The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2010, 22:05
Ta nasza polityka transferowa to czystka amatorka niestety. Myślałem, że w poważnym klubie, wiedzą czym grozi pozbycie się w jednym tylko okienku całej obrony i sprowadzenie w to miejsce zastępu przeciętnych zawodników. Nie zienia to faktu, że sprzedanie Diaza za 1,5 mln ojro to jak szóstka w totka. Niech teraz swoją grą poirytuje fanów Brugii...

Oceniając obecne transfery, niestety muszą stwierdzić, że jesteśmy bardzo na minusie. Głównie przez rozpiepszenie najlepszej obrony w kraju. Na plus wychodzi Żuraw, Rios i Paljić,Wilk może jeszcze Jovanić.

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.09.2010, 22:07
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
W dwa lata nic nie przebudujesz,chyba,że masz kupę kasy na młodych zdolnych z Europy. Ktoś puścił hasło o 2 letniej przebudowie i nie wiadomo czemu stało się to sformułowaniem dogmatycznym,ktore widzę żyje własnym życiem. U nas się nie buduje tylko wymienia oraz zmniejsza balast finansowy.Na solidną budowę trzeba czasu,spokoju,stabilizacji.A my tego nigdy mieć nie będziemy. O budowie czegokolwiek mowy być nie może. Poza tym kto ma to robić?trener z podpisanym na dwa lata kontraktem? Mamy silny zespół na ligę polską,spełniający jej wymagania i tyle. Na wszystko inne jesteśmy za słabi. I aby coś budować,bo jeśli już o tym mówimy,to raczej na Europę,a na to umówmy się nie mamy ani kasy ani pomysłu póki co. Nawet jeśli Holender ma pomysł to chyba on sam podejrzewam wie,że w dwa lata go nie zrealizuje. Nierealne,chyba ,że Holender Dyrektor jest szaleńcem lub mitomanem,a na takiego nie wygląda.
Chodziło o to, że pan Maaskant i Valckx mają podpisane dwuletnie kontrakty i boje się, że po tych dwóch latach kontrakty nie zostaną przedłużone, bo nie będzie sukcesów...a nie wiem jak to wygląda Cupiał nie chcę dawać kasy na transfery czy na coś zbierają...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 01.09.2010, 22:11
willow napisał(a):Wyświetl post
A gdzie jest źródło tej informacji, że Diaz został sprzedany wbrew woli Maaskanta? Bardzo mnie ciekawi wiarygodność tej informacji, wszak od kupowania i sprzedawania zawodników mamy w Wiśle dyrektora sportowego, a ten jakoby współpracuje z trenerem...
Podbijam.
Bo jeśli ktoś o tak sobie palnął taką informację sącząc browar, to powinien dostać porządnego liścia za próbę siania fermentu...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.09.2010, 22:11
willow napisał(a):Wyświetl post
A gdzie jest źródło tej informacji, że Diaz został sprzedany wbrew woli Maaskanta? Bardzo mnie ciekawi wiarygodność tej informacji, wszak od kupowania i sprzedawania zawodników mamy w Wiśle dyrektora sportowego, a ten jakoby współpracuje z trenerem...
Te rewelacje masz na blogu maciusia ..czyta się to jak niezłego harlekina, choć bardziej idzie w romantyzm i miłość platoniczną
Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.09.2010, 22:12
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jedna dobra wiadomość - myślałem że 'wyczarowali' go z tej Turcji, tak na prawdę wiedząc co prezentował w przeszłości a nie mając pojęcia w jakiej dyspozycji jest dziś.A jeśli dobrze rozumuje to gość był na zgrupowaniu w Bredzie więc Maaskant wie mniej więcej co koleś dziś prezentuje.
On gral w Bredzie w sezonie 08/09. NAC nie bylo stac na wykupienie go wiec trafil do Turkow.

Te rewelacje masz na blogu maciusia ..czyta się to jak niezłego harlekina, choć bardziej idzie w romantyzm i miłość platoniczną
Z ciekawosci zarejestrowalem sie na tym innych tajnym forum i jednak wole informacje zdobywac z tej strony, bo na stronie glownej nikt nie rzuca tysiacami nazwisk bez pokrycia.
Ostatnio edytowane przez PanPlamka : 01.09.2010 o godz. 22:15.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 01.09.2010, 22:14
Ktoś, kto chciał Piotra Brożka zastąpić Lisowskim, musi być natychmiast zwolniony z klubu z powodu znacznej niekompetencji.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 01.09.2010 o godz. 22:16.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 01.09.2010, 22:17
PanPlamka napisał(a):Wyświetl post
On gral w Bredzie w sezonie 08/09. NAC nie bylo stac na wykupienie go wiec trafil do Turkow.
A myślałem że grał w NAC potem przeszedł do kebabów i wrócił teraz do NAC...ale faktycznie jest chyba tak jak piszesz,więc dobrą wiadomość szlag trafił
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.09.2010, 22:20
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Ktoś, kto chciał Piotra Brożka zastąpić Lisowskim, musi być natychmiast zwolniony z klubu z powodu znacznej niekompetencji.
A od kiedy to w Wiśle niekompetencja jest przyczyną zwolnień? U nas zwalnia się z kaprysu właściciela, a że czasem akurat trafi na kogo trzeba...

A myślałem że grał w NAC potem przeszedł do kebabów i wrócił teraz do NAC...ale faktycznie jest chyba tak jak piszesz,więc dobrą wiadomość szlag trafił
Chcesz dobrą wiadomość? Do okienka zimowego nikogo już nie sprzedadzą.
Później Cleber kończy karierę, Pawełek odchodzi, pozostałym wypożyczonym zostaje pół roku ( Chavez, Cikos, Rioz i kebab), sprzedają Małeckiego ( jak trafi się chętny ) i walczymy o Ligę Mistrzów.
Przed ( mocno ) ewentualnymi pucharami zostajemy kompletnie bez obrony i z rozwalona pomocą.

Ciekawe, czy Maaskant po tym wszystkim będzie jeszcze naszym trenerem?
Jeżeli wcześniej nieopatrznie zakwalifikuje się do pucharów, to raczej nie. Po dotkliwym w.......u od jakiejś drużyny, której nazwę usłyszymy pierwszy raz w życiu ( ale za to będziemy długo pamiętać, bo kto z nas wcześniej słyszał o Dynamie Tbilisi, Levadii czy Karabachu? ) trener zostanie zwolniony przez oberprezesa i zaczniemy budowanie zespołu.
Jak co roku o tej porze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.09.2010 o godz. 02:40.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.09.2010, 22:27
Ja to rozumiem, że grał w NAC w 08/09 później na sezon przeszedł do Turcji, ale był na obozach przygotowawczych przed tym sezonem w NAC, tylko że klubu nie było stać na niego.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 01.09.2010, 22:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Chcesz dobrą wiadomość? Do okienka zimowego nikogo już nie sprzedadzą.
To akurat jest kiepska wiadomość bo sprzedali wszystkich których można było a fajnie by było by sprzedali tych co ciężko jest się pozbyć.Ale faktycznie jak Mały się ogarnie a ma ku temu okazje, to w zimie będzie tym rodzynkiem którego opchnąć będzie można.

A co do Boukhariegio - wiadomość okazała się być jednak dobrą - Tak, przygotowywał się w te wakacje z NAC - nawet jakieś gole w sparringach ustrzelił
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 01.09.2010, 22:45
Nie jest tak jak on pisze. Boukhari podpisał w styczniu 2009 półroczny kontrakt z NAC i go wypełnił. Potem na zasadzie wolnego transferu poszedł do Turcji i podpisał kontrakt na 3 lata. Po 4 kolejkach zmieniał się tam trener i nowy nie stawiał kompletnie na Boukhariego. Przed nowym sezonem nie znalazło się dla niego miejsce w składzie na obóz przygotowawczy i miał trenować z rezerwami tureckiego klubu. Otrzymał jednak zgodę na podjęcie treningów z NAC Breda. Trenował z nimi 2 tygodnie do końca lipca. Kluby nie dogadały się jednak co do transferu. Co robił Boukhari w sierpniu, nie wiem, może trenował z rezerwami Kasimpasasporu, może nie trenował w ogóle i szukał klubu.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 01.09.2010, 22:47
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Natomiast czym innym będzie nowe okienko i ono zostanie ocenione za pół roku tak jak na to zasługuje więc nie pisz bzdur że jak się zauważy jakiś mankament (jeden błąd) nowego dyrektora sportowego to jest to już tożsame z całkowitą jego krytyką. Nie, na razie zaczął od falstartu, ale następne okienko może być bardzo dobre. Ale nie znaczy to że błędy nie powinny być nazywane jako błędy.
Ja nie uważam ostatnich posunięć za falstart. Być może wszystkie 4 posunięcia z perspektywy czasu będziemy mogli ocenić in plus?

- Junior Diaz - wszyscy trąbią , że to ostatni dzwonek by otrzymać za Kostarykanina spore pieniądze, kto wie czy w najbliższym czasie nie porozumiałby się z jakimś zespołem i w Wiśle grał na pół gwizdka lub wcale.
- Peter Singlar - wszyscy wiemy jakie miał problemy zdrowotne, kto wie czy Peter nie złapie kolejnej kontuzji? I zamiast być żelaznym rezerwowym , byłby kolejnym obciążeniem budżetu klubu.

- Nourdim Boukhari - zawodnik chwalony przez Maaskanta za jego uniwersalność i przebojowość, trudno wyrokować jak z formą, aczkolwiek jego jego dotychczasowa kariera robi wrażenie i daje spore dzieję , że ruszy tą ZARDZEWIAŁĄ pomoc z jaką borykamy się od kilku lat.
- Michał Szewczyk - zawodnik 18 letni rokujący nadzieję , że będzie drugim Małęckim. Jak dla mnie świetne posunięcie.

Jeżeli o mnie chodzi to wszystkie cztery decyzje jakie zapadły w ostatnich dniach oceniam POZYTYWNIE i jestem święcie przekonany, że nasz dyrektor sportowy ma jeszcze jakiegoś ASA w rękawie.

P.S
I jeszcze jedno mi się nasuwa na myśl. Wszyscy twierdzą, że Junior Diaz wygrał rywalizacje na lewej obronie z Piotrkiem Brożkiem. A moim zdaniem to gówno prawda. Uważam, że to mógł być celowy zabieg naszego prezesa, mający na celu podnieść wartość końcowej kwoty za Diaza. Bo kto normalny zapłaciłby setki tysięcy Euro za zawodnika który nie gra, lub gra sporadycznie?

Odnośnie lewej obrony to jestem optymistą, Piotr Brożek nie zapomniał jak się gra w piłkę. Już zapomnieliście, z kim pomocnicy i napastnicy Barcelony mieli największe problemy, To wam przypomnę:
http://www.youtube.com/watch?v=3jrevVVxqGE

W tym samym okresie i długo długo po tym, Piotrek był uważany za najlepszego lewego obrońce w lidze.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.09.2010, 22:49
Mi się wydaje, że zimowe i następne letnie znowu przebiegną pod znakiem wypożyczeń, w międzyczasie kogoś sprzedamy, nazbieramy pieniążków i po następnym sezonie, czyli za 2 lata zacznie się prawdziwe funkcjonowanie klubu.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 01.09.2010, 23:02
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A od kiedy to w Wiśle niekompetencja jest przyczyną zwolnień? U nas zwalnia się z kaprysu właściciela, a ze czasem akurat trafi na kogo trzeba...
Podsumowując, wbrew opinii niektórych, Wisła nadal jest źle zarządzana.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 01.09.2010, 23:37
dido napisał(a):Wyświetl post
1.Pozbycie (dokładnie tak chciałem napisać) sięJuniora Diaza - przecież to na tym forum facet zbieral największe bęcki, obrabiaiscie mu dupę po każdym meczu, nabijaliście się z niego, że szybciej kopnie się w głowę niż celnie trafi w piłkę a teraz robicie wielkie halo, że został sprzedany.
Nie wiem, kto się wyśmiewał z Diaza. Może ostatnie jego występy na lewej obronie nie były udane, za co sam go krytykowałem. Ale na pozycji defensywnego pomocnika grał zawsze na solidnym poziomie, był bardzo przydatny na boisku.

dido napisał(a):Wyświetl post
2.Rozwiązanie umowy z Singlarem - pzecież mół zrobić to co Dawidowski i powiedzieć NIE , brać kasę do końca kontraktu i nie grać. Wielki szacun dla Petera, za to że widząc. że zdrowie nie pozwoli mu grać na odpowiednim poziomie- zgodził sie na rozwiązanie kontraktu.
Zaraz dowiemy się, że Singlar to miłosierny Samarytanin. Skąd wiesz, że rozwiązał kontrakt rezygnując z należnych mu pieniędzy? Co do jego problemów zdrowotnych - też nie wiemy, w jakiej był formie a Maaskant nie zdążył mu się porządnie przyjrzeć.

Cytat:
3."sprzedanie" Głowackiego i Marcelo - przecież to nie są niewolnicy, których mozna sprzedać bez ich zgody. Czy uważacie , ża gdyby zostali w Wiśle wbrew ich woli, to naprawdę byliby nadal tacy " dobrzy".
Nie chodzi o to, że ich sprzedano. Tylko o to, że nie pozyskano prawie nikogo na ich miejsce, co więcej - nie zrobiono tego w odpowiednim czasie. W rezultacie z Karabachem grała para Kowalski-Bunoza, zawodnicy którzy zagrali ze sobą po raz pierwszy w życiu w meczu o stawkę. To jest niepoważne.

Cytat:
Aha - jeszcze jedno - komentujcie ale nie pouczajcie jak koś ma prowadzic własny biznes (przepraszam za pouczenie)
Jako kibic mam prawo, ba! - obowiązek - komentować politykę kadrową Wisły i działalność zarządu. Co więcej, jako kibic daję na to pieniądze, więc daje mi to tytuł do wymagania odpowiedniej jakości. Gdyby Cupiał wpuszczał na mecze za darmo, obdarowując nas koszulkami, szalikami i innymi gadżetami - siedziałbym cicho. A prawda jest taka, że my kibice współfinansujemy ten klub.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.09.2010, 00:05
Jak czajono sie ze Diaz odejdzie to ten caly Valcxy powinien zrobic co sie da zeby kogos szybko znalesc ,chociazby wypozyczyc skoro maja taaaakie kontakty w Holandii.

A tu dupa pozbyto sie obroncy i nie pomyslano ze moze by jakis nastepca przyszedl

minus i t duzy dla dyr sportowego ze to tak wygladalo,i tez mi sie nie podobalo jak to juz ktos pisal ,blaganie Widzewa o jakiegos Lisowskiego.Jestesmy Wisla i nikogo o nic prosic sie nie bedziemy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.09.2010, 01:20
Wisla to jestesmy nazwa, kibicami, historia. Sila sportowa juz nie ta co dawniej, wiec trzeba troche pokory
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.09.2010, 02:10
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Jako kibic mam prawo, ba! - obowiązek - komentować politykę kadrową Wisły i działalność zarządu. Co więcej, jako kibic daję na to pieniądze, więc daje mi to tytuł do wymagania odpowiedniej jakości. Gdyby Cupiał wpuszczał na mecze za darmo, obdarowując nas koszulkami, szalikami i innymi gadżetami - siedziałbym cicho. A prawda jest taka, że my kibice współfinansujemy ten klub.
To jest dramat całej polskiej gospodarki, że u nas konsument musi się uśmiechać, mizdrzyć i troszczyć o przedsiębiorcę, podczas gdy w każdym normalnym, zdrowym kraju jest zupełnie odwrotnie. Rozumiem, że specyfika ruchów kibicowskich odgrywa tu dużą rolę, ale tak naprawdę, to stałymi kibicami, takimi na zawsze, na dobre i na złe, jest może 30% kibiców? O te pozostałe 70% powinna bić się Cracovia, oferując ciekawsze widowisko, atrakcyjniejszą kadrę, atrakcje na stadionie. To z kolei zmusiłoby Wisłę do kontrataku i zakupu jeszcze lepszych graczy, doszlifowania jeszcze bardziej widowiskowej taktyki, dołączania do kiełbaski w stadionowych barach nie jednej, nie dwóch, a trzech rodzajów musztard: od sarepskiej po dijon. A jak jest, każdy widzi. Nikomu na kibicach nie zależy - i tak przyjdą. I jeszcze się będą prosić, żeby ktoś coś w klubie zrobił.

Przebudowa drużyny to proces stopniowy, długotrwały, który wymaga cierpliwości - mówicie. Być może. Ale przebudowa nie oznacza chyba rozpieprzenia wszystkiego w drobny mak i budowy od początku. Tak zachowują się tylko dzieci z adhd, gdy mają problem z zamkiem z Lego.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.09.2010, 02:43
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Przebudowa drużyny to proces stopniowy, długotrwały, który wymaga cierpliwości - mówicie. Być może. Ale przebudowa nie oznacza chyba rozpieprzenia wszystkiego w drobny mak i budowy od początku. Tak zachowują się tylko dzieci z adhd, gdy mają problem z zamkiem z Lego.
Nigdy nie widziałem, żeby ktoś był tak blisko jak Ty kompletnego opisania naszej polityki sportowo-finansowej w dwóch zdaniach.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.09.2010, 06:50
Jak przegramy najbliższy mecz z Jagiellonią to może zrozumieją co poniektórzy że zachwycanie się jeszcze 2 miesiące temu jaką to my mamy wspaniałą politykę transferową było na wyrost. Dla mnie zatrudnienie holendrów to zwykłe mydlenie oczu. Mając tyle pieniędzy z transferów nie udało się kupić żadnego konkretnego gracza. A ten kabaret z Lisowskim dobitnie pokazuje jaka amatorka panuje w wykonaniu Pana Prezesa. Widać liczy się tylko kasa, mam nadzieje że to nie jest wymysł Cupiała ale za 2 lata jak tak będą postępować nic z klubu nie zostanie. Sprowadzając graczy na wypożyczenia, emerytów pytam się co będzie za 2-3 lata? Będziemy wiecznie pożyczać graczy i sprowadzać za darmo bo co? Nikt nie potrafi ocenić potencjału gracza? Skoro doczekaliśmy czasów że Polscy zawodnicy z ekstraklasy są za drodzy, choć cena za Sadloka to ok. 600 tyś euro chyba aż tak przesadna nie jest patrząc na cenę Bunozy to może by tak poszukać w niższej lidze, tylko trzeba chcieć...
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.09.2010, 07:28
Niektorym to nigdy sie nie dogodzi , tak jak w tych reklamach ... vw cieplo zle, zimno ... zle bo co to za lato bez slonca ? mala pensja zle, duza tez zle bo nie ma kiedy wydawac i na co ... ludize ... :|

Zawsze tak bylo i bedize, ze jesli da sie kogos przedac to sprzedaja ... zawsze od kiedy pamietam, to kazdy byl na sprzedaz ! Sam widzialem upowazanienia do sprzedazy 9 zawodnikow za czasow Moskalewicza Frankowskiego Patera itp. Tak bylo wtedy i teraz pewnie tez tak jest.

Ale przyznaje ... sprzedac cala obrone ... eh to jest sztuka ...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 02.09.2010, 07:39
fugiel napisał(a):Wyświetl post
Niektorym to nigdy sie nie dogodzi , tak jak w tych reklamach ... vw cieplo zle, zimno ... zle bo co to za lato bez slonca ? mala pensja zle, duza tez zle bo nie ma kiedy wydawac i na co ... ludize ... :|

Zawsze tak bylo i bedize, ze jesli da sie kogos przedac to sprzedaja ... zawsze od kiedy pamietam, to kazdy byl na sprzedaz ! Sam widzialem upowazanienia do sprzedazy 9 zawodnikow za czasow Moskalewicza Frankowskiego Patera itp. Tak bylo wtedy i teraz pewnie tez tak jest.

Ale przyznaje ... sprzedac cala obrone ... eh to jest sztuka ...
sztuką jest sprzedać gówno w opakowaniu ekskluzywnej czekolady

co imć BB właśnie robi

ps. 6,5 mln eurasów zarobił C. wydał z tego może z 700 tysięcy. Byznes ys byznes.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
coonta
maurotanin

Od: 04.2004

Stary 02.09.2010, 07:41
może i cos w tym jest

http://sportowetempo.pl/wiadomosci_p..._niespodzianke
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 02.09.2010, 07:49
Matko Boska ilu na tym Forum jest Maruderów i lamenciarzy. Ja rozumiem, że każdy ma różne odczucia, ale marudzić i narzekać non - stop. Nie wiem czy to udziela się przez pogodę czy przez poniektórych maruderów mentorów? Ale widać, że idzie to falowo i jak grzyby po deszcze co post widac lament jak na gorzkich żalach. A najbardziej mnie zadziwia to, że od tylu lat Wisła ma "złą" prasę a co poniektórzy dalej czytają i i wierzą jak w Apokalipse. Poczekajmy jeszcze trochę, może dziś się coś wyjaśni.
Odpowiedz cytując
maxurd
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 02.09.2010, 08:31
Boszzz... Nie moge zrozumiec dwoch rzeczy. Pierwsza, ktorej nierozumiem to nieustanne obwinianie Cupiala o to, ze rozbija i pograza Wisle... Ludzie! A gdzei byla Wisla przed Telefonika Czesc forumowiczow zachowuje sie jak banda rozwydrzonych dzieciaków, którym rodzic nie kupi wymarzonej zabawki i rycza pod niebiosa jakby byli obdzierani z dziecinstwa... Cupial i jego ekipa sa autorami najwiekszych pilkarskich sukcesow w historii klubu i naprawde sugerowanie czegokolwiek innego jest nieporozumieniem.

Druga sprawa to ciagle ryki o tym jak zawodnicy sa do D. i jak trzeba ich rozjechac dyscyplinarnie walcem ( w tym Diaza) a zaraz po informacji, ze sprzedalismy kolesia za 5 razy wiecej niz go kupilismy jest placz, ze niszczymy genialny sklad. Nikt nic nie niszczy. Jest przemeblowanie to sa niewygody. Sprowadzenie zawodnika jest rzecza daleko bardziej skomplikowana niz klikanie w FMie. TO jak pacjenci co ida na konsultacje do lekarza po trzech odcinkach Hausa...

Moja opinia w temacie transferow jest taka, ze owszem jest niepokojace co sie stalo z obrona i mozliwe, ze okarze sie to bledem, ale prawda jest taka, ze Marcelo odszedlby predzej czy pozniej a Glowe czeka zjazd formy juz tylko. Reszta ruchow kadrowych absolutnie uzasadniona...
Nonckiewicz!! Siadej...
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.09.2010, 08:32
mam 2 pytanka:
1) czy wiadomo o której ma byc dzisiaj konferencja i czy bedzie gdzies pokazywana?
2)czy ten młody chlopak co przyszedl do Mlodej Wisły to naprawde taki talent ze wszyscy sie nim tak zachwycaja czy tylko sa to zdania bez pokrycia?
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 02.09.2010, 08:34
Konferencja o 12:30
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.09.2010, 08:37
Edo napisał(a):Wyświetl post
Matko Boska ilu na tym Forum jest Maruderów i lamenciarzy. Ja rozumiem, że każdy ma różne odczucia, ale marudzić i narzekać non - stop. Nie wiem czy to udziela się przez pogodę czy przez poniektórych maruderów mentorów? Ale widać, że idzie to falowo i jak grzyby po deszcze co post widac lament jak na gorzkich żalach. A najbardziej mnie zadziwia to, że od tylu lat Wisła ma "złą" prasę a co poniektórzy dalej czytają i i wierzą jak w Apokalipse. Poczekajmy jeszcze trochę, może dziś się coś wyjaśni.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Maruder

;D
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 02.09.2010, 08:38
maxurd napisał(a):Wyświetl post
Boszzz... Nie moge zrozumiec dwoch rzeczy. Pierwsza, ktorej nierozumiem to nieustanne obwinianie Cupiala o to, ze rozbija i pograza Wisle... Ludzie! A gdzei byla Wisla przed Telefonika Czesc forumowiczow zachowuje sie jak banda rozwydrzonych dzieciaków, którym rodzic nie kupi wymarzonej zabawki i rycza pod niebiosa jakby byli obdzierani z dziecinstwa... Cupial i jego ekipa sa autorami najwiekszych pilkarskich sukcesow w historii klubu i naprawde sugerowanie czegokolwiek innego jest nieporozumieniem.

Druga sprawa to ciagle ryki o tym jak zawodnicy sa do D. i jak trzeba ich rozjechac dyscyplinarnie walcem ( w tym Diaza) a zaraz po informacji, ze sprzedalismy kolesia za 5 razy wiecej niz go kupilismy jest placz, ze niszczymy genialny sklad. Nikt nic nie niszczy. Jest przemeblowanie to sa niewygody. Sprowadzenie zawodnika jest rzecza daleko bardziej skomplikowana niz klikanie w FMie. TO jak pacjenci co ida na konsultacje do lekarza po trzech odcinkach Hausa...

Moja opinia w temacie transferow jest taka, ze owszem jest niepokojace co sie stalo z obrona i mozliwe, ze okarze sie to bledem, ale prawda jest taka, ze Marcelo odszedlby predzej czy pozniej a Glowe czeka zjazd formy juz tylko. Reszta ruchow kadrowych absolutnie uzasadniona...
być może niepokojące było to że zagraliśmy mecz z Levadią bez prawego obrońcy - teraz gra bez lewego obrońcy, bez zastępcy dla prawego obrońcy i z emerytem na środku obrony to już jest bułka z masłem
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.09.2010, 08:43
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Jak przegramy najbliższy mecz z Jagiellonią to może zrozumieją co poniektórzy że zachwycanie się jeszcze 2 miesiące temu jaką to my mamy wspaniałą politykę transferową było na wyrost. Dla mnie zatrudnienie holendrów to zwykłe mydlenie oczu. Mając tyle pieniędzy z transferów nie udało się kupić żadnego konkretnego gracza. A ten kabaret z Lisowskim dobitnie pokazuje jaka amatorka panuje w wykonaniu Pana Prezesa. Widać liczy się tylko kasa, mam nadzieje że to nie jest wymysł Cupiała ale za 2 lata jak tak będą postępować nic z klubu nie zostanie. Sprowadzając graczy na wypożyczenia, emerytów pytam się co będzie za 2-3 lata? Będziemy wiecznie pożyczać graczy i sprowadzać za darmo bo co? Nikt nie potrafi ocenić potencjału gracza? Skoro doczekaliśmy czasów że Polscy zawodnicy z ekstraklasy są za drodzy, choć cena za Sadloka to ok. 600 tyś euro chyba aż tak przesadna nie jest patrząc na cenę Bunozy to może by tak poszukać w niższej lidze, tylko trzeba chcieć...
Skoro dla Ciebie wykładnikiem jest jeden mecz to jak nie przegramy w z Jagiellonią to będziesz w stanie wejść na to forum i powiedzieć wszystkich że się myliłeś i jednak nasza polityka transferowa jest ok?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów