|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Tak piszecie o tym Petrescu, ale boję się, że skończy jak inni, którzy po raz drugi wracają na stare śmieci. Kasperczak, ostatnio na mundialu Lippi. Coś mi się to nie podoba...
Gdybym miał złotą rybkę, to poprosiłbym o Wengera. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie ważne kto przyjdzie. Ważne żeby Cupiał mu zaufał i pozwolił zmienić skład. Pozbyć się drewna. Nasze reprezentacje pokazują, że Polacy się nie nadają do piłki. Tylko najbardziej pracowitych zostawić, z reszta się pożegnać. I cierpliwości. Nie można go wyrzucać, bo zajął 2 miejsce, albo nie awansował do LM. A przynajmiej nie w momencie gdy jego jedynym napastnikiem będzie otłukujący bramkarzy Brożek.
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Marek Koźmiński? TEN Marek Koźmiński? I co, w pakiecie ze Zbysiem jak rozumiem?
No ja pier.ole. To jakaś paranoja jest. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Bardzo się uciesze jak wróci Petrascu. Niech weźmie tych kopaczy leniwych i coś z nimi zrobi bo to już przechodzi ludzkie pojęcie. Z polską piłką dawno nie wyło tak źle, fatalna postawa w pucharach i fatalna gra naszej reprezentacji, która od marca nie strzeliła nawet gola! Przecież to jest niewiarygodne co się teraz dzieje.
Ja rzeczywiście wróci Petrascu to dać mu ze 2 lata spokojnej pracy, jak piłkarze będą go chcieli zwolnić wynikami i swoją grą, bo zapewne jak wprowadzi "hard work" to tak będą chcieli zrobić, to pozbyć się kopaczy, wymienić wszystkich leni i niech Petrascu ma decydujące zdanie ws. transferów. Ja innego wyjścia nie widzę, przy obecnym podejściu piłkarzy do obowiązków dalej będziemy w wielkiej dupie w pucharach, bo w marnej lidze jako tako nam jeszcze idzie. |
|
|
|
Graf Zero
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Możliwe, że jeśli jest prawdą, że po meczu w Baku Cupiał się bardzo wku** i głową nie zapłaci jedynie Kasperczak, wydaje mi się, że Pan BC mógł zrozumieć swoje błedy z przeszłości, iż nie można ulegać presji piłkaży i ich wylewnych płaczy jakoby "zaciężko pracuja na treningach" bo prowadzi to do kompletnej amatorki i blamażu, dlatego w jego głowie mogł zrodzić się chytry plan aby dać popalić naszym leniom, a wiadomo kto dostanie najbardziej po tyłku jeśli Dan wróci, oczywiście Ci któzy wtedy na niego najbardziej nażekali z Brożkami na czele. Wiec mogł sobie pomyśleć "ja na was partacze tyle kasy wywalam a wy mi taki wstyd przynosicie, jak Kuba Bogu tak Bog Kubie..."
Bardzo możliwe, że gdyby nie wywalono wtedy Petrescu dzisiaj byli byśmy w zupełnie innym miejscu, a tak jesteśmy w kaczej dupie. Mądry polak po szkodzie. ![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
W niedawnym wywiadzie Petrescu najcieplej się wpypowiadał o braciach. Zapytany kogo by chciał ściągnąć do Unirei wymienił obok Clebera właśnie Pawła i Piotra. Nie sądze zatem, żeby to oni najmocniej naciskali na wyrzucenie Dana z Wisły. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że zarząd zmądrzał i da czas nowemu trenerowi na budowę drużyny a nie- na zimę pierwsza pozycja albo do widzenia, bo to już będzie szczyt wszystkiego.
Bez względu kto nim będzie, osobiście chciałbym trenera z zagranicy, bardzo się uciesze jak wróci nie doceniony za pierwszym razem Petrescu, niech weźmie swój sztab i niech w końcu w Krakowie powstanie drużyna Profesjonalna drużyna przez duże Pe Skończmy z tą amatorką raz na zawsze, dość pobłażania i rządzenia w klubie piłkarzy, nie podoba się to ME i rozwiązanie kontraktu ile można. Rządy twardej ręki i przyjdą efekty i być może w końcu na Reymonta zawita upragniona Liga Mistrzów z Mistrzem Polski- Wisłą Kraków. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
W tej informacji o propozycji pracy dla Dana w czerwcu nadmieniono, że była to inicjatywa Cupiała.
*** Jeszcze jedna ważna rzecz - jeżeli Dan do nas przyjdzie, musi najpierw zostawić tamten klub; a nie zrobi tego podczas konferencji w Krakowie. Nie wiem jak zbudowany jest kontrakt Dana, ale on też wiele ryzykuje. Przejedzie się na Wiśle i znów będzie musiał zaczynać wszystko od nowa w Rumunii; prócz tego jak złoży odmowę Ruskim, Ci z pewnością będą próbowali go zatrzymać i mogą strzelić taką kwotę kontraktu, że Dan stanie wryty w progu i znów spojrzy na nich z uśmiechem.... Nie wiem, nie wiem, ale zważywszy na to kto jest wymieniany do roli trenera to jakoś jestem spokojny o Wisłę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zatrudnienie Petrescu (i kazdego innego trenera z nazwiskiem z doswiadczeniem z silnych lig) ma sens jedynie wtedy jesli dostanie 2 lata spokojnej pracy, na budowe druzyny bez wgledu na wyniki (oczywiscie nie mowimy tu o jakiejs katastrofie).
Bo Cupial i kibice beda musieli liczyc sie z tym, ze druzyna zrobi krok w tyl aby najpewniej zrobic pozniej dwa do przodu. Nie wiem ile to potrwa, ale jesli Dan wdrozy treningi jak na zachodzie to polowa tych chlopakow odpadnie. Ale ja jestem za, lepiej troche pocierpiec i pozniej kosic wszystko w lidze i walczyc ambitnie w pucharach niz ogladac taka degrengolade jak teraz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]()
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
No to jaka rolę w klubie przy tych wszystkich organizacyjno-trenerskich wzmocnieniach widzicie dla ....Zdzicha Kapki ?
Liczycie, że usunie się w cień ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jest chyba autorem słynnego wywiadu jak przychodził do Valladolidu.Na pytanie czy jest ostry i wymagający odpowiedział: "Nie, jestem bardzo ostry i bardzo wymagający" ![]() Co do Petrescu mam mieszane uczucia.Powroty z reguły okazują się klapą, ale naturalnie wybrzydzać nie będę. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Od początku zwolnienia Heńka pisze o Petrescu, jeśli okaże się, że przyjdzie to będzie bardzo dobrze, tylko szkoda, że tak późno, ale i tak wyciśnie z 'piłkarzy' co się da.. niech kwiczą i skwiałczą..
![]() ![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
a że u nas za pięknie być nie może więc sprzedajemy Diaza (wiem że za rok mu sie kontrakt kończy) ale czy jego zastępcą musi być Włoch który zagrał 26 spotkań w Serie A (2005-07) ?! no fakt ma dużo meczów ale w Serie B ;/ ![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Byłem przeciwnikiem Petrescu za jego pierwszej kadencji, bo zwyczajnie rozczarował. Wszyscy oczekiwaliśmy czegoś więcej, jakiejś nowej jakości, a przynajmniej powrotu do krakowskiej wersji sexy football granej za dawnego Henia. Po wszystkich rozczarowaniach, których doznałem (liśmy) od tego czasu, dziś z chęcią widziałbym go na ławce trenerskiej Wisły.
1. Wisła jest dużo słabsza. Mniej techniczna. Mniej ciekawa. Czego w tej drużynie nie zabił Skorża, to zrobiła to defensywa transferowa. Z tymi kopaczami, to już tylko piłka Dana. 2. Petrescu się sprawdził w Rumunii. Rozwiał część wątpliwości. Jeżeli dostanie czas i przyzwolenie na powolne budowanie drużyny od tyłu - to może wypalić. 3. Petrescu to coś więcej niż trenerzy typu modny Słowak/Białorusin, stary Niemiec z NRD, dawny gwiazdor-trener amator z Włoch/Hiszpanii. Aha - mam nadzieję, że te plotki o Koźmińskim to... tylko plotki. Na czym ten człowiek się zna? Co będzie robił? |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ja się zgadzam w 100% z nestą. Oby tylko nie zatrudnili jakiegoś raczkującego trenera, który będzie się uczył na Wiśle. Jak już by mieli jakiś początkujących zatrudniać to lepiej Probierza, albo ew. Fornalika i może Janasa, ale jego nie wyciagniemy z JW Construction.. Probierz obecnie z polskich szkoleniowców mnie najbardziej przekonuje. Nie mając jakiś świetnych graczy i wielkiej kasy stworzył fajny zespół w Białymstoku. Poza tym on także posiada charyzmę i zna realia polskich piłkarzy i polskiej piłki więc jego kandydatura nie byłaby zła.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
nieważne kogo zatrudnią,
z daleka od Koźmińskiego w Tym klubie! Z daleka ku*** ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]() ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Marek Koźmiński niech się lepiej zajmie budową dworca w Myślenicach...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale o co wam chodzi z tym Koźminskim?
Jak do Wisły przychodził Basałaj, to tez rozdzieraliscie szaty na forum. Gdy zapytałem co wam w nim nie pasuje, to nikt nie potrafił odpowiedziec. Nowa moda czy co? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Basałaja mylili z tym drugim, a "sława" ojca pada na Koźmińskiego. Ja jestem za.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Dzisiaj o 20:30 Kubań Krasnodar gra z SKA-Energiya. Zobaczymy, może po tym meczu się coś wyjaśni. A może Dana już na nim nie będzie
![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Graf Zero
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Może Wy nie pamiętacie tego co robił/zrobił i obiecywał w Zabrzu, ale My pamiętamy ! ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale przecież chodzi o pracę scouta. Co może nabroić? (oczywiście biorę pod uwagę tylko sytuację, gdy Mielcarski będzie u nas)
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez iq1000 : 13.08.2010 o godz. 13:45.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |