The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2010, 10:47
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Piszecie że prowadził Bredę z sukcesami.Ale czy aby na pewno?
Obejmował zespół który był na 3 miejscu w tabeli, nie zakwalifikował się do LM blamaż w pucharach a następny sezon już tylko 8 miejsce.Czy to są te wielkie sukcesy?
a wiesz kto odszedl z klubu, czy ktos przyszedl, jakie byly zmiany na stanowiskach trenerskich, dyrektorskich itp?
czy tak palisz na slepo i o jakiej LM Ty piszesz? jednak na slepo rzucasz a nic nie wiesz
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.08.2010, 10:48
Obejmował zespół który był na 3 miejscu w tabeli, nie zakwalifikował się do LM blamaż w pucharach a następny sezon już tylko 8 miejsce.Czy to są te wielkie sukcesy?
Widocznie nie był złym trenerem skoro go nie wywalili z tej Bredy. Poza tym NAC Breda to taka Holenderska Arka Gdynia i z nimi zając miejsce w pierwszej połówce ligi to sukces.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 21.08.2010, 10:49
Historia z trenerem pokazuje, że nie należy ufać różnym forumowym prorokom i innym stronom tworzonym przez licealistów. Jedyna pewna informacja jest w momencie podpisania kontraktu.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 21.08.2010, 10:50
Dać mu 2 sezony świętego spokoju, w tym czasie powinien poukładać zespół i wywalić niepotrzebnych leni. Obawiam się, że połowa składu nadaje się do wyrzucenia
Odpowiedz cytując
Seth
Member

Od: 07.2005

Stary 21.08.2010, 10:54
W kwestii nie bawienia się w dyplomacje nasz nowy trener chyba przypomina Dana
http://www.eredivisie.pl/index.php?d...artykul=170138
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 21.08.2010, 10:55
Z tego co wyczytałem w prasie holenderskiej to uciekł z tonącego statku bo klub ma podobno problemy finansowe i brakuje dobrych piłkarzy. Poza tym napisali że mamy tego trenera dzięki temu nowemu dyrektorowi Vloxckowi czy jak mu tam, który podobno już podpisał kontrakt z Wisłą
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.08.2010, 10:57
Maaskant to nie jest słaby trener. potrafił z NAC zająć 8 miejsce w lidze a to dość duże osiągnięcie, a to że NAC sezon wcześniej zajęło 3. miejsce to tylko i wyłącznie zasługa trenera Erniego Brandtsa. dajmy mu spokojnie popracować i poczekajmy na efekty
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

maaarcin napisał(a):Wyświetl post
a kiedy on miał się do LM zakwalifikować, jak nigdy o nią nie walczył?

Owszem nie walczył bo się nie zakwalifikował do baraży chociaż w chwili objęcia stanowiska były na to szanse.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Super infoWisla ma trenera nie skrzonego polska liga!
Przyznam szczerze ze jest on dla mnie anonimowy, nic nie wiem o jego karierze trenerskie ale ciesze sie bardzo ze na stanowsiku trenerskim w Wisle bedzie ktos taki ja On.

Trzeba dac mu szanse, zawodnicy maja czysta karte, gosc ich w ogole nie zna, bedzie grac ten kto jest najlepszy.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 21.08.2010, 10:59
TSW06 napisał(a):Wyświetl post
Maaskant to nie jest słaby trener. potrafił z NAC zająć 8 miejsce w lidze a to dość duże osiągnięcie, a to że NAC sezon wcześniej zajęło 3. miejsce to tylko i wyłącznie zasługa trenera Erniego Brandtsa. dajmy mu spokojnie popracować i poczekajmy na efekty

No i właśnie dokładnie o tym piszę.W stosunku do osiągnięć Brandtsa był znaczący regres więc trudno mówić że owe 8 miejsce jest sukcesem.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

vaazon napisał(a):Wyświetl post
Dać mu 2 sezony świętego spokoju, w tym czasie powinien poukładać zespół i wywalić niepotrzebnych leni. Obawiam się, że połowa składu nadaje się do wyrzucenia
Dokładnie, dać czas gościowi, niech ogarnie towarzystwo. Jeżeli zajmiemy np. 8 miejsce w sezonie ( z tym co mamy) a go wywalą to do d*** z taką polityką, bo drużyny nie buduje się ot tak, mam nadzieje, że "na górze" zdają sobie z tego sprawę. Mam nadzieję, że gościu jest konkretny i stanowczy i nie będzie sobie pozwalał np. na fochy naszego Patryczka. Też moim zdaniem dobry ruch, już widzę Jimeneza w Polskiej lidze albo nie daj boże Simeone. Tylko dajmy czas holendrowi a nie płaczcie już i nie wywalajcie gościa jak przegra pierwszy mecz. Czasami mam wrażenie, że niektórzy tu kupę zrobią albo się potną publicznie jak mistrza nie będzie. Nie będzie teraz to będzie za rok albo za dwa.
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
Odpowiedz cytując
Falmokirak
Member

Od: 07.2010

tylko narzekać, ten kto myślał że Jimenez zostanie trenerem Wisły to chyba w ogóle nie ma pojęcia i piłce nożnej, trudno żeby taki trener do takiej buraczanej ligi trafił to nie tylko kasa sie liczy.

Naprawde mam wrażenie że średnia wieku forumowiczów tutaj nie przekracza 14 lat.
Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.08.2010, 11:00
vaazon napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o mnie to gość jest mi kompletnie nie znany...poza tym że jest młody.

Może być też, że w szybkiej łapance był najtańszy.

Ale jak pisze mój przedmówca trzeba mu dać czas i spokój bo ogarnąć tą "bandę" nieudaczników kompletnie nie przygotowanych do sezonu nie będzie łatwo.
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.08.2010, 11:02
Ja czulem ze to bedzie ktos o kim media nie pisneły nawet słowka..

z drugiej strony Masskant jest u nas dzieki nowemy dyr sportowemu ,wiec gosc widze dziala szybko
pytanie czy kolesiostwo czy ten Maaskant jest rzeczywiscie taki dobry

wyniki w Bredzie mial przyzwoite i caly czas tam pracowal a wiec nie jest to jakis sortowany odrzut

zobaczymy jakie ma podejscie do zawodnikow ,jaki to typ charaktertu czy miekki jak Macius Skorza czy nie dajacy w kasze dmuchac jak Petrescu

wszytsko sie dopiero okaze........
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Na forum Bredy nie dowierzanie z tego co widzę.
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Naprawdę mam nadzieję, że p. Cupiał tym razem nie wyrzuci trenera po kilku porażkach z rzędu, jeno da mu czas na odbudowę składu - efekty takiego działania widać w Polonii, gdzie Bakero po bardzo słabym sezonie został na kolejny, a w tej chwili komplet punktów.
Odpowiedz cytując
Falmokirak
Member

Od: 07.2010

Stary 21.08.2010, 11:03
przy najmnie pracował do dzisiaj a Jimenez od marca bez klubu to samo Orsi Simeone Labbadia
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 21.08.2010, 11:04
Czy można oglądać orange sport info przez Internet? Ma ktoś może jakiegoś linka?
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 21.08.2010, 11:04
Owszem nie walczył bo się nie zakwalifikował do baraży chociaż w chwili objęcia stanowiska były na to szanse.
Zanim objął zespół drużyna zajęła trzecie miejsce w tabeli pod wodzą Brandta i grała w play-off o miejsce w Lidze Mistrzów. Tam wysoko przegrała z Twente, a następnie z Heerenveen i do LM się nie zakwalifikowała. Walczyła jeszcze o Puchar UEFA, ale w barażu przegrała z NEC Nijmegen. Dopiero wtedy Maaskant objął zespół i nie grał z nim w pierwszym sezonie w żadnych pucharach.

W pierwszym sezonie swojej pracy zajął ósme miejsce i walczył z drużyną w play-off o miejsce w Lidze Europejskiej. W nich pewnie pokonał Feyenoord (3:2 i 4:0), a następnie w decydujących meczach ograli FC Groningen, dzięki czemu zagrali w pucharach.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.08.2010, 11:06
i ma być HARD WORK żadnego pobłażania gwiazdkom.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 21.08.2010, 11:06
maaarcin napisał(a):Wyświetl post
Zanim objął zespół drużyna zajęła trzecie miejsce w tabeli pod wodzą Brandta i grała w play-off o miejsce w Lidze Mistrzów. Tam wysoko przegrała z Twente, a następnie z Heerenveen i do LM się nie zakwalifikowała. Walczyła jeszcze o Puchar UEFA, ale w barażu przegrała z NEC Nijmegen. Dopiero wtedy Maaskant objął zespół i nie grał z nim w pierwszym sezonie w żadnych pucharach.

W pierwszym sezonie swojej pracy zajął ósme miejsce i walczył z drużyną w play-off o miejsce w Lidze Europejskiej. W nich pewnie pokonał Feyenoord (3:2 i 4:0), a następnie w decydujących meczach ograli FC Groningen, dzięki czemu zagrali w pucharach.

To w takim razie była dezinformacja gdyż na którymś z portali przeczytałem że to on nie zakwalifikował teamu do LM.Nie zmienia to jednak faktu że w stosunku do poprzedniego trenera zespół zanotował regres.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.08.2010, 11:07
Falmokirak napisał(a):Wyświetl post

Naprawde mam wrażenie że średnia wieku forumowiczów tutaj nie przekracza 14 lat.
jestes takim optymista? a tak serio własnie czas musi sie mu dac od razu przeciez nie bedzie tak kolorowo to chyba kazdy normalny wie musi poznac te nasze gwiazdki i poukladac to jakos
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.08.2010, 11:08
Dla mnie Basałaj już może pakować się...został zatrudniony trener przeciętny wręcz słaby...czym on ma zmobilizować nasze Panienki do pracy? Nawet kariery piłkarskiej nie ma olśniewającej...wolałbym Simeone nie mówiąc o Jeminezie....koleś nie ma autorytetu...niestety to jest upadek naszego klubu...Odra Opole zatrudniła kiedyś podobnego fachowca...zwykłego kolesiostwo, jak w poniedziałek ten cały Vlakx czy jak mu tam zostanie dyr. sportowym to świadczy że zatrudnił sobie kolegę, a pieprzenie Basałaja że dokona najlepszego wyboru można włożyć między bajki...tu trzeba było zatrudnić kogoś z nazwiskiem tj np. Polonia Warszawa ma Bakero. Nie dość że koleś nic w trenerce nie osiągnął to nie ma żadnych przesłanek że ma iść to wszytsko ku lepszemu...dla mnie jest to wielki błąd!
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Stary 21.08.2010, 11:09
Dajcie mu szanse, a nie płaczecie jak dzieci którym zabrano zabawki.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Stary 21.08.2010, 11:10
@MAr85 a skad wiesz ze jest slaby znasz go? widziales jego osiagniecia ? wiesz jak pracuje ? wydaje mi sie ze nie poczekajcei z osadami drodzy jasnowidze albo czarnowidze
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 21.08.2010, 11:10
Jeszcze raz ponawiam pytanie czy Orange Sport info jest dostępne online?
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.08.2010, 11:11
A zna ktos metody szkoleniowe tego trenera? Naszych pilkarzy znamy doskonale. Myslalem nad trenerem z nazwiskiem ktoremu niktnie podskoczy. A takiego trenera to nasze Brozki Maleckie beda traktowac jak Kulawika.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Stary 21.08.2010, 11:12
satori mysle ze sie mylisz to zalezy od jego osobowsci jak sobie nie da to zaden mu nie podskoczy a beda chodzic jak w zegarku ;p
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.08.2010, 11:12
co Ty Mar85 .......isz? znasz go? skad wiesz jaki jest? nie kazdy dobry pilkarz jest swietnym trenerem
Mourinho nie ma zadnej wielkiej kariery, wrecz pilkarzem nie byl wybitny a trenerem jest bardzo dobrym
nie ma to jak oceniac nowego trenera, choc jeszcze nawet nie przeprowadzil jednego treningu
tak Bakero swietny figurant, a zespol prowadzi pewni Janas z Wojciechowskim,
no i co ze dwoch holendrow bedzie w klubie? to moze i lepiej, dogadaja sie
bo jak ostatnio pamietam to chyba Bednarz ze Skorza nie potrafili sie dogadac
ja tam mu zycze jak najlepiej, niech ma czas na popracowanie

Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 21.08.2010, 11:14
Jak dla mnie zajebiście.

Młody a już doświadczony trener, potrafiący zrobić wynik czy wyciągnąć drużynę z kłopotów.

I co najważniejsze, nie polak.

Będzie świeżość pomysłów, zachodnie wzorce, mała Holandia.

Simeone ma może większe nazwisko, może był lepszym piłkarzem, ale czy ma większe doświadczenie i umiejętności trenerskie? Śmiem wątpić.

A Jimenez? Wiadomo, nazwisko głośne. Ale z drugiej strony ten facet nigdy się z Sevilli nie ruszył. Najpierw jako zawodnik potem trener , cały czas w jednym klubie. Bylibyśmy królikiem doświadczalnym. Poza tym on miał do czynienia z gwiazdami, topowymi zawodnikami ligi hiszpańskiej. Facet by szok przeżył u nas skoro bez doświadczenia Petrescu załamywał ręce.

Maaskant to bardzo dobry ruch. Człowiek z wiedzą, doświadczeniem, jeszcze młody i pełen zapału, który nie boi się podjąć pracy w słabszej drużynie.

Powodzenia trenerze.

Hoooooop Oranje
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów