The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2010, 19:47
Dobrze że Diaza sprzedano. Za rok i tak by odszedł, a jest to zawodnik przeciętny jak na polską ligę. Jakby grał w takim Ruchu czy Jadze czy Lechii to by się pewnie nie wyróżniał niczym.

Gość był chaotyczny, mało zwrotny i do tego słaby w obronie. Wyciągnięcie za niego 1,5 mln. euro to jest naprawdę duża sztuka. Brawo Basałaj.
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 31.08.2010, 19:48
GonzoNS napisał(a):Wyświetl post
Beto też miał być lepszy ...
no tak. i dlatego, że transfer na inną pozycję za innego trenera, innego dyrektora sportowego i innego prezesa okazał się niewypałem, to ten też na pewno się tak skończy ;]
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.08.2010, 19:48
I bardzo dobrze ze zaczeto robic czystki w zespole, nie placzcie tak za tym Diazem.
Nie potrzeba nam anorektykow, wiatr zawieje i Diaz lezal, nam potrzeba twardych zawodnikow, dobrze stojacych na nogach.

Wam to naprawde nigdy nie dogodzi... Graja pilkarzyki padake-zle
Sprzedajemy i zaciagamy sie nowymi zawodnikami zle bo za darmo.
Wole bysmy tym sezonie byli na 7 miejscu , ale za to by to Robert poukladal i stworzyl monolit na przyszly sezon. Nie placzcie.
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
sandiegoo
Member

Od: 03.2009

Stary 31.08.2010, 19:49
Człowieku co ty porownujesz . Beto to byłpraktycznie no-name . A nasz nowy nabytek ma ponad 200 meczow w holenderskiej ekstraklasie
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 31.08.2010, 19:52
Gin napisał(a):Wyświetl post
Przestańcie juz marudzić jak stare baby , Diaz to paralityk , waleczny ale paralityk , dobrze ze go sprzedali. natomiast ten marokanczyk bedzie lepszy 10 razy od Diaza .
Ok, ale problem w tym, że nie ma nikogo na lewą stronę obecnie. Ja odejście Diaza mogę przeboleć, ale pod warunkiem, że ktoś przyjdzie w zamian, a na to się nie zanosi...
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 31.08.2010, 19:53
sandiegoo napisał(a):Wyświetl post
Człowieku co ty porownujesz . Beto to byłpraktycznie no-name . A nasz nowy nabytek ma ponad 200 meczow w holenderskiej ekstraklasie
i roczną przerwę od gry, podobnie jak Garguła który miał wzmocnić naszą pomoc i obsługiwać Pawła B. w ataku. Wole poczekać i zobaczyć jak gra, a nie napalać się że mamy drugiego Messiego
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

no to juz nie kontraktujmy zadnego zawodnika.. bo okaze sie drugim Beto, jakby ktos mial do tego tak podchodzic jak Ty, to rzeczywiscie nie byloby sensu kontraktowac nowych zawodnikow do klubow.. podasz jeden przyklad i afere krecisz.. a nie wspomnisz o tych , ktorzy wypalili.. transfery maja to do siebie ze raz wypala, a raz nie, nie ma na to recepty
zreszta jak mozna porownywac chlopa, ktory rozegral prawie 70 spotkan w Ajaxie do Beto.. Ty to tylko wiesz..

Maciuś napisał(a):
Sprzedawanie to jedno ale półdarmowe wypozyczanie to drugie.
mozesz wydac milion euro i sie okaze ten ktos szrotem.. a mozesz za darmo wziac i ten ktos bije na leb tego za 1 mln euro, na to tez nie ma recepty.. ze drogi to znaczy ze lepszy, gowno prawda
, wystarczy porownac to z klubami Manchesteru C czy Realu Madryt, tyle pieniedzy wpompowanych... i ? i nic...
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 31.08.2010 o godz. 19:56.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Ja nie rozumiem. Czemu nie mozna penetrowac zawodnikow, ktorzy graja po reprezentacjach takich jak Chile, Kamerun, Nigeria, Kolumbia,Ghana - tam graja zawodnicy w 1 reprezentacji, ktorzy byliby na nasza kieszen. Graja w rodzimych ligach i z pewnoscia przeniesliby sie do Europy, w ktorej mogliby sie wypromowac wyzej.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.08.2010, 19:54
Za niekonstruktywne narzekanie,w stylu narzekanie dla narzekania,podważanie wartości nowego nabytku bez wcześniejszych obserwacji chłopa będzie ban,godzinny ale będzie. Chłop ma 200 spotkań w lidze holenderskiej a ci ,że do Beto podobny. Ludzie jak ktoś gra 200 spotkań w Holandii to taktycznie i technicznie bije na głowę naszych koślawych ligowców,o Diazie nie wspominając. Więc pomyślcie dwa razy zanim coś napiszecie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.08.2010, 19:57
Jedyny kłopot, że mamy 5 obrońców i Kowalskiego
jak dla mnie ciezka do wyobrażenia sytuacja
widzac ile kartek juz zdazyl zlapac Cikos
plus za darmo mijesce dla Brożka w skłądzie pewne
Ciezka runda moze byc
Odpowiedz cytując
Derek_89
Junior Member

Od: 12.2004

Stary 31.08.2010, 19:57
Pamiętam jak grywałem kiedyś kiedyś w Football Managera, upatrywałem sobie wielkich zawodników takie typowe gwiazdy za parę milionów i podczas okienka transferowego próbując ich kupic sprzedawałem tych najdroższych ze swojej drużyny. Suma sumarum często okazywało się, że kasy na wzmocnienia starczało jednak zawodnicy nie chcieli podpisywac kontraktów z takim klubem jak mój

Może nasze władze grają za dużo w FM`a ?
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 31.08.2010, 20:00
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Jedyny kłopot, że mamy 5 obrońców i Kowalskiego
jak dla mnie ciezka do wyobrażenia sytuacja
widzac ile kartek juz zdazyl zlapac Cikos
plus za darmo mijesce dla Brożka w skłądzie pewne
Ciezka runda moze byc
Spokojnie. Nie dramatyzujmy. Może jeszcze ktoś dojdzie? Ja mam taką nadzieję

Jak nic się nie wydarzy, to będziemy płakać...
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 31.08.2010, 20:01
Jesli naprawdę za Diaza wpadło 1,5 mln euro, to Wisła zrobiła lepszy interes niż Amica na Lewandowskim. Drewniak i tyle. Gdy przeczytałem newsa o pozbyciu się go samo zanuciło mi się w głowie " oto jest dzień który dał nam pan". Wiem ze wielu ma inne zdanie, ja zegnam go bez najmniejszego żalu, ba wrecz z radościa.
Odpowiedz cytując
sandiegoo
Member

Od: 03.2009

Stary 31.08.2010, 20:01
Juz niedlugo juz niedlugo nowy zawodnik . Odliczajcie minuty i przestancie sie uzalac . Oficjalna juz pewnie tylko opisuje w skrocie jego kariere i zaraz info na stronce . I zaraz zaczna sie kurze orgazmy na forum
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 31.08.2010, 20:02
Patrzac na to, ze Cikos i Kowalski w pilke grac raczej nie potrafia(a napewno nie na tym poziomie), a Bunoza moglby grac co najwyzej w Gorniku Zabrze(chociaz i tutaj mialby klopot z wygryzieniem Jopa), to zostalismy z 2 stoperami - Cleberem, ktory zaraz konczy kariere i z Chavezem, ktory jest jedynie wypozyczony. Mozna miec pewnosc, ze w rundzie jesiennej czekaja nas wieksze jaja, niz pierwsze 45 minut z Azerami, czy spotkanie z Ruchem.

P.S - W profesjonalnym klubie kadra bylaby zamknieta przed pierwszym obozem przygotowawczym. Pozniej sie jedynie zespol uzupelnia. A my bedziemy cos czuje jeszcze we wrzesniu i w pazdzierniku szukac bocznych obroncow na gwalt(z wolnego transferu) . Nie wiem, kiedy to cale towarzystwo sie bedzie zgrywac? Biorac poprawke na to, ze narazie nie przyszli pilkarze pokroju Marcelo, Glowackiego czy Alvareza(wiec zajmie im to odpowiednio troche wiecej czasu).

edit. Widze, ze na weszlo juz maja niezla polewke .
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.08.2010, 20:03
sandiegoo napisał(a):Wyświetl post
A nasz nowy nabytek ma ponad 200 meczow w holenderskiej ekstraklasie
pytanie czy mu sie będzie chciało umierac za Wisłe skoro jest tylko wypożyczony.Ma już 30 lat i sporo na koncie i nikomu niczego nie musi udowadniac.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 31.08.2010 o godz. 20:05.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 31.08.2010, 20:05
To okienko nie wygląda zbyt dobrze, ale za rok to dopiero będzie zabawa, gdy tej naszej "ofensywie transferowej" pokończą się wypożyczenia i zostaniemy z..? No właśnie. Z kim?
skeba napisał(a):Wyświetl post
Czemu nie mozna penetrowac zawodnikow, ktorzy graja po reprezentacjach takich jak Chile, Kamerun, Nigeria, Kolumbia,Ghana
Bo jest na to paragraf.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.08.2010, 20:06
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
P.S - W profesjonalnym klubie kadra bylaby zamknieta przed pierwszym obozem przygotowawczym. Pozniej sie jedynie zespol uzupelnia. A my bedziemy cos czuje jeszcze we wrzesniu i w pazdzierniku szukac bocznych obroncow na gwalt(z wolnego transferu) . Nie wiem, kiedy to cale towarzystwo sie bedzie zgrywac? Biorac poprawke na to, ze narazie nie przyszli pilkarze pokroju Marcelo, Glowackiego czy Alvareza(wiec zajmie im to odpowiednio troche wiecej czasu).
.
Tak oczywiscie przed pierwszym obozem. Dlatego dzisiaj nikt nie zmienia klubu? Multum trasferow dzis jest. Jak widac twoja teria nie pasuje do faktow.
Odpowiedz cytując
Stanlej13
Senior Member

Od: 05.2008

Ja nie rozumiem. Czemu nie mozna penetrowac zawodnikow, ktorzy graja po reprezentacjach takich jak Chile, Kamerun, Nigeria, Kolumbia,Ghana
Bo nie jesteśmy pedałami. (przepraszam, musiałem )
A w temacie, to naprawdę nie wolno deprecjonować osiągnięć naszego nowego nabytku, ale co do tego czy wystarczy mu motywacji do gry to można się zastanawiać...
dagmara99 napisał(a):Wyświetl post
Legia według mnie nie zachowywała się zbyt dobrze brutalnie sfaulowała zawodnika Wisły kopiąc go w brzuch
Odpowiedz cytując
Zlatan93
Senior Member

Od: 07.2008

Derek_89 napisał(a):Wyświetl post
Pamiętam jak grywałem kiedyś kiedyś w Football Managera, upatrywałem sobie wielkich zawodników takie typowe gwiazdy za parę milionów i podczas okienka transferowego próbując ich kupic sprzedawałem tych najdroższych ze swojej drużyny. Suma sumarum często okazywało się, że kasy na wzmocnienia starczało jednak zawodnicy nie chcieli podpisywac kontraktów z takim klubem jak mój

Halo, budzimy się, jutro do szkoły.

Kiedyś obrona była najlepszą formacją Wisły. Kokoszka odszedł dlaczego? Bo się nie mieścił. Bo nie miał szans z Głowackim i Cleberem, potem doszedł Marcelo.
Na pewno potrzebny jest zawodnik na lewą obronę, ale póki co mamy to co mamy i nie narzekajmy. Szkoda tylko, że miejsce w kadrze zajmuje taki Łobo czy Boguski.
Odpowiedz cytując
Massi91
Junior Member

Nie zdziwie sie jak nowym lewym obrońcą zostanie Tomasz Lisowki
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.08.2010, 20:07
gigant napisał(a):Wyświetl post
Jesli naprawdę za Diaza wpadło 1,5 mln euro, to Wisła zrobiła lepszy interes niż Amica na Lewandowskim. Drewniak i tyle. Gdy przeczytałem newsa o pozbyciu się go samo zanuciło mi się w głowie " oto jest dzień który dał nam pan". Wiem ze wielu ma inne zdanie, ja zegnam go bez najmniejszego żalu, ba wrecz z radościa.
Byłbym tego samego zdania, gdyby nie to, że zostało pare godzin aby ściągnąć kogoś w jego miejsce. W tej chwili nie mamy w kadrze klasycznego lewego obrońcy...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
damians
Member

Od: 05.2010

Stary 31.08.2010, 20:08
P.S - W profesjonalnym klubie kadra bylaby zamknieta przed pierwszym obozem przygotowawczym. Pozniej sie jedynie zespol uzupelnia.
Stoke have confirmed that they have signed Eidur Gudjohnsen, Marc Wilson and Jermaine Pennant. (z dziś z eurosportu)

Powiedz mi więc, proszę. Stokes to amatorzy, czy powyższa trójka to uzupełnienie składu?

Jedziecie wszyscy po Wiśle jak po łysej kobyle, a nikomu do głowy nie przyszło, że RM ma swoją koncepcję i zgodził się na strarę kogoś z dwójki Diaz/Brożek.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 31.08.2010, 20:12
Patrzac na to, ze Cikos i Kowalski w pilke grac raczej nie potrafia(a napewno nie na tym poziomie), a Bunoza moglby grac co najwyzej w Gorniku Zabrze(chociaz i tutaj mialby klopot z wygryzieniem Jopa), to zostalismy z 2 stoperami - Cleberem, ktory zaraz konczy kariere i z Chavezem, ktory jest jedynie wypozyczony. Mozna miec pewnosc, ze w rundzie jesiennej czekaja nas wieksze jaja, niz pierwsze 45 minut z Azerami, czy spotkanie z Ruchem.

edit. Widze, ze na weszlo juz maja niezla polewke .
Proponuję Ci wysłanie swojego CV do Wisły, może zechcą takiego speca od piłkarzy i zarządzania klubem jak Ty.
Jeśli oceniasz nowych piłkarzy Wisły po kilku meczach, w których żaden z zawodników (pomijając Riosa) nie pokazał na boisku nic kreatywnego (in plus) tylko kopanie się po czole. To GRATULUJĘ (mimo wszystko) głupoty. Bez wspólnego zgrania i zrozumienia się na boisku, niemożliwym jest sprzedanie swoich umiejętnoiści. Mecze piłkarskie (nawet te w naszej kopanej) to nie reklama pepsi.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.08.2010, 20:14
Ja nie rozumiem. Czemu nie mozna penetrowac zawodnikow,
No nie wiem...
Ostro jedziesz
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 31.08.2010, 20:14
damians napisał(a):Wyświetl post
Stoke have confirmed that they have signed Eidur Gudjohnsen, Marc Wilson and Jermaine Pennant. (z dziś z eurosportu)

Powiedz mi więc, proszę. Stokes to amatorzy, czy powyższa trójka to uzupełnienie składu?

Jedziecie wszyscy po Wiśle jak po łysej kobyle, a nikomu do głowy nie przyszło, że RM ma swoją koncepcję i zgodził się na strarę kogoś z dwójki Diaz/Brożek.
A o co walczy Stoke? A o co WIsla? Raczej chyba troche inne cele, niz utrzymanie . U nas tez beniaminki sprowadzaja na ostatnia chwile pilkarzy, ktorzy moga zbawic dany zespol. Wisla rozbila caly(doslownie) blok defensywny i to nie jest normalnie, ze ten blok kompletuje sie dopiero(wlasnie, niewiadomo kiedy, bo brakuje przynajmniej kilku pilarzy) pod koniec sierpnia czy we wrzesniu. Czy to dla ciebie normalne ? Jak ty to sobie wyobrazasz? Juz nie mowie o tym, ze praktycznie wszystkie transfery sprawiaja wrazenie wrzutek menadzerskich, a nie przemyslanych ruchow.

P.S - Skad tyle agresji? Rozumiem, ze stwierdzenie pewnych faktow jest niektorym nie na reke. Porozmawiajcie moze z ludzmi siedzacymi w pilce, ktorzy kopali na poziomie ekstraklasy, a nawet wyzej, to moze przejrzycie na oczy(mowie do pseudo-ekspertow, ktorzy twierdza, ze wyprzedaz polowy druzyny w 1 okienku jest ok i ze kompletowanie kadry 31 sierpnia tez jest okej). Bez komentarza, naprawde.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 31.08.2010 o godz. 20:16.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 31.08.2010, 20:19
Jeszcze tylko niech zrobią Last Minute na księdza Boguskiego, który nigdy nie był dośc dobry na Wisłe i zostanie naprawde niewielu nieudaczników do pozbycia się w zimie. Wiem, zagrał parę meczów niezłych, tylko jakoś nigdy mnie do siebie nie przekonał.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 31.08.2010, 20:22
Łobo Jirsak Kowalski w pierwszej kolejnosci
dłuuuugo przed Boguskim w kolejce do wylotu
Jakoś mu nie moge super meczu z Beitarem zapomnieć

westesrsyl --> wytocz proces Basałajowi
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.08.2010, 20:29
Boże, skąd oni wytrzasnęli tę "marokańską pyzę"? Doprawdy niezbadane są wyroki naszych skautów
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 31.08.2010, 20:30
Wyluzujcie już.

Ile razy można czytać to samo?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów