|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
na stronie Bredy i Eredivisie mozna wyczytac co nieco o Valckxie (jak to wymienic
gdyby nie bylo wzmianki o Jimenezie i innych to skakalibyscie z radosci, gdzie jakis Holender do Wisly, na dodatek z Eredivisie, ee tam, nie robcie sobie jaj jesli to jest trener 3 kategorii to jakiej sa trenerzy pracujacy juz w Polskich klubach? pytanie retoryczne
Ostatnio edytowane przez CH. : 21.08.2010 o godz. 10:29.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja mysle, ze bedze dobrze. Facet w zespolach w ktorych pracowal osiagal przyzwoite rezultaty i to rokuje dobrze dla Wisly. Gdyby facet prowadzil PSV i za dwa razy byl na podium to by sie wszyscy malkontenci masturbowali ze bierzemy czolowego trenera. Tak naprawde to jedynym minusem Roberta jest to, ze facet nie prowadzil nikogo z czolowki. Trzeba jednak przyznac, ze na drugim froncie zawsze mial dobre rezultaty.
Dodatkowo trzeba sobie odpowiedziec na pytanie po co sciagamy trenera z Holandii i jakie cele zostana postawione jemu i Valkxowi. Ja mysle, ze chodzi o reorganizacje klubu na wzor holenderski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Ręce opadają. Zejdźcie dzieci na ziemię, albo wróćcie do playstation i dalej sprowadzajcie sobie Messiego do Wisły
![]() Trener 3 kategorii ? Nawet jeżeli tak to jestem za, bo za wyjątkiem Petrescu to mieliśmy trenerów 5,6 kategorii. Nie jestem nie wiadomo jak podjarany, ale spokojnie i z dozą sporego optymizmu przyjąłem tą wiadomość. Taktycznie i piłkarsko mi się wydaje najlepiej jak może być wybraliśmy, nie mamy zawodników technicznie tak zaawansowanych, żeby grać jak w Hiszpanii, ani tak siłowych, żeby grać jak w Anglii. Myślę że mamy złoty środek i zdolnego trenera z kraju produkującego najwięcej talentów trenerskich i zaraz po Brazylii najwięcej piłkarskich. Dla mnie jest ok. P.S.Szkoda że informacja nie wypłynęła wczoraj wieczorem, dzieci miałyby odcięty dostęp do internetu i człowiek mógłby spokojnie forum poczytać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Nie rozumiem Was - przychodzi młody trener z całkiem dobrymi osiągnięciami na Zachodzie z najlepszej szkoły trenerskiej na świecie a Wy już narzekacie jaki to słaby nie jest. Dajcie mu czas , efekty jego pracy zobaczycie najwcześniej na wiosnę. Ten trener przychodzi po to żeby wyciągnąć drużynę z dołka , wyciągnąć z zawodników maksimum możliwości , poukładać zespół taktycznie i zmienić podejście mentalne. Skoro potrafił wyciągnąć maksimum ze swoich zawodników w Holandii to i zrobi to u nas. Zapominacie również o jednej bardzo ważnej kwestii - o ile bycie zawodnikiem pierwszego składu w Holandii jest już naprawdę dużym osiągnięciem (gdzie jest do rozdysponowania 11pozycji) to bycie czynnym trenerem pierwszej drużyny jest jeszcze większym - tu na jedną i jedyną pozycję konkurencja jest ogromna.
Bakero jest o wiele słabszymi osiągnięciami a widzicie jak Polonię poukładał |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Wy jestescie ludzie w polowie chorzy...
Nie wiem kogo sie spodziewaliscie ale doslownie poziom ponad polowy tutaj piszacych jest nienaturalnie nienormalny... Na takiego trenera nas stac i taki trener na polskiej realia i warunki jest trenerem lepszym od naszych trenerow rodzimych... A tutaj dochodzi do spazmow i placzow,rozczarowan i zdziwien... Ale czym sie dziwicie Jest nowy trener jest dobrze ,slabszy od Engela,Okuki,Liczki i Kulawika nie bedzie a lepszy moze byc... A niektorym poelcam sie troszke podleczyc albo zaczac pisac na forum za kilka lat jak wiek dojzrewania Wam przejdzie... PS.Forum z dnia na dzien spada w dol... |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Zapomnieliście o jednym...że budujemy także podstawy czyli szkolenie, a kto na tym się bardziej zna niż para Holendrów?
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
chcecie tego dziada
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Niepokój mogą jednak wywołać jego dokonania w ubiegłorocznych pucharach.Odpadnięcie z Villareal wstydem nie jest ale w takich rozmiarach już niewątpliwie tak...
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
wszystkim media naobiecywały Jimenezów, Mourinhow, Reijkardów, Guardilole, a dostali jakiegoś trenera bez sukcesów w Europie, w Wiśle Kraków w 67 lidze świata.
Szczerze mowiac, to powinni wziasc 5 trenerow od młodziezy, zrobić im szkółke, scouting seniorską piłke zawiesic na 5 lat, i dopiero w 2017 zacząć zbierać plony. Co by sie wtedy na forum działo :O Sam po przeczytanieu informacji poczułem sie jak okłamane dziecko, któremu obiecują prezenty a nie dają ich. Ale przypomnijcie sobie, że bożyszcze forum, Dan Petrescu był trenerskim zerem jak przychodził do Wisły. A ten Maskodont cały przynajmniej coś trenował, dla mnie liczy się to że ktoś tam powiedział, ze facet potrafi motorycznie przygotować. To mi wystarcza. Jeśli beda mieli siły biegać 90 minut, o gre sie nie boje. Póki co biegaja 15 minut. Dobrze ze jeste nowy zagraniczny trener, moze w koncu podziały z szatni znikną, a miernoty zaczną się języków uczyć. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
przynajmniej koles nie bedzie w takim stresie pracowal jak trener z nazwiskiem...
bedzie mial raczej spokoj... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Mówicie również, że z Bredą nic specjalnego nie osiągnął, tylko jakieś tam 8 czy 10 miejsce w lidze. proponuje zobaczyć jakie 'gwiazdy' miał w zespole i porównać z Heerenveen, Twente czy nawet Utrechtem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Co do komentarza Bożydara Iwanowa to on naprawdę jest specem od holenderskiej piłki, więc pojęcie ma. Skoro tak twierdzi o nowym treneiro, to wypada mieć nadzieje i nie należy gościa skreślać od razu. Czas pokaże. Ja już osobiście rzygam "polską myślą szkoleniową" i bardzo się cieszę, że na ławce trenerskiej nie siedzą tacy "filozofowie" jak Lenczyk, Engel, Smuda czy Kasperczak.
![]()
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zatrudniliśmy trenera który obecnie z sukcesami prowadzi zespół w ekstraklasie holenderskiej. Moim zdaniem to duży sukces. Gość ani nie jest bardzo młody ani stary, a tacy to się zazwyczaj dobrze sprawdzają, bo czynnie uczestniczą w treningach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
lukam po forach Poznaniakow, Slaska czy Legii i posty "bardzo dobry ruch Wisly" itd,, dotyczy to duetu Maaskant & Valckx, a tutaj narzekania, fani Wisly to jednak najwieksze marudy
Ostatnio edytowane przez CH. : 21.08.2010 o godz. 10:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Za chwile uaktywni się zbymak albo macioos i powie ze tak własnie myślał
A pierdoły o Himenezach,Petreskach, Kumananach czy Simełonach to dzieciom do snu hehehe. Jaki klub taki trener.Zycze facetowi samych sukcesów!!!! Jestem ogólnie dobrej myśłi.Bo złej nie mogę być jako wieczny optymistach.![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Niektórzy to by się tylko Mourinho i Jimenezem zadowolili
Zejdźcie na ziemię, pozyskaliśmy młodego trenera z kraju o fenomenalnej reputacji szkoleniowej, moim zdaniem bardzo trafny wybór. Obojętnie jakie byłyby w najbliższej przyszłości wyniki - pozostawić i dać duży kredyt zaufania. Lepiej wymieniać gwiazdorków aniżeli wreszcie porządnego trenera. I myślę, że Basałaj z Cupiałem z taką myślą go zatrudnili Cudów z początku nie ma co oczekiwać - najwcześniejsze oceny to dopiero wiosna 2011.Jeżeli ktoś myśli (a bo i takie wypowiedzi w tym temacie się pojawiały...), że dzięki duetowi z Holandii nagle w składzie zacznie grać regularnie 1-2 wychowanków corocznie to proszę was... Przy dwuletnich kontraktach nic się nie da zrobić przy młodzieży - efekty szkoleniowe widoczne są po najwcześniej kilku(nastu) latach ciągłej pracy. Dzisiejsi 18-19 latkowie mogą oczywiście czegoś się nauczyć, doszkolić nowego rzemiosła piłkarskiego - ale nawet cały sztab szkoleniowy z zagranicy nie nadrobi braków z lat wcześniejszych. To perspektywa kolejnych lat. Ale cholernie cieszy, że wreszcie jest na to nadzieja - oby Cupiał wytrzymał ![]() ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
W tej chwili najważniejsze jest, by nowy trener wypowiedzial się o swoim podejściu do dyscypliny w zespole. Jeśli wykaże jakiekolwiek oznaki łagodności to znaczy że jest do niczego i już można szukać nowego trenera. Jeśli zamierza dużo przeklinać, krzyczeć, straszyć, wyrzucać z treningu, katować w siłowni, robić poranne apele, traktować piłkarzy jak śmieci - to w porządku. Podstawówka i gimnazjum na forum będzie wniebowzięta, w końcu w futbolu kluczem do wszelkich sukcesów jest wojskowy rygor, k****a, nie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dzsiaj już ma prowadzić naszych, czy jak?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Piszecie że prowadził Bredę z sukcesami.Ale czy aby na pewno?
Obejmował zespół który był na 3 miejscu w tabeli, nie zakwalifikował się do LM blamaż w pucharach a następny sezon już tylko 8 miejsce.Czy to są te wielkie sukcesy? ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Moderator
Od: 11.2002
Offline |
|
|
a kiedy on miał się do LM zakwalifikować, jak nigdy o nią nie walczył?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|