|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Dwie godziny, tak jak pisałem. Nic więcej raczej już nie zobaczymy, ale najazd na mnie był ostry.
Widocznie nie mają nic w zanadrzu, lepiej było teraz sprzedać Diaz'a niż później frajersko oddać go za darmo, tyle w temacie... ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Czyli co nasz trener to wpadł z deszczu pod rynne.
Ja uważam że Diaz i tak by w grudniu odszedł, a tak to skasowaliśmy jakieś pieniądze. A w lidze to jakos to będzie. Nazwiskowo jesteśmy mocni w ofensywie i jakoś to powinno wygladać. Kiedyś całą rundę grał Baszczyński ze Stolarczykiem i wyglądało to dobrze. Teraz będzie grał Cikos z Brożkiem i powinno im to wyjść tylko na dobre. Przynajmniej nie będą się stresować że po jednym słabszym meczu zostana na ławce. No i chwycą jakiś rytm meczowy. Wisła musi tylko złapać dobrą formę kondycyjną a wyniki same przyjdą bo ci zawodnicy potrafią grac. Panowie kiedyś graliśmy całą rundę 1 składem , do tego dochodziło 2-3 rezerwowych i to było na tyle. Przyszło ilu - 8 , 9 nowych graczy. Tutaj trzeba wyselekcjonować pierwszą 11 i zgrywać towarzystwo.
Ostatnio edytowane przez wwf : 31.08.2010 o godz. 20:56.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Miała być ofensywa transferowa to i jest. O defensywie nikt nie wspominał
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
a jak na nasze warunki to nawet bardzo dobrym miesiac po trenuje i i tak bedzie lepszy niz Kowalski ![]() TS Girl - dobre, naprawde dobre ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 31.08.2010 o godz. 20:56.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
krótko i na temat - zajebiste
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Markokańczyk czyli Islam i ma teraz ramadan.... w dzień nic nie je. Nażre się w nocy i wygląda jak świniak. Dostanie kontuzji wysypie się na pół roku i tyle będzie z niego pożytku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A ja żałuje że nie opchnęli Piotrka Brożka. Gdyby tak się stało to mielibyśmy chyba pierwszy przykład drużyny która w ciągu okienka opchnęła całą obronę (włącznie z rezerwowymi): Singlar, Alvarez, Marcelo, Głowa, Jop i Diaz. Clebiego nie liczę bo w ostatniej rundzie wiele sobie nie pograł. To samo Burliga. Naprawdę szkoda że nie puścili Brozia
. Jak szaleć to szaleć.Ciekawe jest też to że złym ruchem było zatrudnianie trzydziestoletniego Włocha (zresztą na lewą obronę gdzie mamy ewidentny deficyt) ale zatrudnienie holenderskiego Araba w tym samym wieku (na pozycję gdzie już obecnie mamy trzech piłkarzy) jest ok .Coś te holenderskie rządy zaczynają się od dziwnych ruchów. Obyśmy nie musieli przekonywać się że opinia o naszym dyrektorze sportowym wyniesiona z PSV to niestety smutna prawda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
cos mi sie wydaje ze transfer tego pomocnika to przygotowania do systemu 4-3-3,i to jest mysl optymistyczna ale jak narazie jedyna, pozbawienie sie 2 obronców daje nam duzo do myslenia -albo maja gotowych kandydatów do podstawowej 11 i do 24 beda transfery, albo stwierdzili ze CI dwa zadownicy sa tak slabi ze nie ma co ich trzymac, zdecydowanie wolałbym ta pierwsza możliwość ale za niecale 2 godziny sie przekonamy, jak to naprawde jest...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jestem bardzo zaskoczony całym tym okienkiem transferowym.
Z jednej strony, niecodziennie klub pozbywa się w jednym okienku niemal całej linii obrony. Z drugiej strony, zawodnicy jacy przyszli na ich miejsce to są w mojej ocenie transfery bez precedensu w naszej lidze. Czytam to, co piszą tutaj niektórzy i zastanawiam się, czy naprawdę nie widać, że Wisła pozyskała w tym okienku: 1. Maciej Żurawski, 4-krotny mistrz Polski, 3-krotny mistrz Szkocji oraz mistrz Cypru, 72 krotny reprezentant Poslki, 17 goli w kadrze, jeden z najlepszych napastników we współczesnej historii naszego klubu - zresztą co daje taki zawodnik widać po Frankowskim w Jadze czy teraz po Żewłakowie w GKS. 2. Cezary Wilk - młodzieżowy reprezentant, w perspektywie następca Sobolewskiego, już po kilku spotkaniach pokazał, że sobie poradzi. 3. Andrés Lorenzo Ríos - reprezentant U-20 Argentyny, 37 meczy w River Plate 4. Dragan Paljić - ponad sto czterdzieści spotkań w trzeciej i drugiej lidze niemieckiej, dwukrotnie wywalczył awans do Bundesligi. Tylko nie wiedzieć czemu niektórym się chyba wydaje, że druga i trzecia liga niemiecka jest słabsza od naszej ekstraklasy. 5. Milan Jovanić - wreszcie nowy bramkarz, reprezentant Serbii (przede wszystkim młodzieżówki, ale debiutował już w zwykłej kadrze), występował w najwyższej klasie rozgrywkowej Serbii. 6. Osman Chávez - reprezentant Hondurasu, uczestnik ostatnich MŚ, w eliminacjach rozegrał 11 spotkań, a na MŚ wystąpił we wszystkich trzech spotkaniach Hondurasu. Podstawowy zawodnik reprezentacji, łącznie rozegrał 31 spotkań. W najwyższej lidze Hondurasu rozegrał niemal 150 spotkań. 7. Erik Čikoš - młodzieżowy reprezentant Słowacji (16 spotkań), łącznie w lidze słowackiej rozegrał już 100 meczy 8. Gordan Bunoza - młodzieżowy reprezentant Bośni i Hercegowiny (8 spotkań), rozegrał w pierwszej lidze chorwackiej 27 spotkań. 9. Nourdin Boukhari - grał w Sparcie Rotterdam, Ajaxie (17 meczy w Lidze Mistrzów !) Alkmaar i Bredzie. Reprezentant Maroka (14 spotkań), łącznie zagrał w Holandii w 231 spotkaniach strzelając 45 bramek. Śmiem twierdzić, że jeśli chodzi o wartość "na papierze" zawodników pozyskanych w tym okienku, to chyba do tej pory w historii naszego klubu nie ściągnięto tylko reprezentantów i młodzieżowych reprezentantów, piłkarzy posiadających doświadczenie liczone w setkach spotkań rozegranych w znacznie lepszych ligach niż nasza ekstraklasa. Do tego dochodzi bardzo ciekawy trener i dyrektor sportowy. Nie rozumiem czemu wszyscy zachowują się jakby rozsprzedano Wisłę - jedyny naprawdę cenny zawodnik, który od nas odszedł to był Marcelo. Pozostali piłkarze to zawodnicy słabsi od tych, którzy do nas przyszli. I nie, nie uważam, żeby na obecnym etapie można było kogoś z nowo pozyskanych skreślać. Marcelo też nie od razu stał się ostoją defensywy. Mamy okres przygotowawczy przepracowany z trenerem, który nie potrafił zmotywować piłkarzy do walki do upadłego z Gruzinami, więc mam poważne wątpliwości, czy okres przygotowawczy został dobrze spożytkowany. Obecny skład może rodzić problemy aklimatyzacyjne i komunikacyjne. I to wszystko nie wyklucza rzecz jasna, że niektóre transfery okażą się niewypałami. Ale to jest normalna rzecz, która nie wpływa na fakt, że w życiu nie myślałem, że Wisła sięgnie po takich piłkarzy. Nie wiem czy nikt nie zauważył, że Wisła po raz kolejny wyprzedza całą ligę o krok, idzie w kierunku pozyskiwania piłkarzy przystosowanych do gry na zachodzie, tj. do profesjonalizmu, którego brakuje Polakom - a czego skutkiem była Levadia, Karabach, a wcześniej Valerenga i Tbilisi.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 31.08.2010 o godz. 22:31.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Bogdan sobie zażyczył że ma dość wyników 1-0.
Mają być bramki i już. Basałaj spełnił prośbę szefa. W obronie katastrofa plus ofensywne ustawienie = widowiskowe spotkania pełne emocji ![]() ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jak to nie? Ja wspominałem na początku okienka transferowego. Obecnie można powiedzieć o braku defensywy, ale nie transferowej, bo odeszło z Wisły 4 najlepszych zawodników tej formacji. Nie mniej jednak wydaje mi się, że ta czystka przyniesie pozytywne efekty za jakiś czas.
A pisałem tak.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
ej Wam to nie dogodzi. Jak palnie parę ładnych bramek to się będziecie podniecać a teraz psioczycie. ech...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
no tak, a nasi zawodnicy, jako, ze to Katolicy, to w niedziele nie mogą trenować i rozgrywać spotkań, a w piątek nie jedzą mięsa ;]
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Diaz to był w ogóle last minute - albo 'dziś' albo za rok odchodzi za free, bardziej można mieć pretensje o sprzedaż Głowackiego bo tam tylko o kasę chodziło(nie groziło jego odejście) A co do bocznego obrońcy to mam takie(może niesłuszne) przekonanie że oni mają kogoś.Singlar dziś rozwiązał i jest poza okienkiem do wzięcia, myślę że takich zawodników i do tego lepszych będzie więcej. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
nie wiem czy był czy nie było,ale dopiero przed godzina wróciłem z roboty i nie mialem czasu wszystkiego przegladać.
http://wislasoccer.com/news_item_11515.htm ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Co tak kręcicie nosami na tego Marokańczyka? Jakby 34-letni Kosowski wrócił,to wielu dostałoby orgazmu,a wam 30-latek wadzi.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Wojciech Łobodziński - wielokrotny reprezentant Polski w kadrze juniorskiej i seniorskiej. W 2001 roku zdobył złoty medal z reprezentacją Polski U-18 na Mistrzostwach Europy w Finlandii. W towarzyskim spotkaniu z reprezentacją Czech zdobył bramkę, pokonując Petra Cecha w sytuacji sam na sam. Oficjalny serwis PZPN uznał go za najlepszego zawodnika tego meczu, podkreślając że Łobodziński nie tylko strzelił gola, ale również imponował spokojem, rozwagą i nieszablonowym dryblingiem. Któż nie chciałby mieć takiego zawodnika A tak poważnie, to masz sporo racji, na papierze to całkiem przyzwoite transfery. Sam natomiast podchodzę dość sceptycznie do poczynionych zakupów, uważam , że co najwyżej 2-3 zawodników z tych co wymieniłeś się sprawdzi (Rios, Wilk, być może Chávez i Boukhari) , reszcie natomiast będziemy musieli podziękować w najbliższym okienku. W przeciwieństwie do panikarzy, uważam, że idzie ku dobremu - najważniejsze transfery jakie dokonaliśmy to w kolejności: dyrektor sportowy i trener. Będzie dobrze. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|