The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WRzŚ
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2010, 13:05
rav napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Korona zamówi bilety, to młyn będzie gdzieś na wschodniej, pewnie w narożniku północno-wschodnim i okolicach. A jak nie zamówi, to na E.
to juz oficjalna decyzja?
Odpowiedz cytując
Jurand
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2003

Stary 29.08.2010, 13:05
Może się okazać, że problem z goścmi sam się rozwiąże. Prawdopodobne jest, że Korona tradycyjnie odpuści sobie wyjazd do nas, no a potem są mecze ze Śląskiem i Lechią. No oczywiście przy załozeniu, że na Legię cały stadion będzie gotowy, co wcale takie pewne nie jest.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 29.08.2010, 13:20
Legia też pewnie odpuści sobie wyjazd do nas.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 29.08.2010, 13:21
Na Legię nie będzie gotowy w całości, będą 2 trybuny.
Nie ma się co łudzić z tym, przy bardzo dobrych wiatrach może udostępnią zachodnią na rundę wiosenną, ale to też w bardzo optymistycznym wariancie.
Nie wiadomo co z północną - teoretycznie miały trwać już prace przy zabezpieczeniu konstrukcji stalowej, a przetarg odwołano... Pewnie w ogóle zrezygnowali z zaplecza.
Odpowiedz cytując
zulu2001
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 29.08.2010, 13:40
http://www.gazetakrakowska.pl/krakow...kowa,id,t.html

KRYMINAŁ!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 29.08.2010, 13:52
sebanop napisał(a):Wyświetl post
Niesamowite jest to co przed chwilą zobaczyłem!!!!!! Byłem sobie na błoniach na tym pieczeniu rekordowej pizzy a auto zostawiłem na parkingu przy stadionie... NA TRYBUNIE C TRWAŁY PRACE PRZY MONTAŻU TYCH OSŁON NA SAMEJ GÓRZE TRYBUNY!!!! W NIEDZIELĘ...

Jak gonia terminy to tzreba robic...
Odpowiedz cytując
comfort
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 29.08.2010, 14:53
Szczerze mówiac, jakby były kary za niedotrzymanie terminu(KARY - nie kieszonkowe) to by zapieprzali 24/7, a nie ... pewnie komuś z szefostwa nie lezało cos i kazali im robic ...
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.08.2010, 15:39
te szyby to na bank jakis podwykonawca zakłada i daltego mu zalezy na czasie.. na AiB stoi pewnie budowa
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.08.2010, 18:03
runner napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jak aura deszczowa wpłynie na asfalt, który będą pewnie wylewali w tym tygodniu (muszą bo to ostatni tydzień).
Będzie inspektor czy akurat zniknie... ?

Jak myślicie kupią ławki trenerskie z fotelikami ze skóry czy przeniosą te z Suchych Stawów. Myślę, że przeniosą stare.

Oczywiście, że kupią ponieważ moim zdaniem będzie to idealna sytuacja do dalszego pompowania kosztów Stadionu.
Odpowiedz cytując
TeeS88
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 29.08.2010, 18:30
Budowa naszego stadionu pochłonie grube miliony z tego co kojarzę to około pół miliarda złotych pójdzie na ten obiekt, w euro wychodzi ok 125 mln. W tym samym czasie ze 44 mln euro powstaje 33 tyś stadion w Mainz, nie muszę chyba wspominać, że prezentuj się bardziej okazale. Rozumiem, że u nas może być bogatsze zaplecze, ale różnica 80 mln euro jest przerażająca, tym bardziej, że ten stadion powstaje w Niemczech.
http://www.hbmbau.de/en/node/141
http://stadiony.net/w_budowie/ger/coface_arena

Nie jest to dla mnie nowością ale to jest chore.
Ostatnio edytowane przez TeeS88 : 29.08.2010 o godz. 18:32.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 29.08.2010, 18:34
TeeS88 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie również. Wolałbym już stadion bez tego całego większego zaplecza wzamian za obiekt wykonany w 100% bez takiej fuszerki...

Wstyd, skandal...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 29.08.2010, 18:37
Budowa naszego stadionu pochłonie grube miliony z tego co kojarzę to około pół miliarda złotych pójdzie na ten obiekt, w euro wychodzi ok 125 mln. W tym samym czasie ze 44 mln euro powstaje 33 tyś stadion w Mainz, nie muszę chyba wspominać, że prezentuj się bardziej okazale. Rozumiem, że u nas może być bogatsze zaplecze, ale różnica 80 mln euro jest przerażająca, tym bardziej, że ten stadion powstaje w Niemczech.

nie jest to takie proste przelożenie.takie Wembley jest tylko trzy razy większe od naszego,a kosztuje ok 1mld€-czyli mniej więcej osiem razy więcej.
i nie bronie tu nikogo,tylko chodzi o to,by tak latwo i szybko tego nie przeliczać.może nasz jest o tyle lepszy od niemieckeigo ile Wembley od naszego?
Cytat:
Dla mnie również. Wolałbym już stadion bez tego całego większego zaplecza wzamian za obiekt wykonany w 100% bez takiej fuszerki...

Wstyd, skandal...
ale wtedy to zaplecze trzeba by gdzieś i tak zrobić.przecież klub zostałby bez siedziby.i uwierz mi koszty tego były by dużo większe.
Ostatnio edytowane przez picasso : 29.08.2010 o godz. 18:40.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 29.08.2010, 18:41
picasso napisał(a):Wyświetl post
nie jest to taakie proste przelożenie.takie Wembley jest tylko trzy razy większe od baszego,a kosztuje ok 1mld€-czyli mniej więcej osiem razy więcej.
i nie bronie tu nikogo,tylko chodzi o to,by tak latwo i szybko tego nie przeliczać.może nasz jest o tyle lepszy od niemieckeigo ile Wembley od naszego?
Zgadzam się z Tobą, ale nikt by nie kwestionował słuszności wydawania pieniędzy na ten obiekt gdyby wszystko zostało wykonane tak jak należy, wraz z kioskami, telebimami, otoczeniem stadionu, zapleczem na D itp., nawet w przy obecnie rozciągniętej kwocie która została wydana na budowę tego stadionu.
A tak, odczucia są jakie są. Pół miliarda wydanych na bubel.

picasso napisał(a):Wyświetl post
ale wtedy to zaplecze trzeba by gdzieś i tak zrobić.przecież klub zostałby bez siedziby.i uwierz mi koszty tego były by dużo większe.
Jakimś tam podstawowym zapleczem byśmy dysponowali tak? I to by wystarczyło. Przy dobrym zagospodarowaniu.
Odpowiedz cytując
TeeS88
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 29.08.2010, 18:54
Picasso, mimo wszystko 80 mln euro to trochę duża różnica, patrząc na to, że za te 80 mln w Mainz powstały bo kolejne 2 stadiony. Nie mówiąc o tym, że nasz stadion cenowo porównywalny jest ze stadionem Legii, niestety tylko cenowo.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 29.08.2010, 18:56
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post

Jakimś tam podstawowym zapleczem byśmy dysponowali tak? I to by wystarczyło. Przy dobrym zagospodarowaniu.
ale gdzie?stare zostało zbużone(to pod AB),gdyby wykonano tylko "gołe" trybuny jak np w Hoffenheim {?),to koszt stadionu byłby duzo niższy i podejrzewam,ze bardzo dużo,ale należałoby gdzieś wybudować osobny budynek dla klubu.doszlyby do tego koszty zakupu parceli,bo jeżeli na R22,to kosztem miejsca do treningów.
powrorzę jeszcze raz,nie bronię tego ze nie można było tych pieniedzy wydać lepej,albo zrobic to co zostalo zrobione staranniej.uważam tylko,ze takie proste porównania pojemność taka sama to i cena taka sama po prostu się nie sprawdzają.
TeeS88
czyli jednak muszą kosztować podobnie,a wygląd jest rzeczą gustu.nasz mi się akurat podoba jeśli chodzi o bryłę,a co do wykończenia,no cóż-wina inwestora ze pozwolil na taką fuszerę,a cierpiec będziemy niestety my.
Ostatnio edytowane przez picasso : 29.08.2010 o godz. 19:56.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Phelippo
Junior Member

Od: 04.2003

Stary 29.08.2010, 19:54
http://www.facebook.com/home.php?fil...hrowski?ref=ts
Proponuję zaglądnąć i poczytać o Naszym Stadionie. Czytając to wszystko zaczynam się zastanawiać czy śmiać się czy płakać. Zadaję sobie pytanie ile jeszcze można oszukiwać obywateli, defraudując ich pieniądze na każdym kroku, co rusz przesuwać terminy oddania poszczególnych części stadionu i tak często składane obietnice. Kiedy wreszcie sprawą budowy stadionu i niewspólmiernymi kosztami jego budowy zainteresuje się prokuratura, czy może tak już jest ustalone że się nie zainteresuje? Proponuję poczytać o "naszym profesorze" i dołączyć do grupy. Chociaż w ten sposób możemy zaprotestować przeciwko prowadzeniu inwestycji przez "pana profesora" i pokazaniu ilu tak naprawdę Nas jest!
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.08.2010, 20:05
Niby tak sie w sumie ostatnio mowi jakie to tempo nie jest przy budowie ale... (oprocz tempa, ktore jeszcze trudno okreslic, mysle ze wiecej bedzie jasne za 2 tyg...) od jakis 2 tyg to oni faktycznie duzo robia. W srodku w zachodniej praca jest 24h, a przy zewnetrznej czesci, coz tam w zasadzie zostalo tylko zamontowanie barierek i krzeselek od srodka, co wg nich maja zaczac w polowie wrzesnia, a troche tego mniej do zrobienia jest niz na wschodniej, i do tego z tylu zakryc gore (studia panoramiczne itp) i zalozyc szyby.. to za duzo roboty nie maja, a przed trybuna oczyscic plac i wylac asfalt to 2 tyg...

Patrzac na to w mecz z Legia wierze, ale chyba predzej przy Zachodniej niz Północnej... A to co ktos pisal o fuszerce, pewna osoba ktora wysoko stoi w Krakowie jak i Polsce w budownictwie, jak troche dowiedziala sie nt budowy jakosc itp, powiedziala ze w mniej niz 10 lat wschodnia zacznie sie sypac tak jak AB... mnie tu juz nic nie zdziwi..
Odpowiedz cytując
WRzŚ
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 29.08.2010, 21:04
Proud napisał(a):Wyświetl post
Legia też pewnie odpuści sobie wyjazd do nas.
wg mnie przyjedzie. bo nie bojkotuje nozowników, ale nie dogaduje sie z nimi (czyli chodziło o wejscie na nasze sektory)
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.08.2010, 21:08
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Niby tak sie w sumie ostatnio mowi jakie to tempo nie jest przy budowie ale... (oprocz tempa, ktore jeszcze trudno okreslic, mysle ze wiecej bedzie jasne za 2 tyg...) od jakis 2 tyg to oni faktycznie duzo robia. W srodku w zachodniej praca jest 24h, a przy zewnetrznej czesci, coz tam w zasadzie zostalo tylko zamontowanie barierek i krzeselek od srodka, co wg nich maja zaczac w polowie wrzesnia, a troche tego mniej do zrobienia jest niz na wschodniej, i do tego z tylu zakryc gore (studia panoramiczne itp) i zalozyc szyby.. to za duzo roboty nie maja, a przed trybuna oczyscic plac i wylac asfalt to 2 tyg...

Patrzac na to w mecz z Legia wierze, ale chyba predzej przy Zachodniej niz Północnej... A to co ktos pisal o fuszerce, pewna osoba ktora wysoko stoi w Krakowie jak i Polsce w budownictwie, jak troche dowiedziala sie nt budowy jakosc itp, powiedziala ze w mniej niz 10 lat wschodnia zacznie sie sypac tak jak AB... mnie tu juz nic nie zdziwi..
dzisiaj montowana cały dzień właśnie te okna o ktorych piszesz ,szyby panoramiczne przyjechały z Niemiec ,zaknieta była ulica miedzy PARKIEM JORDANA stadionem i montowali
Odpowiedz cytując
sasiad11
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 29.08.2010, 21:52
zulu2001 napisał(a):Wyświetl post
http://www.gazetakrakowska.pl/krakow...kowa,id,t.html

KRYMINAŁ!!!!!!!!!!!!
Nie kryminał tylko kampania wyborcza.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 29.08.2010, 23:10

Zaprezentowany stadion nie ma podziemia, którego koszt zapewne pochłonął u nas koło 25% ceny stadionu, do tego brak jakiegokolwiek zaplecza. To tak jakby połozyć prefabrykaty i otoczyć je jakąś metalowo-teflonową elewacją. Stadion w Mainz nie ma piętra, do tego budowany jest w szczerym polu bez żadnych fundamentów i w dodatku z planów zrobionych przez profesjonalne studio architektoniczne a nie przez jakiegoś dziada co chciał na koniec kariery sobie stadion zaprojektować. Nie dziwi mnie że jego cena to ok 30% zeny naszego
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 30.08.2010, 01:54
Picasso, mimo wszystko 80 mln euro to trochę duża różnica, patrząc na to, że za te 80 mln w Mainz powstały bo kolejne 2 stadiony. Nie mówiąc o tym, że nasz stadion cenowo porównywalny jest ze stadionem Legii, niestety tylko cenowo.
Podaj mi, bardzo Cię proszę,jakiekolwiek inne wskaźniki, przemawiające na korzyść stadionu Legii a nie Wisły ( poza brakiem zabudowy trybuny zachodniej do samego okrąglaka ) inne niż sprawa Twojego gustu co do jego wyglądu zewnętrznego, aby uznawać stadion Legii za lepszy i godny swojej ceny
Ostatnio edytowane przez kot : 30.08.2010 o godz. 01:57.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 30.08.2010, 02:10
kot napisał(a):Wyświetl post
Podaj mi, bardzo Cię proszę,jakiekolwiek inne wskaźniki, przemawiające na korzyść stadionu Legii a nie Wisły
Oprócz tego że nie ma tam 'chorych' rozwiązań, typu karetka przez okrąglak,17 metrów odległości od trybun,barierek ze złomu, najtańszych krzesełek,skyboxów z których nie widać meczu tak ze środka jak i z zewnątrz, braku telebimów,braku parkingów, obciętą liczbą kołowrotków,małą ilością kas, brakiem gastronomii,komicznym wprost zagospodarowaniem terenów przystadionowych(wszystko jak najtaniej i najchujowiej), obsraną elewacją, która niezależnie od gustu jest po prostu jedną wielką kpiną oraz opóźnieniami które spokojnie sięgną roku - to faktycznie nie ma innych wskaźników przemawiających na korzyść stadionu Legii a nie Wisły....a pewnie i jest ich więcej ale te co są wymieniałem z pamięci.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 30.08.2010, 02:38
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Oprócz tego że nie ma tam 'chorych' rozwiązań, typu karetka przez okrąglak,17 metrów odległości od trybun,barierek ze złomu, najtańszych krzesełek,skyboxów z których nie widać meczu tak ze środka jak i z zewnątrz, braku telebimów,braku parkingów, obciętą liczbą kołowrotków,małą ilością kas, brakiem gastronomii,komicznym wprost zagospodarowaniem terenów przystadionowych(wszystko jak najtaniej i najchujowiej), obsraną elewacją, która niezależnie od gustu jest po prostu jedną wielką kpiną oraz opóźnieniami które spokojnie sięgną roku - to faktycznie nie ma innych wskaźników przemawiających na korzyść stadionu Legii a nie Wisły....a pewnie i jest ich więcej ale te co są wymieniałem z pamięci.
Dawno nie widziałem takiego marudy. To już nie krytyka. To raczej stan pesymizmu, nazywany depresją. 90 % Twoich zarzutów jest niedorzeczna a pozostałe 10%, przy dopilnowaniu spraw przez klub i kibiców, ma szansę ulec zmianie na lepszą.

Żeby wychwalać duże Kielce z parkingiem w trybunach aż na 1 piętrze i trybuną górną, połączoną z tym parkingiem, za pomocą jedynie schodów do nieba, bez jakiegokolwiek zaplecza, a drugą po narodowym jakość stadionu Wisły, nazywać złomem, trzeba nie lada "talentu".

Przy całym szcunku do stadionu Legii i wielu uwagach co do naszego stadionu, w tym sporo moich własnych oraz nieszczęścia wieloetapowości jego budowy, ale nie da się porównać jakości tych dwóch stadionów, oczywiście na korzyść Wisły. Pożyjemy, zobaczymy, czy cena za te stadiony, powinna być porównywalna, no i co powiesz, gdy odwiedzisz w realu te dwa stadiony, po ich całkowitym zakończeniu wraz z parkingami etc. .
Ostatnio edytowane przez kot : 30.08.2010 o godz. 03:22.
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 30.08.2010, 02:57
"dawno nie widziałem takiego marudy", hehe, brzmi prawie jak optymista babrający się w g**nie i krzyczący "gdzieś tu musi być ten konik" ;p
zadałeś konkretne pytanie, dostałeś konkretną odpowiedź, do której się ustosunkować, zarzucając jej bliżej niesprecyzowaną niedorzeczność (faktycznie, takie zarzuty jak brak telebimów i parkingu to zupełna niedorzeczność, bo po co to komu) i jakieś zupełnie infantylny tekst o depresji.
Piszesz tez, że przy dopilnowaniu spraw przez klub i kibiców pewne rzeczy mają szansę ulec zmianie na plus - to kolejna wada naszego stadionu w porównaniu do stadionu Legii - tam zostało to załatwione bez potrzeby dopilnowywania spraw i naprawiania pierdylarda spieprzonych rzeczy. Ot, weszła ekipa, zbudowała, wyszła i jest.

1q2, dorzuciłbym brak zbiornika na deszczówkę oraz nieznany los kamienia zakupionego, którym miała być Reymana wyłożona.
Ostatnio edytowane przez Zbyychu : 30.08.2010 o godz. 03:04.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 30.08.2010, 03:03
Dawno nie widziałem takiego marudy. To już nie krytyka a nawet oskarżenie.
Oczywiście że oskarżenie a co do marudy....wiesz, wolę marudzić o skandalicznej budowie, za nasze pieniądze, bo to nie majchrowski za to płaci czy pani n, tylko my i za ten szit ja też płacę, niż o 'skandalicznym' zachowaniu naszego wychowanka
Ja wiem kocie że lokalny patriotyzm itp ale mnie to akurat zupełnie nie rusza - więcej, zawsze będę bardziej krytyczny w sprawach w których siedzę w temacie(nasz stadion, nasz zespół) , niż w odległych mi problemach np Legii.

I to nie jest marudzenie - to są niestety fakty.Zamiast być wdzięcznym miastu że będziemy mieli konkretny stadion, niestety należy stwierdzić że wyruchali nas bez mydła.Pod pretekstem wielkiej inwestycji, wiele osób 'zarobiło' do końca życia a my dostaniemy produkt zupełnie nie wart swojej ceny.
Ja pamiętam dobrze nasz stary obiekt.Rozpadające się oświetlenie(później zdemontowane), rozwalone ławki, trawa i betonowe niewiadomo co na łukach, dziura zamiast trybun AB(pogłos był niezły).

W porównaniu do ego będzie wersal ale to nie zmienia faktu że ta inwestycja ot jest jeden wielki przekręt i za bardzo wierzysz w klub i kibiców.Kibice mają nie wiele do powiedzenia a klubowi jak widać na razie nie przeszkadza to że stadion na zewnątrz wygląda jak by go ktoś obsrał a wewnątrz że z najdroższych miejsc nie widać murawy

A co do 90% niedorzeczności zarzutów.Niech się wypowie osoba zupełnie z zewnątrz - tak obiektywna jak i kompetentna czyli PiotrG.Nie łowca żydów,kierownik od układu barw,fachura od oceniania reakcji bramkarza drużyny przeciwnej czy 'ekspert' od stadionu jakim Ty jesteś.

ps w ogóle nie jaram się stadionem Legii.Nasz jest w założeniu całkiem ok i osobiście bardziej mi się podoba niż ten w Warszawie.tyle że projekt i realizacja to u nas dwie różne rzeczy.Oni dostają to co było w założeniu, my dostajemy ochłapy tego co było mówione na początku
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 30.08.2010 o godz. 03:11.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 30.08.2010, 03:11
Zbyychu napisał(a):Wyświetl post
"dawno nie widziałem takiego marudy", hehe, brzmi prawie jak optymista babrający się w g**nie i krzyczący "gdzieś tu musi być ten konik" ;p
zadałeś konkretne pytanie, dostałeś konkretną odpowiedź, do której się ustosunkować, zarzucając jej bliżej niesprecyzowaną niedorzeczność i jakieś zupełnie infantylny tekst o depresji.
Piszesz tez, że przy dopilnowaniu spraw przez klub i kibiców pewne rzeczy mają szansę ulec zmianie na plus - to kolejna wada naszego stadionu w porównaniu do stadionu Legii - tam zostało to załatwione bez potrzeby dopilnowywania spraw i naprawiania pierdylarda spieprzonych rzeczy. Ot, weszła ekipa, zbudowała, wyszła i jest.

1q2, dorzuciłbym brak zbiornika na deszczówkę oraz nieznany los kamienia zakupionego, którym miała być Reymana wyłożona.
A do czego mam się ustosunkować kolego ?

Do tego, że prezydent Warszawy ma w tylnej części, ichniejszą Cracovię i Walterowi, wraz z wykonawcą, włazi do jego tylnej części bez uwag ?

Większość wszelakich uwag stadionowych wymienionych przez 1q2, przynajmniej od roku znam na pamięć, bo sam byłem ich wspóltwórcą a nawet inspiratorem ich zmian na lepsze, a więc nie mam zamiaru, kopać się tu z ludźmi, którzy, odwiedzają ten temat z braku innego zajęcia. Ale mimo moich wielokrotnych bitew i wojen o lepszy nasz stadion, nigdy, nawet w chwilach zwątpienia, nie uważałem stadionu Legii, od projektu, po jego obecną realizację, za wartościowszy od naszego, pod jakimkolwiek innym względem, niż sprawa gustu, o którym się raczej nie dyskutuje.

Edyt

Ps. 1q2 - nie mieszaj tu PiotraG, bo on akurat sprawy zna lepiej od Ciebie, ale nawet z jego strony, nie obawiam się odpowiedzi, co do porównania stadionu Legii do naszego, z tysiącem jego braków i wad, gdyż mimo tych wad, są to nieporównywalne stadiony, na korzyść Wisły i to nie tylko w sprawach ceny. A właśnie porównań stadionu Wisły do Legii, dotyczyła moja polemika, a nie odwracanie kota ogonem, na niwe wad naszego stadionu.
Ostatnio edytowane przez kot : 30.08.2010 o godz. 03:19.
Odpowiedz cytując
voy2s
Member

Od: 04.2004

Stary 30.08.2010, 03:33
Przy całym szcunku do stadionu Legii i wielu uwagach co do naszego stadionu, w tym sporo moich własnych oraz nieszczęścia wieloetapowości jego budowy, ale nie da się porównać jakości tych dwóch stadionów, oczywiście na korzyść Wisły. Pożyjemy, zobaczymy, czy cena za te stadiony, powinna być porównywalna, no i co powiesz, gdy odwiedzisz w realu te dwa stadiony .
Kot ale kogo Ty chcesz oszukać?
Na Legii jest problem z parkingami i zachęcają kibiców do komunikacji miejskiej, u nas nie ma parkingów wcale (bo biorąc pod uwagę pojemność stadionu to trzeba stwierdzić że parkingu nie ma).
1q2 wypisał Ci swoje uwagi więc skoro się z nimi nie zgadzasz to przedstaw swoje zdanie a nie nazywaj kogoś marudą. Za tyle kasy co kosztował ten stadion to powinniśmy dostać produkt pełnowartościowy a nie jakiś wybrak z podmienionym betonem, wadami projektowymi (np. widoczność ze skyboxów), brakiem odpowiedniej ilości bramek itp.

Jedynie czego nie uważam za znaczącą wadę to ta odległość trybun od murawy (przy dwóch rzędach reklam odległość zginie), asfaltu (choć gdyby położyć na nim nawet najtańsze "zielone i udające trawę" wycieraczki wyglądałoby lepiej), no i okrąglaka (wiadomo, że zabudowany stadion byłby efektowniejszy, ale ten okrąglak nie jest wcale jakiś paskudny - kwestia gustu a o gustach...).
.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 30.08.2010, 03:46

Ps. 1q2 - nie mieszaj tu PiotraG, bo on akurat sprawy zna lepiej od Ciebie.
Piotra G. muszę mieszać właśnie dla tego że on w tym siedzi a ja oprócz tego co sam zobaczyłem(zasrana elewacja), to muszę się nim posiłkować.Domyślam się że sam Piotr nie pragnie sławy jako ten co odkrywa prawdę o stadionie
Natomiast mamy radnego który 110% normy wykonał i mamy Piotra który siedzi w temacie i wali konkretami.
Jak najdalej odemnie w kwestii porównań bo nie umywam się.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 30.08.2010, 03:52
voy2s napisał(a):Wyświetl post
Kot ale kogo Ty chcesz oszukać?
Na Legii jest problem z parkingami i zachęcają kibiców do komunikacji miejskiej, u nas nie ma parkingów wcale (bo biorąc pod uwagę pojemność stadionu to trzeba stwierdzić że parkingu nie ma).
1q2 wypisał Ci swoje uwagi więc skoro się z nimi nie zgadzasz to przedstaw swoje zdanie a nie nazywaj kogoś marudą. Za tyle kasy co kosztował ten stadion to powinniśmy dostać produkt pełnowartościowy a nie jakiś wybrak z podmienionym betonem, wadami projektowymi (np. widoczność ze skyboxów), brakiem odpowiedniej ilości bramek itp.

Jedynie czego nie uważam za znaczącą wadę to ta odległość trybun od murawy (przy dwóch rzędach reklam odległość zginie), asfaltu (choć gdyby położyć na nim nawet najtańsze "zielone i udające trawę" wycieraczki wyglądałoby lepiej), no i okrąglaka (wiadomo, że zabudowany stadion byłby efektowniejszy, ale ten okrąglak nie jest wcale jakiś paskudny - kwestia gustu a o gustach...).
.
Z czym oszukać ? Z porównaniem do Legii czy z naszymi wadami, gdzie większość uwag 1q2 sam zlekceważyłeś a pozostałe przez Ciebie wymienione,widocznie umknęły Ci uwagi, gdyż kolowroty wyjaśniał już rav dawno i jeśli się na dniach już przecież nie sprawdzą, to klub wymusi ich przeróbkę, brakiem zgody na przejecie takiego stadionu ( mam nadzieję ) a skyboxy mają taką oto widoczność - http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...yczenie/39531/ i sprawą oceny Vipów jest, czy wolą większą dyskrecję, czy szpan na pokaz i uwierz mi, podobnie i tutaj, sama dystrybucja tych Skyboxów, ureguluje sprawę widoku z nich, zanim klub je odbierze ( znowu mam taką nadzieję ) ?

Sprawa betonu itp. zastępczych materiałów, prędzej czy później, za sprawą opozycji politycznej Majchra, trafi do wyjaśnienia odpowiednich służb, gdyż są sprzeczne wypowiedzi na ten temat, projektanta , wykonawcy i inwestora. Telebimy muszą się znaleźć teraz, podobnie, jak poprawa elewacji zewnętrznej czy kasy itp, a parkingi podziemne jak najszybciej to możliwe. Tutaj także, klub swoją zgodą lub nie, na ich odbiór, powinien sprawy te uregulować odpowiednio w umowie z miastem.

Musimy tylko tego wszystkiego przypilnować wraz z klubem a nie płakać, jak to nas pasiasty prezydent ugotował. Kiedy trzeba było reagować w realu, to Ci wszyscy obecni teraz krzykacze w tym temacie, siedzieli w domku przy kominku i powiem Ci więcej, nadal tam będą siedzieć, choćby ludzie w sprawę zaangażowani w realu, tak jak Kuba, SKWK,rav, Darek Olszówka, Piotr G czy Arapaho i raptem kilku innych, błagali ich o pomoc na kolanach. Dlatego, rozweselają mnie oni czasami i czasami też, mam ochotę im to powiedzieć, tak jak zrobiłem to przed chwilą.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Edyt

1q2 jeśli na sprawach budowy stadionu się nie znasz, jak sam przyznajesz, tak jak Ci kiedyś napisałem w temacie politycznym, że na polityce też, więc daj sobie spokój z Żydami i mną jako ich łowcą, bo nie wiem, czy miałeś na myśli Pasy czy Żydów z Izrraela ? Bo Ci z drugiej strony Błoń, mają coś wspólnego z naszym stadionem, ale Ci z Izrraela, to bardzo Cię proszę, powiedz mi, co mają do spraw naszego stadionu Zniżając się tylko troszeczkę do Twojego poziomu wycieczek personalnych, to radzę Ci - odstaw środki odurzające, które tak propagujesz tu na forum, bo będę zmuszony wlepić Ci ignora, gdyż ileż można tolerować, personalne zadymy, natręta ze zrytym przez te środki umysłem, bez kszty znajomości danego tematu, byle tylko krzyknąć veto na moje posty. Nadal jednak jeszcze, mam nadzieję, że jesteś wystarczająco inteligentny i liczę na Twoje opamiętanie, gdyż ignorowanie kogoś z Wisły, rzadko się u mnie zdarza, no ale granice ignoracji dyskutowanych tematów oraz osobistej niekompetencji czy urazu na moim punkcie, zmusiłby nawet najświętrzego do usunięcia Cię z listy godnych dyskusji merytorycznej.
Ostatnio edytowane przez kot : 30.08.2010 o godz. 12:59.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów