The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Dekiel
Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2010, 22:45
"To jest typowy lis pola karnego, ktory wyczekuja na dobra pilke. Powiedz prosze, kto w dzisiejszej Wisle mialby mu ja zagrac? Jirsak?"

Ten typowy lis pola karnego z trzy razy wrócił za piłkarzami Lecha na własną połowę, a pierwszy faul Arboledy na Franku był w okolicach linii wyznaczającej środek boiska. Ten lis pola karnego potrafi przyjąć piłkę, a potem odegrać ją do kolegi na skrzydle, by następnie wbiec w pole karne i dać szansę bocznemu pomocnikowi na dośrodkowanie lub szansę na zbiegnięcie do środka i rozegranie szybkiej klepki. Nie wiem czy Frankowski zmieniłby obraz gry dzisiejszej Wisły, ale myślę sobie, że przynajmniej w ataku Wisła miałaby parę wariantów więcej do rozegrania - a na pewno tych wariantów byłoby więcej niż z obrażonym na cały świat (takie sprawia wrażenie!) Pawłem Brożkiem. No i kto wie... może z Frankowskim w zespole taki Jirasiak grałby lepiej - podpatrzył by parę rzeczy od Franka i usłyszał parę gorzkich uwag. W Jadze Franek jako wychowawca/wzór profesjonalisty/mistrz dla młodych piłkarzy sprawdza się wyśmienicie (do spółki z Probierzem).

Ale żeby nie było tak zupełnie offtopoicznie to mecz z Jagą zapowiada się na bardzo, bardzo ciężki i jeżeli nowy trener Wisły nie wymyśli szybko czegoś to Wisłę czekają ciężkie baty, bo w naszej ekstraklasie nie ma obecnie lepiej grającego zespołu niż Jagiellonia.

PS: a poza tym nie lubię gdy od zawodowego piłkarza oczekujemy przywiązania do barw i tego, że zachowa się irracjonalnie (bo kto z nas odrzuciłby możliwość zarabiania 5x/10x razy lepiej?) i odrzuci super-hiper kontrakt z ligi zachodniej. Oczywiście fajnie by było, ale bądźmy racjonalni i nie obrażajmy się na rzeczywistość za to, że nie jest taką jaką byśmy chcieli.
Powód: błędy, dodania zdania do PS
Ostatnio edytowane przez Dekiel : 29.08.2010 o godz. 22:57.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów