|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Racja, a poza tym nawet gdyby się przeszli to wątpię żeby "władza" się nabrała na taki numer drugi raz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
A może dla odmiany teraz Jirsak z Kirmem pójdą na skargę do prezesów? Dajcie spokój z takimi bajkami, pozycja piłkarzy jest tak marna że nikt ich słuchał nie będzie (i bardzo dobrze). ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Lepsza była jedna z gazet, która twierdziła że kilku piłkarzy poszło do Cupiała na skargę. On ich wysłuchał i zwolnił Petrescu. Też nie daje wiary takim bujdą. Raz że żaden z piłkarzy nie ośmieliłby stanąć oko w oko z Cupiałem, tym bardziej jeśli chodzi o takie dyrdymały jak treningi, a dwa gdyby nawet taki wariat się znalazł to pierwsze co by Boss zrobił to się zaśmiał, a następnie wypiierdolił jednego z drugim do jednej z fabryk TF żeby odczuli na własnej skórze co to na prawdę ciężka praca. A Cupiał coś o tym wie, bo fortuny dorobił się właśnie taką pracą, zaczynając od sklepiku z farbami. Także powątpiewam w to żeby do podobnej sytuacji doszło face to face z prezesem czy kimś pod nim. Bez jaj, to nie są jakieś szczury, którym można podrzucić nieświadomkę w formie trutki.
A tym bardziej pod Cupiała. Nie łyknę tego że ktoś z nich się poskarżył. Co najwyżej sprzątaczce. Mogli co prawda marudzić pod nosem i gdzieś w zaciszach o tym rozmawiać. Ale idę o paczkę M&Msów że żaden z grajków nie poskarżył się komuś z władz Wisły, tym bardzie Cupiałowi - to drugie to już science fiction.
Ostatnio edytowane przez element : 07.09.2010 o godz. 17:20.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Teraz moim zdaniem nie ma szans na żadne kombinacje czy kopanie pod kimś dołków.Przynajmniej do czasu jak Basałaj i holenderski dyr. sportowy(cały czas mam problem z jego nazwiskiem będą w Wiśle.Do tego w Wiśle już nie ma GTW, jest duża konkurencja(w przodzie) i gdyby nie ta wielka niewiadoma w obronie , to byłbym spokojny. |
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Czytał ktoś wywiad z Maaskantem w dzisiejszym PS?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie wiem czy ktoś to wklejał. Coś o taktyce.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Rob...036,1,727.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Ktoś tu pytał o wzrost Maaskanta... Miałem przyjemność minąć trenera, kiedy wychodził z Wiślnej. Po prostu wysoki
żałuję że go nie zagadnąłem :( |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Wrzuć link, bo normalnie tego szmatławca raczej nie kupuję...
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Teraz nie wiadomo kto będzie grał, bo Brożek kontuzja, a przynajmniej tak na głównej pisze.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Kolejny wywiad:
http://www.rp.pl/artykul/533244-Odciskanie-sladu-.html ![]()
każdy nowy dzień rodzi nowe paranoje...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Z wywiadu w Rzeczpospolitej- trener o piłkarzach:,,... muszę dać im pewność, że ich wspieram, ale nie mogę pozwolić, by poczuli, że już coś osiągnęli."
Coraz bardziej podoba mi się podejście Maaskanta do piłkarzy. Widać, że diagnozuje główne problemy drużyny. Jednym z nich na pewno jest brak ambicji i szybkie osiadanie na laurach. A tutaj trzeba takiego człowieka jak Wenta od piłkarzy ręcznych, który po awansie do półfinału MŚ mówi zawodnikom, że ,,nic jeszcze nie mamy". |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Witam,
Kolejne wypowiedzi Naszego trenera.....jesli by faktycznie udalo sie to wprowadzic w zycie to moze byc pieknie i w koncu co po niektorzy beda odpowiednio podchodzic do swoich obowiazkow. http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html Pozdro ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Maaskant naprawdę robi dobrą robotę... nie wiem czy ktoś w tak krótki sposób dokonałby przeglądu sytuacji i wmyślił sposób aby to wszystko poprawić. Obiady, dłuższe treningi... niby to wszystko takie proste, a jednak polska myśl szkoleniowa miała z takimi rzeczami problem. Kiedy słuchałem wypowiedzi Skorży uważałem go za inteligentnego gościa. Teraz kiedy przyszedł Maaskant uważam że przy Skorży on jest geniuszem.
Oczywiście najważniejsze będą wyniki a nie to jak prowadzi treningi i co wygaduję w mediach. Osobiście jestem przekonany, że dokonano dobrego wyboru. Mam jedynie nadzieje, że w zimie wraz ze Stanem Valcem dostaną duże pole do działania w kwestii transferów. |
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jak dla mnie nasz nowy trener powinien miec dokladnie rok czasu na zebranie odpowiednich ludzi, ,,wyksztalcenie'' zespolu i wtedy bedzie czas na ocene wynikow.
Zobaczymy jak sie dzis Wisełka zaprezentuje ale nawet w razie zlej gry nie bede obwinial trenera. Za rok, dokladnie przed wakacjiemi i miejmy nadzieje przed walka o LM zespo ma byc juz na 100% |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Przyszedł Dan - kibice: "mamy nadzieję, że sprowadzi gwiazdy z Rumunii" Przyszedł Skorża - kibice: "tym razem zarząd da Skorży pieniązki na transfery" Teraz latający Holender. Cupiał woli wyrzucić trenera, niż dać pieniądze na transfery. Za długo kibicuję, by nie dostrzegać analogii. Ciągle to samo. Jest Wiosna, mówią, że planują transfery dopiero zimą. Przychodzi zima i tlumacza, ze chcieli, ale menagerowie chcieli za duzo, ze nie dogadali sie itd, w kolo Macieju. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie doceniasz siły znajomości naszych Holendrów
. Nawet za drobne którymi dysponujemy można sprowadzić dobrego piłkarza. Tylko właśnie, trzeba wiedzieć gdzie szukać.Wiadomo, że pieniędzy od Cupiała nie będzie. To jest jasne jak słońce. Ale np w tym okienku wydaliśmy ponad milion. To nie jest mało, tylko, że nie odpowiadali za to ani Valcks ani Maaskant. Kto wie, może oni by sensowniej je wydali i nie mielibyśmy takich braków.
Ostatnio edytowane przez tofik : 10.09.2010 o godz. 09:11.
|
|
|
|
maurotanin
Od: 04.2004
Offline |
|
|
po drugie nielogiczne jest sprowadzenie holendrów, by nie iść "za ciosem" i zainwestować w drużynę. Jak się powiedziało A, trzeba i powiedzieć B. Miejmy nadzieję, że będzie lepiej, bo gorzej już nie może być.
Osobiście wierzę w niego. Ma dobre podejście do swojej profesji, a i zawodnicy zobaczyli, że nie są niezastąpieni, co może skutkować tylko pozytywnie. Obym się nie mylił. ![]()
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A logiczne było zatrudnianie Dana z całym sztabem i nie poście za ciosem?
Ja się też obawiam, że sielanka sie skończy w styczniu Jak sie okaże ze na transfery dostana milion E i nakaz zdobycia mistrzostwa i awansowania do LM |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Podoba mi się pomysł tej integracji drużyny i przebywanie w klubie dłużej niż obecność na jednym treningu.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wygląda na to, że Cupiał zmądrzał.
Z tego co napisał zbymak to Cupiał osobiście pogratulował Maaskantowi bo nie spodziewał się, że da się tyle zrobić w 2 tygodnie i dawno nie widział tak dobrze grającej Wisły ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Gdzie On to napisał ? Przypomnę tylko, że to on puścił plotki na temat Larsona czy Simeone.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wierzcie we wszystko co piszą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie chcę słyszeć o zbymaku, a w żadną zmianę Cupiała nie wierzę. To jest tak prawdopodobne, jak powtórne przyjście Chrystusa, globalne ocieplenie, zderzenie z meteorytem i liberalizacja polskiego prawa gospodarczego w ciągu najbliższych dwunastu miesięcy.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Radio Erewań, normalnie. Już widzę Cupiała, który w całej swojej kadencji może ze 2 razy rozmawiał z trenerem, jak spieszy z gratulacjami po jednym meczy z Koroną, w dodatku przegranym
Ostatnio edytowane przez willow : 12.09.2010 o godz. 21:27.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|