The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2010, 07:47
A dla mnie gwiazdą ligi wcale nie bedzie Smolarek, Zewlakow czy Manu ale Mierzejewski. Az dziw ze go przegapilismy kiedys.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.08.2010, 08:00
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
A dla mnie gwiazdą ligi wcale nie bedzie Smolarek, Zewlakow czy Manu ale Mierzejewski. Az dziw ze go przegapilismy kiedys.
naprawde Cie to dziwi ?
a kogo my nie przegapilismy keidys ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 14.08.2010, 08:04
Od prau lat zawsze jak Wiśle nie idzie, to wystarczy oglądnąć mecz Legii i od razu człowiekowi na sercu lżej - tam to dopiero padaka

Ale pierwsze koty za płoty, myślę, że i tak Legia będzie w czubie. A po wczorajszym meczu widzę, że pewnie Polonia też.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 14.08.2010, 08:36
Ale tu sie nie ma co dziwic.
Mecz Legii z Polonia byl bardzo latwy do przewidzenia.
Bylem pewny ze Plonia musi ten mecz wygrac a dlaczego

Dlatego ze Legia jest dokladnie w takiej samej sytuacji jak my ,sciagniecie nawet 8 nowych zawodnikow do klubu nie bedzie oznaczalo ze klub odrazu bedzie gral rewelacyjnie.
I My i Legia musimy poczekac jak to wszysto zaskoczy ,tylko ze moze to trwac naprawde dlugo...
Odpowiedz cytując
junior1906tsw
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 14.08.2010, 09:05
Po za tym u Polonii dało się zauważyć większą chęć do zwycięstwa. Jeśli nawet nie, bo Legia też chciała wygrać, to niestety ale było widać u Polonii większą determinację do zwycięstwa, czego nie widziałem w Wiśle od bardzo dawna.
` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.08.2010, 09:08
Do złotych myśli pana Macieja dopisujemy:
"Zostało jeszzce 29 kolejek".
rrr
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 14.08.2010, 09:37
Hahhahha Poważnie tak powiedział? Patrząc na to grają drużyny za Skorży to rzeczywiście Legii wielkich szans nie daje w tym roku,
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.08.2010, 09:45
A nie zostało? Sezon trwa 1 kolejkę?Legia spada z ligi?

Ciekawy jestem po której kolejce nastroje się odmienią- Smolarek będzie rozkapryszoną gwiazdą, Sobiech milonem wyrzuconym w błoto, a Bakera hiszpańskim pajacem?

Wcześniej prosiłem o danie możliwości wykazania się Legii, bo już wczesniej parę lat temu też grała fajne sparingi.I co?Skończyło się falstartem, ale czy to faktycznie jakaś wielka niespodzianka?My też cudem wygraliśmy ze słaba Arką.
Tworzą się nowe zespoły, którym trzeba dać szansę się zgrać.
Polska liga jest tak nieprzewidywalna, że sondowanie kto będzie mistrzem po 2 kolejkach jest niepoważne.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 14.08.2010 o godz. 09:52.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
junior1906tsw
Senior Member

Stary 14.08.2010, 09:49
" Przed nami jednak 29 meczów. To dopiero początek drogi." Znam skądś te słowa
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.08.2010, 09:50
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
Po meczu Cracovia - Śląsk brawo dla komentatora, ani razu nie przekręcił nazwiska Ntibazonkiza ;p
A skąd wiesz jak się to wypowiada?

Krissu napisał(a):Wyświetl post
Liga będzie ciekawsza.
Było po meczu?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.08.2010 o godz. 10:03.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.08.2010, 09:54
Widze, ze co poniektórzy juz Polonii daja majstra

Przypominam, ze oprocz kilku transferów to jest to ciągle ta sama Polonia ktora walczyła w tamtym sezonie o utrzymanie. Legia bez obrony i tak musiało sie skonczyc nawet z Odrą. Zobaczymy za pare kolejek jak tam sobie Polonia radzi
Odpowiedz cytując
Plastman
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 14.08.2010, 10:01
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
A wiesz chociaż dlaczego tak jest ?
Nie osłabiaj mnie, oczywiście, że wiem.
Odpowiedz cytując
junior1906tsw
Senior Member

Stary 14.08.2010, 10:01
Ja tam bym się bardziej martwił o Wisłę
Odpowiedz cytując
kozuba92
Banita

Od: 06.2010

Stary 14.08.2010, 10:09
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...rac-jakies-20/

Przed meczem przyznam szczerze trochę mi się z niego chciało śmiać, ale jak widać, realnie potrafić ocenić szanse swojego zespołu
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 14.08.2010, 10:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A skąd wiesz jak się to wypowiada?
Sugeruję się tym, że za każdym razem wypowiadał tak samo
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.08.2010, 10:44
Tak się śmialiście z transferów Polonii , a tymczasem to Wojciechowski może się z was śmiać. Lepie kupic dwóch - trzech dobrych piłkarzy, niż 8 no-namów.
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.08.2010, 11:01
Sondowanie kto będzie mistrzem po 2. kolejce uważam za rzecz śmieszną. Polonia, co chyba każdy widz polskiej piłki powinien wiedzieć, jest jednym z kandydatów to tytułu. Po drugie popatrzmy z kim grała Polonia dotychczas. Ze słabym Górnikiem ( który moim zdaniem będzie walczył o utrzymanie ) i z Legią, która musi się zgrać po przyjściu nowych zawodników. Nie grali chociażby jeszcze z nami czy Lechem. A w tych dwóch meczach, z całym szacunkiem do Polonii, to my i ekipa poznańska jesteśmy faworytami. Zaczęli dobrze, ale tamten skład nie ma piłkarzy, którzy wytrzymaliby presję bycia liderem. Gdy zaskoczymy my, oraz Legia i Lech to jestem pewien, że Polonia będzie miała ciężką próbę sił. Wszystko jeszcze może się zdarzyć.

Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.08.2010, 11:15
Mnie zadowala jedno nasz koń trojański w postaci Maćka Skorży i jego świty w Legii widać że zaczyna to dobrze funkcjonować. Może zbyt wcześnie by oceniać grę Legii po kilku meczach z tyloma nowymi zawodnikami, ale taktykę Maćka każdy już znas zna dobrze więc pozytywnie trzeba patrzeć
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 14.08.2010, 11:17
Cytat:
- Chciałbym przeprosić wszystkich kibiców za to co się stało. Nie wiem co się z nami stało w drugiej połowie, nie potrafię tego wyjaśnić. Obiecuję że w poniedziałek zobaczycie inną, lepszą Legię - zapowiada Serb, Srda Knezevic, na łamach "Przeglądu Sportowego".
Zyliard znakow
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 14.08.2010, 11:20
ToTylkoJa nadal sądzisz, że mecz z Arsenalem nie był ustawiony
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.08.2010, 11:30
no zobaczymy, tak na prawde nie wiemy, czy to Polonia taka mocna. Czy poprostu Maciej tak cudownie Legie przygotowal(a dokladniej slynny Wloch ).
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 14.08.2010, 11:32
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
no zobaczymy, tak na prawde nie wiemy, czy to Polonia taka mocna. Czy poprostu Maciej tak cudownie Legie przygotowal(a dokladniej slynny Wloch ).
jeżeli Polonia jest taka mocna to oni Arsenal pojechaliby 8-3
co myślę, że nierealne jest
Powód: craxa przyglupie rządzi to **** w twojej dupie!!;)
Ostatnio edytowane przez Mateuusz : 14.08.2010 o godz. 11:33.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.08.2010, 11:49
ktoś kiedyś napisał o Saidim N. (który bardzo wyróżniał się we wczorajszym meczu) że ciekawe kiedy go dojadą.

No i już teraz, pierwsza kontuzja, naciagniecie mięśnia i dodatek (piłkarz jest muzułmaninem i obchodzi ramadan..)
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.08.2010, 12:03
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A nie zostało? Sezon trwa 1 kolejkę?Legia spada z ligi?

Ciekawy jestem po której kolejce nastroje się odmienią- Smolarek będzie rozkapryszoną gwiazdą, Sobiech milonem wyrzuconym w błoto, a Bakera hiszpańskim pajacem?

Wcześniej prosiłem o danie możliwości wykazania się Legii, bo już wczesniej parę lat temu też grała fajne sparingi.I co?Skończyło się falstartem, ale czy to faktycznie jakaś wielka niespodzianka?My też cudem wygraliśmy ze słaba Arką.
Tworzą się nowe zespoły, którym trzeba dać szansę się zgrać.
Polska liga jest tak nieprzewidywalna, że sondowanie kto będzie mistrzem po 2 kolejkach jest niepoważne.
Za to Ty Pablo84 już wiesz że Sobiech jest przepłacony? Skąd ta pewność? Skoro Legia może dać (ma prawo pierwokupu) 1 mln euro za Cabrala albo dała 1 mln za Vrdlojaka to czemu niby Sobiech miałby być przepłacony? Bo jest Polakiem a wiadomo że Polacy to drewno wg Ciebie? Tak rozsądnie mówisz żeby wstrzymać się z oceną szans na mistrzostwo chociaż te kilka/kilkanaście kolejek tak w tym temacie (Sobiech) robisz za nieomylnego i już wydajesz werdykt

Bez urazy, ale czas zweryfikuje czy taki Mezenga lepiej gra od Sobiecha i za którego ile można było dać

A co do Polonii - to ciekawie tam będzie z przodu
1. Sobiech
2. Smolarek
3. Nowak (pewnie zaraz się pojawi)
4. Gołębiewski

Ponadto kupili ogranych w naszej lidze Polaków i cudzoziemców (Bruno) i naprawdę dobrze to wygląda.
A co do Mierzejewskiego już od długiego czasu pisałem o nim że warto było go wziąć do Nas - zwłaszcza że był za darmo. No ale lepiej u nas kupować drewno Bałkańskie dla odmiany

PS
Dla mnie nie ma drewien polskich czy bałkańskich tylko dobrzy albo kiepscy piłkarze. Paszporty nie grają. Pewnie taki Sobota z WKS zrobi większą karierę niż taki Paljić.....
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.08.2010, 12:17
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Charakterystyczne dla ostatnich wpisów jest to, że wszyscy skupiają się na Skorzy. Tak, jakby nikt nie zwrócił uwagi na fakt, że Polonia wpompowała niebotyczną kasę w transfery. Coś mi mówi, że oglądaliśmy wczoraj jednego z faworytów do mistrzostwa i o tytuł powalczy więcej ekip, niż w poprzedniej edycji rozgrywek...po ostatnich wyczynach wiślaków to niezbyt ciekawa perspektywa...
Polonia ma bardzo dobrą ławkę. Co do ostatniego meczu to z Legią zagrali mądrze taktycznie. W czubie będą na pewno ale czy zdobędą mistrza?za dużo niewiadomych,choćby to czy Bakero nie pokłóci się z Wojciechowskim po raz n-ty oraz czy budowlaniec nie zechce czegoś oryginalnego wymyślić. Ale uczciwie mówiąc na teraz prezentują się najsolidniej w lidze. Długoterminowo sprawa wygląda tak,im lepiej zespół będzie grał tym bardziej Wojciechowski będzie chciał inwestować w zespół i może dojść do sytuacji,gdzie Polonia będzie naprawdę mocną drużyną.

Co do meczu Cracovii z Śląskiem.

Sotirović strzelił ładnie ale było to uderzenie sytuacyjne świadczące o dość dużym spokoju i pewności siebie Serba. Naprawdę klasa. Bramka ta świadczy o dojrzałości Serba. Natomiast gol Diaza to jakieś kuriozum. Jak obrona Parchatych mogła się tak ustawić,przecież wyglądało to jakby oni pierwszy raz w obronie grali. Strasznie dużo prostych błędów popełniają,na poziomie III ligowym.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 14.08.2010, 12:20
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Na 100% nie był, a Arsenal grał na 70%. 70%-5 bramek wbitych, na ile musiała grać ta biedna Polonia/Groclin?
300%
do tego dobra taktyka i 3 strzelone 0 straconych
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 14.08.2010, 13:17
Ogladam wlasnie mecz Tottenhamu z ManCity. Nic dziwnego ze dostajemy w******* w Puchararch od kazdego. Roznica jest OGROMNA.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.08.2010, 13:42
Luu... napisał(a):Wyświetl post
Sobiech ( przepłacony ale jak się ma pieniądze to można kupować co się chce za ile się chce)
może i przepłacony ale napewno bardziej sie opłaca kupic Sobiech który strzeli kilkanaście bramek w sezonie niż płacici kontrakty kilku bardzo cieniutkim obcokrajowcom
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Stary 14.08.2010, 14:18
Franek, Franek łowca bramek!

Jaga jak przewidywalem - bardzo mocna.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.08.2010, 15:00
No i Żewłakow walnął brameczkę. 2:1 dla Jagi.

AYALA, kto Ci powiedział, że Sobiech strzeli kilkanaście bramek w sezonie? Tak się składa, że jeszcze nigdy tego nie uczynił, nie mówiąc już o jakiejś wielosezonowej serii. To, co się opłaca - okaże się po sezonie.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów