The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2010, 14:33
Spokojnie koledzy

Jutro wszystko zweryfikuje boisko.

Spidey wyluzuj. Ciesz sie ze mozemy na forum Wisly ( o zgrozo ) popisac z Polonistami, bo ich forum to najwieksza kpina na swiecie ( kazdy wie o co chodzi ). Po co ta napinka?

Jutro 2 kolejka ( dla nas pierwsza ) wiec cieszmy sie ze nasza wielka liga ruszyla, a nie przerzucajmy sie gnojem z czarnymi na forum Wisly

PS: Brzydko tak zmieniac nick kolegi z Polonii Oni niech sobie beda dumni...chociaz cholera nie wiem z czego Polonia moze byc dumna po tych wszystkich cyrkach

PS2: Jest gdzies na forum temat odnosnie "Wygraj lige" ? Ciekawe jaki sklady maja koledzy z forum
Ostatnio edytowane przez kreseq : 12.08.2010 o godz. 14:37.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 12.08.2010, 14:33
Te kolego PoloniaDupaStolicy, masz błąd logiczny w podpisie:
Nie może być: "Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?"
tylko: "Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2054?" , widać że nigdy nie rozwiązywałeś testów logicznych.

Spoko Kreseq już oddycham...

EDIT: Jakaś mi się literówka wkradła do posta, ale nie mogę coś znaleźć. Krissu jak napisałem, już oddycham
Ostatnio edytowane przez spidey : 12.08.2010 o godz. 14:47.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 12.08.2010, 14:43
Ekhm, ekhm...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.08.2010, 16:59
Jutro pierwsze starcie, wyjatkowo ciekawe w tym roku. Przewiduję, ze trup będzie się słał gęsto na boisku. Mam nadzieję, że nie będzie brania jeńców a dobijanie mizerykordią będzie na porządku dziennym .
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.08.2010, 20:32
Sorry jeśli pytanie już było ale ile Legia sprzedała karnetów?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.08.2010, 20:51
Mogę się mylić, ale wg mnie będzie mała niespodzianka jutro i Polonia wygra. Legioniści pewnie noszą głowy wysoko po pokazówce z Arsenalem, to jedno. A drugie, to typowe dla Skorzy nie trafienie z forma kiedy trzeba
Ostatnio edytowane przez tofik : 12.08.2010 o godz. 20:56.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 12.08.2010, 21:00
Wygrana Polonii nie byłaby żadną niespodzianką, podobnie jak wygrana Legii lub remis. Grają dwa równorzędne zespoły i każdy może wygrać.
Najlepiej obrazują to kursy u buków
Polonia2.60 remis3.06 Legia2.62

Edyta: o niespodziance będzie można mówić jeśli padnie wynik 3-0 4-0 3-1 czy 4-1 dla którejkolwiek z drużyn
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 12.08.2010 o godz. 21:04.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.08.2010, 21:01
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Sorry jeśli pytanie już było ale ile Legia sprzedała karnetów?
http://legionisci.com/news/38589_Leg..._karnetow.html
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
suchyTSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.08.2010, 21:05
Mnie się też wydaje, że wygra Polonia, bo Skorża lubi przegrywać ważne dla kibiców mecze
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.08.2010, 23:19
suchyTSW napisał(a):Wyświetl post
Mnie się też wydaje, że wygra Polonia, bo Skorża lubi przegrywać ważne dla kibiców mecze
Nie tyle przegrywać co przepraszać za nie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.08.2010, 00:41
suchyTSW napisał(a):Wyświetl post
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Nie tyle przegrywać co przepraszać za nie.
I z tych oto względów sądzę, iż Legia się może mocno przejechać. Wszystko składa się w logiczną całość Okaże się, że arcyważny mecz z Arsenalem, to tylko pic na wodę ;-) Z resztą zwycięstwa Polonii po cichu sobie życzę. Przytrze, to nosa Legionistom, a punkty potrzebne do zagrania w pucharach Legia i tak zdobędzie.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 13.08.2010 o godz. 01:01.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 13.08.2010, 07:16
A tez wyjatkowo licze ze Legia przegra, Polonia w kolejnych kolejkach sama sie pogubi
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.08.2010, 09:21
Polonia - Legia. Absencje piłkarzy obu drużyn.

W Polonii nie zagrają dziś:
Jodłowiec http://legia.com.pl/pl/28848,Polonia_bez_Jodlowca.html

Sobiech http://legia.com.pl/pl/28854,Sobiech_nie_zagra.html

Smolarek nie jest gotowy na 90 minut

W Legii nie zagrają dziś:
Rzeźniczak, Choto, Astiz, Kiełbowicz- kontuzje

Cabral i Mezenga- podobno są jakieś problemy z certyfikatami tych piłkarzy ( http://legionisci.com/news/38770_Wys...zapytania.html / http://legionisci.com/news/38802_Mez...rtyfikatu.html )

Chinyama nie jest gototy na 90 minut (tak jak Smolarek w Polonii)

Wydaje mi się, że Legia będzie bardziej osłabiona w tym spotkaniu.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.08.2010, 09:29
A co już ewentualnie chcesz ich usprawiedliwić? Przecież zrobiliscie takie mega transfery, że powiniście ich pojechać 3-0. Tak poważnie to dla mnie śmieszne jest to, że jakiś certyfikat nie doszedł jak Ci zawodnicy są z Wami blisko od 2 miesięcy.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 13.08.2010, 09:30
Skoro obie druzyny nie moga jednoczesnie przegrac no to w trojkolorowym Krakowie chyba wieksoszc ludzi bedzie wolala wygrana Dyskobolii lub remis by Legia juz na starcie ligi tracila punkty. Ja osobiscie nie wierze ze zespol z Konwiktorskiej bedzie sie liczyc w grze o pudlo.
DysoN
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.08.2010, 09:41
4fan_player czekam na sytuację, kiedy to Wisła/Lechia nie będzie mogła korzystać z kilku zawodników i jakie będą opinie na ten temat. Wtedy też napiszę, że jest to usprawiedliwianie ewentualnej przegranej. Bo widzę, że czepiasz się dla samego czepiania. Fakt jest taki, że u nas z podstawowego składu nie może zagrać więcej piłkarzy. Chciałbym bardzo, aby obie drużyny mogły wystawić swoje najsilniejsze składy, wtedy można byłoby porównać potencjał obu klubów bardziej miarodajnie.

Co do certyfikatów- tak, jest to śmieszne. Nie wiem, może to jest tylko taka zasłona dymna, by w ostatniej chwili powiedzieć jednak, że zagrają. Albo rzeczywiście ktoś nie pomyślał i jest problem, którego de facto być nie powinno.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 13.08.2010 o godz. 09:43.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.08.2010, 09:43
Nikt nie mowi o usprawiedliwianiu. Mamy przetrzebiona obrone i prawie zero w ataku w razie problemow z Mezenga. Jak to nie jest zaden problem to ja nie wiem co problemem moze byc. Nikt nie mowil o mega transferach, sa tak samo mega jak te Wisly czy Polonii.
Cp do certyfikatow to obciach, tyle ze wina lezy po stronie klubow z ktorych zawodnicy przyszli. Od zeszlego roku wystarczy certyfikat elektroniczny.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.08.2010, 10:22
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
4fan_player czekam na sytuację, kiedy to Wisła/Lechia nie będzie mogła korzystać z kilku zawodników i jakie będą opinie na ten temat. Wtedy też napiszę, że jest to usprawiedliwianie ewentualnej przegranej. Bo widzę, że czepiasz się dla samego czepiania. Fakt jest taki, że u nas z podstawowego składu nie może zagrać więcej piłkarzy. Chciałbym bardzo, aby obie drużyny mogły wystawić swoje najsilniejsze składy, wtedy można byłoby porównać potencjał obu klubów bardziej miarodajnie.

Co do certyfikatów- tak, jest to śmieszne. Nie wiem, może to jest tylko taka zasłona dymna, by w ostatniej chwili powiedzieć jednak, że zagrają. Albo rzeczywiście ktoś nie pomyślał i jest problem, którego de facto być nie powinno.
Wisła w meczu z Karabachem grała bez kilku zawodników i nikt ich nie usprawiedliwiał. No ale szczerze mówiąc macie rację. Nie będzie grał Astiz, Choto, Rzeźniczak i jeżeli doszedł by jeszcze Cabral i Mezenga no to osłabienie dosyć duże. No ale mam nadzieję że padną przynajmniej trzy bramki w tym meczu bo zagrałem overa
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 13.08.2010, 14:07
offtopując od Legii
głos zabierze pan Antoni
Cytat:
Lewandowski ma 22 lata, był królem strzelców i najlepszym graczem polskiej ligi. Nie miał się już od kogo uczyć.

- Wy sobie ubzduraliście, że liga jest słaba i wszyscy powinni wyjeżdżać. Bzdura absolutna. W polskich warunkach można nauczyć się grać, można grać dobrze i robić postępy, a potem wyjechać, już jako ukształtowany piłkarz.

Gdzie został sprzedany Zbigniew Boniek? Do drużyny azerskiej czy do Juventusu? Józef Młynarczyk wylądował w Porto i zdobył Puchar Europy. Takich przykładów mógłbym podać na pęczki. W niczym nie przeszkodziła im polska liga i trenerzy.
http://www.sport.pl/pilka/51,65037,8246360.html?i=2

sorry ale podkreślony fragment w kontekście całości jest najlepszy
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Stary 13.08.2010, 14:25
Tak. I oto mamy kolejny przykład, że PZPN czuwa nad dobrem polskiej piłki i stwarza polskim piłkarzom wyśmienite warunki do rozwoju itp. Oni cały czas żyją przeszłością-sentymentaliści jedni. Ad rem: Słowa podkreślone odbieram w obliczu ostatnich "wyczynów" piłki klubowej i reprezentacji za niesmaczny żart.

Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 13.08.2010, 14:33
ja nawet szukałem tych materiałów szkoleniowych
i nie znalazłem

ale nie oszukujmy sie , problemem jest też mentalność/motywacja do wiekszej pracy naszych kopaczy, i tu PZPN moglby miec pole do popisu w zakresie szkolen dla trenerow
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 13.08.2010 o godz. 14:35.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 13.08.2010, 16:04
I kurna obalcie argument Antoniego Jak może być słaba liga jak goście wyjeżdżają z niej do Juve, a repra to już w ogóle... przecież zdobyliśmy 3 miejsce w świecie i czego jeszcze chcecie?
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 13.08.2010, 16:05
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
4fan_player czekam na sytuację, kiedy to (...)Lechia nie będzie mogła korzystać z kilku zawodników i jakie będą opinie na ten temat.
Nie będzie żadnych jak u nas zabraknie więcej niż 3 zawodników z pierwszej 11 na raz to możemy oddawać walkowera takie mieliśmy mądre okienko w wykonaniu naszych działaczy
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.08.2010, 16:08
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Nie będzie żadnych jak u nas zabraknie więcej niż 3 zawodników z pierwszej 11 na raz to możemy oddawać walkowera takie mieliśmy mądre okienko w wykonaniu naszych działaczy
Nie przesadzaj, myśle że będzie lepiej niż w ubiegłym sezonie!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 13.08.2010, 16:16
Obstawiam wysokie zwyciestwo Legii... Polonia dalej ma w wiekszosci bardzo przecietnych kopaczy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.08.2010, 16:35
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
przecież zdobyliśmy 3 miejsce w świecie i czego jeszcze chcecie?
Eutanazji...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.08.2010, 16:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Eutanazji...
Złożymy się dla ciebie.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 13.08.2010, 16:42
Ale akurat tekst Wolfego byl zabawny

For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Obstawiam wysokie zwyciestwo Legii... Polonia dalej ma w wiekszosci bardzo przecietnych kopaczy.
Nasza obrona w składzie Jędrzejczyk, Kneżewic, Wawrzyniak, Komorowski generalnie nie powala. A do tego jeszcze bramkarz, który ma być dobry, ale może walnąć na start Cabaja albo Przyrosia. Co innego pomoc, najlepsza w lidze.

Najtrudniejszy mecz rundy przed nami. Jako kibic mówię, że mamy ich zniszczyć, ale generalnie remis będzie ok.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 13.08.2010, 16:58
Ładną bramę Sotirović walnął.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.08.2010, 16:59
wy o warszawskich drobnostkach przynudzacie a tu Śląsk na SS już prowadzi

edytka : już remis, w tej samej minucie prawie. No cóż , zdarza się.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów