|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Pamiętacie ostatnio co się dziąło? Spekulacje, Schafer w Krakowie, info na weszło (dla niektórych wyrocznia Juz sam nie wiem co dobre, zdystansowałem się do tego wyboru absolutnie Z każdej opcji wyciągnie się jakieś plusy i minusy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nie będe sie powtarzał, wymieniłęm to z grubsza wyżej.
Zapytam inaczej, podaj mi jedną rzecz, o której można powiedzieć, iź jest dobrym posunięciem Basałaj Team. Chyba tylko to, że wysłał Zdziska na dalekie wakacje do Bułgari, w ten sposób ograniczając jego możliwości męcenia w klubie. ![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Włoski trener Fernando Orsi (51 l.) jest kandydatem do pracy w krakowskiej Wiśle. To prawa ręka słynnego Roberto Manciniego (46 l.), z którym pracował w Lazio Rzym i Interze Mediolan
http://www.se.pl/sport/pilka-nozna/e...le_150483.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Na Futbolnews napisali że Orsi nic nie wie o jakiejkolwiek ofercie pracy w Wiśle
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Co do występów w europejskich pucharach, to skompromitowali się kopacze, nie zarząd. Owszem, sprzedali Głowę i Marcelo, ale to były oferty nie do odrzucenia, co było już dyskutowane. Zatrudnienie dyrektora ds. marketingu. Nowi trenerzy - kwestionując ich pracę włożoną w (nie)przygotowanie drużyny do sezonu to raczej Kasperczak je zjebał, a nie oni. In + można zaliczyć spokojne działania dot. zatrudniania dyrektora sportowego i trenera 1-wszego zespołu. Najważniejsze, że z zagranicy byleby tylko uciec od polskiej myśli szkoleniowej. Nie od razu Kraków zbudowano. PS: Basałaj wracając do Wisły widzi jako klucz stadion, infrastrukturę. On rzeczywiście ma jakąkolwiek wizję na ten klub. Chyba że wolisz spowrotem Wilczka, który jest zaliczany jako zwolennik betonu w PZPN-ie (za koniecpzpn.pl) ? Poszukiwanie dyrektora sportowego |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Pominę to, że twoja krytyka Basałaja nie jest niczym poparta. Poniżej kilka powodów, dla których cenie naszego prezesa: - wznowienie rozmów z inwestorem w sprawie budowy stadionu - budowa profesjonalnego sztabu naszego klubu, kierownik druzyny, prezes ds. technicznych, trener - rozpoczecie budowy dwóch boisk treningowych (bodaj zbymak o tym wspominał) Jak na dwa miesiące pracy i burdel jaki miał do ogarnięcia po poprzednim półrocznym bezkrólewiu, to są wystarczające sukcesy. Zdaje sobie sprawę, że tobie lub twojemu "idealnemu kandydatowi na prezesa" udało by się przez ten czas wiele więcej, ale pozwól, że ja nie będę dzielił twoich utopijnych wizji. Co do kandydatury Orsiego. Wolałbym nie, koleś wprawdzie pracował u boku wielkich trenerów, ale gdy sam zaczał prowadzić drużyne (Livorno), spuścił ją do Serie B. Powód: Orsi
Ostatnio edytowane przez snyrting : 19.08.2010 o godz. 09:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Jedyne za co go możemy sądzić to sprzedaż Marcelo (mógł się postawić żeby nie rozje**wać drużyny, ale tu już wszystko jasne i po ptokach nie ma co płakać) i ewentualnie dyrektora sportowego, który i tak w tym okienku już pewnie nic by nie zrobił. Poza tym z tego co słyszymy, ma być nim ten holender, przedstawiony na dniach razem z trenerem. Basałaja na razie nie ma co osądzać, jeszcze weźmie ich wszystkich za dupę i ruszy to do przodu... oby. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Proces rekrutacyjny zwykłego księgowego w mojej firmie to minimum miesiąc a ja nie muszę latać samolotem na rozmowy kwalifikacyjne, a ty życzysz sobie, żeby trenera zatrudnić szybciej. Może w ogóle zatrudnic tego który szybciej CV wyśle? Albo zrobić losowanie? Cieszę się, że Basałaj nie zagląda na forum, tylko robi swoje. Tym bardziej, że na głowie ma jeszcze dyrektora sportowego, budowę stadionu, następne wzmocnienia itp. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem czy ktoś pisał, ale w Futbol News(gazecie a nie na stronie) napisali, że kandydatem na trenera jest Erwin Koeman, którego nie tak dawno wyjeb*** z reprezentacji Węgier.
Jeśli ktoś pisał to sorry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
jak dla mnie to moze być nawet Jeronimo Del Ping Pong Szchereferereferen byle by tylko zmobilizował tych leni do treningow, gry i ogolnie, dalej moim faworytem dla nich jest Beowulf. Musi być ktos komu nie podskoczą, wtedy beda zapierdalac.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Tez to czytałem. W tym samymFN jest tez ciekawy artykuł o Poloni W. Szczerze mówiąc myślałem że Wojciechowski to kolejny betonowy biznesmen i nic niego nie będzie, a wychodzi na to że uczy się szybciej niż nasz właściciel....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
na razie cisza..jakiś orsi...wg mnie nie pasuje do profilu jaki szuka Basałaj->prędzej byłby lepszy Simeone-charakterologicznie...ehh
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Orsi zdementowal wiec nie ma tematu. Basałaj ma juz kandydatow i z nich wybierze a kazde nowe nazwisko to tylko wymysł stron takich jak futbolnews.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeśli Valckx faktycznie jest blisko stanowiska dyra sportowego to może jednak kierunek holenderski.. bracia Koemanowie są do wzięcia choć pewnie o Ronaldzie można zapomnieć, nie ta półka
Może więc Erwin |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Nie ma co gdybac bo raczej żadnego przecieku nie bedzie. za tydzień juz bedziemy wiedzieli.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Miejmy nadzieje że będziemy mile zaskoczenie
A co do R.Koemana, to on był w swerze "spekulacji", tyle że trener z niego jest słaby. Co roku jest zwalniany z pracy. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
więc raczej nie obejmie Wisły.![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Najlepiej niech obaj się trzymają z daleka od Krakowa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak dla ścisłości - Ronald Koeman i Erwin Koeman to dwie skrajnie różne kandydatury. Nie wiem wprawdzie który jest wymieniany w kontekście naszego klubu, ale Ronald ma większe doświadczenie i był czas, że osiągał dobre rezultaty, ale zazwyczaj po prostu nie potrafił tego utrzymać i głównie przez to wylatywał z Ajaxu, Valencii czy Benfici. Niezły kandydat, ale nie jestem pewien czy to byłby trener na lata.
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Często spotykamy się z taką sytuacją, że ktoś coś dementuje, a potem jednak zostaje trenerem. Tak dla przykładu było z Bednarzem. Więc Fernando Orsi może być jednym z kandydatów, ale nie zdziwiłbym się, jakby to był trener holenderski, w pakiecie z dyrektorem sportowym z Holandii. To może być dobry trop dziennikarski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nie każdy trener z Holandii jest gwarantem sukcesu. Dwa lata temu Odre Opole trenował Holender Rob Delahaije (wcześniej trenował Mastricht) , gra była fatalna i po 4 miesiącach został zwolniony.
Szkoleniowiec musi miec materiał tak jak Bakero w Polonii.Gdy wzmocniono mu zespół najlepszymi zawodnikami z naszej ligi to gra jest zaraz inna (3-0 z Legią)
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.08.2010 o godz. 13:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Ayala...Moze ich trenował tylko, ze na koniec drużynę rozwiązano. Nie wina trenera, że nie było pieniędzy na nic i klub upadł.
Wracając do tematu. tak długie szukanie niepokoi. Wg mnie znowu rozchodzi się o pieniądze (czyli będzie ten co weźmie jak najmniej)i o ewentualne gwarancje. Pewnie jak trenerzy słysza o budżecie transferowym to muszą się kłaść ze śmiechu.Nie chodzi tylko o wysokośc ale o rodzaj prowadzenia transferów.Czyli sprzedac za miliony, a wziąć byle co byle by było za darmo. A Koeman to chyba Erwin.Bo jak facet trenował Ajax albo Valencię to na R22 na pewno nie zawita. Ja sie ogólnie rewelacji nie spodziewam.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 19.08.2010 o godz. 14:07.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Isfahan napisał(a):
I to nawet w polskiej lidze (przykłady? A choćby Wiślackie: „Drugi Smuda” po Nawałce, Engel po Liczce, czy ostatnio Bakero w Polonii). Nie mam czasu wyszukiwać Ci przykładów z innych lig naszego regionu, gdzie czekanie na nowego „docelowego” coacha wcale nie trwało miesiącami. Więc oczywiście możesz sobie dalej do woli podważać oczywistość, wmawiając że ich nie ma i śląc pozdrowienia z „realnego inaczej” świata. Oldpara napisał(a):
Dla Twojej wiadomości – Basałaj nie zatrudnia księgowego. To po pierwsze. A po drugie – to sam Basałaj dał sobie na załatwienie sprawy 10 dni. Stosując Twoje rozumowanie – on też się wówczas "mądrzył" nie wiedząc o czym mówi i nie miał bladego pojęcia o procesie rekrutacyjnym. Bo przecież powinien wiedzieć, że byle „księgowego zatrudnia się w minimum miesiąc”, a co dopiero trenera. ![]() Ale zostawmy już to. Mam nadzieję, że mimo różnych problemów nowy trener rzeczywiście podpisze kontrakt najpóźniej w przyszłym tygodniu. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
||
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Markus, ale ja jakoś nie zauważyłam, żeby Wisła zawojowała z tymi trenerami Europę, a Polonia Warszawa z Bakero zajęła 13. miejsce
Chyba że w Twoim świecie było inaczej.I tak, Basałaj nie zatrudnia księgowego. On zatrudnia trenera, który ma zmienić oblicze Wisły, tej Wisły Więc daruj sobie te swoje frazesy o tym, że prezes już dawno powinien znaleźć następcę Kasperczaka. A tak poza tym, to nie wiem, czy przypominasz sobie, jak było ze zwolnieniem Skorży: rano wyleciał, po południu był już Kasperczak. I jaki był efekt? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
A mi się wydaje że trener już jest klepnięty i to nie byle kto. Zastanówcie się kto nie mający pojęcia o polskich realiach i zapleczu ryzykował by reputacją. Nowego trenera będziemy mogli zobaczyć w sobotę ale jeszcze nie na ławce rezerwowej i przypuszczam że nasze orły już o tym wiedzą i będą gryzli trawę.
![]()
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
ja myślę że w poniedziałek poznamy duet trener+dyr. sportowy-> po to aby zaczął działać razem.
a tak naprawdę jeszcze wierze w Jimeneza nadzieja matka głupich...Nie chce koemanów bo Erwin nie daje rady i jest nie wiadomą a Ronald nie te progi moim zdaniem on nie chciałby CV dawać sobie Wisły ( a te kandydatury wydają mi się wyssane z palca przez gazety). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|