|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Proszę bardzo. Bakero został trenerem Polonii w listopadzie 2009 roku i prowadził ją od 14. kolejki. Po 13. kolejce Polonia była w strefie spadkowej. Czyli awansowała o dwie pozycje na koniec sezonu. Bakero na trenera Wisły? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jak dla mnie to coś za szybko zdementował
![]() Coś może być na rzeczy. Jak nie z nim, to z Diego Simeone. Do Włoch Basałaja ciągnie już od początku jego 'kadencji'.
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 19.08.2010 o godz. 16:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
i pamiętajcie, że tam był jeden mecz, w którym Polonia powinna wygrać, (została mocno oszukana uznajac gol dla bodajze ruchu, a nie uznajac wlasnie jej)
wiec mozna dopisać smialo 3pkt |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Online |
|
|
tak tak, a nam mistrzostwo
http://www.weszlo.com/news/4952 |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Chciałem tylko przypomnieć, że za żartowanie z Holokaustu wywalam na zbity pysk, z miesięcznym banem gratis.
Rozumiem, że są wakacje ale to przechodzi ludzkie pojęcie. BTW: Drodzy forumowicze, admin wszystkiego nie zauważy. Jak widzicie że ktoś robi bydło, to informujcie a nie cytujcie takie wypociny. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
kiedy bedzie ta "pseudo-gwiazdka" zwana trenerem w Wiśle ( chodzi oczywiscie o tych "bogów" trenerskich, ktorzy przymierzani sa na trenera naszych gwiazdeczek) ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
jedyna z pseudo-gwiazdek które najlepiej sie prezentują to Jimenez ma najciekawsze CV i tak samo jak Dan ma ciekawe osiągnięcia tylko czy Jimenez to pseudo gwiazdka nie wiem ale wiem że jak trafi do Wisły to będzie bardzo ciekawie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Jeśli Pan Cupiał czekał jak potoczą się losy potęgi z Azerbejdżanu w meczu z BVB żeby ocenić klasę Wisły odpowiedź otrzymał po pół godzinie gry.
Tu nie ma zmiłuj-trener musi być naprawdę dobry żeby tą zbieraninę nauczyć chociaż do końca rundy wymienić 5 podań,a co niektórych prosto kopnąć piłkę. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Może do nas przyjsc nawet Murinho. I tak g**no z tego bedzie. Pilkarzyki postanowia zwolnic trenera, bo ten kazuje im biegac na treningach, i zrobia to! Wystarcz, ze w 4 meczach pod rzad przegraja i juz Cupiał zwolni trenera, a gwiazdeczki dalej beda zbierac kase. Brawo!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Gurbanov też był wymieniany u buków w roli kandydata na szkoleniowca Wisły.Może teraz jak ich Borussia ogra to straci prace i będzie do wzięcia...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Borussia prowadzi już 3:0 z Azerami.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
41 minuta Dortmund wygrywa 4 do ) przeciwko Karabach ( Ci co pojechali naszych w oko demona)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Galatasaray wyciagnal w meczu z Karpatami z 0-2 na 2-2. Szkoda, tak na Rijkaarda liczylem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
A ten cały Gurbanov to w ogóle jest zadatek na dobrego trenera?
Mimo wszystko mam jednak nadzieję, iż temat Jimenez w Wiśle jest realny i wszystko skończy się happy end'em. btw. teraz widać przepaść między Wisłą a np. Borussią...4:0 i to pewnie jeszcze nie koniec ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale my nisko upadliśmy. Myślałem że Karabach przegra 1 może 2 do zera, ale nie że aż taki pogrom będzie. Coś te nasze piłkarzyki kombinują, bo aż mi się wierzyć nie chce że aż tak ciency jesteśmy. Levadia która nas pojechała potem przegrała z Galatą 5:0. Teraz Azerowie pewnie dostaną 6:0 albo 7:0 od BVB. O co tu chodzi. To jest naprawdę nienormalne. Może naszym gwiazdkom nie opłaca się grać w pucharach, tylko bardziej opłaca się gra w lidze. Mało meczy, mało stresu, mało zmęczenia.
Za Okuki to my graliśmy jak równy z równym z Basel, Blackburn czy Feyenordem. Aż mi się wierzyć nie chce że przez 3 sezony staliśmy się drużyną o 3 klasy gorszą od tamtej która zajęła w lidze 8 miejsce. Coś tu śmierdzi i boję się że nawet najlepszy trener na to nie poradzi nic. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz trzeba popatrzec troche z innej strony, rozumiem nawet ja jestem czy bylem przyzwyczajony, ze jest np Dortmund potem Wisla a za nami taki Karabach ale tutaj po dzisiejszym meczu Dortmundu czy w ostatnim sezonie Levadi to da sie zauwazyc jedna prawidlowosc.
Teraz jest: 1. Dortmund 2 Karabach 3. Wisla czyli azerbejdzan jest przed nami ale coz tak sie porobilo. To samo bylo rok temu dotalismy od Levadi a potem Galata pokazala gdzie ich miejsce wiec cos w tym jest. Tutaj trzeba zaczac prace ciezka i dluga sprowadzic naprawde dobrego zagranicznego ternera pion dyrektora tez obstawic fachowcem z zagranicy skauting wydac sporo kasy ale potem spic ta pianke za kilka lat. Powód: Zawsze Wisla
Ostatnio edytowane przez arbuz : 19.08.2010 o godz. 21:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Teraz na poważnie nam potrzeba jak najszybciej konkretnego trenera ze swoim sztabem, konkretnie przeszukać nasze niższe ligi w poszukiwaniu zawodników póki nie wpadli w ręce "hien" zwanych w światku sportowym menagerami, a trener musi dostać czas aby poustawiać te klocki i przywołać tych obiboków do porządku. Dyrektor sportowy holender? To może być dobry kierunek, a nóż widelec ściągnie nam jakiegoś fachmana od trenowania młodzieży? ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
To temat o następcy Kasperczaka, nie do komentowania meczy Azerów w europejskich pucharach!
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nawiązujac do tematu, nowy trener na początku swojej pracy powinien pokazac zawodnikom Wisły mecz BVB- Karabach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Szkoda, że nie znam niemieckiego. Po meczu Borussi niemiecki dziennikarz sportowy naciągnął trenera Jurgena Kloppa na dłuższą pogawędkę. W trakcie wypowiedzi trenera BVB nawet hasło Wisla Krakau padło, podejrzewam że niestety w kontekście naszego odpadnięcia :-(
Jednocześnie mogła to być dla naszych władz wskazówka, co znaczy klasowy trener. I drużynę ustawi ofensywnie, i wywiadu udzieli na poziomie, a nawet pozłości się na arbitra w obronie swoich zawodników. Krótko mówiąc: bez dobrego majstra nie zbuduje się domu, a bez dobrego trenera - skutecznej drużyny. Panie Basałaj, powodzenia w polowaniu na konkretnego dla Wisełki trenera. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jurgen Klopp to chyba jedyny sympatyczny Niemiec na świecie .Zgłaszam jego kandydaturę.
![]() Jak również trenera Goncharenki, który wydaje się również rozsądnym facetem, umiał sobie to Bate poukładać. Dzisiaj pokonali wysoko Maritimo, które ma kilku ciekawych murzynków w składzie.
Ostatnio edytowane przez tofik : 19.08.2010 o godz. 22:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Najbliższy wybór trenera jest kluczowy dla Wisły na najbliższe lata i sygnałem jakie są zamiary Cupiała. Zatrudnienie kogoś pokroju Jimeneza + ew Valckx jako dyr. będzie dużym krokiem do przodu. Jeżeli jednak zdecydują się na jeden z podawanych ostatnio "wynalazków", zwalnianych z każdego kolejnego klubu, a za małe pieniądze to będzie oznaczało, że Cupiał stawia na prowizorkę. Generalnie niech to będzie nawet trener z niższej ligi zagranicznej, ale niech ma na koncie wyniki i awanse dużo powyżej budżetu, wartości drużyny, z wyraźnym naciskiem na grę techniczną (duży nacisk na umiejętność gry bez piłki). Tutaj wskazówka dla Prezesa Basałaja. Z pomocą transfermarkt.de łatwo wyłuskać drużyny, które grają dużo lepiej niż wskazuje na to ich wartość rynkowa. Oczywiście Ameryki nie odkryłem, ale może warto zrobić mały scouting trenerski w ten sposób.
Trzymajmy mocno kciuki za mądre i perspektywiczne decyzje! Oby takie były... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Najbardziej niepokojące jest to że już niemal na 99 % było pewne, że będzie nowy trener. Jak pisałem tak się stało - w klubie pana Cupiała nic nie jest na czas. Wszelako rozumiem, że to jest spowodowane chęcią wyboru najlepszego szkoleniowca... ale im więcej czasu my kibice czekamy tym bardziej mi cierpnie skóra... Resinol? Orsi? Pomyśleć, że zaczęło się od Simeone, którego głód sukcesu mógłby rzeczywiście coś zdziałać. Potem pamiętny Dan i wyczekiwany Jimenez. Niestety kolejny tydzień w plecy pokazuje że to są już tematy definitywnie zamknięte.
Niestety rzeczywistość jest taka, że gdyby którykolwiek z typowanych trenerów rzeczywiście przystał na warunki BG (oczywiście o ile jakiekolwiek rozmowy były prowadzone) to trener byłby już tutaj w Krakowie i przygotowywałby zespół. Przede wszystkim przybyłby obejrzeć jak wygląda zaplecze, drużyna itp. Wątpię żeby pan Basałaj do Włoch czy do Niemiec wiózł zdjęcia ze stadionu i bazy treningowej, oraz płyty DVD z meczami zespołu. To wszystko powoduje że znowu z optymizmu popadłem w nostalgię. Bardzo liczyłem na to że prawdziwe okażą się doniesienia o Jimenezie. Jeżeli teraz popatrzę na dokonania takiego Resino (bardzo często oglądam mecze Atletico od paru lat)... to aż mi skóra cierpnie. Resino przyszedł do Atletico w momencie gdy w zespole była duża zapaść. Miał do dyspozycji i Foflana i Simao i Kuna... nie udało mu się nawet na chwilę kolektywu stworzyć. Zespół potężny kadrowo grał bardzo przeciętnie. To miejsce osiągnięte na koniec rozgrywek zupełnie nie oddaje stylu w jakim zostało wywalczone... Oczywiście w naszych reliach możeby i coś dąły te zachodnie metody treningowe ale szczerze mówiąc już bardziej przemawiałby do mnie jakiś dojrzały Włoch pokroju Scali... Jeżeli już Cikos mówi że nie ma drużyny... to oznacza totalną padaczkę... W ostatnich 10 latach w Wiśle nie było nawet namiastki takiej sytuacji... nawet jak było 8me miejsce w lidze to nie było tylu antykometarzy co teraz... już nie mówiąc o tym że przyszedł Skorza i poukładał drużynę za jeden okres przygotowawczy. Drobna sugestia: trener powinien wnieść jakość. Resino czy Orsi to dolna półka przeciętności i już lepiej byłoby takiego Probieża czy Fornalika wyciągnąć z Jagi czy Ruchu. Szkoda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Forza - nie wiem, czy masz Cikosa za debila, czy to tylko takie spostrzeżenie, bo "nie ma co napisać"? Przecież ślepy zauważy, że nie ma w tej drużynie drużyny. Czytałem wywiad z Szymkowiakiem w PS, bodajże dzień przed rewanżem z Karabachem i sam powiedział, że w tej Wiśle nie ma "jaj", nie ma zespołu, kolektywu. Jakby jeszcze do tego dodać ostatnie słowa Żurawskiego to wydawać się może, iż mamy do czynienia największy od niepamiętnych czasów konflikt w Wiśle.
A co do nowego trenera - kimkolwiek on będzie, niech zrobi z dupy tym "nieodpowiedzialnym ludziom" jesień średniowiecza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Toż to piszesz w tym samym tonie co ja.
Co do Twojego zarzutu odnośnie Cikosa to: nie uważam go za idiote. Wręcz przeciwnie. Niemniej niestety to nowa twarz w Wiśle. Tym bardziej widać że nawet nowi widzą że jest tragicznie skoro przyznają że jest żwir w ekipie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Upraszczając - albo trener "guardiolowaty" albo "trapattoniowaty". Nie dla ligowych efemeryd pokroju hiszpańskiego Jana Urbana czy włoskiego Tomasza Kulawika. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
No niestety widać, że po odejściu Głowackiego władze w Wiśle przejęły Brożki być może razem z Małeckim i Sobolewskim. W nowych jest potencjał, ale kiedy Pajliciowi, Bunozie, Cikosowi odechciewa się grać kiedy widzi "zaangażowanie" wkładane przez reszte drużyny. Sprzedać teraz Diaza jeśli faktycznie jest na niego kupiec [ od biedy Brożek do zimy może tam grać ]. Może być też opcja, że to nie Kulawik ustala skład, a ta pożal się boże rada drużyny. Obawiam się, że jak przyjdzie nowy trener to wpierw będzie musiał rozluźnić atmosfere w szatni, aby później myśleć o wynikach.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
z tego co wiem, to Oliver Kahn ma papiery na managera i obecnie nie ma posady. Gość z charakterem, który nie da sobie wejść na głowe. druga kandydatura to Paolo Di Canio. I trzecia Dariusz Wosz. Tutaj trzeba brzytwy!
Ostatnio edytowane przez Sancezz : 20.08.2010 o godz. 13:08.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|