The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2010, 12:09
Ale przepraszam w czym jest problem zeby druzyna wysylajaca kilku zawodnikow do kadry zagrala mecz danej kolejki w niedziele, a w piatek zagraly druzyny nie majace w ogole reprezentatntow ? Nie badzmy hipokrytami.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.08.2010, 12:28
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
co innego przelozyc mecz z powodu gry w pucharach, a co innego z racji powolan dla zawodnikow, tym tokiem rozumowania to kazdy klub bedzie mogl sobie zazyczyc przekladania meczow, przykladowo jesli chodzi o Wisle to praktycznie kazdy cudzoziemiec ma powolania do kadry, w tym czesto paru Polakow, to tych przelozen meczow byloby kilka na sezon, (a to tylko przyklad Wisly) bezsens i tyle.. juz nie wspomne o tym sparingu z Arsenalem.. co kogo obchodzi festyn na Lazienkowskiej, a tym bardziej rywala z ktorym graja mecz w lidze o punkty?
ze?a czy dawniej kiedy Wisle tworzylo wielu reprezentantow Polski byly przekladane mec nie pamietam czegos takiego.. teraz trener BiH powolal Gordana Bunoze na mecz z Francja i Luksemburgiem, zadam przelozenia meczu!! bo zawodnik Wisly gra nie z byle kim a z Francja!! a to nasza sila napedowa w obronie, trudny mecz i wroci nie swoj na mecz w Wisle!!
Zapomniał wól, że cielęciem był. Z powodu Waszego festynu również był przekładany mecz ligowy - była to taka sama żenada jak sprawa z Arsenalem. A Janas bodajże dostał kiedyś nakaz, by nie powoływać piłkarzy Wisły na mecz towarzyski, bo 3 czy 7 dni poźniej Wisełka miała 'szalenie wazny dla polskiej piłki' mecz o awans do LM. Takie same żarty i rozwalenie hierarchii.

Mnie już nic nie zdziwi. No, może poza oburzeniem kibiców Wisły, Legii, a w przyszłości Lecha na takie akcje wobec jakiejś naszej drużyny.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 24.08.2010, 12:32
Ja nie potrafię zrozumieć tego powszechnego oburzenia na przekładanie meczy. Co to za problem, że jakaś druga drużyna nie z własnej winy będzie musiała zagrać dwa mecze w odległości 4 dni od siebie. Zresztą ja bym nie widział problemu pójść nawet jeszcze dalej i bardziej uelastycznić harmonogram. Bo w przypadku, gdyby np. Lech miał potrzebę przełożenia meczu z Wisłą, to bez sensu, żeby taki hicior wypadał w jakiś wtorek. Niech sobie przejdzie na następny weekend, a przesunąć można później np. Lech vs Polonia Bytom.

Nie jest też dla mnie argumentem, że to jest nieusprawiedliwione piłkarskie utrudnienie dla drugiego zespołu, który w krótkim odstępie musi grać dwa mecze. Jakoś Lechowi gra w pucharach z Dniepropietrowskiem nie przeszkodziła roznieść na kawałki Cracovię, a baty od Dyskobolo nie przeszkodziły Legii poprawić grę na Cracovię.

Szczerze mówiąc to chyba najlepszym rozwiązaniem tego całego zamieszania byłoby zrobienie dodatkowej kolejki na koniec każdej rundy, żeby powyłapywać spadkowe mecze.

A co do samego Lecha - im z kadry wypada jakoś rażąco dużo piłkarzy. Ja rozumiem, że można olać, jak komuś wypada nawet 3 podstawowych, ale im wypada ponad połowa pierwszego składu... W takiej sytuacji, to przenosiny uznałbym wręcz za obowiązkowe.
Legionista
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 24.08.2010, 13:59
Ale... chcemy rownac do najlepszych to rownajmy. W innych ligach moga grac co trzy dni a my nie mozemy? Nie przemawia do mnie gadanie "oni maja szerokie kadry". Nasze grajki biora kolosalne pieniadze, za kopanie sie po czolach, to niech chociaz czesciej sie po tych czolach kopia, a nie raz w tygodniu. A Lechowi przekladanie meczow nic nie da, przyjedzie Dnipro, zrobi swoje i pojedzie.
Odpowiedz cytując
Krolik
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.08.2010, 14:21
OOO takie znalazłem i mi sie spodobało... sorry za off top..

Ps moze ktos podac z jakiego to widowiska ?
Jak długo na Wawelu .............

Od: 10.2007

Stary 24.08.2010, 14:25
Śląsk-Lech we Wrocławiu w sezonie 2009/2010, z tego co pamiętam
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 24.08.2010, 14:40
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Ale przepraszam w czym jest problem zeby druzyna wysylajaca kilku zawodnikow do kadry zagrala mecz danej kolejki w niedziele, a w piatek zagraly druzyny nie majace w ogole reprezentatntow ? Nie badzmy hipokrytami.
Problem w tym, że oni chcą przenieść mecz na inny weekend. Natomiast co do gry w niedzielę - akurat to u nas jest niemal standard.

Co do Wisły - ja pamiętam ciągłe narzekania na powołania, ale oficjalnej prośby o przeniesienie meczu na inny termin (w inny weekend) nie pamiętam. W dodatku wtedy były inne czasy. Mało było tych reprezentantów w kadrach klubów ekstraklasy.

Teraz taką sytuację jak Amika ma, albo może mieć wkrótce: Wisła, Polonia, Legia. Ba - nawet Śląsk, Zagłębie czy Widzew. Więc postulat zupełnie bezsensowny i nierealny.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 24.08.2010, 15:19
No to macie odpowiedź na wasze rozkminki

'Ekstraklasa SA przedstawiła szczegółowy terminarz meczów 5. kolejki Ekstraklasy. Spotkanie Śląsk Wrocław - Lech Poznań zostanie rozegrane w niedzielę, 12 września, o godzinie 17:00.'
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.08.2010, 15:38
ale o ch** wam chodzi? Odkładam animozje na bok i wszystko widzę jasno i wyraźnie.

Mieli podstawe do tego by przełożyć, i nie dziwę się że przełożyli.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 24.08.2010, 17:00
W takim razie pytam dlaczego Craxa nie miała przełożonego meczu z Legią, lub dlaczego w kontekście powołań jej zawodników do u-23 mecz nie odbył się w pierwszym terminie? Czy to jest ta słynna rywalizacja sportowa w myśl której biedniejszy klub można olać, a bogatszemu daje się fory?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 24.08.2010, 17:06
No, tak - ale Craxa (którą zrobiono..) chciała chyba całkowicie inny termin, a Lech gra w 'weekend kolejkowy' tak jak grał, tyle że dzień czy dwa później niż wstępnie zakładano. Nie ma wyrwy w stylu, że trzeba mecz kombinować dwa tygodnie później w czwartek.

Cytat:
Obrońca Ruchu Chorzów i reprezentacji Polski Maciej Sadlok przebywał dziś w Warszawie, gdzie rozmawiał z przedstawicielami Polonii na temat indywidualnej umowy - poinformował "SportSlaski.pl". Wcześniej do porozumienia w sprawie transakcji doszli działacze Polonii i Ruchu.
Cytat:
Do sfinalizowania transferu pozostały detale pomiędzy stołecznym klubem a samym piłkarzem.

90minut.pl - oni raczej wtop w stylu PS nie zaliczają..
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.08.2010, 17:09
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
W takim razie pytam dlaczego Craxa nie miała przełożonego meczu z Legią, lub dlaczego w kontekście powołań jej zawodników do u-23 mecz nie odbył się w pierwszym terminie? Czy to jest ta słynna rywalizacja sportowa w myśl której biedniejszy klub można olać, a bogatszemu daje się fory?
Bo tak się spytam, co to ku*** jest U-23 ?
Jeszcze ze Stefanem? Gdyby to przeszło, to by sie dzwoniło do Stefana i mówiło :"Stefek powołaj ode mnie 3,4 to sobie przełożymy mecz"

Jeśli chodziło by o powołania 4 zawodników do prawdziwej kadry, to oczywiście, wedle przepisów przekładamy mecz.

O Sadloku za golem : http://goool.pl/ekstraklasa/3661-sad...-warszawy.html
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ubi_es
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 24.08.2010, 17:19
studio2 napisał(a):Wyświetl post
No to macie odpowiedź na wasze rozkminki

'Ekstraklasa SA przedstawiła szczegółowy terminarz meczów 5. kolejki Ekstraklasy. Spotkanie Śląsk Wrocław - Lech Poznań zostanie rozegrane w niedzielę, 12 września, o godzinie 17:00.'
10 wrzesnia odbedzie sie za to Jaga-Wisla. Pewnie dlatego, ze te druzyny swoich zawodnikow na repre nie wysylaja....?!

Z Jagi na reprze 7 graczy. Ilu z Wisly przyleci samolotem w czwartek do Wawy i z lotniska pojedzie bezposrednio do Bialegostoku?

Edit: mecze el.ME gra sie we wtorek, wiec problem jest mniejszy niz myslalem. Nie wiem w takim razie o co sie burzyl Lech.
Ostatnio edytowane przez ubi_es : 24.08.2010 o godz. 17:26.
Chyba nigdy nie widziałem Beenhakkera zdenerwowanego. No, może raz. Gdy jeden z piłkarzy spóźnił się na kolację. Bo Leo nie lubi niepunktualności. Zresztą ja też. Ale przyznam szczerze, że tym piłkarzem, który się spóźnił byłem ja. - (c) Kamil Kosowski
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 24.08.2010, 22:10
Ale parodia. Po pierwsze to Amica nie przelozyla meczu z tego co rozumiem tylko poprosila zeby mecz zamiast piatku czy soboty byl grany w niedziele, wiec czy to jest mecz przleozony?! ....a o .... jest ten ambaras.
Po drugie co do tego ze Zydy chcialy swoj mecz przleozyc z Legia bo im 3 czy 4 pilkarzy gralo 2 dni (czy moze 3?) wczesniej w reprezentacji. O czym my ....a mowimy? Czy ci kopacze zapierdalaja na budowach a w pilke graja po godzinach? Co za problem jest grac mecze co trzy dni, ....a co to za problem? Co to za rgument ze Cracovii powolano 3 pilkarzy, czy powolano ich na ten dzien co maja lige?! ....a nie, na 3 dni wczensiej!!! Zwykly czlowiek zapieprza jak smiec po 8-12h 5-6 dni w tygodniu zeby zarobic na chleb a oni mi beda .......ic ze nie dadza rady zagrac 2h w pilke dzis, odpoczac jutro i znowu zagrac 2h (2h!!!!) w pilke. Ja wiem ze to jest wysilek, siniaki, podroze samolotem ale nie badzmy smieszni. Pilkarze prowadza zycie wygodnisiow, od kasy przewraca sie im w dupach a na koniec musimy wysluchiwac ze Cracovia chce przelozyc mecz bo 3 pilkarzy bedzie mialo 1 dzien przerwy przed 2 godzinnym meczem, to jest parodia.
Robimy z tych kopaczy mega cioty i pipki a pozniej wszyscy sie dziwia dlaczego polska pilka jest 56 w rankingu czy liga jest za jakimis druzynami z Azji, Afryki (a zapomnialem, pozniej jeszcze mowimy ze te rankingi z dupy wziete i napewno 60 liga swiata to nie jestesmy. Taa nie...)
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 24.08.2010, 22:42
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Dobra ja tym czasem robię sobie 2 tyg. przerwy od naszego kochanego kraju i tej buraczanej ligi, więc wrócę jak już sytuacja będzie jasna:
Legia - 9 pkt
Wisła - 7 pkt
Amica - 5 pkt
Wróciłem i tabela niestety wygląda z deczka inaczej:
1. Disco - 9 pkt
2. Jaga - 7 pkt
3. Bełchatów - 6 pkt
4. Wisła - 6 pkt
5. Legia - 6 pkt
6. Amica - 5 pkt

Trafiłem tylko Amikę. Co do reszty to w sumie największym zaskoczeniem jest Bełchatów, o którym sam pisałem, że będzie walczył o utrzymanie. Jaga już w LE pokazała, że jest w gazie i ta liczba punktów też w sumie nie jest zaskoczką. Co do dziewczyn z Konwiktorskiej to niestety spodziewałem takiego obrotu sprawy i teraz pozostaje jedynie czekać na rozwój sytuacji.

Z tego co do tej pory obejrzałem w powtórkach to liga jest już interesująca, a będzie jeszcze ciekawsza niż te popisy Cabaja itd. itp. etc.
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.08.2010, 01:07
Wróciłem i tabela niestety wygląda z deczka inaczej:
1. Disco - 9 pkt
2. Jaga - 7 pkt
3. Bełchatów - 6 pkt
4. Wisła - 6 pkt
5. Legia - 6 pkt
6. Amica - 5 pkt

Trafiłem tylko Amikę. Co do reszty to w sumie największym zaskoczeniem jest Bełchatów, o którym sam pisałem, że będzie walczył o utrzymanie. Jaga już w LE pokazała, że jest w gazie i ta liczba punktów też w sumie nie jest zaskoczką. Co do dziewczyn z Konwiktorskiej to niestety spodziewałem takiego obrotu sprawy i teraz pozostaje jedynie czekać na rozwój sytuacji.

Z tego co do tej pory obejrzałem w powtórkach to liga jest już interesująca, a będzie jeszcze ciekawsza niż te popisy Cabaja itd. itp. etc.
Generalnie się nie spinam (zwłasza w tym temacie) , ale tym razem mnie poniosło:

Sam sobie zaprzeczasz kolego. To Legia miała być Twoim zdaniem pierwsza, tymczasem teraz twierdzisz,,że się spodziewałeś (niestety) naszych dobrych wyników.

Możesz rozwinąć ten enigmatyczny i budzący różnorakie spekulacje wątek "dziewczyn z Konwiktorskiej"? Byłem na meczu z Legią i na boisku nie widziałem po obu stronach żadnej kobiety. Czyżbyś próbował deprecjonować wartość zawodnków Twojego klubu - jeśli przegrał 3:0 z "dziewczynami"(stosując Twoją termionologię) to musi być to wyjątkowo słaby skład.

Jeśli masz coś powiedzenia na temat naszych kibiców, to na tym forum wątek nosi nazwę "Kibicowanie na polskich stadionach".
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 25.08.2010, 01:39
Aaarrgh napisał(a):Wyświetl post
Sam sobie zaprzeczasz kolego. To Legia miała być Twoim zdaniem pierwsza, tymczasem teraz twierdzisz,,że się spodziewałeś (niestety) naszych dobrych wyników.
Chyba raczej wymienił wyniki trzech największych faworytów ligi - przecież jest mało prawdopodobne by Lech z 5 punktami był 3 w lidze. Was po prostu nie brał pod uwagę.

Cytat:
Możesz rozwinąć ten enigmatyczny i budzący różnorakie spekulacje wątek "dziewczyn z Konwiktorskiej"? Byłem na meczu z Legią i na boisku nie widziałem po obu stronach żadnej kobiety. Czyżbyś próbował deprecjonować wartość zawodnków Twojego klubu - jeśli przegrał 3:0 z "dziewczynami"(stosując Twoją termionologię) to musi być to wyjątkowo słaby skład.
"Dziewczyny" wyjaśniam niżej, natomiast tutaj chciałem zapytać: nadal jesteś jeszcze w takim wieku/okresie, że szanujesz/uwielbiasz piłkarzy swojego klubu/uważasz ich za idoli? Jeszcze nie przejrzałeś na oczy, że zdecydowana większość to piłkarzyki i nie trzeba ich w żaden sposób deprecjonować, bo sami to robią na każdym kroku? To chyba 'choroba' kibiców drużyn, które przez lata są średniakami i nagle zaczynają wygrywać - kibice uważają ich za świetnych, bo sprawili coś czego nie potrafił nikt w danym klubie przez lata.. Ale potem przyjdzie stabilizacja, kompromitacje w pucharach, fochy, imprezy, sushi, dupy, rzucanie ananasami, pyskowanie trenerom, bójki z dyrektorami innych klubów i wszystko co znają kibice drużyn liczących się od lat w stawce..

Cytat:
Jeśli masz coś powiedzenia na temat naszych kibiców, to na tym forum wątek nosi nazwę "Kibicowanie na polskich stadionach".
I myślę, że tam trzeba by rozpisać wątek dziewczyn. Chociaż ja akurat tego określenia nie lubię, bo dziewczyny są fajne.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 25.08.2010, 10:55
Aaarrgh napisał(a):Wyświetl post
Generalnie się nie spinam (zwłasza w tym temacie) , ale tym razem mnie poniosło:

W tym temacie wielokrotnie dałem do zrozumienia, że nie wykluczam tego, że drużyna trenera Wojciechowskiego powalczy nawet o MP, chociażby tutaj:

Smolarek w Disco oznacza, że Wojciechowski jednak nie żartuje. Sadloki i Sobiechy gwarantowałyby "tylko" grę o puchary, a tak mogą się włączyć w walkę o MP. Tym razem nie żartuję
Nijak się ma to jednak do bycia sercem za swoją drużyną, choć rozum może wskazywać że nie będzie kolorowo, to trudno, żeby nie przypisać 3 pkt. w I kolejce ligowej z 13-stą drużyną poprzedniego sezonu.

P.S. Co do "dziewczyn" to od dawna używa się to pieszczotliwe określenie, myślałem że je znasz?
P.S. 2 Dostałem od razu po meczu z kamiennej sms-a o treści: "Polonia panuje w stolicy!". Szybko odpowiedziałem: "A niech sobie dziewczyny panują". Nie obruszył się.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 25.08.2010, 13:08
Może czytajcie artykuł, który przelinkowałem - zamiast pisać głupoty?

Cytat:
W związku z tak licznymi powołaniami dla naszych zawodników, a co za tym idzie ich dłuższą nieobecnością w klubie we wrześniu, W związku z tak licznymi powołaniami dla naszych zawodników, a co za tym idzie ich dłuższą nieobecnością w klubie we wrześniu, zwróciliśmy się do Departamentu Logistyki Rozgrywek o zmianę terminu meczu piątej kolejki ze Śląskiem Wrocław - mówi dyrektor sportowy Lecha, Marek Pogorzelczyk.

Adrian Skubis, rzecznik Ekstraklasy SA mówi: - Przesunięcie tego meczu w ogóle na inny termin nie wchodzi w rachubę. Takich terminów nie ma. Dzienne terminy meczów z weekendu 10-12 września nie zostały natomiast jeszcze ustalone. Tu wiele zależy od telewizji, które chcą transmitować mecze. Jeśli zatem Lech chce, aby jego mecz odbył sie np. w niedzielę, to taką decyzję podejmą lub nie telewizje.
Amika chciała przełożyć mecz na inny termin. Pomysł kuriozalny i nierealny.

Natomiast Canal+ wyznaczył w porozumieniu z Ekstraklasą termin meczu Amiki na niedzielę. Ergo: działacze Amiki nic nie wskórali, bo wskórać nie mogli. Ewentualne pretensje o "sprzyjanie" Amice pod adresem Canal+.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 25.08.2010, 13:44
Cytat:
P.S. Co do "dziewczyn" to od dawna używa się to pieszczotliwe określenie, myślałem że je znasz?
P.S. 2 Dostałem od razu po meczu z kamiennej sms-a o treści: "Polonia panuje w stolicy!". Szybko odpowiedziałem: "A niech sobie dziewczyny panują". Nie obruszył się.
ad. P.S.: Powiem szczerze, że biorąc pod uwagę tradycje nazewnictwa pomiędzy klubami (vide: Widzew vs. ŁKS, Wisła vs. Cracovia, Legia vs. Polonia itd. itp. etc.), legijne określenie "dziewczyny" (ja wolę "sąsiadki" ale na jedno wychodzi) jest tak super-łagodne i grzeczne, że na miejscu sąsiadek traktowałbym je pieszczotliwie i przyjaźnie. Bo też doskonale zdaję sobie sprawę jak kibice Polonii mówią na Legię i Legionistów.
Legionista
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.08.2010, 13:45
http://www.90minut.pl/news/132/news1...Bialystok.html

fajnie, lubie Jage i jogurty Milko
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Stary 25.08.2010, 13:54
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Może czytajcie artykuł, który przelinkowałem - zamiast pisać głupoty?
Amika chciała przełożyć mecz na inny termin. Pomysł kuriozalny i nierealny.

Natomiast Canal+ wyznaczył w porozumieniu z Ekstraklasą termin meczu Amiki na niedzielę. Ergo: działacze Amiki nic nie wskórali, bo wskórać nie mogli. Ewentualne pretensje o "sprzyjanie" Amice pod adresem Canal+.
No właśnie wskórali, mecz pierwonie miał być w piątek, jest w niedziele.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 25.08.2010, 13:54
Sartre napisał(a):Wyświetl post
ad. P.S.: Powiem szczerze, że biorąc pod uwagę tradycje nazewnictwa pomiędzy klubami (vide: Widzew vs. ŁKS, Wisła vs. Cracovia, Legia vs. Polonia itd. itp. etc.), legijne określenie "dziewczyny" (ja wolę "sąsiadki" ale na jedno wychodzi) jest tak super-łagodne i grzeczne, że na miejscu sąsiadek traktowałbym je pieszczotliwie i przyjaźnie. Bo też doskonale zdaję sobie sprawę jak kibice Polonii mówią na Legię i Legionistów.
Zieloni nie są tacy zli
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 25.08.2010, 14:21
Cytat:
Zieloni nie są tacy zli
Zieloni, to oni na nas mówią przy mamie
Legionista
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 26.08.2010, 16:00
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
http://www.90minut.pl/news/132/news1...Bialystok.html

fajnie, lubie Jage i jogurty Milko
Lepszy taki sponsor niż żaden ;]
Odpowiedz cytując
jkw
Member

Od: 01.2010

Stary 27.08.2010, 16:53
Cracovia jednak ma pecha.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.08.2010, 17:16
Gra ten chłopaczek z Burundii ? Jeszcze go nie widziałem w akcji.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.08.2010, 17:22
jkw napisał(a):Wyświetl post
Cracovia jednak ma pecha.
Dlaczego?

Znów bramka "Wtorka". Troszkę szkoda, że swego czasu Skorża skreślił tego chłopaka. Wystarczyło parę meczów, aby się odbudował w Ruchu, nie mówiąc o tym, że teraz strzela w czwartym meczu czwartego gola.
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 27.08.2010, 17:27
Kielczanie nas pozdrawiają już drugi raz
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.08.2010, 17:28
@tofik :biega tam jakiś murzyn Stuart . O tego Ci chodzi?

Poza tym przebija się przez transmisję : WTSK
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów