The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DwayneWade3
Junior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2010, 12:29
Tak piszecie o tym Petrescu, ale boję się, że skończy jak inni, którzy po raz drugi wracają na stare śmieci. Kasperczak, ostatnio na mundialu Lippi. Coś mi się to nie podoba...
Gdybym miał złotą rybkę, to poprosiłbym o Wengera.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.08.2010, 12:32
Nie ważne kto przyjdzie. Ważne żeby Cupiał mu zaufał i pozwolił zmienić skład. Pozbyć się drewna. Nasze reprezentacje pokazują, że Polacy się nie nadają do piłki. Tylko najbardziej pracowitych zostawić, z reszta się pożegnać. I cierpliwości. Nie można go wyrzucać, bo zajął 2 miejsce, albo nie awansował do LM. A przynajmiej nie w momencie gdy jego jedynym napastnikiem będzie otłukujący bramkarzy Brożek.
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 13.08.2010, 12:36
Marek Koźmiński? TEN Marek Koźmiński? I co, w pakiecie ze Zbysiem jak rozumiem?
No ja pier.ole.

To jakaś paranoja jest.
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.08.2010, 12:38
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Marek Koźmiński? TEN Marek Koźmiński? I co, w pakiecie ze Zbysiem jak rozumiem?
No ja pier.ole.

To jakaś paranoja jest.
Co masz do niego?
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.08.2010, 12:40
Bardzo się uciesze jak wróci Petrascu. Niech weźmie tych kopaczy leniwych i coś z nimi zrobi bo to już przechodzi ludzkie pojęcie. Z polską piłką dawno nie wyło tak źle, fatalna postawa w pucharach i fatalna gra naszej reprezentacji, która od marca nie strzeliła nawet gola! Przecież to jest niewiarygodne co się teraz dzieje.

Ja rzeczywiście wróci Petrascu to dać mu ze 2 lata spokojnej pracy, jak piłkarze będą go chcieli zwolnić wynikami i swoją grą, bo zapewne jak wprowadzi "hard work" to tak będą chcieli zrobić, to pozbyć się kopaczy, wymienić wszystkich leni i niech Petrascu ma decydujące zdanie ws. transferów. Ja innego wyjścia nie widzę, przy obecnym podejściu piłkarzy do obowiązków dalej będziemy w wielkiej dupie w pucharach, bo w marnej lidze jako tako nam jeszcze idzie.
sandbender
Graf Zero

Stary 13.08.2010, 12:42
iq1000 napisał(a):Wyświetl post
Co masz do niego?
A przyjdzie jego ojciec? A jak nie przyjdzie to odetnie sie calkowicie od niego?
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.08.2010, 12:44
Możliwe, że jeśli jest prawdą, że po meczu w Baku Cupiał się bardzo wku** i głową nie zapłaci jedynie Kasperczak, wydaje mi się, że Pan BC mógł zrozumieć swoje błedy z przeszłości, iż nie można ulegać presji piłkaży i ich wylewnych płaczy jakoby "zaciężko pracuja na treningach" bo prowadzi to do kompletnej amatorki i blamażu, dlatego w jego głowie mogł zrodzić się chytry plan aby dać popalić naszym leniom, a wiadomo kto dostanie najbardziej po tyłku jeśli Dan wróci, oczywiście Ci któzy wtedy na niego najbardziej nażekali z Brożkami na czele. Wiec mogł sobie pomyśleć "ja na was partacze tyle kasy wywalam a wy mi taki wstyd przynosicie, jak Kuba Bogu tak Bog Kubie..."

Bardzo możliwe, że gdyby nie wywalono wtedy Petrescu dzisiaj byli byśmy w zupełnie innym miejscu, a tak jesteśmy w kaczej dupie. Mądry polak po szkodzie.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.08.2010, 12:48
dzollo napisał(a):Wyświetl post
Możliwe, że jeśli jest prawdą, że po meczu w Baku Cupiał się bardzo wku** i głową nie zapłaci jedynie Kasperczak, wydaje mi się, że Pan BC mógł zrozumieć swoje błedy z przeszłości, iż nie można ulegać presji piłkaży i ich wylewnych płaczy jakoby "zaciężko pracuja na treningach" bo prowadzi to do kompletnej amatorki i blamażu, dlatego w jego głowie mogł zrodzić się chytry plan aby dać popalić naszym leniom, a wiadomo kto dostanie najbardziej po tyłku jeśli Dan wróci, oczywiście Ci któzy wtedy na niego najbardziej nażekali z Brożkami na czele. Wiec mogł sobie pomyśleć "ja na was partacze tyle kasy wywalam a wy mi taki wstyd przynosicie, jak Kuba Bogu tak Bog Kubie..."

Bardzo możliwe, że gdyby nie wywalono wtedy Petrescu dzisiaj byli byśmy w zupełnie innym miejscu, a tak jesteśmy w kaczej dupie. Mądry polak po szkodzie.
Jeśli to by była prawda (co jest możliwe) to popatrze troszeczkę bardziej optymistycznie w przyszłość Wisły.
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.08.2010, 12:48
dzollo napisał(a):Wyświetl post

W niedawnym wywiadzie Petrescu najcieplej się wpypowiadał o braciach. Zapytany kogo by chciał ściągnąć do Unirei wymienił obok Clebera właśnie Pawła i Piotra. Nie sądze zatem, żeby to oni najmocniej naciskali na wyrzucenie Dana z Wisły.
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 13.08.2010, 12:50
Mam nadzieję, że zarząd zmądrzał i da czas nowemu trenerowi na budowę drużyny a nie- na zimę pierwsza pozycja albo do widzenia, bo to już będzie szczyt wszystkiego.

Bez względu kto nim będzie, osobiście chciałbym trenera z zagranicy, bardzo się uciesze jak wróci nie doceniony za pierwszym razem Petrescu, niech weźmie swój sztab i niech w końcu w Krakowie powstanie drużyna Profesjonalna drużyna przez duże Pe

Skończmy z tą amatorką raz na zawsze, dość pobłażania i rządzenia w klubie piłkarzy, nie podoba się to ME i rozwiązanie kontraktu ile można.

Rządy twardej ręki i przyjdą efekty i być może w końcu na Reymonta zawita upragniona Liga Mistrzów z Mistrzem Polski- Wisłą Kraków.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 13.08.2010, 12:50
snyrting napisał(a):Wyświetl post
W niedawnym wywiadzie Petrescu najcieplej się wpypowiadał o braciach. Zapytany kogo by chciał ściągnąć do Unirei wymienił obok Clebera właśnie Pawła i Piotra. Nie sądze zatem, żeby to oni najmocniej naciskali na wyrzucenie Dana z Wisły.
Wymienił jeszcze Darka Dudkę
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 13.08.2010, 12:52
W tej informacji o propozycji pracy dla Dana w czerwcu nadmieniono, że była to inicjatywa Cupiała.
Jeszcze jedna ważna rzecz - jeżeli Dan do nas przyjdzie, musi najpierw zostawić tamten klub; a nie zrobi tego podczas konferencji w Krakowie. Nie wiem jak zbudowany jest kontrakt Dana, ale on też wiele ryzykuje. Przejedzie się na Wiśle i znów będzie musiał zaczynać wszystko od nowa w Rumunii; prócz tego jak złoży odmowę Ruskim, Ci z pewnością będą próbowali go zatrzymać i mogą strzelić taką kwotę kontraktu, że Dan stanie wryty w progu i znów spojrzy na nich z uśmiechem.... Nie wiem, nie wiem, ale zważywszy na to kto jest wymieniany do roli trenera to jakoś jestem spokojny o Wisłę
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.08.2010, 12:54
Zatrudnienie Petrescu (i kazdego innego trenera z nazwiskiem z doswiadczeniem z silnych lig) ma sens jedynie wtedy jesli dostanie 2 lata spokojnej pracy, na budowe druzyny bez wgledu na wyniki (oczywiscie nie mowimy tu o jakiejs katastrofie).

Bo Cupial i kibice beda musieli liczyc sie z tym, ze druzyna zrobi krok w tyl aby najpewniej zrobic pozniej dwa do przodu. Nie wiem ile to potrwa, ale jesli Dan wdrozy treningi jak na zachodzie to polowa tych chlopakow odpadnie. Ale ja jestem za, lepiej troche pocierpiec i pozniej kosic wszystko w lidze i walczyc ambitnie w pucharach niz ogladac taka degrengolade jak teraz.
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.08.2010, 12:54
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Petrescu tak, ale pod warunkiem, że polepszył swój warsztat w zakresie treningu ofensywnego drużyny. Nie zapełnimy stadionu, gdy drużyna po strzeleniu na 1:0 takiej Polonii Bytom będzie cofała się w 9 pod własne pole karne i broniła wyniku. W trakcie pierwszej kadencji Dana byłem jego przeciwnikiem .Czas pokazał, że się bardzo myliłem. Natomiast nie można przymykać oczu na błędy, które w przeszłości nasz trener popełniał. No chyba , że nikt Danowi nie wytłumaczył, że większość polskich drużyn, po porażce 1:0 na Reymonta, z uśmiechem i z poczuciem zadowolenia, wraca do swoich miast. Jeśli Petrescu przyjdzie, to jestem za tym, aby sprowadził 4 - 5 Rumunów. Stawiając na Polaków, przy obecnym systemie szkolenia i przy polskiej mentalności, nic w europejskiej piłce nie osiągniemy.
Ja jestem zupełnie innego zdania. Już wole wygrywać z Polonią Bytom 1:0 i w pucharach w takim samym rozmiarze niż wygrywać w naszej lidze po 5:0 a później w pucharach odpadać z byle Azerami, bo obrona nie wie jak się ustawić, a drużyna stosuje pressing przez 5 minut i nie ma siły na więcej.
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.08.2010, 12:57
No to jaka rolę w klubie przy tych wszystkich organizacyjno-trenerskich wzmocnieniach widzicie dla ....Zdzicha Kapki ? Liczycie, że usunie się w cień ?
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.08.2010, 13:03
master777 napisał(a):Wyświetl post
Jeden potencialny buc już ma robotę - Clemente został selekcjonerem Kamerunu

Jest chyba autorem słynnego wywiadu jak przychodził do Valladolidu.Na pytanie czy jest ostry i wymagający odpowiedział: "Nie, jestem bardzo ostry i bardzo wymagający"

Co do Petrescu mam mieszane uczucia.Powroty z reguły okazują się klapą, ale naturalnie wybrzydzać nie będę.
Eppur si muove!
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 13.08.2010, 13:06
Od początku zwolnienia Heńka pisze o Petrescu, jeśli okaże się, że przyjdzie to będzie bardzo dobrze, tylko szkoda, że tak późno, ale i tak wyciśnie z 'piłkarzy' co się da.. niech kwiczą i skwiałczą..
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.08.2010, 13:10
Dobre info z forum Maci0sa:
- Petrescu jest już bardzo blisko
- Petrescu chce swoich ludzi w sztabie, Basałaj chce pozostawić kilku obecnych
- plusem dla Dana jest to, że w klubie jest Jarosz (i prawie Mielcarski)
- Marek Koźmiński może do nas dołączyć
było by za pięknie
a że u nas za pięknie być nie może więc sprzedajemy Diaza (wiem że za rok mu sie kontrakt kończy)
ale czy jego zastępcą musi być Włoch który zagrał 26 spotkań w Serie A (2005-07) ?!
no fakt ma dużo meczów ale w Serie B ;/
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.08.2010, 13:12
Byłem przeciwnikiem Petrescu za jego pierwszej kadencji, bo zwyczajnie rozczarował. Wszyscy oczekiwaliśmy czegoś więcej, jakiejś nowej jakości, a przynajmniej powrotu do krakowskiej wersji sexy football granej za dawnego Henia. Po wszystkich rozczarowaniach, których doznałem (liśmy) od tego czasu, dziś z chęcią widziałbym go na ławce trenerskiej Wisły.

1. Wisła jest dużo słabsza. Mniej techniczna. Mniej ciekawa. Czego w tej drużynie nie zabił Skorża, to zrobiła to defensywa transferowa. Z tymi kopaczami, to już tylko piłka Dana.
2. Petrescu się sprawdził w Rumunii. Rozwiał część wątpliwości. Jeżeli dostanie czas i przyzwolenie na powolne budowanie drużyny od tyłu - to może wypalić.
3. Petrescu to coś więcej niż trenerzy typu modny Słowak/Białorusin, stary Niemiec z NRD, dawny gwiazdor-trener amator z Włoch/Hiszpanii.

Aha - mam nadzieję, że te plotki o Koźmińskim to... tylko plotki. Na czym ten człowiek się zna? Co będzie robił?
krakus
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 13.08.2010, 13:12
Ja się zgadzam w 100% z nestą. Oby tylko nie zatrudnili jakiegoś raczkującego trenera, który będzie się uczył na Wiśle. Jak już by mieli jakiś początkujących zatrudniać to lepiej Probierza, albo ew. Fornalika i może Janasa, ale jego nie wyciagniemy z JW Construction.. Probierz obecnie z polskich szkoleniowców mnie najbardziej przekonuje. Nie mając jakiś świetnych graczy i wielkiej kasy stworzył fajny zespół w Białymstoku. Poza tym on także posiada charyzmę i zna realia polskich piłkarzy i polskiej piłki więc jego kandydatura nie byłaby zła.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.08.2010, 13:14
nieważne kogo zatrudnią,
z daleka od Koźmińskiego w Tym klubie! Z daleka ku***
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.08.2010, 13:16
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Sorki, mój błąd.

KURSY:

Wiktor Goncharenko 7.00
Diego Simeone 3.50
Henrik Larsson 13.00
Czeslaw Michniewicz 10.00
Rafal Ulatowski 11.00
Gheorghe Hagi 16.00
Rudolf Assauer 11.00
Tomasz Kulawik 16.00
Werner Liczka 13.00
Dan Petrescu 3.50
Gurban Gurbanov 21.00
Jerzy Engel 51.00
Dragomir Okuka 51.00
Dariusz Wdowczyk 151.00
Diego Armando Maradona 401.00
Niezły hajs by się zgarnęło gdyby tak 1000zł postawić i się trafiło
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.08.2010, 13:22
Marek Koźmiński niech się lepiej zajmie budową dworca w Myślenicach...
snyrting
Senior Member

Stary 13.08.2010, 13:32
Ale o co wam chodzi z tym Koźminskim?

Jak do Wisły przychodził Basałaj, to tez rozdzieraliscie szaty na forum. Gdy zapytałem co wam w nim nie pasuje, to nikt nie potrafił odpowiedziec.

Nowa moda czy co?
iq1000
Senior Member

Stary 13.08.2010, 13:35
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Ale o co wam chodzi z tym Koźminskim?

Jak do Wisły przychodził Basałaj, to tez rozdzieraliscie szaty na forum. Gdy zapytałem co wam w nim nie pasuje, to nikt nie potrafił odpowiedziec.

Nowa moda czy co?
Basałaja mylili z tym drugim, a "sława" ojca pada na Koźmińskiego. Ja jestem za.
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.08.2010, 13:36
Dzisiaj o 20:30 Kubań Krasnodar gra z SKA-Energiya. Zobaczymy, może po tym meczu się coś wyjaśni. A może Dana już na nim nie będzie
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
sandbender
Graf Zero

Stary 13.08.2010, 13:39
a "sława" ojca pada na Koźmińskiego. Ja jestem za.
I właśnie przede wszystkim o to chodzi. O ojca i jego potencjalne wtrącanie się. Syn z resztą też pokazał w Górniku.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.08.2010, 13:41
sandbender napisał(a):Wyświetl post
I właśnie przede wszystkim o to chodzi. O ojca i jego potencjalne wtrącanie się. Syn z resztą też pokazał w Górniku.
Dokładnie!
Może Wy nie pamiętacie tego co robił/zrobił i obiecywał w Zabrzu, ale My pamiętamy !
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

iq1000
Senior Member

Stary 13.08.2010, 13:42
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie!
Może Wy nie pamiętacie tego co robił/zrobił i obiecywał w Zabrzu, ale My pamiętamy !
Ale przecież chodzi o pracę scouta. Co może nabroić? (oczywiście biorę pod uwagę tylko sytuację, gdy Mielcarski będzie u nas)
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez iq1000 : 13.08.2010 o godz. 13:45.
snyrting
Senior Member

Stary 13.08.2010, 13:46
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie!
Napisz proszę w takim razie co to było. Jeżeli ma przyjść do Wisły, to przyda się taka informacja.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów