The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
junior1906tsw
Senior Member

Od: 02.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2010, 23:08
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
polecam, nikt nie będzie trenerem z wymienianych do tej pory wg Pana Okuki.
` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.08.2010, 23:13
Amica pojechala po bandzie w tych dwóch kolejkach. Tylko otwierać szampana z tego powodu. Dziwię się, czemu Legia tak słabo, bo jakoś nie wierzę, że Polonia będzie teraz lać wszystkich ile wlezie. Skorży coś się nie wiedzie, ale to nas powinno cieszyć
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 14.08.2010, 23:16
junior1906tsw napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
polecam, nikt nie będzie trenerem z wymienianych do tej pory wg Pana Okuki.
Wedlug pana OKUKI
To sie nazywa sranie w banie, to samo bylo z Wilkiem
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 15.08.2010, 02:37
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Amica pojechala po bandzie w tych dwóch kolejkach. Tylko otwierać szampana z tego powodu. Dziwię się, czemu Legia tak słabo, bo jakoś nie wierzę, że Polonia będzie teraz lać wszystkich ile wlezie. Skorży coś się nie wiedzie, ale to nas powinno cieszyć
Lech/Amica zagrał to co musiał zagrać. Jednym transferem rozłożyli dwie formacje. Jak działa pomoc tego klubu pokazał w zeszłym sezonie mecz z nami w Poznaniu gdy Peszko, Kriwets i Stilić zupełnie nie istnieli. Dupę wtedy uratował im Lewandowski i jego wymuszony karny. Zaś co do ataku to od dawna było wiadomo że ostoja tej formacji odejdzie(a wcześniej odszedł zmiennik) i wszyscy, w tym również ja, spodziewali się że Rutkowski zainwestuje w odpowiedniego następcę. Dziś król jest nagi.

Co do Legii to minie co najmniej 5-8 kolejek zanim dowiemy się czegoś pewnego o tej drużynie. Wcale się nie zdziwię jak Cracovię rozbiją w stosunku 5-0, a ze Śląskiem dostaną solidny w*******. Na dziś można powiedzieć tyle co po sparingach tj: Cabral mało dynamiczny i słabo rozprowadza piłki, Vrodlijak niezły w destrukcji, przeciętny w ataku, Manu klasa sam w sobie, Kneżewić serbski odpowiednik Kosznika. Na ocenę reszty transferów przyjdzie czas. Na tą chwilę jako drużyna Legia straciła(dość powiedzieć że jednymi z lepszych na boisku byli Rybus, Borysiuk, Iwański), co nie znaczy że za 5 kolejek nie będzie to mocna ekipa.

Co zaś do Polonii/Groclinu to widać że Wojciechowski uczy się na błędach po pierwsze wróbelki warszawskie ćwierkają że Bakero na zwolnienie musiałby zapracować 5 porażkami pod rząd lub 10 w sezonie, po drugie zaś zaczął inwestować w niezłych i co ważniejsze sprawdzonych w naszych realiach grajków(Brzyski, tosik, Bruno, Gancarczyk, Sobiech czy Nowak) to może zagrać tak jak przed laty grało w Wiśle. Jeśli atmosfera się nie s*******i to Polonia/Groclin może zamieszać w lidze. Ale tak jak mówiłem wcześniej więcej będziemy wiedzieć po 5-6 kolejce.

Jeszcze odniosę się do Śląska to najlepszym transferem był pan Paluszek, oraz nawiązanie kontaktów(wysoko opłacanych zresztą) z agencjami menadżerskimi w Ameryce Południowej to będzie procentowało nawet jeśli nie w tym sezonie to za rok, dwa-trzy
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.08.2010, 02:57
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze odniosę się do Śląska to najlepszym transferem był pan Paluszek, oraz nawiązanie kontaktów(wysoko opłacanych zresztą) z agencjami menadżerskimi w Ameryce Południowej to będzie procentowało nawet jeśli nie w tym sezonie to za rok, dwa-trzy
Możesz rozwinąć?
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 15.08.2010, 07:20
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
" Wielkie brawa dla Arki za waleczność i wiele sytuacji. Mogli nawet prowadzić, ale nie czarujmy się, dużo im brakuje.
To jest jeszcze wiślackie forum?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.08.2010, 08:12
Vinci napisał(a):Wyświetl post
To jest AntyLech forum
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.08.2010, 08:13
Donki napisał(a):Wyświetl post
Wedlug pana OKUKI
To sie nazywa sranie w banie, to samo bylo z Wilkiem
Oczywiście... bo na celowniku Wisły są Javier Clemente , Pepe Guardiola, Jose Mourinio, Alex Ferguson, Arsen Wenger
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 15.08.2010, 09:04
Prośba o kolejne porządki. Już byli tacy co życzyli Amice zwycięstwa w innym temacie.

Teraz już klaszczą dla Arki, za 2 tygodnie pewnie będą płakać że pejsy znowu dostały wpierd ..

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 15.08.2010, 09:08
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
za dużo niewiadomych,choćby to czy Bakero nie pokłóci się z Wojciechowskim po raz n-ty oraz czy budowlaniec nie zechce czegoś oryginalnego wymyślić.
Nie sądzę. Myślę, że wszyscy trochę za bardzo przeceniają nieprzewidywalność Wojciechowskiego. Prawda jest taka, że on nie jest jakimś klaunem, wręcz przeciwnie, wszystkie te jego zwolnienia trenerów, zapowiedzi, że jak Polonia spadnie z ligi to odchodzi itd. wynikały z jego czysto biznesowego podejścia do piłki. Inaczej mówiąc, traktował sport tak samo jak biznes (nie w zamyśle, że chciał na piłce zarobić). I tak jeśli w biznesie wykładasz grubą kasę na pensje dla pracowników, a Ci sprawę partolą i nie wykonują prostego wydawałoby się zadania raz, drugi, to natychmiastowo ich zwalniasz, począwszy od kierownika, który za pracę zespołu ludzi odpowiadał. Gość po prostu nie rozumiał, że sport rządzi się innymi prawami i tu więcej czynników musi zagrać, żeby był sukces, łącznie z sędziowaniem czy szczęściem.

Jeszcze jedna rzecz - w naszej piłce jest tak, że jak pojawia się gość z kasą to od razu próbuje mu się do dupy przykleić wielu mędrców, którzy "dobrymi radami" próbują się wkupić w ciepłą posadkę w klubie. Wojciechowski też padł tego ofiarą. Miał kilku takich "mędrców" i każdy co innego mu podpowiadał, Slot nawet namawiał go, żeby reagował na to, kto gra w składzie a kto nie. Teraz to się zmieniło. Zatrudnienie takich ludzi jak Purzycki, Janas, czy nawet Bakero potwierdza, że Józek zaczyna łapać - różnica jest po prostu taka, że teraz ma doradców i ludzi zarządzających klubem, których SAM chciał sprowadzić i których namawiał, żeby do niego dołączyli, a nie takich, którzy się mu narzucili. Tu jest dobry wywiad, który obrazuje to, że Józek się nieco zmienił i zaczyna rozumieć, o co w tym wszystkim chodzi:

Cytat:
Skoro Legia jest zespołem przyszłościowym, a my już ukształtowanym, inny wynik niż zwycięstwo byłby wpadką - mówi "Przeglądowi Sportowemu" Józef Wojciechowski, właściciel Polonii Warszawa.

PRZEGLĄD SPORTOWY: Wiosną Polonia wygrała z Legią 1:0. Po letnich wzmocnieniach zakłada pan dziś inny wynik niż zwycięstwo?
Józef Wojciechowski:
Powinniśmy wygrać jakieś 2:0. Legia jest zespołem, który dopiero się zgrywa, potrzebują czasu. A my mamy właściwie tę samą drużynę, tylko wzmocnioną, więc zgranie nie jest już tak istotne. Skoro Legia jest zespołem przyszłościowym, a my już ukształtowanym, inny wynik niż zwycięstwo byłby wpadką.

PS: Wpadką, którą by pan wybaczył trenerowi?
Pewnie, że bym wybaczył. To przecież derby, w nich wszystko może się wydarzyć. W listopadzie byliśmy w totalnym rozpadzie, a zremisowaliśmy na Łazienkowskiej. Trudno tu cokolwiek przewidywać. Najbardziej boli, jak przegrywamy z jakąś Odrą czy Piastem.

PS: W meczu z Górnikiem zobaczył pan taką Polonię, jakiej oczekiwał?
Liczyłem na więcej. Pierwsze 30 minut było dobre, ale później zawodnicy Górnika za często dochodzili do pozycji strzeleckich. To mnie niepokoi. Zbyt łatwo dał się ogrywać Mynar. Nie sądzę, by Jose Bakero wystawił go na Legię, pewnie zagra Tosik. Drugim, który mnie trochę rozczarował, był Bruno. Miał zbyt wiele strat. I Trałka jeszcze nie pokazał tego, co potrafi.

PS: Co pan sądzi o zachowaniu Andreu, który schodząc z boiska w 59. minucie, usiadł na ławce obrażony?
Pewnie nie spodziewał się zmiany. Ale teraz wie, że jeśli będzie słabszy od reszty, to będzie musiał zejść. W Polonii nie ma świętych krów. Minus dla Andreu, punkt dla Bakero, bo pokazał, że nawet wobec swojego protegowanego nie ma sentymentów.

PS: Artur Sobiech zaczął już się spłacać?
Wypadł dobrze, strzelił gola, ale na razie nie wyrobiłem sobie o nim zdania. Jeszcze nie wiem, czy jest aż tak dobry, jak wskazuje na to jego cena.

PS: Nie uważa pan jednak, że milion euro za 20-latka, który ma za sobą dopiero jeden dobry sezon w lidze, to zbyt wiele?
Takie wartości dyktuje rynek. Towar sprzedaje się za tyle, ile ktoś jest w stanie zapłacić, a kupuje za tyle, za ile ktoś chce sprzedać. Pewnie, że mógłbym stwierdzić, że zaoferuję za Sobiecha 100 tys. euro. Ale po co, skoro za tyle Ruch by go nie oddał. A zarobki? Zrozummy wreszcie, że jeśli zespół z naszej ligi ma wygrywać z drużyną z Grecji, to musimy oferować porównywalne pieniądze do tych, jakie są w tamtych klubach. Jeżeli Smolarek miał przyjść do Polski, to musieliśmy zaproponować mu podobną pensję, jaką miał w Kavalii. Jeśli tam zarabiał 550 tys. euro rocznie, to nie mogliśmy dawać mu dużo mniej. A i tak zrezygnował ze 150 tysięcy, bo zależało mu, by pokazać się tu w Polsce, bo myśli o powrocie do reprezentacji. Bo tu przynajmniej miał pewność, że będzie grał. Choć okazuje się, że jak przyjdzie do nas jeszcze Nowak, to wcale tego miejsca nikt mu w składzie nie zagwarantuje. Ale tak ma być. Musi być ciasno, by tym ludziom chciało się pracować.

PS: Prezes Cracovii Janusz Filipak jednak twierdzi, że polscy piłkarze oferują zbyt niską jakość, by wykładać na nich takie pieniądze.
Nie zgadzam się z panem Filipiakiem. Mamy w Polsce niezłych piłkarzy, tylko trzeba do nich dotrzeć, sprawić, by im się chciało grać. Bo jeżeli zawodnik czuje już się pewny i nie ma konkurencji na swojej pozycji, to ciężko go zdopingować do ostrej walki. Ja zawsze byłem bardziej nastawiony na piłkarzy krajowych, bo po prostu więcej o nich wiemy. Za Sobiecha dałem tyle, ile dyktuje rynek. Przecież Lech i Legia oferowały podobne sumy.

PS: To czemu akurat wy wygraliście ten wyścig?
Bo my się nie targowaliśmy. Chcieli milion, dałem milion. Nie było rozmowy, że będziemy to spłacać przez rok czy dwa lata, dostali od razu całą sumę.

PS: Filipak twierdzi, że takie pieniądze w polskiej piłce to przesada, że nigdy nie zapłaciłby za Sobiecha miliona, a Smolarkowi i Nowakowi nie dał prawie 400 tysięcy euro.
Jeżeli chcemy polską piłkę traktować poważnie, musimy w niej obracać dużymi pieniędzmi. Wcale mnie nie dziwi, że nasze drużyny tak słabo grają w europejskich pucharach, jeśli Lech po zdobyciu mistrzostwa się osłabia. Ja po wygraniu tej ligi chciałbym powalczyć w Europie. Dlatego bym ten zespół wzmocnił, a oszczędności szukał dopiero wtedy, gdyby się nic nie udało zawojować w pucharach.

PS: W Lechu twierdzą, że Polonia psuje rynek.
Niech oni zajmą się swoim podwórkiem. To nasza sprawa, za ile kupujemy. Dziś pewnie daliby i ten milion euro za Sobiecha, po tych wynikach jakie zrobili.

PS: Po meczu z Górnikiem odzyskał pan zaufanie do trenera Bakero?
To nie jest tak, że ja mu nie ufam w sprawach piłki. Chodziło jego zachowanie jako człowieka. W maju miał gorszy dzień, nie opanował emocji, ale może dzięki tamtemu wydarzeniu mam teraz trochę więcej komfortu. Bo jeśli znów zdarzy się coś niespodziewanego, to mam rozwiązanie. W myśl zasady, że jeśli z firmy odejdzie jeden menedżer, nie może to zakłócić funkcjonowania przedsiębiorstwa. Jest trener Janas. Teraz obaj panowie rozmawiają tym samym, piłkarskim językiem. To fachowcy. Nie muszę już się tak mocno angażować w klub jak kiedyś.

PS: Docelowo trenerem będzie Janas?
Nie wykluczam tego. Ale teraz trenerem jest Bakero i ma zdobyć mistrzostwo Polski.

PS: Wyznaczył pan premie za zwycięstwo w lidze?
Premia za mistrzostwo wynosi 2,5 mln zł. Za wicemistrzostwo - zero. Drugi przegrywa, a za porażki nie płacę.

PS: Pan jasno deklaruje, że celem jest mistrzostwo. Piłkarze unikają deklaracji.
I dobrze, bo oni są od grania, a ja od wyznaczania celów. Mamy w tym roku wszystkie narzędzia, by po nie sięgnąć. W grudniu jeszcze wzmocnimy atak, dojdzie do nas Nowak, mamy wrócić do rozmów w sprawie pozyskania z Ruchu Macieja Sadloka. Wygląda to naprawdę dobrze. A jeśli się nie uda, to po prostu spróbujemy za rok.

PS: Polonia dorówna kiedyś popularnością Legii?
Jeśli zbudujemy naprawdę dobrą drużynę, będziemy z powodzeniem grać w europejskich pucharach, zrobi się moda na Polonię.

PS: W ilu procentach Smolarek został sprowadzony, by pomóc Polonii sportowo, a w ilu marketingowo?
Nie braliśmy pod uwagę marketingu. Przecież sumy, które dostaję ze sprzedaży biletów, są śmieszne. Jeżeli za 2 lata zespół będzie grał w Lidze Mistrzów, wtedy będą to znaczące kwoty. Polonią ludzie się zainteresują, jeśli będzie wygrywać. A czy strzelał będzie Ebi, czy ktoś inny, to bez znaczenia.

PS: Myślał pan, by zaangażować Smolarka w kampanię marketingowa firmy?
Były ku temu podchody, ale to świeża sprawa, nie mogę wiele o tym mówić.

PS: Był pan na meczu Legii z Arsenalem?
Wolałem odpocząć. Zresztą, to był bardziej piknik niż mecz.

PS: Nie zazdrości pan Legii nowego stadionu?
Nie byłem, nie widziałem.

PS: Jest szansa, że Polonia też będzie miała obiekt z prawdziwego zdarzenia, a nie 5-tysięczny stadion?
Ciężko jest mi się dogadać z władzami miasta. Jak tu rozmawiać o nowym stadionie, kiedy oni nie chcą nawet się zgodzić, bym wymienił murawę?! Chciałem zrobić to za własne pieniądze, a potem potrącać to sobie z czynszu. Spotykałem się w tej sprawie z ludźmi z samej góry, ale nic z tego nie wyniknęło. Stan murawy nadal jest fatalny A płacimy za wynajmowanie obiektu duże pieniądze, 60 tysięcy złotych miesięcznie plus opłaty za ogrzewanie i prąd. I to za to, by zagrać tam dwa mecze w miesiącu. To farsa.

PS: Jeśli wygracie ligę, to gdzie będziecie walczyć o Ligę Mistrzów?
Zapraszają nas na Stadion Narodowy. Rozważam takie rozwiązanie. Moglibyśmy grać tam te ważniejsze mecze, jak derby, spotkania z Wisłą, czy mecze w europejskich pucharach. A na spotkania, na które przychodzi po 2 tysiące kibiców, wystarczyłby stadion przy Konwiktorskiej.
...może i jest kontrowersyjny, ale w sumie w zdecydowanej większości ma rację (co ciekawsze, podkreśliłem).

Długoterminowo sprawa wygląda tak,im lepiej zespół będzie grał tym bardziej Wojciechowski będzie chciał inwestować w zespół i może dojść do sytuacji,gdzie Polonia będzie naprawdę mocną drużyną.
Zgadzam się z tym całkowicie.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 15.08.2010 o godz. 09:15.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 15.08.2010, 10:06
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Lech/Amica zagrał to co musiał zagrać. Jednym transferem rozłożyli dwie formacje. Jak działa pomoc tego klubu pokazał w zeszłym sezonie mecz z nami w Poznaniu gdy Peszko, Kriwets i Stilić zupełnie nie istnieli. Dupę wtedy uratował im Lewandowski i jego wymuszony karny. Zaś co do ataku to od dawna było wiadomo że ostoja tej formacji odejdzie(a wcześniej odszedł zmiennik) i wszyscy, w tym również ja, spodziewali się że Rutkowski zainwestuje w odpowiedniego następcę. Dziś król jest nagi. (...)
Zgadzam się. Działacze wiedzieli, że Lewy odejdzie ale nic nie zrobili. Powielają nasze błędy, sprowadzenie Rudnevsa gdy już jest "po ptokach" to ewidentna wpadka działaczy. Z resztą pytanie, czy Łotysz jest zawodnikiem o porównywalnej klasie z Lewandowskim...

Amikę oglądałem ostatnio często - ze Spartą i Widzewem pokazali, że są źle przygotowani do sezonu. Przy czym moim zdaniem to nie jest złe przygotowanie kondycyjne. Wydolnościowo będą lepsi z każdym meczem.

Moim zdaniem problemem jest trener Zieliński. Podobnie jak kiedyś Kasperczak, tak teraz Zieliński przejął po Smudzie ukształtowany zespół, grający jak na polskie warunki ładną, ofensywną piłkę. Już w zeszłym sezonie był regres - Amika grała coraz brzydziej i mniej skutecznie. W obecnym widać już "rękę" Zielińskiego. Zespół coraz bardziej męczy się przy rozgrywaniu piłki, akcje które za Smudy były normą dziś można policzyć na palcach jednej ręki.

Mści się też to, że mają zbyt wąską kadrę. Wypada Bosacki i jest wielki problem. Stilić bez formy i nie ma wartościowego zmiennika.

Amika ma to szczęście, że Legia i my dopiero budujemy drużynę od nowa, więc pewnie potracimy sporo punktów. Amikę też to czeka, ale strata nie będzie zbyt duża. A w tak słabej lidze Poznaniacy w końcu zaczną lepiej grać, nie ma innego wyjścia.

Paradoksalnie ze słabej formy Amiki, naszej i Legii najbardziej cieszą się w Polonii. Dobrze zaczęli sezon, mają niezłych piłkarzy a przeciwnicy słabi. Kto wie, może to oni staną się głównym faworytem do mistrzostwa?
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 15.08.2010, 10:07
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Nie sądzę. Myślę, że wszyscy trochę za bardzo przeceniają nieprzewidywalność Wojciechowskiego. Prawda jest taka, że on nie jest jakimś klaunem, wręcz przeciwnie, wszystkie te jego zwolnienia trenerów, zapowiedzi, że jak Polonia spadnie z ligi to odchodzi itd. wynikały z jego czysto biznesowego podejścia do piłki. Inaczej mówiąc, traktował sport tak samo jak biznes (nie w zamyśle, że chciał na piłce zarobić). I tak jeśli w biznesie wykładasz grubą kasę na pensje dla pracowników, a Ci sprawę partolą i nie wykonują prostego wydawałoby się zadania raz, drugi, to natychmiastowo ich zwalniasz, począwszy od kierownika, który za pracę zespołu ludzi odpowiadał. Gość po prostu nie rozumiał, że sport rządzi się innymi prawami i tu więcej czynników musi zagrać, żeby był sukces, łącznie z sędziowaniem czy szczęściem.

Jeszcze jedna rzecz - w naszej piłce jest tak, że jak pojawia się gość z kasą to od razu próbuje mu się do dupy przykleić wielu mędrców, którzy "dobrymi radami" próbują się wkupić w ciepłą posadkę w klubie. Wojciechowski też padł tego ofiarą. Miał kilku takich "mędrców" i każdy co innego mu podpowiadał, Slot nawet namawiał go, żeby reagował na to, kto gra w składzie a kto nie. Teraz to się zmieniło. Zatrudnienie takich ludzi jak Purzycki, Janas, czy nawet Bakero potwierdza, że Józek zaczyna łapać - różnica jest po prostu taka, że teraz ma doradców i ludzi zarządzających klubem, których SAM chciał sprowadzić i których namawiał, żeby do niego dołączyli, a nie takich, którzy się mu narzucili. Tu jest dobry wywiad, który obrazuje to, że Józek się nieco zmienił i zaczyna rozumieć, o co w tym wszystkim chodzi:

...może i jest kontrowersyjny, ale w sumie w zdecydowanej większości ma rację (co ciekawsze, podkreśliłem).

Zgadzam się z tym całkowicie.
Wyśmienicie koleś się wypowiedział. Więcej takich ludzi w polskim biznesie.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.08.2010, 10:14
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Masz rację kolego, najlepiej nie piszmy o innych zespołach w tym temacie, bo chyba tylko przypadkowo nazywa się on "Ekstraklasa - sezon 2010/2011"...

Przecież nikt nie powiedział, że kibicowałem komukolwiek w tym meczu. Po prostu cieszę się, że gra poziom gry Amici, notabene "Mistrza", został obnażony przez drużynę, po której nikt by się tego nie spodziewał.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 15.08.2010, 13:50
No nie chce mi się wierzyć w niektóre słowa Wojciechowskiego . Szczególnie o tym, że wpadkę w derbach wybaczył by Bakero .

Aha tylko już proszę nie pisać, że Polonia będzie I zespołem który zagra teraz w LM, bo miały to już być: Lech, Śląsk, Górnik itp.
Ostatnio edytowane przez R33 : 15.08.2010 o godz. 13:54.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.08.2010, 13:59
Mnie wlasnie ciekawi ta dlugofalowa polityka Wojciechowskiego. Moga nie wygrac mistrzostwa - i co wtedy? Czy zacznie jakies nerwowe ruchy z wyrzucaniem trenerow i zawodnikow czy da dalej popracowac szkoleniowcomi i wzmocni zespol. Jesli to drugie - maja szanse zdominowac lige przez najblizsze kilka lat.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 15.08.2010, 14:14
Szczerze napiszę, że co będzie z Bakero po sezonie to wielka niewiadoma. Bodajże po tym sezonie trenerowi konczy sie kontrakt. Kiedy Bakero przychodzil do Polonii, to Wojciechowski twierdzil, ze Hiszpan popracuje tylko przez 2 lata, a jeg nastepca bedzie kontynuotar mysli Bakero. No coz dowiemy sie w nastyepnym roku

Priorytetowa sprawa w ciagu najblizszych kilku miesiecy powinno byc przedluzenie kontraktu z Mierzejewskim, poniewaz jego umowa konczy sie w grudniu 2011. Mierzej w przerwie zimowej powinien zadeklarowac sie czy zostaje w KSP na nastepny sezon, bo w innym wypadku moze byc problem ze znalezieniem tak dobrego pomocnika przed pucharami.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.08.2010, 14:20
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
moze byc problem ze znalezieniem tak dobrego pomocnika przed pucharami.
Druga kolejka ligowa się jeszcze nie skończyła a Ty już o pucharach mówisz .
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Stary 15.08.2010, 14:23
fst, a kto ma awansowac do tych pucharow?
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 15.08.2010, 14:50
fst napisał(a):Wyświetl post
Druga kolejka ligowa się jeszcze nie skończyła a Ty już o pucharach mówisz .
A dlaczego jako fan Polonii ma nie mówić o pucharach, nie wierzę byś Ty jako kibic Wisły sądził że Wisła nie zajmie miejsca premiowanego awansem przynajmniej do LE. Tak więc po co ten lol ?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.08.2010, 14:56
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Nie sądzę. Myślę, że wszyscy trochę za bardzo przeceniają nieprzewidywalność Wojciechowskiego. Prawda jest taka, że on nie jest jakimś klaunem, wręcz przeciwnie, wszystkie te jego zwolnienia trenerów, zapowiedzi, że jak Polonia spadnie z ligi to odchodzi itd. wynikały z jego czysto biznesowego podejścia do piłki.

.
Po tym wywiadzie trochę jestem zaniepokojony. To jest obraz innego Wojciechowskiego, dojrzałego bym powiedział.
Przytoczony przez Ciebie, dobry wywiad, pokazuje,że facet chyba na dłuższy czas zdominuje ligę. Ma pomysł, raczej błędów Wisły popełniać nie zamierza i co istotne ma żywą gotówkę. Nie musi sprzedać aby kogoś kupić, do tego rozumie coś co jest w sumie ciężkie do zrozumienia dla innych właścicieli klubów, że aby awansować do LM trzeba inwestować i wzmacniać zespół realnie a nie tylko na papierze. Tak jak przypuszczałem,gdy zajmie pierwsze miejsce po tej rundzie to wzmocni zespół jeszcze bardziej. On ma jedną, najistotniejszą przewagę nad resztą ligi, kasę,żywą gotówkę, i jak widać może pozwolić sobie na ładowanie jej w tak nie medialny zespół jak Polonia. Po tym wywiadzie widzę Wojciechowskiego jako faceta wiedzącego czego chce w piłce, mającego realna gotówkę, gotową wydać na każdego kto jest w stanie podnieść poziom zespołu. I wie,że jakikolwiek sukces wymaga czasu. Wymaga od Bakero ale i też daje mu materiał do pracy.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.08.2010, 15:15
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
fst, a kto ma awansowac do tych pucharow?
Ten kto się zmieści na pozycji 1,2,3 w przekroju całego sezonu, a nie po 2 kolejkach !
Zadufani kibice wiejskiego klubiku z Wielkopolski, który przeniósł się do Poznania, jeszcze kilka miesięcy temu byli pewni, że wejdzie on do LM a potem......odjedzie całej polskiej lidze. I to zaledwie po zdobyciu pierwszego mistrzostwa. A teraz co ? sen prysł i koniec mażeń. Powrót do rzeczywistości i przeciętności.
Dlatego przestrzegam kibiców innego wielkopolskigo klubu, który przeniósł się tym razem do Warszawy o umiar bo wyjdziecie na takich samych głupów jak ci wyżej.
Nie każdy może być Wisłą Kraków, która w ciągu ostatnich 12 lat zrobiła 7 MP i to powinniśmy docenić. Jakoś nie widać klubu, który osiągnąłby chociaż połowę tego. I za to trzeba być wdzięcznym, przy wszystkich uwagach krytycznych.
Odpowiedz cytując
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 15.08.2010, 15:18
Po tym wywiadzie trochę jestem zaniepokojony. To jest obraz innego Wojciechowskiego, dojrzałego bym powiedział.
Przytoczony przez Ciebie, dobry wywiad, pokazuje,że facet chyba na dłuższy czas zdominuje ligę. Ma pomysł, raczej błędów Wisły popełniać nie zamierza i co istotne ma żywą gotówkę. Nie musi sprzedać aby kogoś kupić, do tego rozumie coś co jest w sumie ciężkie do zrozumienia dla innych właścicieli klubów, że aby awansować do LM trzeba inwestować i wzmacniać zespół realnie a nie tylko na papierze. Tak jak przypuszczałem,gdy zajmie pierwsze miejsce po tej rundzie to wzmocni zespół jeszcze bardziej. On ma jedną, najistotniejszą przewagę nad resztą ligi, kasę,żywą gotówkę, i jak widać może pozwolić sobie na ładowanie jej w tak nie medialny zespół jak Polonia. Po tym wywiadzie widzę Wojciechowskiego jako faceta wiedzącego czego chce w piłce, mającego realna gotówkę, gotową wydać na każdego kto jest w stanie podnieść poziom zespołu. I wie,że jakikolwiek sukces wymaga czasu. Wymaga od Bakero ale i też daje mu materiał do pracy.
ale brakuje im jednego chyba najważniejszego.....
kibiców/
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.08.2010, 15:32
fan1906 napisał(a):Wyświetl post
kibiców/
Ale Wojciechowski powiedział,że nastąpi moda na Polonię gdy zaczną wygrywać i dostaną się do LM. Jest świadomy tego,że Polonia jest w cieniu Legii, choć jakoś go to wcale nie martwi. Zapowiada się ciekawa walka o widza pomiędzy "Legią o jakiej marzyłeś"a Polonią. Dobrze,bo gdzie dwóch się bijeZobaczymy kto jutro zostanie zaprezentowany jako trener u nas,bo to pokaże mniej więcej kierunek rozwoju klubu.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 15.08.2010 o godz. 15:45.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 15.08.2010, 15:38
I to jest takie co najmniej dziwne, że kibice przyjdą tam, bo będą dobre wyniki. Nie mówię o zwykłych ludziach ale takich jakimi jesteśmy choćby my. Kibice powinni być zawsze bez względu, czy na mój klub jest moda, czy nie.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 15.08.2010, 15:39
fan1906 napisał(a):Wyświetl post
kibiców/
W ciągu ostatnich dwunastu miesięcy mieliśmy na Polonii już trzy komplety. Z NAC Breda (typowy średniak holenderski) i dwa razy z Legią. W tym, że w poprzednim sezonie walczyliśmy o utrzymanie i od poprzedniej rundy obowiązują karty kibica.

Stadion robi się powoli za mały dla nas. W przedsprzedaży poszło około 2000 karnetów (w poprzednich latach 200-500). Wyrobionych kart kibica jest trochę poniżej 10000.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 15.08.2010, 15:47
Tak Kondzior bo np taki Górnik to zawsze miał kibiców, a Widzew to już w ogóle na początku lat 90 był potęgą, zaś za Stomilem nie było nikogo...
Pojawią się wyniki pojawią się pikniki, z pośród których część złapie film na większe zaangażowanie i Ci staną się podobni kibicom w moim rozumieniu tego słowa(doping, wyjazd, część poszuka mocniejszych wrażeń) nie mówię że tak stanie się na pewno(bo jestem dziwnie spokojny że Legia nie powtórzy błędu ŁKS-u) ale jest to prawdopodobny scenariusz. Jest tylko kilka klubów przy których utrzymuje się stała niezależna od ligi i wyników w miarę duża grupa kiboli.
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.08.2010, 15:49
Kurde. 3 komplety ? Jaaaaaaaaaaaaaa
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 15.08.2010, 16:11
Wisła w sezonie latach 97-99 też sprowadzała wielu graczy dobrych i nie awansowała do Ligi Mistrzów. Jak już zdobędziecie to mistrzostwo to traficie na jakąś Chelsea, Real, Barcelone, Manchester itp. i się skończą marzenia (w tym roku można już było trafić na Auxerre, Werder, Tottenham, Ajax).

Edit:
Ribas Fakt. Ta NAC Breda mnie zmyliła.
Ostatnio edytowane przez R33 : 15.08.2010 o godz. 16:23.
Odpowiedz cytując
Ribas
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.08.2010, 16:21
Przecież on pisał o 12 miesiącach a nie latach

Cytat:
Chelsea, Real, Barcelone, Manchester
nie trafią
Odpowiedz cytując
Octopus
Junior Member

Stary 15.08.2010, 16:33
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Nie każdy może być Wisłą Kraków, która w ciągu ostatnich 12 lat zrobiła 7 MP i to powinniśmy docenić. Jakoś nie widać klubu, który osiągnąłby chociaż połowę tego.
Hmm...

82/83,83/84,89/90,91/92,92/93 - 11 lat i 5 mistrzostw. Nie będę pisał nazwy klubu. Chyba jest ciut więcej niż połowa.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów