|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ale przepraszam w czym jest problem zeby druzyna wysylajaca kilku zawodnikow do kadry zagrala mecz danej kolejki w niedziele, a w piatek zagraly druzyny nie majace w ogole reprezentatntow ? Nie badzmy hipokrytami.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Mnie już nic nie zdziwi. No, może poza oburzeniem kibiców Wisły, Legii, a w przyszłości Lecha na takie akcje wobec jakiejś naszej drużyny. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ja nie potrafię zrozumieć tego powszechnego oburzenia na przekładanie meczy. Co to za problem, że jakaś druga drużyna nie z własnej winy będzie musiała zagrać dwa mecze w odległości 4 dni od siebie. Zresztą ja bym nie widział problemu pójść nawet jeszcze dalej i bardziej uelastycznić harmonogram. Bo w przypadku, gdyby np. Lech miał potrzebę przełożenia meczu z Wisłą, to bez sensu, żeby taki hicior wypadał w jakiś wtorek. Niech sobie przejdzie na następny weekend, a przesunąć można później np. Lech vs Polonia Bytom.
Nie jest też dla mnie argumentem, że to jest nieusprawiedliwione piłkarskie utrudnienie dla drugiego zespołu, który w krótkim odstępie musi grać dwa mecze. Jakoś Lechowi gra w pucharach z Dniepropietrowskiem nie przeszkodziła roznieść na kawałki Cracovię, a baty od Dyskobolo nie przeszkodziły Legii poprawić grę na Cracovię. Szczerze mówiąc to chyba najlepszym rozwiązaniem tego całego zamieszania byłoby zrobienie dodatkowej kolejki na koniec każdej rundy, żeby powyłapywać spadkowe mecze. A co do samego Lecha - im z kadry wypada jakoś rażąco dużo piłkarzy. Ja rozumiem, że można olać, jak komuś wypada nawet 3 podstawowych, ale im wypada ponad połowa pierwszego składu... W takiej sytuacji, to przenosiny uznałbym wręcz za obowiązkowe. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ale... chcemy rownac do najlepszych to rownajmy. W innych ligach moga grac co trzy dni a my nie mozemy? Nie przemawia do mnie gadanie "oni maja szerokie kadry". Nasze grajki biora kolosalne pieniadze, za kopanie sie po czolach, to niech chociaz czesciej sie po tych czolach kopia, a nie raz w tygodniu. A Lechowi przekladanie meczow nic nie da, przyjedzie Dnipro, zrobi swoje i pojedzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
OOO takie znalazłem i mi sie spodobało... sorry za off top..
![]() ![]() Ps moze ktos podac z jakiego to widowiska |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Śląsk-Lech we Wrocławiu w sezonie 2009/2010, z tego co pamiętam
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Co do Wisły - ja pamiętam ciągłe narzekania na powołania, ale oficjalnej prośby o przeniesienie meczu na inny termin (w inny weekend) nie pamiętam. W dodatku wtedy były inne czasy. Mało było tych reprezentantów w kadrach klubów ekstraklasy. Teraz taką sytuację jak Amika ma, albo może mieć wkrótce: Wisła, Polonia, Legia. Ba - nawet Śląsk, Zagłębie czy Widzew. Więc postulat zupełnie bezsensowny i nierealny. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No to macie odpowiedź na wasze rozkminki
'Ekstraklasa SA przedstawiła szczegółowy terminarz meczów 5. kolejki Ekstraklasy. Spotkanie Śląsk Wrocław - Lech Poznań zostanie rozegrane w niedzielę, 12 września, o godzinie 17:00.' |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ale o ch** wam chodzi? Odkładam animozje na bok i wszystko widzę jasno i wyraźnie.
Mieli podstawe do tego by przełożyć, i nie dziwę się że przełożyli. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
W takim razie pytam dlaczego Craxa nie miała przełożonego meczu z Legią, lub dlaczego w kontekście powołań jej zawodników do u-23 mecz nie odbył się w pierwszym terminie? Czy to jest ta słynna rywalizacja sportowa w myśl której biedniejszy klub można olać, a bogatszemu daje się fory?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
No, tak - ale Craxa (którą zrobiono..) chciała chyba całkowicie inny termin, a Lech gra w 'weekend kolejkowy' tak jak grał, tyle że dzień czy dwa później niż wstępnie zakładano. Nie ma wyrwy w stylu, że trzeba mecz kombinować dwa tygodnie później w czwartek.
Cytat:
Cytat:
90minut.pl - oni raczej wtop w stylu PS nie zaliczają.. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Jeszcze ze Stefanem? Gdyby to przeszło, to by sie dzwoniło do Stefana i mówiło :"Stefek powołaj ode mnie 3,4 to sobie przełożymy mecz" Jeśli chodziło by o powołania 4 zawodników do prawdziwej kadry, to oczywiście, wedle przepisów przekładamy mecz. O Sadloku za golem : http://goool.pl/ekstraklasa/3661-sad...-warszawy.html ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Z Jagi na reprze 7 graczy. Ilu z Wisly przyleci samolotem w czwartek do Wawy i z lotniska pojedzie bezposrednio do Bialegostoku? Edit: mecze el.ME gra sie we wtorek, wiec problem jest mniejszy niz myslalem. Nie wiem w takim razie o co sie burzyl Lech.
Ostatnio edytowane przez ubi_es : 24.08.2010 o godz. 17:26.
![]()
Chyba nigdy nie widziałem Beenhakkera zdenerwowanego. No, może raz. Gdy jeden z piłkarzy spóźnił się na kolację. Bo Leo nie lubi niepunktualności. Zresztą ja też. Ale przyznam szczerze, że tym piłkarzem, który się spóźnił byłem ja. - (c) Kamil Kosowski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale parodia. Po pierwsze to Amica nie przelozyla meczu z tego co rozumiem tylko poprosila zeby mecz zamiast piatku czy soboty byl grany w niedziele, wiec czy to jest mecz przleozony?! ....a o .... jest ten ambaras.
Po drugie co do tego ze Zydy chcialy swoj mecz przleozyc z Legia bo im 3 czy 4 pilkarzy gralo 2 dni (czy moze 3?) wczesniej w reprezentacji. O czym my ....a mowimy? Czy ci kopacze zapierdalaja na budowach a w pilke graja po godzinach? Co za problem jest grac mecze co trzy dni, ....a co to za problem? Co to za rgument ze Cracovii powolano 3 pilkarzy, czy powolano ich na ten dzien co maja lige?! ....a nie, na 3 dni wczensiej!!! Zwykly czlowiek zapieprza jak smiec po 8-12h 5-6 dni w tygodniu zeby zarobic na chleb a oni mi beda .......ic ze nie dadza rady zagrac 2h w pilke dzis, odpoczac jutro i znowu zagrac 2h (2h!!!!) w pilke. Ja wiem ze to jest wysilek, siniaki, podroze samolotem ale nie badzmy smieszni. Pilkarze prowadza zycie wygodnisiow, od kasy przewraca sie im w dupach a na koniec musimy wysluchiwac ze Cracovia chce przelozyc mecz bo 3 pilkarzy bedzie mialo 1 dzien przerwy przed 2 godzinnym meczem, to jest parodia. Robimy z tych kopaczy mega cioty i pipki a pozniej wszyscy sie dziwia dlaczego polska pilka jest 56 w rankingu czy liga jest za jakimis druzynami z Azji, Afryki (a zapomnialem, pozniej jeszcze mowimy ze te rankingi z dupy wziete i napewno 60 liga swiata to nie jestesmy. Taa nie...) ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
1. Disco - 9 pkt 2. Jaga - 7 pkt 3. Bełchatów - 6 pkt 4. Wisła - 6 pkt 5. Legia - 6 pkt 6. Amica - 5 pkt Trafiłem tylko Amikę. Co do reszty to w sumie największym zaskoczeniem jest Bełchatów, o którym sam pisałem, że będzie walczył o utrzymanie. Jaga już w LE pokazała, że jest w gazie i ta liczba punktów też w sumie nie jest zaskoczką. Co do dziewczyn z Konwiktorskiej to niestety spodziewałem takiego obrotu sprawy i teraz pozostaje jedynie czekać na rozwój sytuacji. Z tego co do tej pory obejrzałem w powtórkach to liga jest już interesująca, a będzie jeszcze ciekawsza niż te popisy Cabaja itd. itp. etc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Sam sobie zaprzeczasz kolego. To Legia miała być Twoim zdaniem pierwsza, tymczasem teraz twierdzisz,,że się spodziewałeś (niestety) naszych dobrych wyników. Możesz rozwinąć ten enigmatyczny i budzący różnorakie spekulacje wątek "dziewczyn z Konwiktorskiej"? Byłem na meczu z Legią i na boisku nie widziałem po obu stronach żadnej kobiety. Czyżbyś próbował deprecjonować wartość zawodnków Twojego klubu - jeśli przegrał 3:0 z "dziewczynami"(stosując Twoją termionologię) to musi być to wyjątkowo słaby skład. Jeśli masz coś powiedzenia na temat naszych kibiców, to na tym forum wątek nosi nazwę "Kibicowanie na polskich stadionach". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Habemus Dubletum
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
P.S. Co do "dziewczyn" to od dawna używa się to pieszczotliwe określenie, myślałem że je znasz? ![]() P.S. 2 Dostałem od razu po meczu z kamiennej sms-a o treści: "Polonia panuje w stolicy!". Szybko odpowiedziałem: "A niech sobie dziewczyny panują". Nie obruszył się. |
||
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Może czytajcie artykuł, który przelinkowałem - zamiast pisać głupoty?
Cytat:
Natomiast Canal+ wyznaczył w porozumieniu z Ekstraklasą termin meczu Amiki na niedzielę. Ergo: działacze Amiki nic nie wskórali, bo wskórać nie mogli. Ewentualne pretensje o "sprzyjanie" Amice pod adresem Canal+. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
ale na jedno wychodzi) jest tak super-łagodne i grzeczne, że na miejscu sąsiadek traktowałbym je pieszczotliwie i przyjaźnie. Bo też doskonale zdaję sobie sprawę jak kibice Polonii mówią na Legię i Legionistów.![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Cracovia jednak ma pecha.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Gra ten chłopaczek z Burundii ? Jeszcze go nie widziałem w akcji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003