The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2010, 21:24
willow napisał(a):Wyświetl post
Już widzę Cupiała, który w całej swojej kadencji może ze 2 razy rozmawiał z trenerem, jak spieszy z gratulacjami po jednym meczy z Koroną, w dodatku przegranym
Wypluj to! ;-)
Ostatnio edytowane przez enzo : 12.09.2010 o godz. 21:26.
Odpowiedz cytując
Szali
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.09.2010, 21:24
willow napisał(a):Wyświetl post
jak spieszy z gratulacjami po jednym meczy z Koroną, w dodatku przegranym
z Jagą
(10 znaków)
Marian Machowski, po fatalnym starcie rundy wiosennej s. 2009/2010:
"Nam się takie rzeczy nie zdarzały, bo my nie graliśmy dla trenera tylko byliśmy Wiślakami i dla nas HONOR WISŁY stał najwyżej."
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 12.09.2010, 21:27
SeQ napisał(a):Wyświetl post
Wypluj to! ;-)
TFU TFU!
Oczywiście z Jagą
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 12.09.2010, 21:34
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Witam,

Kolejne wypowiedzi Naszego trenera.....jesli by faktycznie udalo sie to wprowadzic w zycie to moze byc pieknie i w koncu co po niektorzy beda odpowiednio podchodzic do swoich obowiazkow.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Pozdro
Którzy piłkarze odpoczywali zamiast przyjechać do klubu ?
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.09.2010, 21:48
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
Którzy piłkarze odpoczywali zamiast przyjechać do klubu ?
Odpowiem odwrotnie- wiem że przyjechali Brożkowie, Cleber, Sobol, Bunoza, Paljic, Boguski, Chavez, Rios, Żurawski.

Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 12.09.2010, 22:15
Czyli defacto nowy zaciąg plus stali bywalcy. To że Brożkowie to duży plus, zwłaszcza Paweł, który w ten czas miał na głowie swoją kobietę i małego brozia
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 12.09.2010, 22:48
Widać już różnicę w grze. Rożnie wychodzi, ale chłopaki próbują grać piłką. Jeżeli w każdym meczu zaczniemy dominować na boisku to będzie dobrze. Jakieś potknięcia zawsze były są i będą (przykład Barcy z soboty - z gry miazga, a wynik przeciwny). Jeżeli Maaskantowi uda się utrzymać ten trend to będzie dobrze.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.09.2010, 23:13
Nie wiemy, czy Maaskant to dobry trener, ale nie dowiemy się jeśli nie stworzy mu się warunków do pracy. Jeżeli w okienku zimowym nie nastąpi rewolucja kadrowa polegająca na sprowadzeniu ośmiu lub więcej solidnych graczy, to można będzie z góry założyć jaki scenariusz jest realizowany.
I tu nie ma już nawet pola manewru, bo karierę kończy wtedy Cleber, odchodzi Pawełek, a potrzebujemy jeszcze minimum dwóch bocznych obrońców.
Acha, przed pucharami kontrakty kończą się wypożyczonym: Cikosowi, Chavezowi, Riozowi i kebabowi ( nie potrafię zapamiętać jego nazwiska ). A jak znam życie, to stać nas tylko na pierwszego z nich, który akurat jest mega-słaby. Tak więc trudno będzie mówić o jakiejkolwiek stabilizacji, bo w pucharach ( o ile się zakwalifikujemy, w co wątpię ) zagra zupełnie inna drużyna, złożona pewnie "za pięć dwunasta". To wszystko przy założeniu, że nie sprzedamy nikogo z podstawowych zawodników ( akurat ).

Radzę też nie przesadzać z zachwytami po jednym meczu, to może być efekt "nowej miotły". Na prawdziwe rezultaty przyjdzie jeszcze poczekać.

Ogólnie - przy założeniu profesjonalnych i przemyślanych działań od następnego okienka ( akurat ) ocenić Holendra będziemy mogli dopiero za półtora roku. Obecnie przejął pozostałości po demolce Basałaja - trudno tu mówić nawet o szkielecie, na który można by cokolwiek zbudować.
Tak więc bez ekscytacji, żeby później nie zaczęło się jeżdżenie po trenerze po jakiejś serii porażek albo pojedynczym dokumentnym w.......u.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.09.2010 o godz. 23:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.09.2010, 00:25
Wiadomo ze inni tylko czekaja i chyba modla sie zeby na polskich pilkarzy podziałaly metody szkolniowe z lig srednio mocnych typu jak u nas Holanda wtedy pojdzie sie tym sladem i przybeda Belgowie czy Szwajcarzy.Odejdziemy od polskich Maciusiiow Skorzy ,Zielnskich i innych geniuszy.Zatrudni sie jakis ludzi majacych jakies glebsze pojecie o tym zawodzie i na dobre skonczymy z polska myslą szkoleniową bo oni jak dinozaury siłą rzeczy muszą wyginąć

U nas na jakies efekty trzeba bedzie jeszcze troche poczekac ,zwlaszcza ze tak naprawde to kilku zawodnikow odejdzie czy to koniec kontraktow czy koniec wypozycznia ..i co wtedy panie Basalaj?wtedy to bda juz puchary i co kolejna wtopaa jak przyjdzie kolejny zaciag nowych to jak pomysle ze mieli by sie zgrywac pol roku to cos mnie trafia.

jedynym wyjsciem byly by duze wzmocenia w zimie ,bo tak to czarno widze przyszlosc Wisly na najblizszy czas(załozmy rok)
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 13.09.2010 o godz. 00:31.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.09.2010, 07:09
Jak znam życie i nasze ligowe realia, to w zime przyjdzie jakaś zapchajdziura zaraz po tym jak sie sprzeda ktoś z podstawowego składu - (a tych do sprzedania już mało zostało), Maaskant który liczy na transfery obejdzie sie smakiem, a w pucharach (o ile zajmiemy miejsce premiowane grą w pucharach - ale o to jestem raczej spokojny) zagramy inną drużyną - odejdą wypożyczeni i nie będzie nas stać na nich. Basałaj pewnie powie że za tą kase będą lepsi. Później odpadniemy z jakimś europejskim słabiakiem, zwolnią trenera a jego miejsce zajmie inny trener dinozaur, który zostanie zwolniony z Lecha, Legii - (niewłaściwe skreślić) za słabe wyniki albo przyjdzie w nagrode za dobre wyniki w Odrze Wodzisław albo Ruchu Chorzów.

Jeśli będzie inaczej to będe przeszczęśliwy i będe skakał do sufitu z nadzieją na lepsze jutro

To wszystko już nudne sie robi. Za stary jestem żeby już co roku nabierać sie na to samo.
A mówią że jestem niepoprawnym optymistą... może i tak ale w cuda nie wierze.
Ostatnio edytowane przez julo : 13.09.2010 o godz. 07:13.
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.09.2010, 09:35
na co dzień widzimy jak pracuje Maaskant i będziemy też widzieli czy drużyna będzie robić kolejne postępy - mnie się wydaje, że pierwsze symptomy już są i że może być lepiej. Ciesze się, że powoli kończy się najeżdżanie tutaj na forum na Cikosa, Pajlicia i Bunozę . To nie ich wina, że musieli przyjść do naszego klubu w miejsce Głowy, Marcelo naszych ulubieńców, żeby nie powiedzieć ikony - uważam, że powinniśmy przyjąć ich jak najlepiej potrafimy i czekać, aż ta maszyna pod ręką trenera zacznie normalnie funkcjonować.
Przyznam się szczerzę, że byłem za tym, żeby Skorżę pozostawić jednak w klubie, ale jak popatrzyłem na system gry Legii w ostatnim meczu, to jakbym naszą Wisełkę widział z przed kilku tygodni - bieganina, brama w plecy i później długie piłki na pole karne i atakuj kto może - dobrze, że jednak mamy ten etap z sobą....
Jest jeszcze drugi aspekt - widzimy co i jak robi Maaskant, ale nie wiemy co robi Valckx - wydaje mi się, że powoli dobiega końca etap poznawania rzeczywistości w naszym klubie, a teraz pracuje nad tym kogo pożegnać, kogo sprzedać,a kogo ściągnąć...
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Stary 13.09.2010, 10:20
Ja już widzę efekty pracy Valckx'a. Przyszedł do nas przed zamknięciem okienka ciekawy zawodnik, a teraz mamy na testach piłkarza, jakiego dawno na testach nie było. Dwunastokrotny reprezentant Kamerunu, mistrz olimpijski z Sydney. Gość z papierami na granie.

Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.09.2010, 11:19
Witam,

Ja to widze na ten moment nastepujaco, przez dwa tygodnie Maaskant mial czas popracowac z zawodnikami (mimo braku kilku zawodnikow i to glownie obroncow) i wydaje mi sie ze juz cos ruszylo. Faktycznie 20 moze nawet troche wiecej minut bylo bardzo dobrych. Widomo ze to za malo na 90 minut meczu ale progres jakis jest. Wiadomo tez ze w tak krotkim czasie nie da sie naprawic wszystkich bledow jakie poprzedni trener popelnil podczas przygotowan i moze dlatego tylk 20 minut bylo dobrej gry poniewaz potem juz zespol "siadl" fizycznie. Jesli trenerowi uda sie poprawic w najblizszych 2-3 tygodniach wydolnosc zawodnikow to patrze na przyszlosc Naszej druzyny z umiarkowanym optymizmem, gdyz jest wielce prawdopodobe ze uda sie zagrac na odpwoednio wysokim poziomie przez wiecej niz 20 minut i ze sama gra bedzie dla oka bardzo przyjemna.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.09.2010, 14:12
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę słyszeć o zbymaku, a w żadną zmianę Cupiała nie wierzę. To jest tak prawdopodobne, jak powtórne przyjście Chrystusa, globalne ocieplenie, zderzenie z meteorytem i liberalizacja polskiego prawa gospodarczego w ciągu najbliższych dwunastu miesięcy.
To akurat staje się faktem. Jednak pseudoekolodzy chcą nam wmówić, że to przez nas jednak wyniki badań póki co tego nie potwierdzają. Chyba, że ktoś usilnie chce o tym przekonać ludzi to wmówi im każdą bajke jak ta o "nowej możliwej pandemii" małpia gorączka lub coś w ten deseń. Naiwni ludzie w to uwierzą, a inteligenrniejsii będą chcieli konkretnych dowodów.
Wracając do tematu pewnie by Maaskanta nie zatrudnił tylko jakiegoś polskiego wyrobnika gdyby się na błędach nie uczył. Czas pokaże czy rzeczywiście się zmienił. Jednak ja przyznam, że pierwszą połowę i kawałek dało się oglądać i nie przypominało to naszej zwykłej buraczanej kopanej piłki. Nie wiadomo czy był to tylko jeden zryw czy rzeczywiście tendencja wzrostowa. O tym dowiemy się najpewniej w połowie października.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
wojteqs80
Member

Stary 13.09.2010, 15:12
Według mnie prawdziwe efekty pracy Maaskanta będą widoczne wiosną kiedy będzie mial sporo czasu na przygotowanie zespołu , mimo tego tą rundę musimy dograć do końca i nazbierać jak najwięcej punktów,bardzo dobrze dla nas ,że zarówno Lech jak i Legia(ta nawet bardziej) graja słabo i tracą punkty, mimo dużego szacunku i uznania dla gry Jagi nie sądze aby w dłuższej perspektywie czasowej mogła utrzymać taką dyspozycje. Osobiście jestem zadowolony z początków pracy nowego trenera ponieważ nasz zespól zaczyna grać piłką , kombinacyjnie. Najsłabszą formacją jest defensywa ale już przed meczem w Białymstoku trener mówił ilu zawodników z tej formacji miał na treningach przed meczem i to było widac. Przez ten tydzien poćwicza i już z Koroną będzie lepiej, a tak apropos to gdyby nie kretyńskie błedy Clebera to mecz można było spokojnie wygrać
Odpowiedz cytując
Damian1241
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.09.2010, 15:19
no jak ogladalem mecz z Jaga to poczatek mnie bardzo zaskoczyl a gdy przy akcji bramkowej zobaczylem jak pieknie i dlugo wymieniali pilke od razu pomyslalem ze w koncu zmienia sie gra Wisly. Widac bylo to w tym meczu mam nadzieje ze z meczu na mecz bedzie coraz lepiej.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.09.2010, 15:39
Ciekawi mnie jak długo Maaskant będzie zasiadał na trenerskiej ławce bo chyba nie skończy jak Bakero że będąca na 1szym miejscu w tabeli jego niepokonana od kilku kolejek drużyna żegna się z trenerem po jednej przegranej w tym sezonie w przypadku Holendra może być po kolejnej chociaż w to raczej nie wierze bo lepszego klona Petrescu niż ten holenderski Roberto Mancini(bynajmniej dla mnie jest trochu podobny) w Wiśle raczej nie będzie

edit: chodzi oczywiście o Petrescu? Ostatnio zrobiła się taka jakaś moda na dodawanie na końcu nazwiska Rumuna tego "e"
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 13.09.2010 o godz. 15:55.
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 13.09.2010, 22:52
Cupiał nie jest aż tak porywczy jak Wojciechowski; Wojciechowski ma ten plus że ładuje kasę na piłkarzy (Cupiał też ładował, ale to się skończyło), ale nie umie godzić się z porażkami w lidze. Cupiał godzi się z porażkami w lidze jak również z niektórymi porażkami w pucharach (Valerenga, Levadia). O byt Maaskanta na trenerskiej ławce jestem spokojny
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.09.2010, 23:10
Tak, tu bardziej istnieje ryzyko że Maaskant sam zrezygnuje, gdyby na przykład w zimie okazało się że nie ma na nic kasy, z drugiej strony lekko nadpalił mosty w Holandii więc tym bardziej powinno mu zależeć by osiągnąć sukces z Wisłą.

Niestety ta rozpirzona obrona cholernie komplikuje sprawę bo my sobie możemy pykać, być może to będzie i efektowne i efektywne ale przy słabej obronie 1 błąd, jedna głupia strata w środku i brama w plecy.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.09.2010, 23:16
Maaskant jest człowiekiem kasy i jak długo mu płacimy tak długo będzie trenerem( sam nie zrezygnuje). Mam tylko nadzieję że warto na niego stawiać.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.09.2010, 23:21
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Maaskant jest człowiekiem kasy i jak długo mu płacimy tak długo będzie trenerem( sam nie zrezygnuje). Mam tylko nadzieję że warto na niego stawiać.
Może masz i rację - on jako zawodnik nie dorobił się, jako trener też więc kasa jest dla niego bardzo ważna,A czy warto? - może to tylko pierwsze wrażenie ale uważam że bardzo warto.Tyle że to nawet nie połowa sukcesu - Bez dobrej współpracy i chęci Cupiała, to i Mourinho i Ferguson szału w naszym klubie by nie zrobili.
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.09.2010, 23:33
był jeszcze jeden trening w poniedziałek wieczorem. Wiecie gdzie oni trenowali? Bo chyba przy sztucznym świetle musieli. Na stadionie odbywają już jakieś treningi?
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.09.2010, 00:13
Pewnie jak po 1,5 roku na Reymonta będzie mecz to i treningi zaczęli na płycie głównej. Jednak logiczne myślenie w naszym klubie nie zawsze jest stosowane więc jeśli ktoś ma oficjalne informacje to niech mnie poprawi lub potwierdzi
Odpowiedz cytując
Seth
Member

Od: 07.2005

Stary 14.09.2010, 10:20
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Czyli jednak stopniowo zwiększa się obciążenie dla piłkarzy. Podoba mi się takie podejście. Bez wrzucania od razu na głęboką wodę ale małymi krokami do celu.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 14.09.2010, 10:40
Seth napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Czyli jednak stopniowo zwiększa się obciążenie dla piłkarzy. Podoba mi się takie podejście. Bez wrzucania od razu na głęboką wodę ale małymi krokami do celu.
Mam nadzieje że te nasze pilkarzyny nie bądą chcialy zwonić Holendra tak jak Dana za mocniejsze treningi...
Podobno Mijajlovic mowil że jak jeszcze gral dla Wisly za czasow Petrescu to tak właśnie zrobiły nasi "zawodowcy"...
Odpowiedz cytując
LUKAS77
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.09.2010, 10:48
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...wiadomosc.html

jesli w tej plotce jest ziarnko prawdy to trener Maaskant ma kolejny problem do rozwiazania w szatni.....
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 14.09.2010, 11:14
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje że te nasze pilkarzyny nie bądą chcialy zwonić Holendra tak jak Dana za mocniejsze treningi...
Podobno Mijajlovic mowil że jak jeszcze gral dla Wisly za czasow Petrescu to tak właśnie zrobiły nasi "zawodowcy"...
Mecze Wisły Petrescu to były męczarnie, ale gdyby zawodnicy grali przeciwko trenerowi to po prostu przegrywaliby częściej i nie rozegraliby rundy gdzie mieli bilans bodaj 10-1-2. Wystarczyłyby indywidualne błędy w obronie, odpuszczanie krycia i pressingu. Zamiast tego mieliśmy zespół, który próbował walczyć, ale wyglądał fatalnie taktycznie i szybkościowo.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.09.2010, 11:16
Mi się wydaje że Maaskant , jest bardziej nastawiony na sukces i na rozwój a niżeli na kase .
On chce po prostu ze wszystkim iść do przodu , nie interesue go brodzenie w tym samym miejscu , stagnacja .
Ma duże aspiracje , profesionalne podejście , wierzy w siebie i w to co robi .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.09.2010, 11:40
LUKAS77 napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...wiadomosc.html

jesli w tej plotce jest ziarnko prawdy to trener Maaskant ma kolejny problem do rozwiazania w szatni.....
nawet jeśli coś w tym jest to za koncówkę zeszłego sezonu powinno się im jeszcze obciąć te pensje chcą większe pieniądze to niech zaperdalają a nie rozdupcają się na Karabahu , za sam awans do LM dostaje się 7 baniek e w LE też nie jest źle
chuja grają jeszcze na wysokie zarobki narzekają, mają taki kontrakt to niech go wypełnią a jak zasłużą to dostaną wiecej ehh
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 14.09.2010 o godz. 11:52.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.09.2010, 13:14
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
nawet jeśli coś w tym jest to za koncówkę zeszłego sezonu powinno się im jeszcze obciąć te pensje chcą większe pieniądze to niech zaperdalają a nie rozdupcają się na Karabahu , za sam awans do LM dostaje się 7 baniek e w LE też nie jest źle
chuja grają jeszcze na wysokie zarobki narzekają, mają taki kontrakt to niech go wypełnią a jak zasłużą to dostaną wiecej ehh
Jeśli to prawda to wiosek byłby prosty, ale kosztowny. Wszystkim Polakom poza Wilkiem pokazać drzwi, a w zamian z I i II ligi pościągać wyróżniających się polaków. Atmosfera się oczyści, a i Małecki będzie miał czas odwiedzić specjalistę.
Ja jednak nie dokońca wierzę w tę rewelację. Sam fakt, że to Faktowi powiedział "anonimowo" oznacza, że tego wywiadu nie było. Wywiady firmuje się swoim nazwiskiem.
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 14.09.2010 o godz. 13:17.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów