The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
studio2
Banita

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2010, 22:42
@ToTylkoJa, ale gościu skaczesz z tematu na temat, zaliczacie 0 "wyjazdowe" z powodu własnego "widzimisie" 0 22 prosto napisał, jest Wam wygodniej nie iść na derby a KP jeszcze tylko przyklasnęło wydając "wspólne oświadczenie". Szopka

Brak wyjazdów do Krk mogłem jeszcze zrozumieć, ale teraz to kupa śmiechu
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.08.2010, 22:56
studio2 napisał(a):Wyświetl post
@ToTylkoJa, ale gościu skaczesz z tematu na temat, zaliczacie 0 "wyjazdowe" z powodu własnego "widzimisie" 0 22 prosto napisał, jest Wam wygodniej nie iść na derby a KP jeszcze tylko przyklasnęło wydając "wspólne oświadczenie". Szopka

Nie. Po prostu lepiej już za pierwszym razem nie nastawiać się na strzał i dać się udupić. KSP (i nie mam na mysli tutaj Polonii) tylko czekam na okazję z widelcem dwa. To nie jest kwestia wygodności, tylko chłodne kalkulowanie sytuacji - akceptacja trudnych warunków i mimo to rozwój. Oby się udało, oby skutki były już we Wrocławiu i na meczu u siebie z Cracovią i GKS.

P.S. Powiątpiewam by kibic Lecha miał jakiekolwiek prawo nas oceniać.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Stary 11.08.2010, 23:01
Oczywiście 022 masz racje, dokładnie ja to w taki sposób odbieram, strach przed widelcem 2 jest oczywisty i to jestem w stanie zrozumieć, tak samo strach jest ze strony SKLW jak i ITI, ale nie przemawia do mnie takie tłumaczenie jakie jest w oświadczeniu Oby tylko przed każdym "trudniejszym" meczem nie padały absurdalne argumenty jak w tym przypadku Pozdro
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.08.2010, 21:10
Drodzy Legioniści, dostaliście na derby* 300 biletów. Nie dostaliście mniej niż kibice innych drużyn, nikt nie zmniejszał sektora gości. Z tego co sie dowiedziałem to KSP szło wam na ręke i chciało żebyście dostali 750 biletów, ale zgody nie wydała policja. Mają stadion taki jaki mają, sektor gości mieści 300 głów i tylu z was mogło się tam pojawić. My na derby w klatce na Kałuży zawsze dostajemy 300 biletów i mamy się obrazić? Bo tacy zajebiści jesteśmy?
Tak to u was wygląda. "My jesteśmy Legia i my żądamy 100 tysięcy biletów na derby* rozgrywane na stadionie Polonii. Trzysta?! Dla nas?! To sie walcie."

*nie derby a pseudoderby. W końcu to Dyskopolo a nie Polonia.

Cytat:
Liczba biletów udostępnionych przez KSP musiałaby doprowadzić do jakiejś formy selekcji wśród kibiców, a tego chcemy uniknąć.
Mam rozumieć, że na inne wyjazdy na które dostaniecie podobną ilość biletów też się nie wybieracie?
Ostatnio edytowane przez Kamson : 12.08.2010 o godz. 21:13.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 12.08.2010, 21:28

Tak, skaczę z temu na temat. A wiesz czmeu? Napisał Ci to już 0 22- nie macie prawa nas oceniać po tym, co sami zrobiliście. Bo to wieje hipokryzją.

Kamson w tym samym sektorze było nas ponad tysiąc głów. Ale zapomniałem, przecież tam teraz są drzewa, które go skurczyły (chyba je już wycieli?).
Derby to derby(przynajmnie poloniści je tak nazywają) i nie ma ich co porównywac do zwykłych ligowych spotkań. Podałem mnóstwo przykładów derbów (jednego miasta), w których to kibiców 'gości' jest zdecydowanie więcej, niż fanów innych przyjezdnych ekip. I nie tylko w Polsce, tak jest na całym świecie (problemy muszą stwarzać jak zwykle Cracovia i Polonia).Więc skoro się tak podniecają derbami, to niech pokażą to w praktyce, a nie tylko w teroii. Bo tak to jest śmiech na sali (Knezevic wspominał derby Belgradu i chce się przekonać, jak jest w Polsce. No to się przekona). Nie wiem jak u Was jest z grupą wyjazdową, ale u nas jest dość liczna. I dlaczego jeden ma iść, a drugi nie, skoro obaj tak smao uczestniczyli w wyjazdach Legii? U Was z tego co widzę muszą być jakieś apele, aby pojechał komplet na wyjazd. U nas nie jest to potrzebne.

Aby było śmieszniej, to fani Polonii poprosili kibiców Legii, aby upamiętniając Powstanie Warszawskie nie bluzgać na meczu (jak jeszcze nie było wiadomo, że nie będzie Legionistów na spotkaniu)

mały cytat: Snopek
''To samo pomyślałem. Wydarzenia na stadionie przy ul. Konwiktorskiej którymi to się zastawiają, miały miejsce dnia 22 sierpnia i gdyby mecz był rozgrywany w tym terminie, faktycznie ten apel miałby sens. Jednak gdy dwa lata temu przyjechali do nas dopingować nowo powstały postgroclinowski twór, jakoś nikt od nich nie wpadł na pomysł, by z racji pamięci o powstaniu darować sobie bluzgi, mimo że mecz odbywał się w rocznicę utworzenia Zgrupowania Kryska, walczącego m.in o ulicę Łazienkowską, stacjonujące przy samym stadionie WP. Szkoda że ci prawdziwi "patrioci" i wielcy "historycy" jakoś o tym nie pamiętali.''
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 12.08.2010 o godz. 21:31.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.08.2010, 21:42
Zdajecie sobie sprawę, że z tym co rusz wykorzystywaniem Powstania przy byle okazji (najczęściej bez związku z nim) stajecie się coraz bardziej śmieszni ?
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 12.08.2010, 21:55
Gwiaździsty ale do kogo Ty pijesz? Do legionistów czy polonistów? Bo to właśnie oni wystosowali apel. Nam sie to nie podoba i to bardzo.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 12.08.2010, 22:01
Jutro i tak hipokryzja wyjdzie i to na 100%. Wykorzystuja PW by propagowac cos, czego ich kibice nie znaja. Bedzie pocisk i chcialbym wtedy widziec miny Majdana i reszty grupy, ktora obawiala sie wyzwisk ze strony kibicow, ktorych i tak nie bedzie na stadionie

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.08.2010, 22:01
Co do wykorzystywania powstania to ty chyba tego nie kierujesz w stronę Legii? Ogólnie to z przykrością stwierdzam, że niektórzy komentują pewne sprawy posiadając wiedzę tylko i wyłącznie zaczerpniętą na tym forum. Jak się coś komentuje to wypada zgłębić temat(patrz -> forum Legii). W oświadczeniu coś napisane być musiało, więc się tak go nie czepiajcie, bo to nie jest pismo sądowe, tylko zwykła informacja dla zainteresowanych.
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Stary 13.08.2010, 07:15
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak u Was jest z grupą wyjazdową, ale u nas jest dość liczna. I dlaczego jeden ma iść, a drugi nie, skoro obaj tak smao uczestniczyli w wyjazdach Legii? U Was z tego co widzę muszą być jakieś apele, aby pojechał komplet na wyjazd. U nas nie jest to potrzebne.
I ty mowisz o hipokryzji? Koniec tematu z Toba, za duzo smiechu Legia jak zwykle musi byc wyjatkowa
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 13.08.2010, 13:32
Legia jak zwykle musi byc wyjatkowa
Tak wyszło
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 13.08.2010, 14:18
@ ToTylkoJa, pie**olisz strasznie.

Powtórzę pytanie:
Na inne wyjazdy na które dostaniecie podobną ilość biletów też się nie wybieracie? Bo wasza grupa wyjazdowa (licząca milion głów) zagryzie się na śmierć w bitwie o bilety?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.08.2010, 14:32
Kamson napisał(a):Wyświetl post
@ ToTylkoJa, pie**olisz strasznie.

Powtórzę pytanie:
Na inne wyjazdy na które dostaniecie podobną ilość biletów też się nie wybieracie? Bo wasza grupa wyjazdowa (licząca milion głów) zagryzie się na śmierć w bitwie o bilety?
A czy ty czytasz wszytskie posty czy czytasz te ktore ci pasują?

0 22 napisał(a):
Nie. Po prostu lepiej już za pierwszym razem nie nastawiać się na strzał i dać się udupić. KSP (i nie mam na mysli tutaj Polonii) tylko czekam na okazję z widelcem dwa.
Wystarczy?

Jezeli poszlo by info ze idziemy to myslisz kolego ze na Konwiktoskiej pojawiloby sie 300 legionistów? Obawiam sie ze nasza liczba byla by porownywalna do tego z widelca. Jak nie wieksza.
Ostatnio edytowane przez killzone : 13.08.2010 o godz. 14:36.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 13.08.2010, 14:39
Ale z jakiego powodu ma "wybuchnąć" akcja Widelec 2?
Zbieracie się w 300 osób w ustalonym miejscu, stamtąd dojeżdżacie autobusami pod stadion i wchodzicie na sektor. Hmm?

Chyba, że waszym zdaniem musielibyście zrobić 10 tysięczny przemarsz z centrum Warszawy. Wtedy powtórka z Widelca byłaby wielce prawdopodobna.

killzone napisał(a):Wyświetl post
Jezeli poszlo by info ze idziemy to myslisz kolego ze na Konwiktoskiej pojawiloby sie 300 legionistów? Obawiam sie ze nasza liczba byla by porownywalna do tego z widelca. Jak nie wieksza.
Ano właśnie. Musicie pokazać jacy jesteście zajebiści, zamiast wziąć to 300 biletów i normalnie dostać się na sektor gości bez pokazywania, że rządzicie w mieście.
Ostatnio edytowane przez Kamson : 13.08.2010 o godz. 14:47.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 13.08.2010, 14:48
Ale z jakiego powodu ma "wybuchnąć" akcja Widelec 2?
Zbieracie się w 300 osób w ustalonym miejscu, stamtąd dojeżdżacie autobusami pod stadion i wchodzicie na sektor. Hmm?

Chyba, że waszym zdaniem musielibyście zrobić 10 tysięczny przemarsz z centrum Warszawy. Wtedy powtórka z Widelca byłaby wielce prawdopodobna.
A z jakiego powodu wybuchł Widelec 1?

Taa bo reszte kibiców Legii trzeba za raczke zaprowadzić na stadion czarnuchów, bo nikt z nich nie wie gdzie znajduje sie siedziba Warszawskiej Frajerni.

Nawet jezeli byloby tak jak mowisz, to dziwnie jestem przekonany ze pod samym sektorem bylo by z 700 innych ludzi.

Tu nie chodzi o to zeby pokazac jacy jestesmy zajebisci(choc tak własnie jest). Tylko to ze mimo ze dostaniemy 300 biletów to i tak przyjdzie na ten mecz wiecej osob niż ta liczba. No i co z tego ze 300 osob wejdzie jak 700 czy wiecej zostanie poza stadionem a KSP sobie cos ubzdura i reszte chlopaków zawinie, pod byle pretekstem.

Dla mnie jest to rozsadna decyzja SKLW. Sadze ze jezeli teraz bylby wyjazd na Arke czy gdzies indziej gdzie klatka gosci miesci tyle ile na konwiktorskiej, to nie byloby problemów. Jednak niektorym trzba to lopatologicznie tlumaczyć jak widze.
Ostatnio edytowane przez killzone : 13.08.2010 o godz. 14:59.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 13.08.2010, 14:58
killzone napisał(a):Wyświetl post
A z jakiego powodu wybuchł Widelec 1?

Taa bo reszte kibiców Legii trzeba za raczke zaprowadzić na stadion czarnuchów, bo nikt z nich nie wie gdzie znajduje sie siedziba Warszawskiej Frajerni.

Nawet jezeli byloby tak jak mowisz, to dziwnie jestem przekonany ze pod samym sektorem bylo by z 700 innych ludzi.
Czyli tak jak pisałem wyżej, musicie pokazać, że jesteście cool.
Mieliście 2 wyjścia:
- wykupić 300 biletów i normalnie wejść na sektor gości. "Góra" daje info żeby nikt więcej się nie pojawiał żeby nie było powtórki z Widelca.
- pojawić się pod stadionem Polonii w więcej niż 300 głów, co zapewne skończyłoby się Widelcem 2.

Zostajecie w domach, widelca nie będzie, ale będzie wyjazdowe zero z własnego "widzimisie".

Z mojej strony koniec tematu.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 13.08.2010, 15:02
Dosrałeś Legii, Twój dzień zakończony jak mniemam.

P.S. Pisałem wyżej, szkoda ze - jak zauwazył Killzone - nie czytałeś, kto nie rozumie to jego problem.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 13.08.2010, 15:04

Z mojej strony koniec tematu.

Ciesze sie niezmiernie, bo bardziej łopatologicznie nie bede tego już tlumaczyć.

Edit:

Nie przejmuj sie. Od tego jednego "0" nikt nie zbiednieje. Uznajmy to za fory dla innych ekip wyjazdowych
Ostatnio edytowane przez killzone : 13.08.2010 o godz. 15:07.
Odpowiedz cytując
WislaJKG
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 16.08.2010, 12:05
Żeby zmienić temat Legii i derbów Warszawy..

Doping Górnika w Lubinie:
http://www.youtube.com/watch?v=cQRZNeGY60E

Z Górnikiem ok. 200 GKS Katowice.
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 20.08.2010, 19:33
Wie ktoś, co teraz chyba Śląsk śpiewał na Legie(chyba)
coś, sprzedali się, sprzedali się..?
cos takiego?
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 20.08.2010, 20:01
Cinek1906 napisał(a):Wyświetl post
Wie ktoś, co teraz chyba Śląsk śpiewał na Legie(chyba)
coś, sprzedali się, sprzedali się..?
cos takiego?
sprzedali sie za TVN
chyba tak
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 20.08.2010, 20:05
Inna sprawa, że porównanie atmosfery z meczu w Warszawie i we Wrocławiu... przepaść.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 10.09.2010, 15:18
Kilka prac Legii z ostatniego czasu. W ramach ciekawostki.

więcej tutaj:
http://forum.legialive.pl/showthread.php?t=10137
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 10.09.2010, 15:51
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Kilka prac Legii z ostatniego czasu. W ramach ciekawostki.

Temat:Kibicowanie na polskich stadionach. (w ramach wyjaśnienia)
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 10.09.2010, 16:09
Wskaż mi bardziej właściwy temat.
Poza tym, w tym temacie widziałem już wrzucane prace kibiców.

Wg mnie ma to związek z szeroko rozumianym 'kibicowaniem na polskich stadionach'.Ale mogę się mylić Uważasz, że jest to temat tylko dla wydarzeń, które fizycznie mają miejsce na stadionie?
Odpowiedz cytując
Pancratius
Member

Od: 07.2010

Stary 10.09.2010, 16:39
Grafiti o Powstaniu Warszawskim wymiata.Szacun trzeba pamiętać o naszej historii.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 10.09.2010, 16:43
Krakowskie historyczne graffiti (te pod mostami) mi sie bardziej podobają
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 10.09.2010 o godz. 16:46.
Odpowiedz cytując
lacos
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 10.09.2010, 16:52
jak nie na temat to wykasujcie.
Jestem przyzwyczajony ze podczas meczu wlacze glosniki na full i ogladam mecz i co mnie razi to podglosniony glos komentatora ktory zaglusza wszystko. Jak wlacze lige angielska to kolesia ledwo slychac a jak gra np. liverpool i przed meczem graja hymn zespolu to nikt nie smie sie odezwac. A u nas leci jak dlugo na Wawelu.. a tu koles zaczyna pier... o glupotach ze az mozg boli zeby tego bylo malo kiedys zalaczylem n-sport to myslalem ze mnie krew zaleje normalnie gwiazda wieczoru bardziej drazniacego glosu na swiecie nie znajdziesz jak koles ryknal do mikrofonu to az mi uraz zostal do tego kanalu i jeszcze smie powiedziec znakomita atmosfera na stadionie krew czlowieka zalewa. Ktos moze powiedziec to jedz na stadion , ale mnie nie stac zeby ogladnac z 7 meczy tygodniwo na zywo glosu tez nie wylacze bo wtedy to nie jest nawet sport.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 10.09.2010, 17:22
lacos napisał(a):Wyświetl post
jak nie na temat to wykasujcie.
Jestem przyzwyczajony ze podczas meczu wlacze glosniki na full i ogladam mecz i co mnie razi to podglosniony glos komentatora ktory zaglusza wszystko. Jak wlacze lige angielska to kolesia ledwo slychac a jak gra np. liverpool i przed meczem graja hymn zespolu to nikt nie smie sie odezwac. A u nas leci jak dlugo na Wawelu.. a tu koles zaczyna pier... o glupotach ze az mozg boli zeby tego bylo malo kiedys zalaczylem n-sport to myslalem ze mnie krew zaleje normalnie gwiazda wieczoru bardziej drazniacego glosu na swiecie nie znajdziesz jak koles ryknal do mikrofonu to az mi uraz zostal do tego kanalu i jeszcze smie powiedziec znakomita atmosfera na stadionie krew czlowieka zalewa. Ktos moze powiedziec to jedz na stadion , ale mnie nie stac zeby ogladnac z 7 meczy tygodniwo na zywo glosu tez nie wylacze bo wtedy to nie jest nawet sport.
Nie wiem jak w innych krajach ( Pewnie jest taka mozliwosc od dawna ) ale w Stanach ogladajac mecz mozna sobie wylaczyc zupelnie komentatora i delektowac sie tylko i wylacznie odglosami trybun i boiska
Technicznie to jest do zrobienia w kilka chwil, tyle ze rodzime stacje telewizyjne maja w d**** to, czego oczekuje kibic.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Birsa
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.09.2010, 11:24
kreseq: na nsport mozna podczas meczu zmienic jezyk na chyba oryginalny i masz mecz bez komentatora. Przynajmniej w tamtym sezonie mozna bylo tak zrobic.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów