The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.09.2010, 16:50
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Brożek,Łobodziński pójdzie się skarżyć?Od kiedy to słucha się narzekania rezerwowych? Sytuacja wg mnie jest zgoła odmienna niż za Petrescu. Maskaanta zwolnić mogą tylko słabe wyniki.
Racja, a poza tym nawet gdyby się przeszli to wątpię żeby "władza" się nabrała na taki numer drugi raz.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.09.2010, 16:59
filemon napisał(a):Wyświetl post
Racja, a poza tym nawet gdyby się przeszli to wątpię żeby "władza" się nabrała na taki numer drugi raz.
To Łobo chodził do prezesów żeby zwolnić Petrescu? Ciekawe teorie (pomijam fakt że wtedy nikt o nim w Wiśle nie słyszał bo przyszedł już za Skorży)

A może dla odmiany teraz Jirsak z Kirmem pójdą na skargę do prezesów? Dajcie spokój z takimi bajkami, pozycja piłkarzy jest tak marna że nikt ich słuchał nie będzie (i bardzo dobrze).
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.09.2010, 17:04
Lepsza była jedna z gazet, która twierdziła że kilku piłkarzy poszło do Cupiała na skargę. On ich wysłuchał i zwolnił Petrescu. Też nie daje wiary takim bujdą. Raz że żaden z piłkarzy nie ośmieliłby stanąć oko w oko z Cupiałem, tym bardziej jeśli chodzi o takie dyrdymały jak treningi, a dwa gdyby nawet taki wariat się znalazł to pierwsze co by Boss zrobił to się zaśmiał, a następnie wypiierdolił jednego z drugim do jednej z fabryk TF żeby odczuli na własnej skórze co to na prawdę ciężka praca. A Cupiał coś o tym wie, bo fortuny dorobił się właśnie taką pracą, zaczynając od sklepiku z farbami. Także powątpiewam w to żeby do podobnej sytuacji doszło face to face z prezesem czy kimś pod nim. Bez jaj, to nie są jakieś szczury, którym można podrzucić nieświadomkę w formie trutki.
A tym bardziej pod Cupiała. Nie łyknę tego że ktoś z nich się poskarżył. Co najwyżej sprzątaczce. Mogli co prawda marudzić pod nosem i gdzieś w zaciszach o tym rozmawiać. Ale idę o paczkę M&Msów że żaden z grajków nie poskarżył się komuś z władz Wisły, tym bardzie Cupiałowi - to drugie to już science fiction.
Ostatnio edytowane przez element : 07.09.2010 o godz. 17:20.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.09.2010, 22:36
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wyw...198,1,727.html
ciekawy wywiad
ciekawe czy prawdziwy?

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.09.2010, 22:57
element napisał(a):Wyświetl post
Lepsza była jedna z gazet, która twierdziła że kilku piłkarzy poszło do Cupiała na skargę. On ich wysłuchał i zwolnił Petrescu. Też nie daje wiary takim bujdą. Raz że żaden z piłkarzy nie ośmieliłby stanąć oko w oko z Cupiałem, tym bardziej jeśli chodzi o takie dyrdymały jak treningi, a dwa gdyby nawet taki wariat się znalazł to pierwsze co by Boss zrobił to się zaśmiał, a następnie wypiierdolił jednego z drugim do jednej z fabryk TF żeby odczuli na własnej skórze co to na prawdę ciężka praca. A Cupiał coś o tym wie, bo fortuny dorobił się właśnie taką pracą, zaczynając od sklepiku z farbami. Także powątpiewam w to żeby do podobnej sytuacji doszło face to face z prezesem czy kimś pod nim. Bez jaj, to nie są jakieś szczury, którym można podrzucić nieświadomkę w formie trutki.
A tym bardziej pod Cupiała. Nie łyknę tego że ktoś z nich się poskarżył. Co najwyżej sprzątaczce. Mogli co prawda marudzić pod nosem i gdzieś w zaciszach o tym rozmawiać. Ale idę o paczkę M&Msów że żaden z grajków nie poskarżył się komuś z władz Wisły, tym bardzie Cupiałowi - to drugie to już science fiction.
Wtedy Zdzichu kopał dołki od samego początku a było o tyle łatwiej że od razu poleciał Mielcarski.Domyślam się że przez niego szły skargi.
Teraz moim zdaniem nie ma szans na żadne kombinacje czy kopanie pod kimś dołków.Przynajmniej do czasu jak Basałaj i holenderski dyr. sportowy(cały czas mam problem z jego nazwiskiem będą w Wiśle.
Do tego w Wiśle już nie ma GTW, jest duża konkurencja(w przodzie) i gdyby nie ta wielka niewiadoma w obronie , to byłbym spokojny.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 08.09.2010, 12:53
Czytał ktoś wywiad z Maaskantem w dzisiejszym PS?
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.09.2010, 12:57
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
mam wątpliwości, czy to jego słowa...
Odpowiedz cytując
Pancratius
Member

Od: 07.2010

Stary 08.09.2010, 16:41
Nie wiem czy ktoś to wklejał. Coś o taktyce.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Rob...036,1,727.html
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.09.2010, 16:51
Cytat:
Na razie strateg Białej Gwiazdy bagatelizuje rozważania o systemach. - Można bawić się w numerki i mówić, że ktoś gra tak czy tak, ale to nie jest najistotniejsze. Zawodnicy muszą biegać
- podkreśla szkoleniowiec.
Brawo ten pan.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.09.2010, 16:56
Pancratius napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy ktoś to wklejał. Coś o taktyce.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Rob...036,1,727.html
oby tylko zawodnicy nie zbuntowali sie że treningi sa zbyt forsowne jak za Petrescu.Jednak teraz jest sytuacje jest znacznie inna bo większośc to obcokrajowcy albo gracze grający wcześniej zagranicą (Żuraw) i wiedzący co do hard work
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 08.09.2010, 17:08
Ktoś tu pytał o wzrost Maaskanta... Miałem przyjemność minąć trenera, kiedy wychodził z Wiślnej. Po prostu wysoki żałuję że go nie zagadnąłem :(
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 08.09.2010, 17:09
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
Wrzuć link, bo normalnie tego szmatławca raczej nie kupuję...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 08.09.2010, 18:23
Cytat:
Podoba mi się podejście Pawła Brożka do treningów. Teraz zagra od początku - mówi "Przeglądowi Sportowemu" Robert Maaskant, trener Wisły Kraków.
Damn', jacy tam inteligencji muszą pracować Potem byłby skandal, jaki to Maaskant klamliwy, a wyraźnie powiedział:

Cytat:
I podoba mi się podejście Pawła do treningów. To samo z jego bratem Piotrem. Był na ławce, a teraz prawdopodobnie zagra od początku.
Przecież wyraźnie chodzi o Pietię, że zagra od początku, przecież to wiadome, kto miałby grać na lewej obronie... heh
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 08.09.2010, 18:37
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Damn', jacy tam inteligencji muszą pracować Potem byłby skandal, jaki to Maaskant klamliwy, a wyraźnie powiedział:

Przecież wyraźnie chodzi o Pietię, że zagra od początku, przecież to wiadome, kto miałby grać na lewej obronie... heh
Teraz nie wiadomo kto będzie grał, bo Brożek kontuzja, a przynajmniej tak na głównej pisze.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Saint*
Member

Od: 03.2004

Stary 09.09.2010, 06:56
Kolejny wywiad:
http://www.rp.pl/artykul/533244-Odciskanie-sladu-.html
każdy nowy dzień rodzi nowe paranoje...
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 09.09.2010, 08:55
Z wywiadu w Rzeczpospolitej- trener o piłkarzach:,,... muszę dać im pewność, że ich wspieram, ale nie mogę pozwolić, by poczuli, że już coś osiągnęli."
Coraz bardziej podoba mi się podejście Maaskanta do piłkarzy. Widać, że diagnozuje główne problemy drużyny. Jednym z nich na pewno jest brak ambicji i szybkie osiadanie na laurach. A tutaj trzeba takiego człowieka jak Wenta od piłkarzy ręcznych, który po awansie do półfinału MŚ mówi zawodnikom, że ,,nic jeszcze nie mamy".
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.09.2010, 08:08
Witam,

Kolejne wypowiedzi Naszego trenera.....jesli by faktycznie udalo sie to wprowadzic w zycie to moze byc pieknie i w koncu co po niektorzy beda odpowiednio podchodzic do swoich obowiazkow.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Pozdro
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 10.09.2010, 08:45
Maaskant naprawdę robi dobrą robotę... nie wiem czy ktoś w tak krótki sposób dokonałby przeglądu sytuacji i wmyślił sposób aby to wszystko poprawić. Obiady, dłuższe treningi... niby to wszystko takie proste, a jednak polska myśl szkoleniowa miała z takimi rzeczami problem. Kiedy słuchałem wypowiedzi Skorży uważałem go za inteligentnego gościa. Teraz kiedy przyszedł Maaskant uważam że przy Skorży on jest geniuszem.
Oczywiście najważniejsze będą wyniki a nie to jak prowadzi treningi i co wygaduję w mediach. Osobiście jestem przekonany, że dokonano dobrego wyboru. Mam jedynie nadzieje, że w zimie wraz ze Stanem Valcem dostaną duże pole do działania w kwestii transferów.
Odpowiedz cytując
piotrekj66unia
Member

Od: 08.2007

Stary 10.09.2010, 08:56
Jak dla mnie nasz nowy trener powinien miec dokladnie rok czasu na zebranie odpowiednich ludzi, ,,wyksztalcenie'' zespolu i wtedy bedzie czas na ocene wynikow.
Zobaczymy jak sie dzis Wisełka zaprezentuje ale nawet w razie zlej gry nie bede obwinial trenera.
Za rok, dokladnie przed wakacjiemi i miejmy nadzieje przed walka o LM zespo ma byc juz na 100%
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.09.2010, 08:56
Cytat:
Mam jedynie nadzieje, że w zimie wraz ze Stanem Valcem dostaną duże pole do działania w kwestii transferów.
Co sezon jest to samo.
Przyszedł Dan - kibice: "mamy nadzieję, że sprowadzi gwiazdy z Rumunii"
Przyszedł Skorża - kibice: "tym razem zarząd da Skorży pieniązki na transfery"

Teraz latający Holender. Cupiał woli wyrzucić trenera, niż dać pieniądze na transfery. Za długo kibicuję, by nie dostrzegać analogii. Ciągle to samo. Jest Wiosna, mówią, że planują transfery dopiero zimą. Przychodzi zima i tlumacza, ze chcieli, ale menagerowie chcieli za duzo, ze nie dogadali sie itd, w kolo Macieju.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.09.2010, 09:09
Nie doceniasz siły znajomości naszych Holendrów . Nawet za drobne którymi dysponujemy można sprowadzić dobrego piłkarza. Tylko właśnie, trzeba wiedzieć gdzie szukać.
Wiadomo, że pieniędzy od Cupiała nie będzie. To jest jasne jak słońce. Ale np w tym okienku wydaliśmy ponad milion. To nie jest mało, tylko, że nie odpowiadali za to ani Valcks ani Maaskant. Kto wie, może oni by sensowniej je wydali i nie mielibyśmy takich braków.
Ostatnio edytowane przez tofik : 10.09.2010 o godz. 09:11.
Odpowiedz cytując
coonta
maurotanin

Od: 04.2004

Stary 10.09.2010, 09:14
po drugie nielogiczne jest sprowadzenie holendrów, by nie iść "za ciosem" i zainwestować w drużynę. Jak się powiedziało A, trzeba i powiedzieć B. Miejmy nadzieję, że będzie lepiej, bo gorzej już nie może być.
Osobiście wierzę w niego. Ma dobre podejście do swojej profesji, a i zawodnicy zobaczyli, że nie są niezastąpieni, co może skutkować tylko pozytywnie. Obym się nie mylił.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.09.2010, 09:26
A logiczne było zatrudnianie Dana z całym sztabem i nie poście za ciosem?
Ja się też obawiam, że sielanka sie skończy w styczniu
Jak sie okaże ze na transfery dostana milion E
i nakaz zdobycia mistrzostwa i awansowania do LM
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 10.09.2010, 09:39
Podoba mi się pomysł tej integracji drużyny i przebywanie w klubie dłużej niż obecność na jednym treningu.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.09.2010, 19:38
Wygląda na to, że Cupiał zmądrzał.
Z tego co napisał zbymak to Cupiał osobiście pogratulował Maaskantowi bo nie spodziewał się, że da się tyle zrobić w 2 tygodnie i dawno nie widział tak dobrze grającej Wisły
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 12.09.2010, 20:27
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Z tego co napisał zbymak to Cupiał osobiście pogratulował Maaskantowi bo nie spodziewał się, że da się tyle zrobić w 2 tygodnie i dawno nie widział tak dobrze grającej Wisły
Gdzie On to napisał ? Przypomnę tylko, że to on puścił plotki na temat Larsona czy Simeone.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 12.09.2010, 20:32
Nie wierzcie we wszystko co piszą.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.09.2010, 21:00
Nie chcę słyszeć o zbymaku, a w żadną zmianę Cupiała nie wierzę. To jest tak prawdopodobne, jak powtórne przyjście Chrystusa, globalne ocieplenie, zderzenie z meteorytem i liberalizacja polskiego prawa gospodarczego w ciągu najbliższych dwunastu miesięcy.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 12.09.2010, 21:05
Nie Cupiał, tylko Krzoska, nie pogratulował, tylko spytał się o godzinę i nie Maaskanta, tylko Bahra.
Radio Erewań, normalnie.
Już widzę Cupiała, który w całej swojej kadencji może ze 2 razy rozmawiał z trenerem, jak spieszy z gratulacjami po jednym meczy z Koroną, w dodatku przegranym
Ostatnio edytowane przez willow : 12.09.2010 o godz. 21:27.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów