|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Bo jeśli ktoś o tak sobie palnął taką informację sącząc browar, to powinien dostać porządnego liścia za próbę siania fermentu... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
..czyta się to jak niezłego harlekina, choć bardziej idzie w romantyzm i miłość platoniczną |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Z ciekawosci zarejestrowalem sie na tym innych tajnym forum i jednak wole informacje zdobywac z tej strony, bo na stronie glownej nikt nie rzuca tysiacami nazwisk bez pokrycia.
Ostatnio edytowane przez PanPlamka : 01.09.2010 o godz. 22:15.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ktoś, kto chciał Piotra Brożka zastąpić Lisowskim, musi być natychmiast zwolniony z klubu z powodu znacznej niekompetencji.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 01.09.2010 o godz. 22:16.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
Później Cleber kończy karierę, Pawełek odchodzi, pozostałym wypożyczonym zostaje pół roku ( Chavez, Cikos, Rioz i kebab), sprzedają Małeckiego ( jak trafi się chętny ) i walczymy o Ligę Mistrzów. Przed ( mocno ) ewentualnymi pucharami zostajemy kompletnie bez obrony i z rozwalona pomocą. Ciekawe, czy Maaskant po tym wszystkim będzie jeszcze naszym trenerem? Jeżeli wcześniej nieopatrznie zakwalifikuje się do pucharów, to raczej nie. Po dotkliwym w.......u od jakiejś drużyny, której nazwę usłyszymy pierwszy raz w życiu ( ale za to będziemy długo pamiętać, bo kto z nas wcześniej słyszał o Dynamie Tbilisi, Levadii czy Karabachu? ) trener zostanie zwolniony przez oberprezesa i zaczniemy budowanie zespołu. Jak co roku o tej porze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.09.2010 o godz. 02:40.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ja to rozumiem, że grał w NAC w 08/09 później na sezon przeszedł do Turcji, ale był na obozach przygotowawczych przed tym sezonem w NAC, tylko że klubu nie było stać na niego.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To akurat jest kiepska wiadomość bo sprzedali wszystkich których można było a fajnie by było by sprzedali tych co ciężko jest się pozbyć.Ale faktycznie jak Mały się ogarnie a ma ku temu okazje, to w zimie będzie tym rodzynkiem którego opchnąć będzie można.
A co do Boukhariegio - wiadomość okazała się być jednak dobrą - Tak, przygotowywał się w te wakacje z NAC - nawet jakieś gole w sparringach ustrzelił |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Nie jest tak jak on pisze. Boukhari podpisał w styczniu 2009 półroczny kontrakt z NAC i go wypełnił. Potem na zasadzie wolnego transferu poszedł do Turcji i podpisał kontrakt na 3 lata. Po 4 kolejkach zmieniał się tam trener i nowy nie stawiał kompletnie na Boukhariego. Przed nowym sezonem nie znalazło się dla niego miejsce w składzie na obóz przygotowawczy i miał trenować z rezerwami tureckiego klubu. Otrzymał jednak zgodę na podjęcie treningów z NAC Breda. Trenował z nimi 2 tygodnie do końca lipca. Kluby nie dogadały się jednak co do transferu. Co robił Boukhari w sierpniu, nie wiem, może trenował z rezerwami Kasimpasasporu, może nie trenował w ogóle i szukał klubu.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
- Junior Diaz - wszyscy trąbią , że to ostatni dzwonek by otrzymać za Kostarykanina spore pieniądze, kto wie czy w najbliższym czasie nie porozumiałby się z jakimś zespołem i w Wiśle grał na pół gwizdka lub wcale. - Peter Singlar - wszyscy wiemy jakie miał problemy zdrowotne, kto wie czy Peter nie złapie kolejnej kontuzji? I zamiast być żelaznym rezerwowym , byłby kolejnym obciążeniem budżetu klubu. - Nourdim Boukhari - zawodnik chwalony przez Maaskanta za jego uniwersalność i przebojowość, trudno wyrokować jak z formą, aczkolwiek jego jego dotychczasowa kariera robi wrażenie i daje spore dzieję , że ruszy tą ZARDZEWIAŁĄ pomoc z jaką borykamy się od kilku lat. - Michał Szewczyk - zawodnik 18 letni rokujący nadzieję , że będzie drugim Małęckim. Jak dla mnie świetne posunięcie. Jeżeli o mnie chodzi to wszystkie cztery decyzje jakie zapadły w ostatnich dniach oceniam POZYTYWNIE i jestem święcie przekonany, że nasz dyrektor sportowy ma jeszcze jakiegoś ASA w rękawie. P.S I jeszcze jedno mi się nasuwa na myśl. Wszyscy twierdzą, że Junior Diaz wygrał rywalizacje na lewej obronie z Piotrkiem Brożkiem. A moim zdaniem to gówno prawda. Uważam, że to mógł być celowy zabieg naszego prezesa, mający na celu podnieść wartość końcowej kwoty za Diaza. Bo kto normalny zapłaciłby setki tysięcy Euro za zawodnika który nie gra, lub gra sporadycznie? Odnośnie lewej obrony to jestem optymistą, Piotr Brożek nie zapomniał jak się gra w piłkę. Już zapomnieliście, z kim pomocnicy i napastnicy Barcelony mieli największe problemy, To wam przypomnę: http://www.youtube.com/watch?v=3jrevVVxqGE W tym samym okresie i długo długo po tym, Piotrek był uważany za najlepszego lewego obrońce w lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mi się wydaje, że zimowe i następne letnie znowu przebiegną pod znakiem wypożyczeń, w międzyczasie kogoś sprzedamy, nazbieramy pieniążków i po następnym sezonie, czyli za 2 lata zacznie się prawdziwe funkcjonowanie klubu.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
||||
Cytat:
Cytat:
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jak czajono sie ze Diaz odejdzie to ten caly Valcxy powinien zrobic co sie da zeby kogos szybko znalesc ,chociazby wypozyczyc skoro maja taaaakie kontakty w Holandii.
A tu dupa pozbyto sie obroncy i nie pomyslano ze moze by jakis nastepca przyszedl minus i t duzy dla dyr sportowego ze to tak wygladalo,i tez mi sie nie podobalo jak to juz ktos pisal ,blaganie Widzewa o jakiegos Lisowskiego.Jestesmy Wisla i nikogo o nic prosic sie nie bedziemy. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wisla to jestesmy nazwa, kibicami, historia. Sila sportowa juz nie ta co dawniej, wiec trzeba troche pokory
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Przebudowa drużyny to proces stopniowy, długotrwały, który wymaga cierpliwości - mówicie. Być może. Ale przebudowa nie oznacza chyba rozpieprzenia wszystkiego w drobny mak i budowy od początku. Tak zachowują się tylko dzieci z adhd, gdy mają problem z zamkiem z Lego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jak przegramy najbliższy mecz z Jagiellonią to może zrozumieją co poniektórzy że zachwycanie się jeszcze 2 miesiące temu jaką to my mamy wspaniałą politykę transferową było na wyrost. Dla mnie zatrudnienie holendrów to zwykłe mydlenie oczu. Mając tyle pieniędzy z transferów nie udało się kupić żadnego konkretnego gracza. A ten kabaret z Lisowskim dobitnie pokazuje jaka amatorka panuje w wykonaniu Pana Prezesa. Widać liczy się tylko kasa, mam nadzieje że to nie jest wymysł Cupiała ale za 2 lata jak tak będą postępować nic z klubu nie zostanie. Sprowadzając graczy na wypożyczenia, emerytów pytam się co będzie za 2-3 lata? Będziemy wiecznie pożyczać graczy i sprowadzać za darmo bo co? Nikt nie potrafi ocenić potencjału gracza? Skoro doczekaliśmy czasów że Polscy zawodnicy z ekstraklasy są za drodzy, choć cena za Sadloka to ok. 600 tyś euro chyba aż tak przesadna nie jest patrząc na cenę Bunozy to może by tak poszukać w niższej lidze, tylko trzeba chcieć...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Niektorym to nigdy sie nie dogodzi , tak jak w tych reklamach ... vw
cieplo zle, zimno ... zle bo co to za lato bez slonca ? mala pensja zle, duza tez zle bo nie ma kiedy wydawac i na co ... ludize ... :|Zawsze tak bylo i bedize, ze jesli da sie kogos przedac to sprzedaja ... zawsze od kiedy pamietam, to kazdy byl na sprzedaz ! Sam widzialem upowazanienia do sprzedazy 9 zawodnikow za czasow Moskalewicza Frankowskiego Patera itp. Tak bylo wtedy i teraz pewnie tez tak jest. Ale przyznaje ... sprzedac cala obrone ... eh to jest sztuka ... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
co imć BB właśnie robi ps. 6,5 mln eurasów zarobił C. wydał z tego może z 700 tysięcy. Byznes ys byznes. ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
maurotanin
Od: 04.2004
Offline |
|
![]()
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Matko Boska ilu na tym Forum jest Maruderów i lamenciarzy. Ja rozumiem, że każdy ma różne odczucia, ale marudzić i narzekać non - stop. Nie wiem czy to udziela się przez pogodę czy przez poniektórych maruderów mentorów? Ale widać, że idzie to falowo i jak grzyby po deszcze co post widac lament jak na gorzkich żalach. A najbardziej mnie zadziwia to, że od tylu lat Wisła ma "złą" prasę a co poniektórzy dalej czytają i i wierzą jak w Apokalipse. Poczekajmy jeszcze trochę, może dziś się coś wyjaśni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Boszzz... Nie moge zrozumiec dwoch rzeczy. Pierwsza, ktorej nierozumiem to nieustanne obwinianie Cupiala o to, ze rozbija i pograza Wisle... Ludzie! A gdzei byla Wisla przed Telefonika
Druga sprawa to ciagle ryki o tym jak zawodnicy sa do D. i jak trzeba ich rozjechac dyscyplinarnie walcem ( w tym Diaza) a zaraz po informacji, ze sprzedalismy kolesia za 5 razy wiecej niz go kupilismy jest placz, ze niszczymy genialny sklad. Nikt nic nie niszczy. Jest przemeblowanie to sa niewygody. Sprowadzenie zawodnika jest rzecza daleko bardziej skomplikowana niz klikanie w FMie. TO jak pacjenci co ida na konsultacje do lekarza po trzech odcinkach Hausa... Moja opinia w temacie transferow jest taka, ze owszem jest niepokojace co sie stalo z obrona i mozliwe, ze okarze sie to bledem, ale prawda jest taka, ze Marcelo odszedlby predzej czy pozniej a Glowe czeka zjazd formy juz tylko. Reszta ruchow kadrowych absolutnie uzasadniona... ![]()
Nonckiewicz!! Siadej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
mam 2 pytanka:
1) czy wiadomo o której ma byc dzisiaj konferencja i czy bedzie gdzies pokazywana? 2)czy ten młody chlopak co przyszedl do Mlodej Wisły to naprawde taki talent ze wszyscy sie nim tak zachwycaja czy tylko sa to zdania bez pokrycia? |
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Konferencja o 12:30
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
;D |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|