|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
no właśnie legioniści, stadion macie piękny, konflikt zażegnany
czy to jest naprawdę ta Legia o jakiej marzycie? ![]()
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ja nie mogłem na stadionie, to miałem tą wątpliwą przyjemność oglądania na C+. A tam co ktoś z Cracovii chociaż musnął piłkę, to komentatorzy już dostawali orgazmu, jaka to Cracovia cudowna, jak cudownie gra, jak cudownie muska piłkę. 65% posiadania piłki przez Legię, 85% komentarzy dotyczyło Cracovii, a spokojnie z 95% pozytywnych. Irytujące jak diabli.
A tak btw., zupełnie serio pytam, bo nie mam zielonego pojęcia: ponieważ Cabaj dostałby czerwoną za to przedłużanie gdyby dostał kartkę, to... co dalej? Co z piłką? ![]()
Legionista
|
|
|
|
Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Jakby sędzia dał żółtko to Cabaj musiałby zejść z boiska
jaja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Co wy tak płaczecie ze Legia wygrała? Wolny zasłużony. Parchy mogły ten mecz wygrać ale zagrali jak frajerzy co u nich jest na porządku dziennym i wracają bez punktów. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Jak nasi pseudo kopacze się spreżą i zaczną grać tak jak się od nich wymaga, to o podium nie będziemy się musieli martwić.
![]()
Bez względu na wszystko zawsze będziemy z Wislą!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Od razu pogrzebalem w swojej kolekcji i jest:
Liga Mistrzow 2004/05, 25 minuta meczu Celtic-Szachtar - jedyna bramka spotkania -> http://www.youtube.com/watch?v=kDLyLuhqkRo Tylko jak ten przepis w sumie brzmi ? to jest 7 czy 10 sekund ? (Ci komentatorzy ze sky mowią nawet o 6 s) No i porownujac te dwie sytuacje to tutaj bramkarz caly czas stal, a Cabaj interweniowal na ziemi i sie podnosil wiec ten moment nie powinien byc liczony, a wydaje sie, ze sedzia to juz policzyl. No wlasnie, czy jakby dostal czerwien to i tak nie byloby czasem wolnego ?
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 16.08.2010 o godz. 20:14.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Legia i Cracovia w porównaniu z nami to latają po boisku..
![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Czerwień , zmiana na bramce , koniec meczu . A nie kabaret.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Hm nie wyglądało tak ewidentnie żeby cabaj opóxniał grę....wydaje mi się że raczej sędzie był za Legią.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Dobrze wiec ja nic juz nie mowie. Sedzia zrobil co zrobil, czekam na jego ocene przez reszte i ewentualnie zarzuty. Wiecej zrobic nie moge. Gralismy padake i zaden wynik tego nie zmienia.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
zwycięstwo Legii było pewne, musieli wygrać. Jak Craxa nie wbijała drugiej, to czułem, że to się dla nich dobrze nie skończy.
Po wyrównaniu przestałem oglądać, bo wydawało mi się pewne , że ich warszawianie rozstrzelają. Aż oczom nie wierzyłem, gdy widzę doliczony czas gry i dalej remis. Ale Cabaj niezawodny, no jak ktoś dupsko wypina bez majtek to niech się nie dziwi, że ktoś mu coś w nie wsadzi, dla swojej a nie jego przyjemności. Lepiej się sędziemu podłożyć nie mógł ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ja nie widzę w tym nic dziwnego.
Przepisy są po to, aby je egzekwować - taka jest rola sędziego i tyle. Cabaj przekroczył czas trzymania piłki w rękach, przepisy nakazują rzut wolny pośredni, sędzia go dyktuje i jest gol. Nie wiem w czym problem, sędzia jest po prostu kompetentny i chwała mu za to. Jeśli przepis jest zły, należy go zmienić, a nie mieć pretensje do sędziego, że dobrze wykonuje swoją pracę. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Legia jest beznadziejna i jeszcze zdąży dać dupy, a w tym meczu pejsy grały na czas już od 5 minuty. 10 razy lekarze wbiegali na boisko, znosili ich na noszach i zaraz machali łapami, że chcą grać z powrotem. To też jest robienie w wała, sędzia to przecież widział i ja mu się nie dziwię- jak widać i na to są paragrafy.
![]()
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Heh legia wygrała dzięki decyzji sędziego lub błędowi bramkarza Cracovi zależy jak patrzeć, co i tak wiele nie zmienia w tym, że Legia gra nadal piach. Jak się rozwinie poziom gry czołowych zespołów zeszłego sezonu to ciężko wyczuć Wisła i Lega w przebudowie w dodatku Legia gra rezerwową obroną, Polonia świetny start zobaczymy jak będzie dalej im więcej drużyn będzie się bić o mistrza to tym lepiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Maksymalnie 6 sekund.
![]()
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Ciacho, daj spokój. Fakt, jest to klarowna sytuacja do odgwizdania rzutu wolnego (albo żółtej kartki, przyznaje ze nie wiem jaka jest kara za 6 sekund), ale i tak sędzia ma dowolność w interpretacji wydarzen na boisku, patrząc na to co jest zapisane w regulaminie fifa a to co sie dzieje w praktyce na boisku. Przykład ? faule - i rzadkość odgwizdywania jest wprost proporcjonalna do odległości od pola karnego. nie widziałem w zyciu takiej statystki, ale zaloze sie ze pokazywałaby zagęszczenie fauli w srodku boiska. daleko nie tzreba szukac - patrz wczorajszy mecz. Rios został wręcz staranowany jakby przejechał po nim RUDY 102, a faulu nie było. Sędzia nie widział ? W srodku pola gdyby byla taka sytuacja, faul najpewniej zostałby odgwizdany. To raz. Dwa, tak jak piszą wyżej ludzie , 6 sekund występuje bardzo często ale w 99% sędzia nie gwizdze. A co powiesz jak bramkarz czasem specjalnie truchta po piłke nawet do naroznika, a potem jeszcze bierze rozbieg na pół kilometra co razem trwa z pół minuty, i nic sie nie dzieje.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Tak, Howard Webb też był wysoce kompetentny. Ale - jak to się mówi - niesmak pozostał.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle, bo nikt o tym nie mówi - mnie ten mecz nawet się podobał olać ostatnią sytuację, całość była całkiem emocjonująca, obie drużyny nie grały źle, chociaż od Legii więcej wymagam, no i nie takiej otchłani w obronie (jak już Komorowski i Jędza się włączają do akcji ofensywnych (i robią to dobrze, a poza tym w ogóle robią to, czego mi do tej pory brakowało), to stoperzy muszą być kozak total. A tutaj Wawrzyniak, który jak tylko był przy piłce, to ja wpadałem w panikę i Knezević, który potrafi być może i solidny, może i źle nie broni, ale po pierwsze za często się zagapia, a po drugie wybija piłkę bez sensu czasami. No i tytanikiem szybkości to on raczej też nie jest. Taki pożyteczny średniak, ale... no... za mało przy takiej grze!
Ostatnio edytowane przez Sartre : 16.08.2010 o godz. 20:23.
![]()
Legionista
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
my to i tak się na razie martwmy naszymi heroes, bo nawet słabo , co ja mówię bardzo słabo (wg niektórzych
) grająca dziś Craxa czy Legia włożyły by nam jak w kaczy kuper. Ze trójkę.![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Niezle ponownie sie zaczyna... Moze jednak warto zatrudnic Wdowczyka.... ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tutaj sprawa jest prosta - bierzemy stoper i mierzymy czas: jeśli Cabaj przekroczył określony czas trzymania piłki w rękach (6, 7 czy nawet 10 sekund), złamał przepisy i tyle. Sprawa jest do zmierzenia, jak w lekkiej atletyce. Przekroczysz prędkość o 20 km/h, radar to pokaże i nie masz nic do gadania, płacisz mandat. Cabaj też zapłacił za nieznajomość przepisów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/5425 i wszytko...
jesli sedzia juz taki skrupulatny to pilka nie zrobila pelnego obrotu (a musi zgodnie z przepisami przy wykonywaniu rzut posredniego) Przekret sezonu... Nie sadze zeby mecz byl kupiony ale pewnie sedzia jest kibicem Legii... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
W TV powtarzają w kółko że Legia wygrała po KONTROWERSYJNYM rzucie wolnym. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Oczywiscie... przez pierwsza polowe kolki z Cracovii lezaly dlugo na murawie w drugiej razy dwa...to juz nie byl przekret co ?
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
dla tych którzy zasłaniają się przepisami- zrozumcie wreszcie że jest coś takiego jak sędziowanie z duchem gry. Jeśli w meczu za pociągnięcie napastnika w polu karnym jest karny to ile powinno być takich karnych w meczu?
jeśli chciał, mógł dać Cabajowi drugą żółtą i czerwoną za opóźnianie gry, wszedłby wtedy rezerwowy bramkarz za jakiegoś gościa z pola, wybiliby piłkę w trybuny i sędzia skończyłby mecz- proste
Ostatnio edytowane przez Vashut : 16.08.2010 o godz. 20:33.
![]()
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Lewandowski przepychał Austriaka przy stałym fragmencie, złapał go a tamten teatralnie upadł. Takich sytuacji jest kilkanaście w każdym meczu. A tu gospodarze turnieju dostają karnego w 90 minucie. Cabaj trzyma za długo piłkę - sytuacja, która powtarza się niemal w każdym meczu. A tu gospodarze, na otwarcie nowoczesnego stadionu dostają rzut wolny w 94 minucie. W obu przypadkach sędzia zareagował zgodnie z przepisami, ale nie duchem gry. Po prostu zagwizdał po gospodarsku. Co do krytykowania gry Legii... A jak ma grać? Mają całkowicie nową drużynę, która dopiero się zgrywa. W dodatku środek obrony bez Choto i Astiza. W zasadzie podobna sytuacja, jak u nas. Tyle, że Legioniści jednak zdobyli 3 punkty. PS. Ulatowski nie wytrzymał, pewnie będzie kara: http://www.sport.pl/pilka/1,65050,82...m_sedzia_.html ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
1q2
i do tego śmieszny uśmiech kibica ![]() ![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ta sytuacje trochę wszystkim zasłoniła prawidłowego gola strzelonego przez Parchy. Choć usieszyłem się wtedy, bo z 0:2 już by Legia na remis nie wyszła...
Szkoda tylko że w typerze mi wynik nie siadł...a było tak blisko. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No nieeee, w przypadku Webba to zupełnie co innego było - z Austrią karny był za przytrzymanie za koszulkę, którą robili wszyscy, wszędzie, przez cały mecz, w każdym meczu i jakoś nikt nie robił problemu, a tu nagle Webbowi się przypomniało w 91 czy której tam minucie, że tak nie wolno. A tutaj Cabaj zrobił dokładnie to, przeciwko czemu przepis o przytrzymywaniu piłki został wymyślony - w ostatnich dwóch minutach przytrzymywał piłkę.
I powtarzam pytanie - gdyby dostał czerwoną, to co by było z piłką? Bo jeżeli pośredni dla Cracovii i Cabaj schodzi, to faktycznie sędzia podyktował to korzystnie dla Legii. (Chociaż z drugiej strony... nawet 2 minuty z jakimś napastnikiem zamiast bramkarza... no nie każdy jest Markiem Jóźwiakiem co by nie było, Cabaj dał ciała totalnie)Cytat:
Ostatnio edytowane przez Sartre : 16.08.2010 o godz. 20:38.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Może po prostu postawił u buka na Legię, albo nie lubi Cabaja? Ale sędziowie często dokonują takich wyborów podczas meczów (przepisy albo duch gry) i wg mnie twierdzenie o "przekręcie roku" jest lekką przesadą. Mi tam jakoś specjalnie Cracovii nie jest szkoda... |
|
|