|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
@ToTylkoJa, ale gościu skaczesz z tematu na temat, zaliczacie 0 "wyjazdowe" z powodu własnego "widzimisie"
0 22 prosto napisał, jest Wam wygodniej nie iść na derby a KP jeszcze tylko przyklasnęło wydając "wspólne oświadczenie". Szopka ![]() Brak wyjazdów do Krk mogłem jeszcze zrozumieć, ale teraz to kupa śmiechu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
P.S. Powiątpiewam by kibic Lecha miał jakiekolwiek prawo nas oceniać. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Oczywiście 022 masz racje, dokładnie ja to w taki sposób odbieram, strach przed widelcem 2 jest oczywisty i to jestem w stanie zrozumieć, tak samo strach jest ze strony SKLW jak i ITI, ale nie przemawia do mnie takie tłumaczenie jakie jest w oświadczeniu
Oby tylko przed każdym "trudniejszym" meczem nie padały absurdalne argumenty jak w tym przypadku Pozdro |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Drodzy Legioniści, dostaliście na derby* 300 biletów. Nie dostaliście mniej niż kibice innych drużyn, nikt nie zmniejszał sektora gości. Z tego co sie dowiedziałem to KSP szło wam na ręke i chciało żebyście dostali 750 biletów, ale zgody nie wydała policja. Mają stadion taki jaki mają, sektor gości mieści 300 głów i tylu z was mogło się tam pojawić. My na derby w klatce na Kałuży zawsze dostajemy 300 biletów i mamy się obrazić? Bo tacy zajebiści jesteśmy?
Tak to u was wygląda. "My jesteśmy Legia i my żądamy 100 tysięcy biletów na derby* rozgrywane na stadionie Polonii. Trzysta?! Dla nas?! To sie walcie." *nie derby a pseudoderby. W końcu to Dyskopolo a nie Polonia. Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez Kamson : 12.08.2010 o godz. 21:13.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Kamson w tym samym sektorze było nas ponad tysiąc głów. Ale zapomniałem, przecież tam teraz są drzewa, które go skurczyły (chyba je już wycieli?). Derby to derby(przynajmnie poloniści je tak nazywają) i nie ma ich co porównywac do zwykłych ligowych spotkań. Podałem mnóstwo przykładów derbów (jednego miasta), w których to kibiców 'gości' jest zdecydowanie więcej, niż fanów innych przyjezdnych ekip. I nie tylko w Polsce, tak jest na całym świecie (problemy muszą stwarzać jak zwykle Cracovia i Polonia).Więc skoro się tak podniecają derbami, to niech pokażą to w praktyce, a nie tylko w teroii. Bo tak to jest śmiech na sali (Knezevic wspominał derby Belgradu i chce się przekonać, jak jest w Polsce. No to się przekona). Nie wiem jak u Was jest z grupą wyjazdową, ale u nas jest dość liczna. I dlaczego jeden ma iść, a drugi nie, skoro obaj tak smao uczestniczyli w wyjazdach Legii? U Was z tego co widzę muszą być jakieś apele, aby pojechał komplet na wyjazd. U nas nie jest to potrzebne. Aby było śmieszniej, to fani Polonii poprosili kibiców Legii, aby upamiętniając Powstanie Warszawskie nie bluzgać na meczu (jak jeszcze nie było wiadomo, że nie będzie Legionistów na spotkaniu) mały cytat: Snopek ''To samo pomyślałem. Wydarzenia na stadionie przy ul. Konwiktorskiej którymi to się zastawiają, miały miejsce dnia 22 sierpnia i gdyby mecz był rozgrywany w tym terminie, faktycznie ten apel miałby sens. Jednak gdy dwa lata temu przyjechali do nas dopingować nowo powstały postgroclinowski twór, jakoś nikt od nich nie wpadł na pomysł, by z racji pamięci o powstaniu darować sobie bluzgi, mimo że mecz odbywał się w rocznicę utworzenia Zgrupowania Kryska, walczącego m.in o ulicę Łazienkowską, stacjonujące przy samym stadionie WP. Szkoda że ci prawdziwi "patrioci" i wielcy "historycy" jakoś o tym nie pamiętali.''
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 12.08.2010 o godz. 21:31.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Zdajecie sobie sprawę, że z tym co rusz wykorzystywaniem Powstania przy byle okazji (najczęściej bez związku z nim) stajecie się coraz bardziej śmieszni ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gwiaździsty ale do kogo Ty pijesz? Do legionistów czy polonistów? Bo to właśnie oni wystosowali apel. Nam sie to nie podoba i to bardzo.
![]() ![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Jutro i tak hipokryzja wyjdzie i to na 100%. Wykorzystuja PW by propagowac cos, czego ich kibice nie znaja. Bedzie pocisk i chcialbym wtedy widziec miny Majdana i reszty grupy, ktora obawiala sie wyzwisk ze strony kibicow, ktorych i tak nie bedzie na stadionie
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Co do wykorzystywania powstania to ty chyba tego nie kierujesz w stronę Legii? Ogólnie to z przykrością stwierdzam, że niektórzy komentują pewne sprawy posiadając wiedzę tylko i wyłącznie zaczerpniętą na tym forum. Jak się coś komentuje to wypada zgłębić temat(patrz -> forum Legii). W oświadczeniu coś napisane być musiało, więc się tak go nie czepiajcie, bo to nie jest pismo sądowe, tylko zwykła informacja dla zainteresowanych.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Koniec tematu z Toba, za duzo smiechu Legia jak zwykle musi byc wyjatkowa |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@ ToTylkoJa, pie**olisz strasznie.
Powtórzę pytanie: Na inne wyjazdy na które dostaniecie podobną ilość biletów też się nie wybieracie? Bo wasza grupa wyjazdowa (licząca milion głów) zagryzie się na śmierć w bitwie o bilety? ![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
0 22 napisał(a):
Jezeli poszlo by info ze idziemy to myslisz kolego ze na Konwiktoskiej pojawiloby sie 300 legionistów? Obawiam sie ze nasza liczba byla by porownywalna do tego z widelca. Jak nie wieksza.
Ostatnio edytowane przez killzone : 13.08.2010 o godz. 14:36.
![]() ![]() |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale z jakiego powodu ma "wybuchnąć" akcja Widelec 2?
Zbieracie się w 300 osób w ustalonym miejscu, stamtąd dojeżdżacie autobusami pod stadion i wchodzicie na sektor. Hmm? Chyba, że waszym zdaniem musielibyście zrobić 10 tysięczny przemarsz z centrum Warszawy. Wtedy powtórka z Widelca byłaby wielce prawdopodobna. Ano właśnie. Musicie pokazać jacy jesteście zajebiści, zamiast wziąć to 300 biletów i normalnie dostać się na sektor gości bez pokazywania, że rządzicie w mieście.
Ostatnio edytowane przez Kamson : 13.08.2010 o godz. 14:47.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Taa bo reszte kibiców Legii trzeba za raczke zaprowadzić na stadion czarnuchów, bo nikt z nich nie wie gdzie znajduje sie siedziba Warszawskiej Frajerni. Nawet jezeli byloby tak jak mowisz, to dziwnie jestem przekonany ze pod samym sektorem bylo by z 700 innych ludzi. Tu nie chodzi o to zeby pokazac jacy jestesmy zajebisci(choc tak własnie jest). Tylko to ze mimo ze dostaniemy 300 biletów to i tak przyjdzie na ten mecz wiecej osob niż ta liczba. No i co z tego ze 300 osob wejdzie jak 700 czy wiecej zostanie poza stadionem a KSP sobie cos ubzdura i reszte chlopaków zawinie, pod byle pretekstem. Dla mnie jest to rozsadna decyzja SKLW. Sadze ze jezeli teraz bylby wyjazd na Arke czy gdzies indziej gdzie klatka gosci miesci tyle ile na konwiktorskiej, to nie byloby problemów. Jednak niektorym trzba to lopatologicznie tlumaczyć jak widze.
Ostatnio edytowane przez killzone : 13.08.2010 o godz. 14:59.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mieliście 2 wyjścia: - wykupić 300 biletów i normalnie wejść na sektor gości. "Góra" daje info żeby nikt więcej się nie pojawiał żeby nie było powtórki z Widelca. - pojawić się pod stadionem Polonii w więcej niż 300 głów, co zapewne skończyłoby się Widelcem 2. Zostajecie w domach, widelca nie będzie, ale będzie wyjazdowe zero z własnego "widzimisie". Z mojej strony koniec tematu. ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dosrałeś Legii, Twój dzień zakończony jak mniemam.
![]() P.S. Pisałem wyżej, szkoda ze - jak zauwazył Killzone - nie czytałeś, kto nie rozumie to jego problem. ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciesze sie niezmiernie, bo bardziej łopatologicznie nie bede tego już tlumaczyć. Edit: Nie przejmuj sie. Od tego jednego "0" nikt nie zbiednieje. Uznajmy to za fory dla innych ekip wyjazdowych
Ostatnio edytowane przez killzone : 13.08.2010 o godz. 15:07.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Żeby zmienić temat Legii i derbów Warszawy..
Doping Górnika w Lubinie: http://www.youtube.com/watch?v=cQRZNeGY60E Z Górnikiem ok. 200 GKS Katowice. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Wie ktoś, co teraz chyba Śląsk śpiewał na Legie(chyba)
coś, sprzedali się, sprzedali się..? cos takiego? ![]() ![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Inna sprawa, że porównanie atmosfery z meczu w Warszawie i we Wrocławiu... przepaść.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kilka prac Legii z ostatniego czasu. W ramach ciekawostki.
![]() ![]() ![]() więcej tutaj: http://forum.legialive.pl/showthread.php?t=10137 ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Temat:Kibicowanie na polskich stadionach. (w ramach wyjaśnienia ) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wskaż mi bardziej właściwy temat.
Poza tym, w tym temacie widziałem już wrzucane prace kibiców. Wg mnie ma to związek z szeroko rozumianym 'kibicowaniem na polskich stadionach'.Ale mogę się mylić Uważasz, że jest to temat tylko dla wydarzeń, które fizycznie mają miejsce na stadionie?![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Grafiti o Powstaniu Warszawskim wymiata.Szacun trzeba pamiętać o naszej historii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Krakowskie historyczne graffiti (te pod mostami) mi sie bardziej podobają
![]()
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 10.09.2010 o godz. 16:46.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
jak nie na temat to wykasujcie.
Jestem przyzwyczajony ze podczas meczu wlacze glosniki na full i ogladam mecz i co mnie razi to podglosniony glos komentatora ktory zaglusza wszystko. Jak wlacze lige angielska to kolesia ledwo slychac a jak gra np. liverpool i przed meczem graja hymn zespolu to nikt nie smie sie odezwac. A u nas leci jak dlugo na Wawelu.. a tu koles zaczyna pier... o glupotach ze az mozg boli zeby tego bylo malo kiedys zalaczylem n-sport to myslalem ze mnie krew zaleje normalnie gwiazda wieczoru bardziej drazniacego glosu na swiecie nie znajdziesz jak koles ryknal do mikrofonu to az mi uraz zostal do tego kanalu i jeszcze smie powiedziec znakomita atmosfera na stadionie krew czlowieka zalewa. Ktos moze powiedziec to jedz na stadion , ale mnie nie stac zeby ogladnac z 7 meczy tygodniwo na zywo glosu tez nie wylacze bo wtedy to nie jest nawet sport. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
![]() Technicznie to jest do zrobienia w kilka chwil, tyle ze rodzime stacje telewizyjne maja w d**** to, czego oczekuje kibic. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
kreseq: na nsport mozna podczas meczu zmienic jezyk na chyba oryginalny i masz mecz bez komentatora. Przynajmniej w tamtym sezonie mozna bylo tak zrobic.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|