|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wiecie moze skad mozna pobrac cały mecz Wisły, bo akurat nie mogłem ogladnąć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
do wszystkich, ktorzy zachwycają się grą Jagiellonii:
- w ubiegłym sezonie, kiedy Jagielonia miała na starcie -10 punktów weszła bardzo dobrze w rozgrywki i szybko weszła na plus. Probierz szykuje szczyt formy na poczatek sezonu. Tym razem też tak zrobił. Stąd sukcesy Jagi. W naszej lidze jak jakaś druzyna (nieważne od poziomu) jest choćby w nieznacznie wyższej formie fizycznej od innych, ma duże szanse na wygrywanie. Nieważne czy jest to na początku, w środku czy pod koniec sezonu. Ta, swietnie przygotowana pod tym kątem drużyna, wcale nie przeważała jednak z Wisła, która na dziś jest zbieraniną przypadkowych obcokrajowców i polskich kopaczy. Drużyną, ktora de facto nie ma linii obronnej. Jagiellonia idzie na mistrza? Włóżcie to między bajki. Wkrótce forma będzie niższa i Jagiellonia zbierze baty od średniaków. A jak pokazuje historia naszej ligi mistrza zdobywa ta ekipa, ktora ma szczyt formy na wiosnę, a najlepiej na późną wiosnę: my dwa lata temu, Amica rok temu. I tu widzę dobry prognostyk dla nas. Jesli Maaskant zostanie dłuzej, jesli zimą jeszcze przetasujemy trochę te klocki (głownie te drewniane). Kibicom Jagielloni gratuluję niewątpliwego sukcesu jakim było pokonanie Wisły przez ich drużynę. To wspomnienie bedzie ich rozgrzewało późną jesienią gdy Jagiellonia zacznie tracić punkty ze słabeuszami. Kibicom Wisły gratuluję trenera i zachęcam, by nie martwili sie tą porażką. Budowa zespołu musi trochę potrwać i nie można już dzisiaj rozliczać trenera z wyników. Natomiast za nadzieję, jaką nam dał w postaci pracy i efektów tej pracy widocznych na boisku, można. Większośc z was ocenia piłkarzy w skali od 1-10. Ja ich nie oceniam. Natomaist za wykonaną pracę oceniam dziś Maaskanta -10 punktów |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przez cały tydzień będą lecieć powtórki na canal+
a jak nie masz canal+, to znajdź jakąś fajną knajpkę i sobie obejrzyj przy browarku ![]() ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Co do obrony to się zgodzę ale też trzeba wziąć pod uwagę to że nie jest ona najmocniejsza. Dodatkowo w ostatnich dwóch tygodniach nie trenowała ze sobą bo Cikos i Bunoza byli na kadrze a Paljic zagrał pierwszy mecz na obronie. I efekt był jaki był, do tego kilka kontr poszło po stratach w środku boiska o ile się nie mylę przy drugiej bramce dla Jagi tak było. Strata w środku i od razu prostopadła do Franka który tylko na to czekał. Ja cudów się nie spodziewałem i dalej nie oczekuję, trenera będę mógł oceniać co najwyżej wiosną a w składzie potrzeba kilka konkretnych wzmocnień. A co do tych bezsensownej wymiany podań to najlepsze zespoły nie raz wymieniają tysiąc podań aby w odpowiednim momencie zaatakować. Naszym w kilku momentach brakło zawodnika który potrafiłby w odpowiednim momencie zagrać kluczową piłkę. Dodatkowo to póki co nasi dopiero uczą się tak grać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Widać szukać niepotrafi....to powiedz mi po co sprzedał prawiwe wszytskich, Alvarez był ale szkoda kasy, po sprzedawał Głowackiego, po co rozwiązał kontrakt z Singlarem skoro nie ma nikogo...i tak kupi leszczy chyba nie wierzysz w cuda...mieliśmy klasowych obrońców jak na polskie warunki, tu nikt dobry nie przyjdzie, olewają nas już wszyscy bo zawsze skąpimy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
szkoda tylko że Cikos dał sie ograc na zamach przy pierwszej bramce.Bunoza wciąż niepewny.Przy tej sytuacji gdy Pawełek musiał faulowac to razem z Cleberem zaspał jak dostali piłke za plecy.Jagiellonia za dużo miała tych sytuacji czystych bramkowych.Aczkolwiek przy Maskancie myśle że podniosą swój international level.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.09.2010 o godz. 12:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Kasy nie ma a to ciekawe...a ze sprzedaży wyparowała |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
FraMat
Przychylam się do Twojej oceny Maaskanta - 10 pkt w skali 1 do 10 jak do tej pory, mimo braku punktów dla Wisły. Mam tylko jedno zastrzeżenie do trenera - z nadzieją liczę, iż w przyszłości zapanuje nad transferami z Wisły i do Wisły. Bo po mojej krytyce Basałaja, dla którego pecunia non olet w przypadku wszystkiego co się rusza profesjonalnie w Wiśle, myślałem, że duet holenderski nie dopuści nigdy więcej takiej filozofii transferowej a tu spotkał mnie zonk z ich strony w postaci Diaza i troszkę się zastanawiam, jak oni chcą osiągnąć wyniki sportowe z Wisłą na miarę LM, przy takim podejściu do transferów, gdzie filozofia Basałaja czyli w praktyce osłabienia za odpowiednią cenę, a nie wzmocnienia drużyny , są dla nich akceptowalne, a tym samym stabilizację w drużynie, niezbędną dla tych wyników, można sobie włożyć między bajki
Ostatnio edytowane przez kot : 11.09.2010 o godz. 16:17.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Cieszy bramka P Brozka, padal po szczegolnie ladnej akcji calego zespolu i swietnej wrzutce Zurawia. Szkoda gola w ostatniej minucie, to w przeciagu spotkania bylismy wg mnie lepszym zespolem, a remis zdobyty w ostatniej chwili bylby jak wygrana. A tak przy okazji to jak ogladam sobie gola Grosickiego, to najwiekszy blad popelnil nasz wielki bramkarz! Wybiegl do pilki, calkiem niepotrzebnie, bo jakby zostal w bramce to by obronil ten strzal.
Ostatnio edytowane przez krakfilm : 11.09.2010 o godz. 12:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Co więcej, idiotyczna to byłaby próba ścigania się od połowy z Grosickim i Bunozy i Clebera, ale skoro sytuacja na boisku (wynik spowodowany dwoma kiksami Clebera) wymusiła grę wysoko w obronie, to najrozsądniejsze było łapanie na spalone, co Bunoza robił, tylko Cleber nie nadążał. Tak więc większej durnoty jak obarczanie Bunozy za stratę tych bramek dawno nie przeczytałem na forum, bo choćby skały srały to pierwsza bramka padła po kiksie Clebera a druga po jego stracie w środku pola i bezsensownym faulu w polu karnym. Nawet Maaskant to widział, mówiąc iż ciężka noc przed Cleberem. Co do samego meczu, wczoraj byłem trochę rozczarowany grą Jagiellonii, gdyż drużyna która grała najlepszą piłkę w Polsce cofnęła się i nie tworzyła akcję a czekała na błędy, które niestety się przydarzyły. Jednak dziś jestem w stanie uwierzyć, że było to po prostu spowodowane założeniami trenera, który doskonale zdawał sobie sprawę ze słabości piłkarzy Wisły, jaką jest gra pod ścisłym kryciem - często wtedy tracą piłkę. A mając tak szybkich piłkarzy jak Grosicki czy Kupisz to takie straty w środku są ogromnym zagrożeniem. Co do gry Wisły, kilka refleksji: - wydaje się, że piłkarze mają nakaz gry piłką po ziemi. W końcu byli w stanie wymienić ze sobą kilka podań, nie grali na dzidę. Czasem tracili piłki w środku (Cleber) ale jest to myślę sprokurowane tym, że nasi piłkarze nie są do tego przyzwyczajeni, a już w szczególności Cleber, który każdą piłkę wywalał wcześniej w aut, zamiast wyprowadzać atak. Stąd może błąd przy bramce Franka. Oczywiste jest też, że na razie często wygląda to na nasze bezproduktywne kopanie, ale nie od razu Kraków zbudowano. Jeśli Wisła w końcu zacznie kreować grę, i wzmocni się jeszcze piłkarzami potrafiącymi grać technicznie i przyjąć piłkę pod kryciem, to już nie będzie klepanie a kreowanie akcji. Na razie tylko Rios jest w stanie stworzyć przewagę i balansem minąć rywala czy przytrzymać piłkę, a gdy reszta partnerów biega i wychodzi na pozycję, mamy sytuację jak przy naszej bramce. Wierzę też w Marokańczyka, on powinien dać tej drużynie dodatkową wartość w takim wariancie rozegrania w ofensywie - w końcu piłkarze biegają i wychodzą na pozycję ułatwiając partnerowi rozegranie piłki, coraz mniej zagrań na alibi -Paljic jest naszym najlepszym lewym obrońcą, co pewnie przyjąłby z wielkim zdziwieniem (oczywiście biorąc poprawkę że zagrał tam tylko raz w barwach Wisły). Wyprowadzanie piłki, wspomaganie ofensywy dużo wyższy poziom niż Piotr Brożek - Pawełek zagrał na swoim normalnym poziomie. Raz fajnie wyszedł do piłki uprzedzając Franka, obronił jakiś strzał z dystansu, ale równocześnie popełnił jak w każdym meczu rażące błędy: nie złapał dośrodkowania Burego czy piąstkowanie pod nogi piłkarzy Jagi w zasadzie prostych piłek. Nie rozumiem też, czemu Jovanicovi wypomina się bramki z Karabachem i stanie na linii, jak przy pierwszej bramce Mariusz zachował się identycznie. Zachowanie przy czerwonej kartce oczywiście jak najbardziej prawidłowe, co nie zmienia faktu że to nie bramkarz na Wisłę. Chętnie zobaczyłbym Kurto w pierwszym składzie. Sandomierski jakoś daje radę, im wcześniej Filip wejdzie do bramki tym większa szansa na wychowanie naprawdę dobrego bramkarza. - nie rozumiem też zachwytów nad Brożkiem, zrobił to co zawsze robił w Wiśle, dołożył głowę do idealnie rozegranej akcji. Co więcej, miał idealną piłkę na remis, a strzał w słupek to strzał niecelny. Mnie utknęła też sytuacja w której dostał kapitalną piłkę od Kirma, a zamiast biec w stronę bramki pobiegł w bok - a o ile pamiętam to gdyby przerzucił sobie piłkę w stronę bramki i tam pobiegł to albo gol albo czerwona kartka. Więc dla Pawła brawa za bramkę, ale przynajmniej ja oczekuję od niego więcej. - Boguski na ławkę, Kirm zrobił lepsze wrażenie. Małecki jak nauczy się gry w nowym systemie również będzie bardzo pożyteczny - Nie potrzebujemy Boguskiego,Łobo, Garguły Jirsaka czy Piotra Brożka. Należy ich sprzedać bądź zagrozić młodą ekstraklasą w razie problemów z ich strony, a na ich miejsce i na miejsce tych niektórych wypasionych kontraktów nasz nowy trener sprowadzi sobie kogoś ze swojej listy życzeń. |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
2 - 1 ![]() 1 Połowa part 1 - http://www.fileserve.com/file/kUv5eTZ part 2 - http://www.fileserve.com/file/A8FjgRx Jak ściągnąć pliki: Zjeżdżamy na dół strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne ![]() Nagranie rakizubada. Bramki z meczu TUTAJ ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzeba się przygotować na to, że jeszcze wiele razy w obecnym sezonie nasza obrona zaprzepaści możliwość zdobycia punktów. Poziom naszej gry defensywnej jest beznadziejny, bramkarzy jak widzimy również (każdy ma poważne wady), lepszych jakościowo zmienników nie ma. Sobolewski w obecnej formie nie nadaje się do gry i pewnie gdyby nie był kapitanem, Maaskaant dawno odesłałby go na trybuny.
W drugiej linii nadzieje na poprawę tkwią głównie w osobach Burkhariego i Garguły. Niestety, ten ostatni to kolejny wieczny rekonwalescent. Rezerwy ma jeszcze Kirm - oby u Maaskaanta w końcu je wydobył. W ataku Rios może przerastać o lata świetlne całą naszą mizerną ligę, dobrze, że jest progres u Brożka. Ale to wszystko za mało. Małecki nadal jest nieodpowiedzialny i taktycznie nieokrzesany, Boguski niechlujny i o marnej technice użytkowej. Żurawski bliżej emerytury, niż dobrej gry. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() Co do meczu to - pomimo porażki - zespół zaczyna wyglądać lepiej. Przede wszystkim widać w tym jakąś myśl. Po 4 latach zaczęliśmy wreszcie strzelać z dystansu co zwiastuje poważne zmiany w stylu gry. Zagraliśmy niezły mecz z najlepszą aktualnie drużyną ligi na jej terenie. Można było to spokojnie wygrać albo chociaż zremisować. Tutaj kłaniają się błędy w obronie, które niestety będą się mnożyć. Na to Maaskant nie poradzi, bo zmuszony jest np. do stawiania Paljcia na obronie, po jego dwóch niezłych występach w ofensywie. Przykre i dziwi że trener zgodził się na taki układ i tak małą liczbę obrońców. Co do posta Markusa - na jakiej podstawie widzisz jakieś nadzieje w Gargule, który ostatni dobry mecz zagrał 2 lata temu i Burkharim, który od paru lat spada piłkarsko a rośnie wagowo? ![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
weź przestań z tą kasą ze sprzedaży. Ile biletów sprzedała Wisła w minionym sezonie? Jakie koszty poniósł klub? Jakie wydatki czynił i czyni przygotowując się do powrotu na R22?Znasz dokładne finanse klubu? Jaaaaasene Cupiał chciał zarobić i se zabrał kasę...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Pierwsze 25 minut meczu było bardzo ciekawe w moim odczuciu, niektóre podania ciekawe. Byłem nawet zaskoczony, że dość szybko potrafią kopać piłkę między sobą. Jestem pozytywnie nastawiony, jeśli tylko obronę będziemy mieli, bo na razie to jej brak. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Garguła kiedyś grał w piłkę znacznie bardziej kreatywnie niż Sobol, Wilk i Jirsak razem wzięci. Czech pewnego poziomu nigdy nie przeskoczy, Sobol może grać już tylko coraz słabiej, bo wydolność będzie mu z wiekiem malała, a nie rosła. O ile zdrowie Gargule nie przeszkodzi, będzie nadzieja, że kiedyś wróci do dawnej dyspozycji. Niestety jak wiadomo, z tym zdrowiem jest kiepsko. Dlatego piszę jedynie o nadziei.
Ostatnio edytowane przez Markus : 11.09.2010 o godz. 14:56.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Czerwona dla Pawełka - http://www.fileserve.com/file/PennErV
Skrót z meczu - http://www.fileserve.com/file/GDYmKMX Jak ściągnąć pliki: Zjeżdżamy na dół strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne ![]() Nagranie rakizubada. Bramki z meczu TUTAJ 1 Połowa meczu TUTAJ ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Cytat:
Oczywiście że Paweł jest naszym jedynym prawdziwym napastnikiem, ale wykańczać akcję to nawet Piechna potrafił. Ja oczekuje od piłkarza klasy Brożka zdecydowanie więcej. A idąc takim tokiem, to Pawełek też zagrał świetnie, bo super wyszedł do piłki w pierwszej połowie i uratował zespół przed stratą bramki. Co z tego że inne zagrania miał nieudane, skoro trafiła mu się dobra interwencja to twoim tokiem rozumowania był świetny Brożek przy bramce zrobił to co do niego należało i chwała mu za to. Ale na mówienie o odrodzeniu czy o świetnym meczu, trochę za wcześnie. Grosicki też zdobył bramkę, a poza tym woził obronę Wisły i kreował grę Jagi w większym stopniu niż Brożek grę Wisły. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
jakby Rios miał szybkość byłby mega kotem.
Czarek Wilk, cieszę się że go kupili. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
I na Wisłę nawet by nie spojrzał
![]() Wydaje mi się, że on chce grać za bardzo w stylu Beto, czyli zastawka i siłowanie się z obrońcą na plecach. Musi szybciej oddawać do kolegów, bo stopuje akcje. Najwyraxniej nie zawsze uda mu się odwrócić z piłką i kiwnąć obrońcę. Nie pasuje mi taka gra dla bocznego napastnika. Bardziej bym go widział jako tego podwieszonego pomocnika, a przed nim Paweł Brożek. ![]()
.
. |
|
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
PS. Nie róbmy z Sobola emeryta ![]() ![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() Ja mam inne. On chce okiwać większość, na koniec podać piętą by kolega zdobył bramkę po akcji a`la Fifa czy Pro evo. niestety braki szybkościowe posiada, ale nadrabia je zastawianiem.Bo niby jak inaczej? Wczoraj była sytuacja że chyba Cleber albo Buno zagrali dzidkę/wrzutkę, Rios wyskoczył i skleił na klatkę. A tak nie robią zawodnicy w naszej lidze....Na klatkę, pod presją...nigdy. Widać w trakcie meczu ze chłopakowi zależy, a nie że gra by zagrać. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dlatego braki szybkościowe są najmniej widoczne na of pomocniku np Stilić.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
No nie bardzo zasłużyliśmy do końca na tą porażkę, ale w piłce sprawiedliwości ciężko szukać.
Lepsza gra w naszym wykonaniu niż do niedawna to wyglądało, ale co z tego, skoro brakło wyniku? Miejmy nadzieję, że pan Robert dołoży jeszcze zdobycze punktowe, bo coś składniejszego już widać. Mały i Brożek koncertowo w drugiej połowie zaprzepaścili szanse na nawet i 3 punkty. Poza tym IMHO, Mario dobrze zrobił, że tego Grosika skasował, bo była pewna bramka, a tak do końca mieliśmy szansę wyrównać. O Filipie nic się nie da powiedzieć, bo nie miał okazji by się wykazać. Liczę jednak, że w kolejnych meczach to Patryk M będzie w wyjściowej 11 zamiast Boguskiego. Rafała można spróbować wstawić za Żurawia, który irytuje niesamowicie. To się bodajże nazywa gra na alibi, choć fantastycznej asysty do Brozia mu nie zabieram. I ten nasz Słoweniec... Kirma to naprawdę pasuje sprzedać, bo nie wiadomo czemu mu u nas nie idzie. Ale nie ma co czekać na jakieś przełamanie- liczę, że zimą będzie dobra oferta zań. Już chyba wolę Łobo- ten przynajmniej potrafi czasem dobre dośrodkowanie posłać, nawet jak jest za*****y Na plus Wilk i Rios. Nie spodziewałam się po nich tego co widzę. Malutki progresik jest, ale to dopiero początek. Wiadomo, ze dopiero początek sezonu, ale jestem przygotowana na ewentualny brak mistrzostwa i przyjęcie określenia "budowy Wisły". Byle nie było jak ze Skorżą- miał budować, a wynik zrobił od razu i potem zamiast budowy była raczej rozsypka. Gratuluję na dzień dzisiejszy Jadze tego zwycięstwa, liderowania [jak na razie] i jeśli nie My (czy tym bardziej nasi bracia z Wrocławia czy Gdańska), to niech Jaga będzie Mistrzem. No ale do tego długa droga. Nie podobało mi się bardzo to gwizdanie na Małeckiego (o co chodzi? Rozumiem brak zgody z nimi, ale przecież wrogami nie jesteśmy). Te gwizdy w stronę Pawełka też nie bardzo, choć zrozumiałe. EDIT: *SpoXsteR*- no faktycznie, nie pomyślałam o tym, że o Suwałki może chodzić. x) Mi też jak najbardziej się podoba to, że Mały jest jaki jest. ![]() Btw. Elegancka sygnaturka!
Ostatnio edytowane przez masterlag : 11.09.2010 o godz. 15:36.
![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
o to ze Maly jest z Suwalk..
a przy okazji moze naplul na twarz ktoremus z dzialaczy Jagi , mi sie podoba, to go napedza, taki juz typ czlowieka, z charakterem, przywiazaniem do Wisly, ktore w rozny sposob okazuje w trybuny rywali po strzelonej bramce itp, z Malym jest tak z przyslowiowo" albo sie go kocha, albo nienawidzi", kontrowersyjny i specyficzny chlopak, wsparcie od braci z Wisly ma, reszta go nienawidzi.. od zachowania po przywiazanie konczac na okazywania radosci itp, to taki jedyny rodzynek w Polsce, ktory napedza wszystkich fanow, dzialaczy, trenerow i sedziow
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 11.09.2010 o godz. 15:28.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
A Boguski grał w ŁKS Łomża, którego też nie lubią ponadto urodził się w Ostrołęce (mocne FC Legii) i na niego nie gwizdali - to taka "tania" wymówka, gwizdali na Małego żeby go sprowokować i żeby dostał czerwień, a nie dlatego ze z Suwałk.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|