|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
no prost, niech mu Ula kupi SlimFigure i laktacyt i bedzie git !! ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Ale głu[poty tutaj sie ciagna przez dwie strony... 8 kg nie zrzuci bokser na siłę próbujący to zrobić przez 2 dni! Może 5 kg to sie da ale nie pijąć można się doprowadzić do stanu nieużywalności. Bzdura i tyle.
W kwestiach płacowych Lecha znowu kogoś poniosła fantazja. Rutkowski wyprowadził Amikę na duzy plus, a akcje Amiki zwzrosly o 1000% od dna bessy w 2009 roku. A dokładnie o 980%. Dlatego takie bajania o braku pieniedzy to mozna wrzucić do wora i zakopać.Po prostu nie umieją grac plus zniżka formy,.To wystarczy żeby przegrywac mecze. Popatrzcie na Wisłę. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Koniec fair play w meczach Polonii Warszawa! Trener Jose Maria Bakero zabronił swoim piłkarzom wybijać piłkę na aut w sytuacji, gdy kontuzjowany rywal leży na boisku. I zachęca do tego samego wszystkie drużyny, nawet jeśli na boisku będzie leżał Polonista. - W grze jest za dużo przestojów, zwłaszcza takich bez udziału sędziego. Drużyny robią sobie z tego całą strategię. Od przerywania gry jest tylko arbiter. Bo to co powinno stawać się duchem sportu, staje się jego przeciwieństwem - tłumaczy Bakero
![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/sport/10,67450,8...edy_rywal.html
Brawo, w końcu ktoś odważył sie zwrócić na to uwagę. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
![]() kilka stron wcześniej...
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Idea wybijania pilek gdy pilkarz lezy na boisku jest ok tylko szkoda ze z idei fair play kopacze zrobili uzytek dla siebie. Mysle ze ponad 50% tych wszystkich fauli to sa symulki wiec mozna smialo powiedziec ze kopacze zniszczyli sluszna idee...
Oby to sie zmienilo. Jeszcze tylko trzeba po meczach kilka razy przejrzec powtorki wideo i ukarac za symulowanie kilku kopaczy, moze kartka? Moze kara finansowa? Moze wtedy frajerstwo by sie skonczylo i zamiast myslec "o teraz to zanurkuje to bedzie karny", "jeszcze sie musze 5 razy przewrocic i robic z siebie debila bo musimy grac na czas" grajki skupilyby sie na grze a nie na odstawianiu cyrkow. Chociaz swoja droga oni to maja chyba we krwi. Dla nich wyjscie na boisko to jest jak stanie na deskach teatru. Kiedys sie odgrywalo role w ustawianych meczach, teraz gdy moze jest mniej ustawianych meczow to oni graja symulujac ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja wiem, że coraz więcej ludzi rozumuje niczym Jola Rutowicz, ale myślenie nie boli.
Po pierwsze, nigdzie nie pisałem, żeby wybijać piłkę za każdym razem jak piłkarz nie podnosi się. Są takie sytuacje, kiedy nie trzeba patrzeć się na sędziego i należy wybić piłkę. Według mnie takie były z meczu Cracovii, bo nie ma co się oszukiwać, ale spotkały się dwa równorzędne zespoły. Po drugie, to, że Bakero zakazuje w każdym przypadku wybijać, rozumiem. On odpowiada za trenowanie, a nie ja. Wiadomo, że Polonia ma w tej chwili najlepszych polskich zawodników dostępnych na poziomie ligowym, więc większość przeciwników będzie chciało wykorzystać zasadę fair play. Taka prawda, prezentujemy wysoki poziom, więc rywale będą chcieli to jakoś nadrobić. A to, że nie będziemy grać fair play, to nie oznacza, że będę to popierał. Jedynym plusem jest to, że Bakero zapowiedział i w czasie meczów nie będzie niespodzianek. Po trzecie. Chłopaki, ja wiem, że swoimi gadkami chcecie mnie zrobić w ch..., tylko uważajcie, żebyście to Wy siebie nie zrobili ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na razie to od dwóch kolejek powtarzacie to samo, że balon pęknie, a Wisła, Legia i Lech jak za dotknięciem magicznej różdżki zaczną dobrze grać
No i pewnie będziecie tak powtarzać dopóty my w maju będziemy świętować mistrza na starówce ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
aa i pamiętaj, Wisła chociaż aktualnie gra słabo to WISŁA drużyna, która znaczy wiele w tym kraju za same osiągnięcia sportowe, a bez obrazy, ale polonia co zdobyła ostatnimi czasy?
Ostatnio edytowane przez Alexxik13 : 19.08.2010 o godz. 21:48.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ho ho ho! Już Gronkiewicz Waltz nie śpi, zamartwiając się po nocach co to będzie, jak dwustu kibiców Polonii rozniesie warszawską starówkę
Chłopaki po prostu "zaleją" miasto. A na poważnie: żeby się Legioniści nie zdziwili. Fakt, Polonistów w Warszawie jak na lekarstwo. Ale pamiętać należy, że Warszawiaków z dziada pradziada jest w tym mieście może 20%. Reszta to nuworysze. Spośród nich, tych zainteresowanych piłką jest może 30-40%. I ci ludzie wcale nie muszą chodzić na Legię. Jeśli Polonia będzie wygrywała, jeśli drużyna Bakero będzie grała atrakcyjny futbol - pójdą na Konwiktorską. Paradoksalnie na korzyść Legii przemawia obecnie głównie nowy, piękny obiekt. Dla warszawskiego piknika - miłośnika piłki nożnej - ważny jest komfort i bezpieczeństwo. Tu Łazienkowska bije Konwiktorską zdecydowanie. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Panowie - wrzućcie wszyscy na luz. Tych którzy znają przyszłość (jest tu kilku) poproszę o kontakta na privie - ineteresują mnie wyniki najbliższego losowania lotto.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Ale co do motywu "prawdziwi Warszawiacy" za Polonią, "przyjezdni" za Legią, to akurat nieprawda, wychodziłoby tak z pół-na-pół pewnie. Tyle, że Polonię komuchy przez pierwsze naście lat gnoiły, a Legię faworyzowały, stąd ta estyma Polonii.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 19.08.2010 o godz. 22:29.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wystarczy przejść się na Konwiktorską pod stadion w trakcie meczu i zobaczyć, na jakich blachach przyjeżdza spora część kibiców- bez komentarza. Ale to są pewnie 'rodowici' Warszawiacy którzy się wyprowadzili
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hmmm, na Legii jest może inaczej? Z mojej podwarszawskiej miejscowości dużo ludzi jeździło/jeżdzi na Wasze mecze. Twoim zdaniem ludzie niezameldowani w Warszawie są gorszymi kibicami?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
chodziło raczej o to, że absurdalną tezą jest, że bardziej "warszawscy" kibice są bardziej skłonni chodzić na Polonię.![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Sartre
Tu się z Tobą zgodzę. Ja i jakaś część kibiców nie rościmy sobie praw do bycia warszawiakami. Jedyne co może Was w jakiś sposób boleć, to nasze śpiewy dotyczące pochodzenia historycznej Polonii (tej przed wykupieniem licencji Dyskobolii) czyli "rodowity klub stolicy". Ja tam Legii nie mam zamiaru (choćby werbalnie) odbierać faktu bycia nieodzowną częścią warszawskiej tradycji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
||||
Ja lepiej wiem, co masz na myśli zanim zdążysz ją sformułować ![]()
.
. W Łodzi co czwarty chłopak z tamtych czasów może powiedzieć, że kopał w juniorach ŁKS-u. Ne wiem jak to było w innych miastach, ale za starych dobrych( dla piłki) czasów komuny to po łódzkich osiedlowych boiskach latali "skauci" przede wszystkim ŁKS-u i wyłapywali każdego lepiej kopiącego chłopaka, zapraszali na trening juniorów. I to nie było tak, że trener po jednym treningu chłopakowi dziękował, tylko zawsze dawał trochę czasu na okrzepnięcie.P.S. Życzę Polonii miejsca przed Legią i Lechem, tak 14. lokata będzie w sam raz . |
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Mój ojciec nic nigdy profesjonalnie nie grał, to była jakaś tam piąta drużyna zaplecza amatorów ![]() Cytat:
Ale takie rzeczy, to lepiej sobie mówić na własnym forum gdzieś tam na www.kocham-polonie.prv.pl/forum, niż w gościach... Więcej pokory.![]()
Legionista
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Uran - dlaczego życzysz Polonii 14. miejsca? Zapomniałeś o Cracovii, która na razie okupuje zaszczytne ostatnie miejsce? Może niech lepiej tak zostanie.
A co do wybijania piłki bądź nie - psioczyliśmy kiedyś na Darka Dudkę, że w końcówce meczu z Blackburn leżakował po trafieniu go piłką, a Angole nic sobie z tego nie robili, i strzelili nam wtedy decydującego gola. Może faktycznie przepis, który kiedyś uchodził za szlachetny, odchodzi do lamusa ze względu na zbyt częste nadużywanie go? Już bardziej byłbym zwolennikiem wspomagania gry kamerami (tzn. sędzia video informuje głównego drogą radiową jeśli coś groźnego się dzieje). Jednak, przy żelbetonowych działaczach tak fifa, jak pzpn, raczej nam to nie grozi... |
|
|