|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
USA: R- 0,9%, P- 20,6%,U- 78,5%
Japonia: R- 1,6%, P- 25,3%,U- 73,1% Francja: R- 2,2%, P- 20,6%,U- 71,5% Faktycznie w Indiach (R- 17%) czy Chinach (R- 43%) udział rolnictwa jest większy niż "moje 5%" ale wynika to przede wszystkim z dwóch powodów. Obydwa te kraje mają dużą liczbę ludności ( Indie - 1 166 000 000 - 2 miejsce w świecie, Chiny - 1 338 000 000 - 1 miejsce w świecie). Państwa te są zmuszone do "wyżywienia" swoich mieszkańców a na dodatek posiadają bardzo dobre warunki klimatyczne i ukształtowania terenu co sprzyja rolnictwu (patrz: gleba i gęstość rzek). Druga rzeczą jest system polityczny jaki panuje w Chinach i jaki panował do początku lat 90 w Indiach, który opiera krajową gospodarkę na przemyśle i rolnictwie. To że Chiny i Indie znajdują się w czołówce najbogatszych państw zawdzięczają właśnie liczbie ludności, która wpływa na PKB.
Ostatnio edytowane przez Kuulos : 28.08.2010 o godz. 22:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
industry (48.6%), services (40.5%), agriculture (10.9%) (2009) Ja wiem że jest to praktycznie niepowtarzalny(drugim jest Republika Chin) ewenement ale dobitnie pokazuje że wysokie uprzemysłowienie nie jest obciążeniem samo(pomijam zalety strategiczne tak gigantycznych mocy wytwórczych) w sobie kwestia wyważenia co bardziej państwu się opłaca. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
szczebrzeszcz:
Oczywiście, jak najbardziej zgadzam się z Tobą |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety ale internetowa baza GUS-u mocno kuleje, a regionalne BDR-y zawierają jedynie szczątkową ilość danych. Gdyby ta baza była dokładniejsza to nie musiałbym tracić setek godzin na wertowanie literatury na GUS-ie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
ps. Chiny 1/4 surowców już teraz sprowadzają(głównie surowce energetyczne) od 4 lat partia uznała że własne złoża trzeba zachować na wypadek sytuacji kryzysowych. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
nie na wszystko trzeba patrzeć z punktu $ bo jest parę rzeczy ważniejszych w życiu i akurat rolnictwo że było w Polsce zacofane to był akurat plus do wykorzystania ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
A jadł z Was ktoś holenderskie pomidory ? Bo ja większego syfu niż ten wyrób pomidoropodobny, nie jadłem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
- do tego mogę powiedzieć że wiem o czym piszę bo przez ostatni rok przetestowałem na prawdę ogromną ilość różnych pomidorów![]() Holenderskie faktycznie zazwyczaj były mega chujowe ale nie zawsze.Z obserwacji to tu nie chodzi o kraj a o jakość produktu , podobny syf można było dostać z Włoch czy Hiszpanii.Polski pomidor to też taka ruletka. Reasumując to nie chodzi z jakiego kraju tylko od jakiego 'producenta'.Do nas często idą towary które na ojczystym rynku nie miały by szans przetrwać a do nas po niskiej cenie jest to sprowadzane i jak widać ludzie to kupują |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przez prawie 10 lat jeździłem rok rocznie na Dzień Pomidora do Glinek i powiem szczerze, że zraziłem się do polskich pomidorów widząc tą wszechobecną "chemię". Mało tego, że na wykładach polecano stosowanie różnorakich środków do "ochrony pomidora" to jeszcze głównymi sponsorami tych imprez były zawsze firmy produkujące środki ochrony roślin. Owszem taki pomidorek z pola ładnie wyglądał i dobrze smakował, nie powiem, ale mając trochę rozumu człowiek po pewnym czasie zdaje sobie sprawę, że jak coś doskonale wygląda i ładnie pachnie to nie może być to doskonałe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ale wygwizdali Donka na "30 Lecie Solidarności ".Chyba o to sprzedanie Stoczni mają do niego żal Związkowcy.Tusk naobiecywał w kampanii drugą Irlandie i nici z tego wyszły.Tylko podatki podniósł.Przykre że Solidarnośc aż tak bardzo sie podzieliła.Sporo racji ma jedna i druga strona.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.08.2010 o godz. 22:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież to był dziś ciąg dalszy festiwalu pt. PO vs. PiS. Ten widok mnie tylko cieszy, bo im słabsza "Solidarność" tym większa szansa, że obie partie stracą poparcie. Polska nie ma czasu na takich nierobów po jednej i drugiej stronie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...ej_krowy_.html
"Odwraca się do mnie i mówi: "głupia krowa" - wyjawiła. Dodała, że był to Andrzej Jaworski " a dalej http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...ystepowac.html "Wyjawiła również, że jeden z posłów PiS obraził ją po przemówieniu: - Pan Andrzej Jaworski, kiedy odwrócił się do mnie, powiedział: Ty głupia babo." |
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
czyżby p. Krzywonos parała się zajęciami tak bardzo ponoć ulubionymi przez faszystowską ekipę Ziobry - tzn - obrzucanie g***em tak aby się przylepiło?
Jaki sens ma wciskanie "głupiej krowy" jeżeli nie ma na to świadków? Jedynie obrzucenie g***m - chyba takie jej było tam zadanie. Szkoda, że dała się wmanipulować w szajską politykę uprawianą przez amatorów spod znaku popisu Nawiasem mówiąc Jarek nie powiedział nic co mogłoby usprawiedliwić taki atak Heni - zupełnie bez sensu. W grupie wypowiedzi Jarosława - to są te z wersji super light
Ostatnio edytowane przez sambo : 31.08.2010 o godz. 10:54.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Abstrahując nieco od tematu polecam: http://wyborcza.pl/1,75480,8288011,Z...as=1&startsz=x
Wstrząsający wywiad, przynajmniej dla mnie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
http://wyborcza.pl/1,75248,8315693,P...oboszczow.html
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...erozsadku.html hehe , aż się miło czyta jak wyborczej d-pe ściska z powodu tego listu małopolskiej PO do proboszczów. Abstrahując już od tego , że według mnie ten epizod z listem nie przyniesie zamierzonych politycznych skutków.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 31.08.2010 o godz. 21:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mozecie nie linkować do tego ścierwopisma tylko wkleic tekst bo wielu (w tym ja) nie chce wchodzić do tej kloaki i nabijac im kasę.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
uuuu jak daleko trzeba się zagłębić w wybiórczą żeby znaleźć:
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ciekawe czy Donek z ekpią wybudowali te wały przeciwpowodziowe i zbiorniki retencyjne bo znowu jest zagrożenie powodzią.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
). Dokładnie tak jak pały na wyjazdach. Jeszcze pożytecznych podjudza.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
A jak tam obchody sierpnia 80 przy pomniku na placu centralnym?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Dla tych wszystkich, którzy tu ostatnio narzekali na rozdętą administrację...
http://wyborcza.pl/1,75248,8320729,P...rzednikow.html Wersja alternatywna dla tych, którzy "nie chcą wchodzić do tej kloaki i nabijac im kasę" http://www.rp.pl/artykul/15,529802-D...e-urzedow.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
pare osob z Solidarnosci przejeachalo sie po Kaczynskim Jarusiu i wyprostowali jego niestworzone historie o dzielnym braci i o nim samym oczywiscie tez. ale tutaj widze cisza.
coz, najlepiej przemilczec, ze wasz idol klamie. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
http://fakty.interia.pl/polska/news/...skiego,1526311 Tak się bawi Pedagogiczny ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
. Pani Henia tramwajarka w tym pamiętnym dniu jako jedyna wyjechała z zajezdni, wyłączyli prąd tramwaj się zatrzymał, a TVN na potrzeby Tuska robi z niej przywódczynie strajku . Dajesz się manipulować. Jarek w tym czasie był ARESZTOWANY jak podaje encyklopedia Solidarności. Wypuszczono go po podpisaniu porozumień na podstawie jednego z postulatów o uwolnieniu więźniów politycznych. Postulatu z którego przybyły w roli eksperta Mazowiecki chciał od razu zrezygnować. Na co nie zgodził się Lech Kaczyński i dzięki temu więźniów wypuszczono bo komuchy nie miały wyjścia. Dlaczego Wałesa wielki przywódca po dwóch dniach dogadał sie z komuchami i juz szedł do domu? Obiecali mu coś tylko dla stoczniowców i Lesio zadowolony. Resztę Polaków miał w dupie, gdyby nie Anna Walentynowicz nic by z tego nie było. To Panie kolego nie niestworzona historia tylko niezakłamana PRAWDA. Której pyskowanie pożytecznych idiotów nie przysłoni. A cisza jest wynikiem tego że kibice Wisły Kraków to myślący i kulturalni ludzie więc zamiast bluzgać zbywają Tuskową błazenadę milczeniem. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Też nie znam na tyle wiedzy, żeby się klarownie wypowiadać, ale nie opowiadajmy tu dyrdymałow, bo ani GW i TVN24 nie są wiarygodnym źródłem, jak i Gazeta Polska i Nasz Dziennik. |
|
|