego karnego za rękę, a powinniśmy dwa, i dostaliśmy gola, który był po aucie o ile mnie pamięć nie myli - to również cieszy, bo nie zamazuje poziomu żenady jaką te pajace od właściciela po sprzątaczkę (z wyjątkiem Brychczego) prezentują. Cieszy również w kontekście tego, że jak ktoś mi napisze, że Legię promują sędziowie i spisek to pozostaje niszczyć śmiechem.
Wydaliśmy może 12 mln złotych, ale nie jestesmy na 12 miejscu, lecz na 13 ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
ad. 1) Ciekawa teoria. Słowo "Nadwaga" i "Świnia" w Warszawie mają widocznie znak równości. Ad. 2) Po meczu z Arsenalem na forum Legii to dosłownie był orgazm jaka to Legia nie jest silna. Pomyślałem wtedy przyjechali, zarobili, odstawili festyniarską szopkę i pojechali. Teraz widzę, że Walter to jednak geniusz skoro ze spółką nałapali tylu jeleni na karnety pokazując im ten kabaret przed sezonem. A stosunek bramkowy Wisła 7-7, Legia 4-9 Ad. 3) U nas widać symptomy lepszej gry, a jak jest z tym u was ? (...)
Ostatnio edytowane przez flamengista : 18.09.2010 o godz. 22:56.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Heh a co się dziwicie,że tak Go nazwał ? Żal mu dupę ściska,że Biała Gwiazda sprowadziła zawodnika na ostatnią chwilę z umiejętnościami większymi niż wszyscy nowi w Legiunii razem wzięci. Tyle w temacie
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jesli w zimie obecna czolowka tabeli sie nie rozsprzeda, to bedziemy mieli zaskakujacego Mistrza Polski. Chociaz przeciez bardzo niedawno Belchatow z Zaglebiem walczyly o tytul...szykuje wiec sie powtorka z rozrywki. Nas(z wiadomych wzgledow) i Legii nie licze...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
to dopiero polowa rundy
Wisla napewno sie rozpedzi bo przeciez ile razy tak juz bylo? choc nie ukrywam ze ostatnimy czasy bywalo smutniej niz pare lat temu no ale coz... na Reymonta wychowani Biala Gwiazda opetani!
Ostatnio edytowane przez flamengista : 18.09.2010 o godz. 23:02.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Z przykrością robię porządki w wątku, który do tej pory trzymał niezły poziom.
Kresku - przegiąłeś. Nazywanie kogoś świnią to obelga, jakbyś jeszcze nie wiedział. Trochę cię usprawiedliwia wzburzenie po tragicznym początku sezonu, więc na razie bez konsekwencji. Ale uważaj, co piszesz. Wiślacy - żenadą jest to, że ktoś na forum nawołuje do banów, zamiast po prostu wysłać prive'a do moderatorów. Boli was coś - piszecie w jakim wątku robi się bydło. I tyle. Skorża mnie zadziwia. Tak słabej Legii nie pamiętają chyba najstarsi górale. Ja rozumiem sentyment do Krakowa, ale Panie Maćku nie trzeba było aż tak się przykładać ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|