The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2010, 13:48
DDP napisał(a):Wyświetl post
Racja. Wszyscy sędziowie są przeciwko Wiśle...wszyscy i pogoda też i murawa i politycy i Rysiu z Klanu...Podać chusteczkę?
Przeczytałem swój krótki post pięć razy i nie zauważyłem, żebym wspominał coś o Wiśle. Za mną już chyba jest coś nie tak.
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.08.2010, 13:59
Żuczek napisał(a):Wyświetl post
Przeczytałem swój krótki post pięć razy i nie zauważyłem, żebym wspominał coś o Wiśle. Za mną już chyba jest coś nie tak.
sprzyjają innym = są przeciwko Wiśle. Proste.
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 19.08.2010, 14:00
I przeciwko 14 innym zespołom... Nie widzę sensu tej dyskusji.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.08.2010, 14:00
Ortas napisał(a):Wyświetl post
Jak się tak na noc nawp..la to się rano nie będzie mógł ruszać. Efekt jojo murowany.
hahaha

no prost, niech mu Ula kupi SlimFigure i laktacyt i bedzie git !!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.08.2010, 14:19
Ale głu[poty tutaj sie ciagna przez dwie strony... 8 kg nie zrzuci bokser na siłę próbujący to zrobić przez 2 dni! Może 5 kg to sie da ale nie pijąć można się doprowadzić do stanu nieużywalności. Bzdura i tyle.
W kwestiach płacowych Lecha znowu kogoś poniosła fantazja. Rutkowski wyprowadził Amikę na duzy plus, a akcje Amiki zwzrosly o 1000% od dna bessy w 2009 roku. A dokładnie o 980%. Dlatego takie bajania o braku pieniedzy to mozna wrzucić do wora i zakopać.Po prostu nie umieją grac plus zniżka formy,.To wystarczy żeby przegrywac mecze. Popatrzcie na Wisłę.
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 19.08.2010, 14:31
czemu nie jesteś na wyjeździe swojej drużyny tylko pier.dolisz na naszym forum?
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.08.2010, 16:42
Proud napisał(a):Wyświetl post
Ja kiedyś po meczu w juniorach ważyłem o 3kg mniej niż przed meczem. Ale nie miałem sylwetki super sportowca. Jakaś tam nadwaga na pewno była. Dlatego nie chce mi się wierzyć, że zawodowy piłkarz miałby z czego zrzucić 8kg...

Wg mnie gruba przesada te 8kg. Ale nie znam się na dietetyce. To tylko moje przypuszczenia.
8 kg śmierdzi, ale prawda jest taka, że ja przy 95 kg mam pomiędzy wieczorem kiedy się kładę spać, a porankiem, kiedy wstaje i się wysikam do 3 kg różnicy. Wszystko to woda. Więc jak nie pije cały dzień, to pewnie waga mu spada. Ale żeby aż tyle? Przecież on drobny jest.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.08.2010, 17:11
Koniec fair play w meczach Polonii Warszawa! Trener Jose Maria Bakero zabronił swoim piłkarzom wybijać piłkę na aut w sytuacji, gdy kontuzjowany rywal leży na boisku. I zachęca do tego samego wszystkie drużyny, nawet jeśli na boisku będzie leżał Polonista. - W grze jest za dużo przestojów, zwłaszcza takich bez udziału sędziego. Drużyny robią sobie z tego całą strategię. Od przerywania gry jest tylko arbiter. Bo to co powinno stawać się duchem sportu, staje się jego przeciwieństwem - tłumaczy Bakero
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 19.08.2010, 17:26
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Koniec fair play w meczach Polonii Warszawa! Trener Jose Maria Bakero zabronił swoim piłkarzom wybijać piłkę na aut w sytuacji, gdy kontuzjowany rywal leży na boisku. I zachęca do tego samego wszystkie drużyny, nawet jeśli na boisku będzie leżał Polonista. - W grze jest za dużo przestojów, zwłaszcza takich bez udziału sędziego. Drużyny robią sobie z tego całą strategię. Od przerywania gry jest tylko arbiter. Bo to co powinno stawać się duchem sportu, staje się jego przeciwieństwem - tłumaczy Bakero
Widze ze Bakero ktos przetlumaczyl wpis Piekarskiego z Weszlo.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 19.08.2010, 17:45
http://www.sport.pl/sport/10,67450,8...edy_rywal.html

Brawo, w końcu ktoś odważył sie zwrócić na to uwagę.
Ddf
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.08.2010, 17:57

kilka stron wcześniej...

Nie dość, że LEgia gra beznadziejnie, wygrywa przy pomocy arbitra, to jeszcze nie zna zasad fair play. Za każdym razem kiedy któryś z pasiaków leżał na murawie i zwijał się z bólu, to Legia kontynuowała grę. Z kolei jeśli Cracovia wybiła piłkę i Legia ją oddawała to oczywiście mocne podania w światło bramki. Pewnie wiedzieli, że Cabaj potrafi puszczać szmaty, więc liczyli, że może coś wpadnie.
Jak Legia tak robi i nie robi przy tym z tego żadnej sprawy, po prostu stosuje sie do przepisw i zaleceń- to jaka ta Legia zła i podła. A jak sami tak robicie i jeszcze idziecie z tym do mediów, to robicie z siebie bohaterów i męczenników walki o sprawiedliwość. Widać parchate pokrewieństwo.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.08.2010, 18:36
Idea wybijania pilek gdy pilkarz lezy na boisku jest ok tylko szkoda ze z idei fair play kopacze zrobili uzytek dla siebie. Mysle ze ponad 50% tych wszystkich fauli to sa symulki wiec mozna smialo powiedziec ze kopacze zniszczyli sluszna idee...
Oby to sie zmienilo. Jeszcze tylko trzeba po meczach kilka razy przejrzec powtorki wideo i ukarac za symulowanie kilku kopaczy, moze kartka? Moze kara finansowa?
Moze wtedy frajerstwo by sie skonczylo i zamiast myslec "o teraz to zanurkuje to bedzie karny", "jeszcze sie musze 5 razy przewrocic i robic z siebie debila bo musimy grac na czas" grajki skupilyby sie na grze a nie na odstawianiu cyrkow. Chociaz swoja droga oni to maja chyba we krwi. Dla nich wyjscie na boisko to jest jak stanie na deskach teatru. Kiedys sie odgrywalo role w ustawianych meczach, teraz gdy moze jest mniej ustawianych meczow to oni graja symulujac
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 19.08.2010, 19:04
Uran235 napisał(a):Wyświetl post

kilka stron wcześniej...

Jak Legia tak robi i nie robi przy tym z tego żadnej sprawy, po prostu stosuje sie do przepisw i zaleceń- to jaka ta Legia zła i podła. A jak sami tak robicie i jeszcze idziecie z tym do mediów, to robicie z siebie bohaterów i męczenników walki o sprawiedliwość. Widać parchate pokrewieństwo.
A co oba wpisy mają ze sobą wspólnego? W pierwszym dałem swoją opinię, w drugim opinię Bakero. Nie widzisz różnicy?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.08.2010, 20:20
A co oba wpisy mają ze sobą wspólnego? W pierwszym dałem swoją opinię, w drugim opinię Bakero. Nie widzisz różnicy?
No to ktoś wychodzi na durnia. Ty czy Bakero ?
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 19.08.2010, 20:27
Weź się już nie kompromituj.
Kolega cię zgasił w pięć sekund.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 19.08.2010, 21:33
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
No to ktoś wychodzi na durnia. Ty czy Bakero ?
Ja wiem, że coraz więcej ludzi rozumuje niczym Jola Rutowicz, ale myślenie nie boli.

Po pierwsze, nigdzie nie pisałem, żeby wybijać piłkę za każdym razem jak piłkarz nie podnosi się. Są takie sytuacje, kiedy nie trzeba patrzeć się na sędziego i należy wybić piłkę. Według mnie takie były z meczu Cracovii, bo nie ma co się oszukiwać, ale spotkały się dwa równorzędne zespoły.

Po drugie, to, że Bakero zakazuje w każdym przypadku wybijać, rozumiem. On odpowiada za trenowanie, a nie ja. Wiadomo, że Polonia ma w tej chwili najlepszych polskich zawodników dostępnych na poziomie ligowym, więc większość przeciwników będzie chciało wykorzystać zasadę fair play. Taka prawda, prezentujemy wysoki poziom, więc rywale będą chcieli to jakoś nadrobić. A to, że nie będziemy grać fair play, to nie oznacza, że będę to popierał. Jedynym plusem jest to, że Bakero zapowiedział i w czasie meczów nie będzie niespodzianek.

Po trzecie. Chłopaki, ja wiem, że swoimi gadkami chcecie mnie zrobić w ch..., tylko uważajcie, żebyście to Wy siebie nie zrobili
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 19.08.2010, 21:39
Na razie to od dwóch kolejek powtarzacie to samo, że balon pęknie, a Wisła, Legia i Lech jak za dotknięciem magicznej różdżki zaczną dobrze grać No i pewnie będziecie tak powtarzać dopóty my w maju będziemy świętować mistrza na starówce
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.08.2010, 21:42
Ja wiem, że coraz więcej ludzi rozumuje niczym Jola Rutowicz, ale myślenie nie boli.

Po pierwsze, nigdzie nie pisałem, żeby wybijać piłkę za każdym razem jak piłkarz nie podnosi się. Są takie sytuacje, kiedy nie trzeba patrzeć się na sędziego i należy wybić piłkę. Według mnie takie były z meczu Cracovii, bo nie ma co się oszukiwać, ale spotkały się dwa równorzędne zespoły.

Po drugie, to, że Bakero zakazuje w każdym przypadku wybijać, rozumiem. On odpowiada za trenowanie, a nie ja. Wiadomo, że Polonia ma w tej chwili najlepszych polskich zawodników dostępnych na poziomie ligowym, więc większość przeciwników będzie chciało wykorzystać zasadę fair play. Taka prawda, prezentujemy wysoki poziom, więc rywale będą chcieli to jakoś nadrobić. A to, że nie będziemy grać fair play, to nie oznacza, że będę to popierał. Jedynym plusem jest to, że Bakero zapowiedział i w czasie meczów nie będzie niespodzianek.

Po trzecie. Chłopaki, ja wiem, że swoimi gadkami chcecie mnie zrobić w ch..., tylko uważajcie, żebyście to Wy siebie nie zrobili
1) Czyli w meczach Groclinu nie będzie wybijania bo Groclin jest najlepsiejszy i wogóle. 2) co ma do !@#$$ nędzy do rzeczy, czy grają dwie równe czy nie równe drużyny do tego czy wybić piłkę?
Odpowiedz cytując
Alexxik13
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 19.08.2010, 21:46
Na razie to od dwóch kolejek powtarzacie to samo, że balon pęknie, a Wisła, Legia i Lech jak za dotknięciem magicznej różdżki zaczną dobrze grać No i pewnie będziecie tak powtarzać dopóty my w maju będziemy świętować mistrza na starówce
posłuchaj człowieku bez wiary. kupiliście kilku grajków i myślisz, że to przez to się zdobywa majstra? się mylisz. poza tym kto u was ma świętować majstra? 5 kibiców.. będzie płacz, ojj będzie.

aa i pamiętaj, Wisła chociaż aktualnie gra słabo to WISŁA drużyna, która znaczy wiele w tym kraju za same osiągnięcia sportowe, a bez obrazy, ale polonia co zdobyła ostatnimi czasy?
Ostatnio edytowane przez Alexxik13 : 19.08.2010 o godz. 21:48.

Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.08.2010, 21:50
Spotterka ogarnie ochronę?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 19.08.2010, 21:57
Ho ho ho! Już Gronkiewicz Waltz nie śpi, zamartwiając się po nocach co to będzie, jak dwustu kibiców Polonii rozniesie warszawską starówkę

Chłopaki po prostu "zaleją" miasto.

A na poważnie: żeby się Legioniści nie zdziwili. Fakt, Polonistów w Warszawie jak na lekarstwo. Ale pamiętać należy, że Warszawiaków z dziada pradziada jest w tym mieście może 20%. Reszta to nuworysze. Spośród nich, tych zainteresowanych piłką jest może 30-40%. I ci ludzie wcale nie muszą chodzić na Legię. Jeśli Polonia będzie wygrywała, jeśli drużyna Bakero będzie grała atrakcyjny futbol - pójdą na Konwiktorską.

Paradoksalnie na korzyść Legii przemawia obecnie głównie nowy, piękny obiekt. Dla warszawskiego piknika - miłośnika piłki nożnej - ważny jest komfort i bezpieczeństwo. Tu Łazienkowska bije Konwiktorską zdecydowanie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.08.2010, 22:13
Panowie - wrzućcie wszyscy na luz. Tych którzy znają przyszłość (jest tu kilku) poproszę o kontakta na privie - ineteresują mnie wyniki najbliższego losowania lotto.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.08.2010, 22:27
Cytat:
A na poważnie: żeby się Legioniści nie zdziwili. Fakt, Polonistów w Warszawie jak na lekarstwo. Ale pamiętać należy, że Warszawiaków z dziada pradziada jest w tym mieście może 20%. Reszta to nuworysze. Spośród nich, tych zainteresowanych piłką jest może 30-40%. I ci ludzie wcale nie muszą chodzić na Legię. Jeśli Polonia będzie wygrywała, jeśli drużyna Bakero będzie grała atrakcyjny futbol - pójdą na Konwiktorską.
Przedwojenne korzenie ma 3% Warszawiaków. Wojna swoje zrobiła, komuchy też. Ja mam z przedwojennej Warszawy pół rodziny, gorzej że drugie pół nie dość że z Łodzi, to jeszcze to drugie pół kopało dla juniorów ŁKSu

Ale co do motywu "prawdziwi Warszawiacy" za Polonią, "przyjezdni" za Legią, to akurat nieprawda, wychodziłoby tak z pół-na-pół pewnie. Tyle, że Polonię komuchy przez pierwsze naście lat gnoiły, a Legię faworyzowały, stąd ta estyma Polonii.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 19.08.2010 o godz. 22:29.
Legionista
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 19.08.2010, 22:32
Wystarczy przejść się na Konwiktorską pod stadion w trakcie meczu i zobaczyć, na jakich blachach przyjeżdza spora część kibiców- bez komentarza. Ale to są pewnie 'rodowici' Warszawiacy którzy się wyprowadzili
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Stary 19.08.2010, 22:45
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy przejść się na Konwiktorską pod stadion w trakcie meczu i zobaczyć, na jakich blachach przyjeżdza spora część kibiców- bez komentarza. Ale to są pewnie 'rodowici' Warszawiacy którzy się wyprowadzili
Hmmm, na Legii jest może inaczej? Z mojej podwarszawskiej miejscowości dużo ludzi jeździło/jeżdzi na Wasze mecze. Twoim zdaniem ludzie niezameldowani w Warszawie są gorszymi kibicami?
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 19.08.2010, 22:50
Cytat:
Hmmm, na Legii jest może inaczej? Z mojej podwarszawskiej miejscowości dużo ludzi jeździło/jeżdzi na Wasze mecze. Twoim zdaniem ludzie niezameldowani w Warszawie są gorszymi kibicami?
Oczywiście że nie chodziło raczej o to, że absurdalną tezą jest, że bardziej "warszawscy" kibice są bardziej skłonni chodzić na Polonię.
Legionista
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Stary 19.08.2010, 23:07
@Sartre
Tu się z Tobą zgodzę. Ja i jakaś część kibiców nie rościmy sobie praw do bycia warszawiakami. Jedyne co może Was w jakiś sposób boleć, to nasze śpiewy dotyczące pochodzenia historycznej Polonii (tej przed wykupieniem licencji Dyskobolii) czyli "rodowity klub stolicy". Ja tam Legii nie mam zamiaru (choćby werbalnie) odbierać faktu bycia nieodzowną częścią warszawskiej tradycji.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.08.2010, 23:22

Ja lepiej wiem, co masz na myśli zanim zdążysz ją sformułować

Uran235 napisał(a):Wyświetl post
I wiem, że napisałeś, że nie musisz tego popierać. Oczywiście, że nie musisz, ale nie przeszkadza Ci to w szerzeniu goebbelsowskiej propagandy .
Ja nie powtarzam, że balon pęknie( ani tym bardziej, że "wielka trójca" zacznie grać- Wy się raczej Widzewa za tydzień obawiajcie). Macie dobry skład, w tej chwili gracie najlepszą piłkę w Polsce i póki co zasłużenie liderujecie. I choć zapewne wiele osób tutaj wciąż nie docenia Twojej drużyny, to pozwól by jej orędownikiem były wygrywane mecze i szacunek wypracowany na boisku, a nie Twoje słowa rodem wyjęte z ulotek rozdawanych przez sekciarzy/ bojowników o wolność waszą i naszą/ dowolny autokratyczny aparat partyjny( no może poza reżimem Polpota, bo tam czytanie było wybitnie passe).

Sartre napisał(a):Wyświetl post
Ja mam z przedwojennej Warszawy pół rodziny, gorzej że drugie pół nie dość że z Łodzi, to jeszcze to drugie pół kopało dla juniorów ŁKSu
No wiesz co . W Łodzi co czwarty chłopak z tamtych czasów może powiedzieć, że kopał w juniorach ŁKS-u. Ne wiem jak to było w innych miastach, ale za starych dobrych( dla piłki) czasów komuny to po łódzkich osiedlowych boiskach latali "skauci" przede wszystkim ŁKS-u i wyłapywali każdego lepiej kopiącego chłopaka, zapraszali na trening juniorów. I to nie było tak, że trener po jednym treningu chłopakowi dziękował, tylko zawsze dawał trochę czasu na okrzepnięcie.

P.S. Życzę Polonii miejsca przed Legią i Lechem, tak 14. lokata będzie w sam raz .
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 20.08.2010, 00:26
Cytat:
No wiesz co . W Łodzi co czwarty chłopak z tamtych czasów może powiedzieć, że kopał w juniorach ŁKS-u. Ne wiem jak to było w innych miastach, ale za starych dobrych( dla piłki) czasów komuny to po łódzkich osiedlowych boiskach latali "skauci" przede wszystkim ŁKS-u i wyłapywali każdego lepiej kopiącego chłopaka, zapraszali na trening juniorów. I to nie było tak, że trener po jednym treningu chłopakowi dziękował, tylko zawsze dawał trochę czasu na okrzepnięcie.
Nie było inaczej Mój ojciec nic nigdy profesjonalnie nie grał, to była jakaś tam piąta drużyna zaplecza amatorów

Cytat:
Wiadomo, że Polonia ma w tej chwili najlepszych polskich zawodników dostępnych na poziomie ligowym, więc większość przeciwników będzie chciało wykorzystać zasadę fair play. Taka prawda, prezentujemy wysoki poziom, więc rywale będą chcieli to jakoś nadrobić.
Taka prawda, że takie gadanie zazwyczaj kończy się w ten sposób, że prędzej czy później trzeba te słowa przełknąć, bo się okazuje jak bardzo dalekie one są od rzeczywistości, która jest, no, jak zwykle, normalna i przeciętna. Wiadomo, jeden dobry mecz i już jest ekstaza, sam wiem co się działo po "dobrej przegranej" z Arsenalem Ale takie rzeczy, to lepiej sobie mówić na własnym forum gdzieś tam na www.kocham-polonie.prv.pl/forum, niż w gościach... Więcej pokory.
Legionista
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 20.08.2010, 09:46
Uran - dlaczego życzysz Polonii 14. miejsca? Zapomniałeś o Cracovii, która na razie okupuje zaszczytne ostatnie miejsce? Może niech lepiej tak zostanie.
A co do wybijania piłki bądź nie - psioczyliśmy kiedyś na Darka Dudkę, że w końcówce meczu z Blackburn leżakował po trafieniu go piłką, a Angole nic sobie z tego nie robili, i strzelili nam wtedy decydującego gola. Może faktycznie przepis, który kiedyś uchodził za szlachetny, odchodzi do lamusa ze względu na zbyt częste nadużywanie go? Już bardziej byłbym zwolennikiem wspomagania gry kamerami (tzn. sędzia video informuje głównego drogą radiową jeśli coś groźnego się dzieje). Jednak, przy żelbetonowych działaczach tak fifa, jak pzpn, raczej nam to nie grozi...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów