|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Legia też pewnie odpuści sobie wyjazd do nas.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Szczerze mówiac, jakby były kary za niedotrzymanie terminu(KARY - nie kieszonkowe) to by zapieprzali 24/7, a nie ... pewnie komuś z szefostwa nie lezało cos i kazali im robic ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
te szyby to na bank jakis podwykonawca zakłada i daltego mu zalezy na czasie.. na AiB stoi pewnie budowa
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Oczywiście, że kupią ponieważ moim zdaniem będzie to idealna sytuacja do dalszego pompowania kosztów Stadionu.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Budowa naszego stadionu pochłonie grube miliony z tego co kojarzę to około pół miliarda złotych pójdzie na ten obiekt, w euro wychodzi ok 125 mln. W tym samym czasie ze 44 mln euro powstaje 33 tyś stadion w Mainz, nie muszę chyba wspominać, że prezentuj się bardziej okazale. Rozumiem, że u nas może być bogatsze zaplecze, ale różnica 80 mln euro jest przerażająca, tym bardziej, że ten stadion powstaje w Niemczech.
http://www.hbmbau.de/en/node/141 http://stadiony.net/w_budowie/ger/coface_arena Nie jest to dla mnie nowością ale to jest chore.
Ostatnio edytowane przez TeeS88 : 29.08.2010 o godz. 18:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
i nie bronie tu nikogo,tylko chodzi o to,by tak latwo i szybko tego nie przeliczać.może nasz jest o tyle lepszy od niemieckeigo ile Wembley od naszego? Cytat:
Ostatnio edytowane przez picasso : 29.08.2010 o godz. 18:40.
![]()
dziękuję za uwagę
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
A tak, odczucia są jakie są. Pół miliarda wydanych na bubel. Jakimś tam podstawowym zapleczem byśmy dysponowali tak? I to by wystarczyło. Przy dobrym zagospodarowaniu. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Picasso, mimo wszystko 80 mln euro to trochę duża różnica, patrząc na to, że za te 80 mln w Mainz powstały bo kolejne 2 stadiony. Nie mówiąc o tym, że nasz stadion cenowo porównywalny jest ze stadionem Legii, niestety tylko cenowo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
powrorzę jeszcze raz,nie bronię tego ze nie można było tych pieniedzy wydać lepej,albo zrobic to co zostalo zrobione staranniej.uważam tylko,ze takie proste porównania pojemność taka sama to i cena taka sama po prostu się nie sprawdzają. TeeS88 czyli jednak muszą kosztować podobnie,a wygląd jest rzeczą gustu.nasz mi się akurat podoba jeśli chodzi o bryłę,a co do wykończenia,no cóż-wina inwestora ze pozwolil na taką fuszerę,a cierpiec będziemy niestety my.
Ostatnio edytowane przez picasso : 29.08.2010 o godz. 19:56.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
http://www.facebook.com/home.php?fil...hrowski?ref=ts
Proponuję zaglądnąć i poczytać o Naszym Stadionie. Czytając to wszystko zaczynam się zastanawiać czy śmiać się czy płakać. Zadaję sobie pytanie ile jeszcze można oszukiwać obywateli, defraudując ich pieniądze na każdym kroku, co rusz przesuwać terminy oddania poszczególnych części stadionu i tak często składane obietnice. Kiedy wreszcie sprawą budowy stadionu i niewspólmiernymi kosztami jego budowy zainteresuje się prokuratura, czy może tak już jest ustalone że się nie zainteresuje? Proponuję poczytać o "naszym profesorze" i dołączyć do grupy. Chociaż w ten sposób możemy zaprotestować przeciwko prowadzeniu inwestycji przez "pana profesora" i pokazaniu ilu tak naprawdę Nas jest! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Niby tak sie w sumie ostatnio mowi jakie to tempo nie jest przy budowie ale... (oprocz tempa, ktore jeszcze trudno okreslic, mysle ze wiecej bedzie jasne za 2 tyg...) od jakis 2 tyg to oni faktycznie duzo robia. W srodku w zachodniej praca jest 24h, a przy zewnetrznej czesci, coz tam w zasadzie zostalo tylko zamontowanie barierek i krzeselek od srodka, co wg nich maja zaczac w polowie wrzesnia, a troche tego mniej do zrobienia jest niz na wschodniej, i do tego z tylu zakryc gore (studia panoramiczne itp) i zalozyc szyby.. to za duzo roboty nie maja, a przed trybuna oczyscic plac i wylac asfalt to 2 tyg...
Patrzac na to w mecz z Legia wierze, ale chyba predzej przy Zachodniej niz Północnej... A to co ktos pisal o fuszerce, pewna osoba ktora wysoko stoi w Krakowie jak i Polsce w budownictwie, jak troche dowiedziala sie nt budowy jakosc itp, powiedziala ze w mniej niz 10 lat wschodnia zacznie sie sypac tak jak AB... mnie tu juz nic nie zdziwi.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez kot : 30.08.2010 o godz. 01:57.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Oprócz tego że nie ma tam 'chorych' rozwiązań, typu karetka przez okrąglak,17 metrów odległości od trybun,barierek ze złomu, najtańszych krzesełek,skyboxów z których nie widać meczu tak ze środka jak i z zewnątrz, braku telebimów,braku parkingów, obciętą liczbą kołowrotków,małą ilością kas, brakiem gastronomii,komicznym wprost zagospodarowaniem terenów przystadionowych(wszystko jak najtaniej i najchujowiej), obsraną elewacją, która niezależnie od gustu jest po prostu jedną wielką kpiną oraz opóźnieniami które spokojnie sięgną roku - to faktycznie nie ma innych wskaźników przemawiających na korzyść stadionu Legii a nie Wisły....a pewnie i jest ich więcej ale te co są wymieniałem z pamięci.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Żeby wychwalać duże Kielce z parkingiem w trybunach aż na 1 piętrze i trybuną górną, połączoną z tym parkingiem, za pomocą jedynie schodów do nieba, bez jakiegokolwiek zaplecza, a drugą po narodowym jakość stadionu Wisły, nazywać złomem, trzeba nie lada "talentu". Przy całym szcunku do stadionu Legii i wielu uwagach co do naszego stadionu, w tym sporo moich własnych oraz nieszczęścia wieloetapowości jego budowy, ale nie da się porównać jakości tych dwóch stadionów, oczywiście na korzyść Wisły. Pożyjemy, zobaczymy, czy cena za te stadiony, powinna być porównywalna, no i co powiesz, gdy odwiedzisz w realu te dwa stadiony, po ich całkowitym zakończeniu wraz z parkingami etc.
Ostatnio edytowane przez kot : 30.08.2010 o godz. 03:22.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
"dawno nie widziałem takiego marudy", hehe, brzmi prawie jak optymista babrający się w g**nie i krzyczący "gdzieś tu musi być ten konik" ;p
zadałeś konkretne pytanie, dostałeś konkretną odpowiedź, do której się ustosunkować, zarzucając jej bliżej niesprecyzowaną niedorzeczność (faktycznie, takie zarzuty jak brak telebimów i parkingu to zupełna niedorzeczność, bo po co to komu) i jakieś zupełnie infantylny tekst o depresji. Piszesz tez, że przy dopilnowaniu spraw przez klub i kibiców pewne rzeczy mają szansę ulec zmianie na plus - to kolejna wada naszego stadionu w porównaniu do stadionu Legii - tam zostało to załatwione bez potrzeby dopilnowywania spraw i naprawiania pierdylarda spieprzonych rzeczy. Ot, weszła ekipa, zbudowała, wyszła i jest. 1q2, dorzuciłbym brak zbiornika na deszczówkę oraz nieznany los kamienia zakupionego, którym miała być Reymana wyłożona.
Ostatnio edytowane przez Zbyychu : 30.08.2010 o godz. 03:04.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oczywiście że oskarżenie a co do marudy....wiesz, wolę marudzić o skandalicznej budowie, za nasze pieniądze, bo to nie majchrowski za to płaci czy pani n, tylko my i za ten szit ja też płacę, niż o 'skandalicznym' zachowaniu naszego wychowanka
Ja wiem kocie że lokalny patriotyzm itp ale mnie to akurat zupełnie nie rusza - więcej, zawsze będę bardziej krytyczny w sprawach w których siedzę w temacie(nasz stadion, nasz zespół) , niż w odległych mi problemach np Legii. I to nie jest marudzenie - to są niestety fakty.Zamiast być wdzięcznym miastu że będziemy mieli konkretny stadion, niestety należy stwierdzić że wyruchali nas bez mydła.Pod pretekstem wielkiej inwestycji, wiele osób 'zarobiło' do końca życia a my dostaniemy produkt zupełnie nie wart swojej ceny. Ja pamiętam dobrze nasz stary obiekt.Rozpadające się oświetlenie(później zdemontowane), rozwalone ławki, trawa i betonowe niewiadomo co na łukach, dziura zamiast trybun AB(pogłos był niezły ).W porównaniu do ego będzie wersal ale to nie zmienia faktu że ta inwestycja ot jest jeden wielki przekręt i za bardzo wierzysz w klub i kibiców.Kibice mają nie wiele do powiedzenia a klubowi jak widać na razie nie przeszkadza to że stadion na zewnątrz wygląda jak by go ktoś obsrał a wewnątrz że z najdroższych miejsc nie widać murawy A co do 90% niedorzeczności zarzutów.Niech się wypowie osoba zupełnie z zewnątrz - tak obiektywna jak i kompetentna czyli PiotrG.Nie łowca żydów,kierownik od układu barw,fachura od oceniania reakcji bramkarza drużyny przeciwnej czy 'ekspert' od stadionu jakim Ty jesteś. ps w ogóle nie jaram się stadionem Legii.Nasz jest w założeniu całkiem ok i osobiście bardziej mi się podoba niż ten w Warszawie.tyle że projekt i realizacja to u nas dwie różne rzeczy.Oni dostają to co było w założeniu, my dostajemy ochłapy tego co było mówione na początku
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 30.08.2010 o godz. 03:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Do tego, że prezydent Warszawy ma w tylnej części, ichniejszą Cracovię i Walterowi, wraz z wykonawcą, włazi do jego tylnej części bez uwag ? Większość wszelakich uwag stadionowych wymienionych przez 1q2, przynajmniej od roku znam na pamięć, bo sam byłem ich wspóltwórcą a nawet inspiratorem ich zmian na lepsze, a więc nie mam zamiaru, kopać się tu z ludźmi, którzy, odwiedzają ten temat z braku innego zajęcia. Ale mimo moich wielokrotnych bitew i wojen o lepszy nasz stadion, nigdy, nawet w chwilach zwątpienia, nie uważałem stadionu Legii, od projektu, po jego obecną realizację, za wartościowszy od naszego, pod jakimkolwiek innym względem, niż sprawa gustu, o którym się raczej nie dyskutuje. Edyt Ps. 1q2 - nie mieszaj tu PiotraG, bo on akurat sprawy zna lepiej od Ciebie, ale nawet z jego strony, nie obawiam się odpowiedzi, co do porównania stadionu Legii do naszego, z tysiącem jego braków i wad, gdyż mimo tych wad, są to nieporównywalne stadiony, na korzyść Wisły i to nie tylko w sprawach ceny. A właśnie porównań stadionu Wisły do Legii, dotyczyła moja polemika, a nie odwracanie kota ogonem, na niwe wad naszego stadionu.
Ostatnio edytowane przez kot : 30.08.2010 o godz. 03:19.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Na Legii jest problem z parkingami i zachęcają kibiców do komunikacji miejskiej, u nas nie ma parkingów wcale (bo biorąc pod uwagę pojemność stadionu to trzeba stwierdzić że parkingu nie ma). 1q2 wypisał Ci swoje uwagi więc skoro się z nimi nie zgadzasz to przedstaw swoje zdanie a nie nazywaj kogoś marudą. Za tyle kasy co kosztował ten stadion to powinniśmy dostać produkt pełnowartościowy a nie jakiś wybrak z podmienionym betonem, wadami projektowymi (np. widoczność ze skyboxów), brakiem odpowiedniej ilości bramek itp. Jedynie czego nie uważam za znaczącą wadę to ta odległość trybun od murawy (przy dwóch rzędach reklam odległość zginie), asfaltu (choć gdyby położyć na nim nawet najtańsze "zielone i udające trawę" wycieraczki wyglądałoby lepiej), no i okrąglaka (wiadomo, że zabudowany stadion byłby efektowniejszy, ale ten okrąglak nie jest wcale jakiś paskudny - kwestia gustu a o gustach...). . ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Piotra G. muszę mieszać właśnie dla tego że on w tym siedzi a ja oprócz tego co sam zobaczyłem(zasrana elewacja), to muszę się nim posiłkować.Domyślam się że sam Piotr nie pragnie sławy jako ten co odkrywa prawdę o stadionie
![]() Natomiast mamy radnego który 110% normy wykonał i mamy Piotra który siedzi w temacie i wali konkretami. Jak najdalej odemnie w kwestii porównań bo nie umywam się. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sprawa betonu itp. zastępczych materiałów, prędzej czy później, za sprawą opozycji politycznej Majchra, trafi do wyjaśnienia odpowiednich służb, gdyż są sprzeczne wypowiedzi na ten temat, projektanta , wykonawcy i inwestora. Telebimy muszą się znaleźć teraz, podobnie, jak poprawa elewacji zewnętrznej czy kasy itp, a parkingi podziemne jak najszybciej to możliwe. Tutaj także, klub swoją zgodą lub nie, na ich odbiór, powinien sprawy te uregulować odpowiednio w umowie z miastem. Musimy tylko tego wszystkiego przypilnować wraz z klubem a nie płakać, jak to nas pasiasty prezydent ugotował. Kiedy trzeba było reagować w realu, to Ci wszyscy obecni teraz krzykacze w tym temacie, siedzieli w domku przy kominku i powiem Ci więcej, nadal tam będą siedzieć, choćby ludzie w sprawę zaangażowani w realu, tak jak Kuba, SKWK,rav, Darek Olszówka, Piotr G czy Arapaho i raptem kilku innych, błagali ich o pomoc na kolanach. Dlatego, rozweselają mnie oni czasami i czasami też, mam ochotę im to powiedzieć, tak jak zrobiłem to przed chwilą. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Edyt 1q2 jeśli na sprawach budowy stadionu się nie znasz, jak sam przyznajesz, tak jak Ci kiedyś napisałem w temacie politycznym, że na polityce też, więc daj sobie spokój z Żydami i mną jako ich łowcą, bo nie wiem, czy miałeś na myśli Pasy czy Żydów z Izrraela ? Bo Ci z drugiej strony Błoń, mają coś wspólnego z naszym stadionem, ale Ci z Izrraela, to bardzo Cię proszę, powiedz mi, co mają do spraw naszego stadionu
Ostatnio edytowane przez kot : 30.08.2010 o godz. 12:59.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|