The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Vashut
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2010, 20:05
no właśnie legioniści, stadion macie piękny, konflikt zażegnany
czy to jest naprawdę ta Legia o jakiej marzycie?
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.08.2010, 20:05
Ja nie mogłem na stadionie, to miałem tą wątpliwą przyjemność oglądania na C+. A tam co ktoś z Cracovii chociaż musnął piłkę, to komentatorzy już dostawali orgazmu, jaka to Cracovia cudowna, jak cudownie gra, jak cudownie muska piłkę. 65% posiadania piłki przez Legię, 85% komentarzy dotyczyło Cracovii, a spokojnie z 95% pozytywnych. Irytujące jak diabli.

A tak btw., zupełnie serio pytam, bo nie mam zielonego pojęcia: ponieważ Cabaj dostałby czerwoną za to przedłużanie gdyby dostał kartkę, to... co dalej? Co z piłką?
Legionista
Odpowiedz cytując
reperandt
Member

Od: 10.2005

Stary 16.08.2010, 20:06
Jakby sędzia dał żółtko to Cabaj musiałby zejść z boiska

jaja.
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.08.2010, 20:08
Co wy tak płaczecie ze Legia wygrała? Wolny zasłużony. Parchy mogły ten mecz wygrać ale zagrali jak frajerzy co u nich jest na porządku dziennym i wracają bez punktów. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Jak nasi pseudo kopacze się spreżą i zaczną grać tak jak się od nich wymaga, to o podium nie będziemy się musieli martwić.
Bez względu na wszystko zawsze będziemy z Wislą!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.08.2010, 20:08
Od razu pogrzebalem w swojej kolekcji i jest:
Liga Mistrzow 2004/05, 25 minuta meczu Celtic-Szachtar - jedyna bramka spotkania
-> http://www.youtube.com/watch?v=kDLyLuhqkRo

Tylko jak ten przepis w sumie brzmi ? to jest 7 czy 10 sekund ? (Ci komentatorzy ze sky mowią nawet o 6 s)
No i porownujac te dwie sytuacje to tutaj bramkarz caly czas stal,
a Cabaj interweniowal na ziemi i sie podnosil wiec ten moment nie powinien byc liczony, a wydaje sie, ze sedzia to juz policzyl.

Sartre napisał(a):Wyświetl post
A tak btw., zupełnie serio pytam, bo nie mam zielonego pojęcia: ponieważ Cabaj dostałby czerwoną za to przedłużanie gdyby dostał kartkę, to... co dalej? Co z piłką?
No wlasnie, czy jakby dostal czerwien to i tak nie byloby czasem wolnego ?
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 16.08.2010 o godz. 20:14.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.08.2010, 20:09
Legia i Cracovia w porównaniu z nami to latają po boisku..
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 16.08.2010, 20:09
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Cabaj miał juz żołta, dostałby czerwien w takim wypadku.
Czerwień , zmiana na bramce , koniec meczu . A nie kabaret.
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.08.2010, 20:10
Hm nie wyglądało tak ewidentnie żeby cabaj opóxniał grę....wydaje mi się że raczej sędzie był za Legią.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 16.08.2010, 20:11
Dobrze wiec ja nic juz nie mowie. Sedzia zrobil co zrobil, czekam na jego ocene przez reszte i ewentualnie zarzuty. Wiecej zrobic nie moge. Gralismy padake i zaden wynik tego nie zmienia.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.08.2010, 20:11
zwycięstwo Legii było pewne, musieli wygrać. Jak Craxa nie wbijała drugiej, to czułem, że to się dla nich dobrze nie skończy.
Po wyrównaniu przestałem oglądać, bo wydawało mi się pewne , że ich warszawianie rozstrzelają. Aż oczom nie wierzyłem, gdy widzę doliczony czas gry i dalej remis.
Ale Cabaj niezawodny, no jak ktoś dupsko wypina bez majtek to niech się nie dziwi, że ktoś mu coś w nie wsadzi, dla swojej a nie jego przyjemności.
Lepiej się sędziemu podłożyć nie mógł

Odpowiedz cytując
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 16.08.2010, 20:14
Ja nie widzę w tym nic dziwnego.
Przepisy są po to, aby je egzekwować - taka jest rola sędziego i tyle.
Cabaj przekroczył czas trzymania piłki w rękach, przepisy nakazują rzut wolny pośredni, sędzia go dyktuje i jest gol.
Nie wiem w czym problem, sędzia jest po prostu kompetentny i chwała mu za to.
Jeśli przepis jest zły, należy go zmienić, a nie mieć pretensje do sędziego, że dobrze wykonuje swoją pracę.
Odpowiedz cytując
Kortys
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.08.2010, 20:14
Legia jest beznadziejna i jeszcze zdąży dać dupy, a w tym meczu pejsy grały na czas już od 5 minuty. 10 razy lekarze wbiegali na boisko, znosili ich na noszach i zaraz machali łapami, że chcą grać z powrotem. To też jest robienie w wała, sędzia to przecież widział i ja mu się nie dziwię- jak widać i na to są paragrafy.
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
Odpowiedz cytując
krwawy
Member

Od: 05.2007

Stary 16.08.2010, 20:15
Heh legia wygrała dzięki decyzji sędziego lub błędowi bramkarza Cracovi zależy jak patrzeć, co i tak wiele nie zmienia w tym, że Legia gra nadal piach. Jak się rozwinie poziom gry czołowych zespołów zeszłego sezonu to ciężko wyczuć Wisła i Lega w przebudowie w dodatku Legia gra rezerwową obroną, Polonia świetny start zobaczymy jak będzie dalej im więcej drużyn będzie się bić o mistrza to tym lepiej.
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 16.08.2010, 20:15
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Tylko jak ten przepis w sumie brzmi ? to jest 7 czy 10 sekund ?
Maksymalnie 6 sekund.
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 16.08.2010, 20:17
ciacho napisał(a):Wyświetl post
To forum jest zajebiste.. wyzywać sędziego od przekręta, bo podjął decyzję zgodnie z regułami gry
Ciacho, daj spokój. Fakt, jest to klarowna sytuacja do odgwizdania rzutu wolnego (albo żółtej kartki, przyznaje ze nie wiem jaka jest kara za 6 sekund), ale i tak sędzia ma dowolność w interpretacji wydarzen na boisku, patrząc na to co jest zapisane w regulaminie fifa a to co sie dzieje w praktyce na boisku. Przykład ? faule - i rzadkość odgwizdywania jest wprost proporcjonalna do odległości od pola karnego. nie widziałem w zyciu takiej statystki, ale zaloze sie ze pokazywałaby zagęszczenie fauli w srodku boiska. daleko nie tzreba szukac - patrz wczorajszy mecz. Rios został wręcz staranowany jakby przejechał po nim RUDY 102, a faulu nie było. Sędzia nie widział ? W srodku pola gdyby byla taka sytuacja, faul najpewniej zostałby odgwizdany. To raz. Dwa, tak jak piszą wyżej ludzie , 6 sekund występuje bardzo często ale w 99% sędzia nie gwizdze. A co powiesz jak bramkarz czasem specjalnie truchta po piłke nawet do naroznika, a potem jeszcze bierze rozbieg na pół kilometra co razem trwa z pół minuty, i nic sie nie dzieje.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.08.2010, 20:17
kibic sukcesu 2007 napisał(a):Wyświetl post
J(...)
(...)
Tak, Howard Webb też był wysoce kompetentny. Ale - jak to się mówi - niesmak pozostał.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 16.08.2010, 20:19
Cytat:
Ja nie widzę w tym nic dziwnego.
Przepisy są po to, aby je egzekwować - taka jest rola sędziego i tyle.
Cabaj przekroczył czas trzymania piłki w rękach, przepisy nakazują rzut wolny pośredni, sędzia go dyktuje i jest gol.
Jeśli przepis jest zły, należy go zmienić, a nie mieć pretensje do sędziego, że dobrze wykonuje swoją pracę.
Nawet powiem więcej - sędzia ewidentnie pierwsza rzecz jaką pomyślał, to sprawdzić Cabaja, czy nie przytrzymuje piłki - bo w takim momencie to kluczowe i wręcz oczywiste, że będzie przeciągał. Jak ten sobie skarpetki poprawiał, to sędzia miał to olać?

Cytat:
a w tym meczu pejsy grały na czas już od 5 minuty
No, to też mnie wkurzało. Strasznie dużo było takich sytuacji, zresztą ostro krystynę wszyscy tam odwalali. Przewracali się, gapili się na sędziego, łapali się za twarz/nogę, skręcali się, przybiegają felczerzy, to nagle pasiasty wstaje i jest jak nowo narodzony. I tak w kółko.

A tak w ogóle, bo nikt o tym nie mówi - mnie ten mecz nawet się podobał olać ostatnią sytuację, całość była całkiem emocjonująca, obie drużyny nie grały źle, chociaż od Legii więcej wymagam, no i nie takiej otchłani w obronie (jak już Komorowski i Jędza się włączają do akcji ofensywnych (i robią to dobrze, a poza tym w ogóle robią to, czego mi do tej pory brakowało), to stoperzy muszą być kozak total. A tutaj Wawrzyniak, który jak tylko był przy piłce, to ja wpadałem w panikę i Knezević, który potrafi być może i solidny, może i źle nie broni, ale po pierwsze za często się zagapia, a po drugie wybija piłkę bez sensu czasami. No i tytanikiem szybkości to on raczej też nie jest. Taki pożyteczny średniak, ale... no... za mało przy takiej grze!
Ostatnio edytowane przez Sartre : 16.08.2010 o godz. 20:23.
Legionista
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.08.2010, 20:20
my to i tak się na razie martwmy naszymi heroes, bo nawet słabo , co ja mówię bardzo słabo (wg niektórzych ) grająca dziś Craxa czy Legia włożyły by nam jak w kaczy kuper. Ze trójkę.

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.08.2010, 20:22
kot napisał(a):Wyświetl post
W śmiesznej lidze, śmieszny sędzia, pomógł słabej drużynie medialnej. Czy można jeszcze coś bardziej zdewastować w celu zabicia tej ligii ?

W śmiesznej lidze, śmieszny sędzia, postąpił zgodnie z przepisami.Myślę że bardziej ligi zabić się nie da
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.08.2010, 20:23
Opętany napisał(a):Wyświetl post
Dzisiejsza sytuacja + to http://www.niezalezna.pl/article/show/id/37628 przekonało mnie że wraca stare. Czekam na mecz z Polonią W. 8 czy 10 minut? J pzpn!

Niezle ponownie sie zaczyna... Moze jednak warto zatrudnic Wdowczyka....
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Stary 16.08.2010, 20:24
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Tak, Howard Webb też był wysoce kompetentny. Ale - jak to się mówi - niesmak pozostał.
W przypadku Webba można było przynajmniej dyskutować (np. faul w meczu z Austrią).
Tutaj sprawa jest prosta - bierzemy stoper i mierzymy czas: jeśli Cabaj przekroczył określony czas trzymania piłki w rękach (6, 7 czy nawet 10 sekund), złamał przepisy i tyle.
Sprawa jest do zmierzenia, jak w lekkiej atletyce.
Przekroczysz prędkość o 20 km/h, radar to pokaże i nie masz nic do gadania, płacisz mandat. Cabaj też zapłacił za nieznajomość przepisów.
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.08.2010, 20:27
http://www.weszlo.com/news/5425 i wszytko...
jesli sedzia juz taki skrupulatny to pilka nie zrobila pelnego obrotu (a musi zgodnie z przepisami przy wykonywaniu rzut posredniego)

Przekret sezonu... Nie sadze zeby mecz byl kupiony ale pewnie sedzia jest kibicem Legii...
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 16.08.2010, 20:29
W przypadku Webba można było przynajmniej dyskutować (np. faul w meczu z Austrią).
Tutaj sprawa jest prosta - bierzemy stoper i mierzymy czas: jeśli Cabaj przekroczył określony czas trzymania piłki w rękach (6, 7 czy nawet 10 sekund), złamał przepisy i tyle.
Przekroczysz prędkość o 20 km/h, radar to pokaże i nie masz nic do gadania, płacisz mandat. Cabaj też zapłacił za nieznajomość przepisów.
W trakcie meczu Cabaj co najmniej trzy razy przytrzymywał piłkę powyżej 6 sek. i sędzia nie dyktował rzutu pośredniego,ale w 94 minucie przypomniał sobie przepisy.
W TV powtarzają w kółko że Legia wygrała po KONTROWERSYJNYM rzucie wolnym.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 16.08.2010, 20:30
Oczywiscie... przez pierwsza polowe kolki z Cracovii lezaly dlugo na murawie w drugiej razy dwa...to juz nie byl przekret co ?

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Vashut
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.08.2010, 20:31
dla tych którzy zasłaniają się przepisami- zrozumcie wreszcie że jest coś takiego jak sędziowanie z duchem gry. Jeśli w meczu za pociągnięcie napastnika w polu karnym jest karny to ile powinno być takich karnych w meczu?

jeśli chciał, mógł dać Cabajowi drugą żółtą i czerwoną za opóźnianie gry, wszedłby wtedy rezerwowy bramkarz za jakiegoś gościa z pola, wybiliby piłkę w trybuny i sędzia skończyłby mecz- proste
Ostatnio edytowane przez Vashut : 16.08.2010 o godz. 20:33.
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.08.2010, 20:31
Ależ to jest dokładnie ten sam przypadek.

Lewandowski przepychał Austriaka przy stałym fragmencie, złapał go a tamten teatralnie upadł. Takich sytuacji jest kilkanaście w każdym meczu. A tu gospodarze turnieju dostają karnego w 90 minucie.

Cabaj trzyma za długo piłkę - sytuacja, która powtarza się niemal w każdym meczu. A tu gospodarze, na otwarcie nowoczesnego stadionu dostają rzut wolny w 94 minucie.

W obu przypadkach sędzia zareagował zgodnie z przepisami, ale nie duchem gry. Po prostu zagwizdał po gospodarsku.

Co do krytykowania gry Legii... A jak ma grać? Mają całkowicie nową drużynę, która dopiero się zgrywa. W dodatku środek obrony bez Choto i Astiza. W zasadzie podobna sytuacja, jak u nas. Tyle, że Legioniści jednak zdobyli 3 punkty.

PS. Ulatowski nie wytrzymał, pewnie będzie kara:

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,82...m_sedzia_.html
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.08.2010, 20:32
1q2

i do tego śmieszny uśmiech kibica
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 16.08.2010, 20:32
Ta sytuacje trochę wszystkim zasłoniła prawidłowego gola strzelonego przez Parchy. Choć usieszyłem się wtedy, bo z 0:2 już by Legia na remis nie wyszła...

Szkoda tylko że w typerze mi wynik nie siadł...a było tak blisko.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 16.08.2010, 20:33
No nieeee, w przypadku Webba to zupełnie co innego było - z Austrią karny był za przytrzymanie za koszulkę, którą robili wszyscy, wszędzie, przez cały mecz, w każdym meczu i jakoś nikt nie robił problemu, a tu nagle Webbowi się przypomniało w 91 czy której tam minucie, że tak nie wolno. A tutaj Cabaj zrobił dokładnie to, przeciwko czemu przepis o przytrzymywaniu piłki został wymyślony - w ostatnich dwóch minutach przytrzymywał piłkę.

I powtarzam pytanie - gdyby dostał czerwoną, to co by było z piłką? Bo jeżeli pośredni dla Cracovii i Cabaj schodzi, to faktycznie sędzia podyktował to korzystnie dla Legii. (Chociaż z drugiej strony... nawet 2 minuty z jakimś napastnikiem zamiast bramkarza... no nie każdy jest Markiem Jóźwiakiem co by nie było, Cabaj dał ciała totalnie)

Cytat:
Ta sytuacje trochę wszystkim zasłoniła prawidłowego gola strzelonego przez Parchy. Choć usieszyłem się wtedy, bo z 0:2 już by Legia na remis nie wyszła...
To był gol długo po gwizdku, kiedy już wszyscy gracze olali grę poza... kto tam strzelał, nie wiem. O tym mówisz? Bo tam, to może spalonego, to nie było, ale Ślusarski czy kto tam, to walną jak idiota jakieś 5-7 sekund po gwizdku. Chyba, że nie słyszał.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 16.08.2010 o godz. 20:38.
Legionista
Odpowiedz cytując
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Stary 16.08.2010, 20:38
flamengista napisał(a):Wyświetl post
W obu przypadkach sędzia zareagował zgodnie z przepisami, ale nie duchem gry. Po prostu zagwizdał po gospodarsku.
Dokładnie, zgodnie z przepisami, a nie z duchem gry.
Może po prostu postawił u buka na Legię, albo nie lubi Cabaja?
Ale sędziowie często dokonują takich wyborów podczas meczów (przepisy albo duch gry) i wg mnie twierdzenie o "przekręcie roku" jest lekką przesadą.
Mi tam jakoś specjalnie Cracovii nie jest szkoda...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów