|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Jak sie sprzedaje całą obrone na raz to dobrze nie będzie. Ale Bunoza i Cikos rokują na przyszlość coś z nich będzie przy tym trenerza, tylko potrzeba czasu
![]()
JŻS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
My nie mieliśmy setek?
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Prognostyk jest naprawdę ogromny... dwa tygodnie temu nie potrafili wymienić 5 podań dzisiaj potrafili wymienić nawet 10. Pozytywnie Dragan Palić, naprawdę dobrze wyprowadzał piłkę. Można go tam trzymać tylko dla samego wyprowadzania piłki bo Piotrek Brożek z Cikoszem to walą lagi na przód do nikogo albo podają do stoperów.
Rios imponował utrzymaniem się przy piłce, niestety zagrał ze 2 razy zbyt egoistycznie, powinien dostać opierdziel od trenera. Cleber pierwszy błąd jestem wstanie zruzumieć chciał wykopać piłkę, ześlizgnęła mu się po bucie i wyszedł kiks. Natomiast drugi błąd to nie wiem co on chciał zrobić... chyba zaszkodziło mu to że grał po prawej stronie i starał się wybijać piłkę prawą nogą. Negatyw dla Patryka Małeckiego... wszedł masa nieudanych dryblingów, zmarnowana dogodna sytuacja. |
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Dla mnie,pomimo niekorzystnego wyniku,był to najlepszy mecz Wisły w tym sezonie.Mam głęboką wiarę w sens pracy trenera Maaskanta.Gdyby ten człowiek przygotowywał naszą ekipę na obozach przygotowawczych zamiast dziadzia Kasperczaka,o progres formy zawodników z każdym meczem byłbym spokojny.
Od Pawełka się odstosunkujcie.Wybrał najlepsze z najgorszych rozwiązań.Nie ukrywam jednak ,że Jovanic powinien na dłużej zagościć między słupkami.O wyniku zadecydowały indywidualne błędy,choć przy większej odrobinie piłkarskiego farta mogło zakończyć się remisem,co zapewne spowodowałoby diametralnie odmienną ocenę tego spotkania przez forumowych pseudoekspertów. ..chyba progres...
Ostatnio edytowane przez palladynTS : 11.09.2010 o godz. 09:20.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
pierwsza porażka która mogę przyjąć na spokojnie.
Graliśmy piłką, wymieniliśmy ogrom podań, 2 błędy Clebera - jego obwiniam za porażke, przegrane główki głupie straty bezsensowne dzidy. Jest bardzo dobrym zawodnikiem, ale na Bytom nie na Jage. Bardzo dobrze Filip Kurto, wszystkie piłki łapał jak profesjonalista, do tego celnee wykopy. Nie miałbym nic przeciwko by na długo pomiędzy tych słupków nie wyszedł. Mimo porażki, najlepszy mecz Wisły . Zreszta, to że nie gramy "dzidy" to już coś. Jakby Rios który robił wszystkich jak chciał podał z 3 razy więcej było by więcej korzyści, chociaz jak to Wieszczycki powiedział "manianke chłopak ma" Jestem zadowolony, na ten materiał co mamy i tak fatalnie nie było. Spokojnie ten mecz mozna było nawet wygrać, gdybyśmy mieli więcej szczęścia. Myśle że z meczu na mecz będzie lepiej, ale obrońca jakiś by się przydał ;/ Ja w tym meczu w końcu zobaczyłem Pawła Brożka bez kołka w dupie. Zwinny szybki, nie bał się, kiwnął. Żuraw jakby zmięty dalej, wrzutke na początku II połowy spokojnie powinien wykorzystać. Jacyś tacy żwawsi byli, niż wcześniej. Jedyne co boli, to to że Franek po prostu upokorzył Pawełka tym karnym. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Po tym co zobaczyłem, utwierdziłem się w przekonaniu że Wisła zdobędzie MP. Po dwóch tygodniach trener wprowadził nową jakość, jakiej w Wiśle jeszcze nie było. Wynik z meczu z Jagą traktuje jako poligon doświadczalny. Jak przyjadą na Reymonta to dostaną 3:0. Za kilka tygodni będziemy przecierać oczy ze zdziwienia patrząc jak gra Wisła. Brawo Maaskant!
|
|
|
|
Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() Jagiellonia Białystok vs Wisła Kraków - 10.09.2010 XviD | 624x352 | 2200kbps | Canal+Sport (live) 0:1 Paweł Brożek Kod:
http://hotfile.com/dl/68455068/fe45289/2010.09.10.Jagiellonia.vs.Wisla.0-1.Pa.Brozek.avi.html Kod:
http://hotfile.com/dl/68459246/e7109c3/2010.09.10.Jagiellonia.vs.Wisla.1-1.Grosicki.avi.html Kod:
http://hotfile.com/dl/68555993/9a2a426/2010.09.10.Jagiellonia.vs.Wisla.2-1.Frankowski_k.avi.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
a tu krytyczne spojrzenie weszlo
Cytat:
Zachowanie Pawełka pewnie by było 3-1 gdyby nie faul a tak mogło byc 2-2. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
może maja duzo ziomków w Jadze, bądz nie pasuje im ze zagraniczny trener jednak potrafi coś zmienić. Zachowanie Pawełka, zachowanie sędziego. Np. pomijając to że karnego dostali po tym jak faulowany był Wilk, ale chciał strzelić a nie udawać dlatego to nie wyglądało tak jak powinno. Gdyby sie rzucił z soczystym "AŁA" może Małek by coś gwizdnał, ale chłopak grał do końca, i chwała mu za to. Proste że w Polsce najlepiej narzekać. Niech oglądną mecz Realu, tam równiez zero pomyślunku. Powinni napisac też ze w akcji po ktorej padła bramka a nasi wymienili wiecej podań niż w poprzednich 3 meczach, wszystko było fartem. Nie czytam już weszło,podzielam zdania Czesia
Ostatnio edytowane przez szprotson : 11.09.2010 o godz. 09:51.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Co Wy z tym wyjściem Pawełka? Sytuacja normalna jakich dziesiątki w sezonie - równie dobrze mógł zostać w bramce i liczyć na wygrany pojedynek 1-1. Wyszedł, spóźnił się, zarobił czerwień. Przed niczym nas nie uchronił, bo gdyby został w bramce pojedynek z Grosickim też miałby szansę wygrać (nie twierdzę, że w tej sytuacji zrobił błąd, tylko zaczynacie tworzyć mity, jakoby Pawełek swoim wyjściem uratował ten mecz a nic takiego nie miało miejsca). Lepiej zwróćcie uwagę na jego inne interwencje w tym meczu - np. gdyby nie Bunoza to po fatalnym piąstkowaniu Mariusza piłka znalazła by się w bramce. Bramkarza robiącego co mecz takie farfocle powinno się już dwano z klubu usunąć. Do tego kolejny raz zwrócę uwagę na karnego - naprawdę nikt z Was nie czuł, że trzeba wyczekać Frankowskiego do końca, że zechce zrobić podcinkę? Wspomnę jeszcze tylko o odbiciu się Pawełkowi piłki od głowy po prostym strzale/dośrodkowaniu Burkhardta... Dajcie spokój - z takim goalkeeperm daleko nie zajdziemy.
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Dobrze napisał Gwiaździsty - wzajemny szacunek? Z waszej strony na pewno nie. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Ja bylem zwolennikiem Maaskanta i teraz widac ze moze cos z tego byc! Mysle ze w zimie moze byc ciekawie nowe transfery nowa sila w WIsle wzmocnimy obrone i nikt nam nie podskoczy
![]() ![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Z tego co mi się wydaje, to weszło jest portalem byłego dziennikarza PS. Ów redaktor jest prawdopodobnie kibicem Legii. Widocznie nie w smak mu jest, ze Wisła ma świetnego trenera i dyrektora sportowego, a w Legii rządzi nieudolny duet Skorża - Jóźwiak.
Oczywiście ów dziennikarz często krytykuje Legię, ale ma to raczej charakter swoistego rodzaju ,,katalizatora", a poza tym Legia jest najbardziej nielubianym klubem w Polsce, więc szydera z Legii, to większa ilość odwiedzin stronki. W każdym bądź razie bardzo nierzetelny tekst. Pocieszające po meczu z Jagą jest to, że jeśli jeszcze lepszą formę złapią Brożek z Boguskim, Rios lepiej się wkomponuje z zespół, a Żurawski zacznie więcej biegać, to mamy wówczas zdecydowanie najlepszą ofensywę w lidze.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 11.09.2010 o godz. 10:05.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zurawski chyba nie zacznie więcej biegać... Mało tego - podejrzewam, że jak tylko Boukhari będzie zatwierdzony do gry to właśnie Żuraw usiądzie na ławie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
ale Czesław Palik nawet nieźle na lewej zagrał. Pomijając braki w kryciu, ustawianiu nie wybił nic na oślep i robił akcje zaczepne.
Chavez....wtf ? ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Poza pierwszymi 15 minutami nasza gra to dno. Chciałem napisać że to było bicie głową w mur, ale niestety, aż do 'muru' to najczęściej nie dochodziliśmy. Co z tego że sobie ładnie podajemy, skoro nawet nie zbliżamy się do pola karnego? Śmiesznie to wyglądało jak nasi przez 5 minut czarowali jakimiś bezproduktywnymi podaniami na środku boiska, a gdy tracili to Jaga po prostu sunęła na naszą bramkę i tworzyła sytuacje a nie bawiła się w jakieś śmieszne i bezsensowne podchody. Dopiero w końcówce gdy zaczęliśmy grać dzidami to jakieś sytuacje mieliśmy.
Może z czasem Maaskant nauczy ich stwarzać sobie sytuacje dzięki takiej grze, ale widać jeszcze do tej lekcji nasi nie doszli.
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 11.09.2010 o godz. 10:17.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Jak ściągnąć bramki: Zjeżdzamy na doł strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne ![]() Nagranie agov. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() Zgadzam się co do Paljica - z tej mąki będzie chleb. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Pawełek - 3,5 - dwie dobre interwencje, dwie z kosmosu ( czytaj kretyńskie), ta akcja z czerwoną kartką akurat na jego korzyść, ale dla mnie przedłużenie z nim kontraktu będzie porażką
Cikos - 5 - uczy sie powoli, i powoli to coraz lepiej wygląda, niestety powoli, na plus sytuacja kiedy wybił piłkę sprzed nosa dwóm piłkarzom Jagielonii i ustrzegł od straty bramki, na plus że ma zdrowie, jest twardy no i nie ma zakutej pały Cleber - 3 - niestety nie jest dla młodej obrony tym kim mógł być Głowacki, latka lecą i nie da się tego nie zauważyć, lepiej by było jakby już jako asystent trenera uczył jak grać w obronie, niż na boisku pokazywał jak nie grać, problem w tym że nie ma go kto zastąpić Bunoza - 5 - podobnie jak Cikos, co mecz to trochę lepiej, czyli kiedyś z tej mąki będzie smaczny chleb, dobra asekuracja Pawełka + Paljić - 5 - w pierwszej połowie miał kilka niepewnych zagrań po których można było zauważyć, że to nie jego pozycja, ale że mądry chłop to się szybko połapał o co w tym chodzi, nie wiem jakby to wyglądało na dłuższą metę ale wczoraj zaprezentował się dość pozytywnie Sobolewski - 4 - mam nieodparte wrażenie, że co mecz to mniej dawnego Sobola, serce drużyny ale coraz wolniej bijące, minus za to jak łatwo z Wilkiem się nabrali na zwód Grosika Wilk - 5 - grał nieźle, dużo walczył, mam wrażenie, że więcej od Sobola, niestety chyba za bardzo sobie wziął do serca by dorównać Radkowi i pojechał z nim równo na tyłku jak w tańcu synchro, szkoda że nie tak trzeba było się zachować Rios - 6 - tylko dlatego że miał udział przy bramce, kiwa się za dużo i za mało z tego pożytku dla drużyny, fajnie się na to patrzy, ale przez taką zabawę była strata w środku pola i groźna kontra Żurawski - 4,5 - to 0,5 za asyste bo od piłkarza z takim doświadczeniem się wymaga więcej, niestety baterie się po pierwszej połowie rozładowały i nam się Maciej zgubił Boguski - 5 - no wreszcie można było zobaczyć coś ze starego dobrego Bogusia, facet naprawdę wie o co w piłce chodzi i tylko to zdrowie Paweł Brożek - 6 - fajnie że znowu zrobił to czego się od niego oczekuje, myśle że przy Holendrze wróci na właściwe tory, o ile zdrowie dopisze a charakteru nie braknie Małecki - 4 - przeciwieństwo Boguskiego, zdrowie ma, ale myśl taktyczna to dla niego astrofizyka, i dlatego gra jak umie czyli na hura, minus za strzał w bramkarza w 100% sytuacji Kirm - 3,5 - pokażcie mi bardziej chaotycznego piłkarza, plus bo widać że bardzo chce Kurto - 5 - na zachęte Skala 1-10 oczywiście
Ostatnio edytowane przez Chesteroski : 11.09.2010 o godz. 13:35.
![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
I jeszcze co do obrońców - Cleber choć grał kiszkę to o wiele bardziej obwiniałbym Bunozę, bo Cleber chociaż chciał, ale popełniał błędy, a ten drugi z kolei najczęściej stał jak kłoda i się patrzył co się wydarzy. W dwóch zajebanych przez niego sytuacjach po troszę z odpowiedzialności wybawili go koledzy.
Choć karnego bezpośrednio sprokurował Cleber to jednak zdecydowanie większa moim zdaniem wina za tę sytuację jest w osobie Bunozy, koleś stał jak wół, mimo że miał lepszą sytuację do dojścia do przeciwnika niż Cleber. Ale zamiast po prostu zapierdzielać postanowił pobawić się w sędziego... Nie wiem jakie siano trzeba mieć w głowie żeby w takich sytuacjach sobie odpuścić na zasadzie że 'eee... tu chyba był spalony, więc nie będę biegł'. Jego idiotyczne łapanie na spalonego przy czerwonej kartce dla Pawełka to już w ogóle mistrzostwo... PS. aha, i jeszcze Sobol, ten to jest mistrzem grania na alibi. Nigdy, ale to przenigdy nie bierze na siebie ciężaru gry. Gdy piłkę mają obrońcy i starają się ją jakoś wyprowadzić to przylatuje Sobol i gdy dostaje podanie to z pierwszej odgrywa albo z powrotem, albo do drugiego ze stoperów, i natychmiast spierdala jak najdalej do przodu. Jak by co to się wrócił i rozegrał, ale tak naprawdę równie dobrze mogłoby go w ogóle nie być na boisku, na to samo by wyszło.
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 11.09.2010 o godz. 10:41.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
widzę ze strasznie optymistycznie zrobiło się na forum po wczorajszym meczu. Ja niestety do optymistów nie należę. Z tego co zauważyłem to w pierwszej połowie oprócz bramki niestworzyliśmy żadnej sytuacji podbramkowej. Co z tego że wymienialiśmy sporo podań skoro nic z tego nie wynikało. Oj nie takiej Wisły oczekuję. Kiedy powrócą piękny oskrzydlające akcje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kirm 3,5? a te 2 podania do Brożka, gdzie je zmaścił Paweł
A czy to jego wina że w pierwszej sytuacji Brożek poszedł w str lini bocznej a nie mijał bramkarza, a w drugiej trafił w słupek? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do wczorajszego meczu to mam mieszane uczucia. Prawdą jest, że wygrał zespół bardziej poukładany i wierzący w końcowy sukces. No cóż zaczęło się bardzo optymistycznie ale skończyło się jak się skończyło. Indywidualnych cenzurek nie będę wystawiał bo do paru zawodników mam poważne zastrzeżenia i mogłyby być niecenzuralne. Miejmy tylko nadzieję, że była to ostatnia porażka po tzw. "ładnej grze", no może " przyzwoitej grze". ![]()
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI…1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jesli po 2 tygodniach roznica w stylu gry jest tak widoczna (narazie przynajmniej fragmentami) to ja chetnie naszemu nowemu trenerowi dalbym 2-3 lata spokojnej pracy. Druzyna sie tworzy wiec porazki beda sie zdarzac. Ale najwazniejsze to widac, ze zaczyna to isc w dobrym kierunku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Nie ma co walczyć z wiatrakami czy innymi Weszłami. Wyniki Wisły wskazują wszystko. Żuraw jest już przeszłością piłkarską i z utęsknieniem czekam, kiedy wreszcie, zastąpi go na boisku, choćby niemłody także Marokańczyk. Brożek jest naprawdę ogromnym leniem. Małecki jest naprawdę upierdliwym pyskaczem. Boguski na boisku jest naprawdę odbijającym się od innych słabeuszem. Sobolewski już raczej nie może, podobnie, jak łysiejący Cleber i aż strach pomyśleć, co sobą prezentuje Chavez, jeśli w takiej formie musi grać Cleber lub dzieciak Bunoza. Cikos totalnie nie wie, jak powinien grać na swojej pozycji i często sprawia wrażenie amatora. Jirsak to Kirm i razem są siebie warci. Wycinak Wilk spóźnia sie ze wślizgami, groźniej niż nielubiany tutaj Diaz. Bramkarze zaś, tradycyjnie już, są klasą samą dla siebie. O Łobach i innych Gargulcach już nie wspominam. Mógłbym tak dalej brać życie takim, jakim jest, ale po co ? Czy to spowoduje ich zamianę na lepszych piłkarzy ? Raczej nie, więc lepiej pośmiejmy się wszyscy razem i patrzmy na przyszłość z wiarą i nadzieją na hoolenderską magię ich przemiany na lepsze. Tym razem wyprzedaż najlepszych piłkarzy już nam nie grozi, chyba że do polskiej ligii i tym optymistycznym akcentem zakończę swoją szyderę
Ile jest wart Grosicki, jeśli Rios kosztuje 1,3 mil €, przy świadomości, że przy dawnej obronie Wisły, Grosicki nie istniał w ogóle na boisku, zaś obrona Jagi nie jest o wiele lepsza od tej obecnej Wisły, co wykazały puchary w przypadku obu zespołów ?
Ostatnio edytowane przez kot : 11.09.2010 o godz. 11:15.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() ![]()
.