The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2010, 19:09
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Przed sezonem pojawiały się na forum wpisy pewnych osób że ta runda jest w pewien sposób spisana na straty, że w klubie dojdzie do przebudowy drużyny etc. Jeśliby połączyć te info z faktem że Basałaj nie spieszy się z wyborem nowego treneiro, tylko raczej kieruje się rozwagą to te dwie wiadomości by się nawet zazębiały. Jedna rzecz mi tylko nie daje spokoju... Czemu dziś nie było treningu?
Jak to dlaczego? Bo rada drużyna się spotkała po meczu z Ruchem i wykminili że zła forma to wynik przemęczenia treningowego i Kulawik dał im dzień wolnego, żeby mogli spokojnie zrobić zakupy w galerii (np oprowadzić nowych piłkarzy po bonarce) i tym samym poprawić atmosfere w drużynie

żeby nie było OT liczę że ten czas co dał sobie Basałaj działa na naszą korzyść i nie przyjdzie jakiś trener wynalazek
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez mgła : 17.08.2010 o godz. 19:11.
Robert_wislak
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.08.2010, 19:10
Zamknijcie ten temat w....u, internet to był wynalazek dobry tylko ludzie swoją głupote mają teraz gdzie pokazywać, tak jak na tej calej pseudo strone której z adresu nie wymienie gdzie jakieś kumate i "dobrze" poinformowane kozaki robią sobie jajca z innych wypisując bzdury. Zaraz tam sie zaloguje i powiem, że mam osobę którą pracuje w sheratonie i postara sie na wieczór zrobić zdjęcie temu typowi i tak licznik wyświetleń będzie rósł.srać na nich ludzie, na dzisiaj czyli 17 sierpnia 2010 roku jak i w meczu z łódzkim Widzewem trenerem piłkarskiej Wisły Kraków jest jej były zawodnik Tomek Kulawik.

Będzie nowy trener to o nim przeczytacie w Internecie.

A treningu dzisiaj nie było bo trzeba odpocząć sezon długi,do banku można skoczyć sprawdzić czy te setki tysięcy złotych mają sie dobrze. A przede wszystkim oddać się wewnętrznej medytacji i przygotować się bo jutro znów na 2h godziny na boisku w piłke kopać. Znaczy do pracy. Zanim sie tam dojedzie a jeszcze trzeba wrócić to człowieka wykańcza. Stąd dzień wolny to dobry pomysł
Ostatnio edytowane przez Robert_wislak : 17.08.2010 o godz. 19:13.

Wisła
forthree
Member

Od: 07.2010

Stary 17.08.2010, 19:10
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Przed sezonem pojawiały się na forum wpisy pewnych osób że ta runda jest w pewien sposób spisana na straty, że w klubie dojdzie do przebudowy drużyny etc. Jeśliby połączyć te info z faktem że Basałaj nie spieszy się z wyborem nowego treneiro, tylko raczej kieruje się rozwagą to te dwie wiadomości by się nawet zazębiały. Jedna rzecz mi tylko nie daje spokoju... Czemu dziś nie było treningu?
Piłkarze swoją bardzo dobrą grą z Ruchem zasłużyli sobie na dzień wolnego
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.08.2010, 19:15
Jezeli w przyszlym tygodniu podane nazwisko trenera bedzie sprawialo wrazenie ze zostal on wziety z lapanki wtedy trzeba bedzie zadac Basalajowi jedno zasadnicze pytanie: czy wie on ze kibice rowniez sponsowuja ten klub? Czy wie ile milionow euro wplynelo do kasy Wisly z biletow od kiedy zainwestowal w nia Cupial? Mnie wyszlo mniej wiecej tak: 12 lat * 15 kolejek * 8000 (srednia liczba kibicow na meczu) * 40 zlotych (srednia cena biletu) = 65 mln. zlotych. A to tylko sama liga. A puchary krajowe i europejskie? A procenty ze sprzedazy w klubowym sklepiku? Dlaczego nie szanuje sie kibicow? Czy ich wklad nie powinien powodowac ze bedzie sie ich szanowac a nie oklamywac?
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.08.2010, 19:30
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
http://tsw.com.pl/
---> ja temu portalowi podziękowałem i liczę forumowicze, że reszta też im podziękuje ;] Nie wchodzcie na tą stronę, cenzura na tą stronę przez miesiąc za fałszywe info ;]

Na dokładkę napisałem na gorąco ;]

a co napiszesz jak sie okaże ze to prawda ,a ogłoszą gościa w przyszłym tygodniu bo jedzie załatwić sprawy rodzinne do domu, przeprosisz ich ze maja lepsze info od wszystkich innych? może nie spodziewali sie ze dzisiaj go nie ogłoszą ale reszta może być prawdą!
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.08.2010, 19:30
i mamy kabaret, tylko nie wiadomo czy smiac sie czy plakac, dyrektor sportowy mial byc do 15 sierpnia i cos mi sie wydaje ze zdlugo go nie bedzie... trenera mielismy poznac do jutra i to zostało nam obiecane a tu - prosze jaka niespodzinka kolejny tydzien czekania... moim zdaniem juz mozna dopisac widzewowi 3 punkty za zwyciestwo, niestety im dluzej ten idiota kulawik prowadzi Wisłe tym jest gorzej, wypieprzyc go z klubu nalezy... nie ma co sie moglic o cud bo i on nawet nam juz nie pomoze, z taka gra to mozemy zapomniec o mistrzostwie i o pucharach... nalezy tylko chyba ODZIEKOWAC" za budowe a raczej rozwalenie naszej Wiselki...
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 17.08.2010, 19:33
Powiem szczerze, że liczyłem iż nowy trener zostanie zaprezentowany najpóźniej jutro, a tu mamy komunikat o tym, że czekam do przyszłego tygodnia, przepraszam bardzo ale 10 dni, które dał sobie Prezes Bogdan Basałaj mija jak się nie mylę jutro. A trenera jak nie było tak nie ma.

Zgadzam się, że kibiców w tym klubie zaczyna się traktować tak jakby byli powietrzem, lakoniczne komunikaty, nie dotrzymywanie słowa, mydlenie oczu, o tym że nowy stoper już do nas jedzie, że trener jest tuż, tuż, bzdury, bzdury.

Nie rozumiem takiego działania władz w naszym klubie. Coraz bardziej boję się, że serial pt ''Szukamy trenera-zgłoś się i Ty'' będzie trwał bardzo długo, może nie tak długo jak tasiemiec z bramkarzami,ale swoje będziemy musieli odczekać, aż boję się w tym momencie pomyśleć, że po raz kolejny udało się nam wkręcić film, że Jimenez, Petrescu będą trenerem Wisły, a w przyszłym tygodniu, na konferencji zobaczymy jakiegoś kolejnego no-name z nie wiadomo jakiej dziury, a nasz zarząd z dumą oświadczy, że znalazł najlepszego trenera dla naszych drogich kopaczy, kto tym razem to będzie bo wujek, dziadek - już byli teraz mamy kolegę.

Pozostaje nam wciąż czekać i rozpatrywać przez następny tydzień kolejne kandydatury trenerów podsuniętych nam przez Onet, PS, WP, gdzie żadna z nich może nie być prawdziwa.
Myślę, że Basałaj wie co robi, odkładając decyzję o nowy trenerze do przyszłego tygodnia. Bo ja nie jestem do końca przekonany.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

marcin19876
Senior Member

Stary 17.08.2010, 19:36
Jedna poraŻka za drugĄ, kulawik jako trener kolejna porazka, to koniec wielkiej wisŁy od dzis jestemy polskim sredniakiem nic wiecej czy tego chcemy czy nie....
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.08.2010, 19:39
Rozpłacz się...
arbuz
Senior Member

Stary 17.08.2010, 19:41
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post

Zgadzam się, że kibiców w tym klubie zaczyna się traktować tak jakby byli powietrzem, lakoniczne komunikaty, nie dotrzymywanie słowa, mydlenie oczu, o tym że nowy stoper już do nas jedzie, że trener jest tuż, tuż, bzdury, bzdury.

Zgadzam sie w 100% to samo tyczy sie np lakonicznej malej rzeczy jaka jest kolekcja koszulek itp na nowy sezon powiem szczerze czekalem z niecierpliowsia aby zakupic nowa koszulke meczowa do tego treningowa plus szalik.

A tu lipa niema, sezon sie zaczal a kolekcji niema. Iteraz biorac profesjonalnie sprawe to wiadomo jak klub chce zarobic jak najwiecej to powinien wypuscic kolekcje przed rozpoczeciem sezonu tak aby wiekszosc zakupila pod presja nowego sezonu euforii nowymi zawodnikami poprostu czyms nowym a tu lipa odpadniecie z pucharow, zwolnienie trenera, pierwszy mecz miernie wygrany drugi poprostu dali dupy i teraz taki statystyczny kibic zastanowi sie czy i ile kasy wydac na nowa kolekcje typu koszulka szalik itd

Powiem szczerze sam i tak kupie ta koszulke ale wiem ze wielu napewno da sobie spokoj no ale co tu wymagac a powiem ze chyba sam lepiej potrafilbym to zorganizowac.
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.08.2010, 19:44
To są totalne kpiny, żenada do kwadratu. Takiej sytuacji jeszcze w Wiśle nie było. Nie jest źle, jest gorzej niż tragicznie.

Entuzjastą Kasperczaka nie byłem, od razu zgłaszałem wątpliwości czy to właściwy człowiek na właściwym miejscu. Wiadomo było jednak, że Skorża musi odejść - po prostu nie było już "chemii" z piłkarzami.

Skoro jednak klub ponoć od czerwca rozglądał się za następcą Kasperczaka, to pytam się - kto w nim pracuje? Ja nie oczekuje cudów - Jimenez to moim zdaniem zbyt wysokie progi. Ale Zwalniając Kasperczaka Basałaj miał obowiązek posiadać listę z 4-5 kandydatami. I już z nimi rozmawiać.

Tymczasem po 11 dniach od dymisji Kasperczaka nasz prezes z radością oznajmia, że już porozmawiał sobie z 3 kandydatami na stanowisko trenera! Wszystko się wali, drużyny nie ma, zawodnicy snują się po boisku a Kulawik pokazuje, że trenowanie zawodowych piłkarzy jest ponad jego siły. A Basałaj rozmawia!

Ja się pytam - ile jeszcze mamy czekać na fachowca, który da szansę na walkę o górną część tabeli (o podium nawet już nie marzę, widzę jak Henry zawalił przygotowania do sezonu). Czy nowy trener przyjdzie, jak będziemy czerwoną latarnią, czy dopiero po spadku do pierwszej ligi.

Ja nie żartuję, w obecnej formie, przy całkowitym braku drużyny nawet ze spadkiem należy się liczyć.

Oczywiście trenera zatrudni się na tyle późno, by okienko transferowe się zamknęło. Będzie wtedy można przez całą rundę wciskać kit o "rychłych wzmocnieniach" - zarówno nowemu szkoleniowcowi, jak i kibicom. Znowu pojawi się zainteresowanie Tristanami i Izoldą, Romeu i Julią. Nowi zawodnicy będą już spakowani, na walizkach oczekiwać na sygnał. Kto wie, może nawet dojdą do samolotu.

Tylko że Panie Cupiał tym razem może się nie udać. Osłabienie drużyny jest tak duże, że wszystko może pier.lnąć już w tej rundzie. Pomóc może tylko dobry trener - od zaraz + 2-3 solidnych piłkarzy. Pora wreszcie wyciągnąć trochę pieniędzy za Głowackiego i Marcelo.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 17.08.2010, 19:45
Się za bardzo tym wszystkim przejmujecie! Ile tutaj stron zapisanych, niektórzy spać nie mogą z nerwów- weźcie przykład z trenera i piłkarzy- zrobili sobie wolne i pełen relaks. W weekend wp.... z Widzewem i się zobaczy.

Cytat:
może Wisła odpuszcza już ten sezon i szuka trenera, który w tym sezonie będzie robił porządek w drużynie, a o najwyższe laury powalczymy dopiero w następnych rozgrywkach?
Nie widzę powodu, żeby odpuszczać sezon- no chyba, że piłkarze zrezygnują z pobierania pensji- no bo jak odpuszczamy,to za co im płacić?
Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez pikey : 17.08.2010 o godz. 19:54.
Zicoo
Junior Member

Od: 04.2007

Stary 17.08.2010, 19:47
może Wisła odpuszcza już ten sezon i szuka trenera, który w tym sezonie będzie robił porządek w drużynie, a o najwyższe laury powalczymy dopiero w następnych rozgrywkach?
fond
Senior Member

Stary 17.08.2010, 19:52
Zicoo napisał(a):Wyświetl post
A najwyższym laurem wtedy będzie awans do ekstraklasy
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Jedna poraŻka za drugĄ, kulawik jako trener kolejna porazka, to koniec wielkiej wisŁy od dzis jestemy polskim sredniakiem nic wiecej czy tego chcemy czy nie....
Zawołaj mamę jeszcze i się poskarż
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Zicoo napisał(a):Wyświetl post
A budżet? Renoma klubu? Nie porzucą tego wszystkiego od tak, bo przychodzi nowy trener, który ma robić porządki.
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 17.08.2010, 19:59
fond napisał(a):Wyświetl post
A najwyższym laurem wtedy będzie awans do ekstraklasy
Ale ten awans będzie można w TVP Sport oglądać.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Jak to bedzie osoba pokroju Jimeneza, Petrescu czy Simeone to prosze bardzo, moge nawet czekac jeszcze 2 tygodnie. Oby tylko nie przyszedl jakis Hans Christian Andersen z Niemiec.
Pinechas
Member

Od: 05.2003

Ile lat można się uczyć inwestować w sport? Panie C wyp.erdol wszystkich tych swoich pseudo fachowców doradców, zrób konkurs chociażby wśród ludzi z tego forum a lepiej zorganizują ten klub . Dość kuwa starych koleżków układów znajomości służb specjalnych i jeszcze nie wiadomo czego. Mydlenie oczu i dbanie o swoje ciepłe posadki. I co rok prorok i ta sama śpiewka
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.08.2010, 20:08
nesta napisał(a):Wyświetl post
Jak to bedzie osoba pokroju Jimeneza, Petrescu czy Simeone to prosze bardzo, moge nawet czekac jeszcze 2 tygodnie. Oby tylko nie przyszedl jakis Hans Christian Andersen z Niemiec.
bo zwyczajnie Basałaj nie dysponuje takimi pieniędzmi żeby spełnic wymagania finansowe Jimeneza,Petrescu czy Simeone i w tym problem.Pozatym sporo kasy wtopiono w letnie transfery wiec trzeba oszczędzac a budżet nie jest z gumy.Cupiał raczej nic nie dorzuci wiec trzeba szukac kogoś niedrogiego, bez nazwiska, bez sukcesów na swoim koncie...
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.08.2010, 20:08
Oficjalną stronę internetową mamy jedną.
Ponadto wydaje mi się , że rzecznik prasowy Wisły , czy prezes inaczej się nazywają aniżeli informator44(czy jak mu tam było).
Jeżeli są osoby , które chcą mieć do kogoś pretensje w związku z tym , że gdzieś tam pisało coś , a stało się zupełnie inaczej , to powinni mieć pretensje tylko i wyłącznie do siebie i do swoich ,,rozpalonych głów''.

A co do tego , że Basałaj kłamie , bo powiedział o 2 - 3 nazwiskach .
To owszem być może jest to jakaś poszlaka do tego by stwierdzić , że klub jest w czarnej dupie z poszukiwaniami trenera . Z drugiej jednak strony może to również oznaczać , ze klub ustalił finałową 3 , ale jeden z trenerów ma takie wymagania finansowe/zobowiązania kontraktowe , że jego pozyskanie jest możliwe , ale bardzo wątpliwe. Dlatego nie ma co rzucać oskarżeń na wiatr.

Mnie szczerze pisząc , bardziej od tych wszystkich informacji o trenerach wszelakich , ucieszyła ta informacja o potencjalnym zagranicznym dyrektorze sportowym.
Chociaż nawiązując do tego co napisałem w pierwszej części posta , traktuje tego typu informacje bardzo , ale to bardzo ostrożnie . Nie zamierzam rozrysowywać setek abstrakcyjnych sytuacji związanych z etapami pozyskania , czy też przyszłą działalnością w Wiśle , byłego dyr.sportowego PSV.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 17.08.2010 o godz. 20:15.
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.08.2010, 20:10
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
A budżet? Renoma klubu? Nie porzucą tego wszystkiego od tak, bo przychodzi nowy trener, który ma robić porządki.
Też się długo oszukiwałem, wierzyłem, ale teraz wiem i trzeba to jasno i wyraźnie powiedzieć: ODPUSZCZAMY TEN SEZON.
Dziwię się że nikt w klubie tego otwarcie nie powiedział. Bardzo mi się to nie podoba, bo trzeba grać z kibicami w otwarte karty, a nie robić nadzieję....bo potem będzie zawód...
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 17.08.2010, 20:18
ja zaraz otwieram piwko i włączam dextera...nie ma na razie tematu i nawet nie wiadomo jakich nazwisk się spodziewać..co strona to inna plotka..myślę że uzbroimy się w cierpliwość..a nie pochlebne opinie o basałaju-nie zmieniają sytuacji-jutro mija jego termin jaki nam przedstawił->przekazał informację że nie zdąży i selavi. Negocjacje trwają i na razie trzeba dać sobie na wstrzymanie-bedziemy komentować po wynikach tych rozmów
. A wracając do piłkarzy to uważam że na to co jest, to oni powinni taki ruch spokojnie pokonać i nie róbcie z tych zawodników kalek->tu trzeba grać a nie snuć się po boisku i grać zawodnikami a nie osobami które próbują wiecznie coś udowodnić(pawełek) lub są z kosmosu(rado) lub się nie nadają(kowalski)

a więc Bracia Wiślacy .. spokojnie
Evil_
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.08.2010, 20:26
jak sobie czytam niektóre posty, niekoniecznie na forum, to aż płakać mi się chce, że nie jest jak za moich czasów - czyli zegarek czy rower na komunię.

czy wy niektórzy jesteście pojebani? to, że jakiemuś serwisowi nie sprawdzi się informacja, która wymyślona nie jest, to znaczy, że są to 12-letnie dzieci i wymyślają sobie informacje? a jak 10 innych informacji się wcześniej sprawdziło, to wielkie brawa, że wiarygodny serwis. mam tu na myśli chyba wisla-online.

ochłońcie. za dużo w dupie macie i za dużo oczekujecie.
Ostatnio edytowane przez Evil_ : 17.08.2010 o godz. 20:30.
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.08.2010, 20:44
Ludzie co wy z tym odpuszczaniem sezonu
to jest polska liga
tu kupujesz 3 solidnych grajków,
miesiąc poważnych treningów przeprowadzonych pod okiem dobrego trenera i podium nasze
kto przyjdzie w zimie jak bedziemy na 12 miejscu?
A pod wodza Kulawika może się czymś takim skończyć
jak on jeszcze z 2 z ME do swoich przyjaciół Kowalskiego, Boguskiego i Pawełka dołączy
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.08.2010, 20:55
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
haha, wiedziałem ze jakis dzieciak robil sobie jaja z pismakow <Lol2>
http://informator44.republikafutbolu...ie/#comment-83
co tam pisało?
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.08.2010, 21:05
ach, trener za tydzień. Super, jeszcze zdążymy zebrać oklep od Widzewa.

Pytanie: zdążymy odbić się od tego dna, czy je przebijemy i spadniemy? Bo naprawdę, w tej lidze nie ma na dzień dzisiejszy gorzej grającej drużyny od Wisły - jest co najwyżej kilka z podobnym poziomem.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 17.08.2010, 21:07
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
co tam pisało?
Pisało, ale sobie poszło na piwo, potem na rynek. Spotkałem to pisało, opowiadało mi że chciało całe życie BYĆ NAPISANE, ale nie wyszło, i teraz topi smutki w alkoholu i grze w niejakiej Wiśle Kraków.
Cfaniak
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.08.2010, 21:08
Elendil napisał(a):Wyświetl post
ach, trener za tydzień. Super, jeszcze zdążymy zebrać oklep od Widzewa.

Pytanie: zdążymy odbić się od tego dna, czy je przebijemy i spadniemy? Bo naprawdę, w tej lidze nie ma na dzień dzisiejszy gorzej grającej drużyny od Wisły - jest co najwyżej kilka z podobnym poziomem.

Na forum lecha poznan pisza ze Wisla pokazala lepszy styl w ostatniej kolejce niz lech , tak wiec jest gorsza druzyna ;]
My jesteśmy Wisła, My nigdy nie poddamy się !

R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 17.08.2010, 21:14
master777 napisał(a):Wyświetl post
Pisało, ale sobie poszło na piwo, potem na rynek. Spotkałem to pisało, opowiadało mi że chciało całe życie BYĆ NAPISANE, ale nie wyszło, i teraz topi smutki w alkoholu i grze w niejakiej Wiśle Kraków.
Dajcie sobie spokój. Podobno obie formy są poprawne. http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=3213

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów