The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2010, 12:06
Przydałoby się przeprowadzić kompleksowy wywiad z Basałajem na temat stadionu, w którym odniósłby się konkretnie do każdej skandalicznej fuszerki z osobna - i jasno określił, ile według jego wiedzy będzie np: kołowrotów i co klub zamierza dalej z tym fantem robić, jak widzi sprawę kiosków gastronomicznych, asfaltu, oświetlenia, by odniósł się do opóźnień, kwestii trybuny północnej, czynszu, warunków bycia operatorem obiektu, uzasadnił poprawki, o które prosił klub, powiedział więcej na ten temat etc...

Po prostu aby klub zaczął zajmować jakieś publiczne stanowisko w najbardziej bulwersujących sprawach, a nie jedynym publicznym stanowiskiem były krętactwa i kłamstwa Majchrowskiego i spółki.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
krakfilm
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 12.08.2010, 12:40
Czyli wychodzi na to, że będą 24 kołowroty. Ciekawe, czemu na portalu nie pojawi się teraz informacja to wyjaśniająca? Tylko wciąż pozostaje krzykliwe "Na stadion w trzy godziny!". Jak wislakrakow.com kocham, sznuję i odwiedzam od dobrych kilku lat, to, jak już napisałem, są to posty dość tendencyjne, pełne niedopowiedzeń, a później brak wyjaśnień.

Co do elewacji, to jesli dobrze pamiętam, na projekcie i wizualizacjach była ona biała - szary beton pozostanie więc czymś przykryty, więc spokojnie.

Powód: wrzuciłem zdjęcie
Ostatnio edytowane przez krakfilm : 12.08.2010 o godz. 12:50.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 12.08.2010, 13:26
ja bym sie na twoim miejscu nie sugerowal wizualizacjami.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 12.08.2010, 13:37
krakfilm napisał(a):Wyświetl post
Czyli wychodzi na to, że będą 24 kołowroty. Ciekawe, czemu na portalu nie pojawi się teraz informacja to wyjaśniająca? Tylko wciąż pozostaje krzykliwe "Na stadion w trzy godziny!". Jak wislakrakow.com kocham, sznuję i odwiedzam od dobrych kilku lat, to, jak już napisałem, są to posty dość tendencyjne, pełne niedopowiedzeń, a później brak wyjaśnień.

Co do elewacji, to jesli dobrze pamiętam, na projekcie i wizualizacjach była ona biała - szary beton pozostanie więc czymś przykryty, więc spokojnie.

Nie mieszaj już - projekt i wizualizacje jedno- a oficjalne oświadczenia prezydenta drugie. Betonu architektonicznego tym bardziej barwionego który jest w projekcie nie ma i raczej już nie będzie.Chyba że wyburzysz stadion. Na dzień dzisiejszy z elewacją nic nie będzie robione i nie ma na dziś takich planów chyba że zmusimy do tego UM
p.s. pomijam ze nawet ta wizka jest inna
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 12.08.2010, 15:04
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że bardziej chodzi o to:

http://samorzad.lex.pl/?cmd=wybory,100

Na koncercie będzie masa przypadkowych osób.Prince zalicza się raczej do artystów z wyższej półki,więc zjawią się osoby raczej starsze, często tacy którzy na stadion nie przychodzą- tylko po prostu chcą sobie posłuchać "gwiazdy".Przy okazji będą fajerwerki, wzniosłe przemówienie itp.Ludzie ci często nie mają zielonego pojęcia jak tą inwestycję przeprowadzano,więc głosów Jackowi przybędzie.Zaraz się zacznie propaganda w gazecie krakowskiej, na kraków pl.Temat podchwycą inne media i katastrofa gotowa.

Dla Krakowa ten koncert, to najgorsze co może być, bo zakrzywi obraz kończonej właśnie inwestycji.
Majchroskiego nie będzie, to może wypłyną na wierzch rzeczy o których nie mamy pojęcia.
Może temat przeoczyłem,bo nie widziałem jak dotąd kosztorysów tego stadionu....
jedyny plus z tego bedzie ze wypromuje nasz stadion wsrod innych widzow, co moze zachecic tez inne osoby niz kibice Wisly do chodzenia na mecze, i stadion bedzie pelny. Ale tak to odrazu wiadomo o co tu chodzi, o kampanie wyborcza, aby majchrowski dobrze wypadl, pokazac stadion, pochwalic sie itd...
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.08.2010, 15:14
@krakfilm Tą wizualizacją nie masz się co sugerować. Zauważ, że według niej maszty oświetleniowe mają znajdować się również na trybunach PN i PD. Jak wiadomo, niczego takiego nie będzie
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
tomaslfc14
Member

Od: 06.2010

Stary 12.08.2010, 15:30
Ja Wam powiem tak: Ja osobiście nastawiłem się już tak, że na Reymonta wrócimy dopiero na wiosnę i Wam też to polecam. Na najbliszy okres proponuję pozbawić Majchra fotela i pomóc m.in. radnemu Olszówce w dopilnowaniu spraw ze stadionem. Później w jakiś sposób rozliczyć wszsytkich winnych i na wiosnę wszyscy walimy na Reymonta 22 !!
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 12.08.2010, 15:45

Skoro tak od kilku lat czytujesz portal wislakrakow.com i interesujesz się sprawami klubu to powinieneś wiedzieć że zdjęcie które wkleiłeś pochodzi z pierwszej, poglądowej, wizualizacji zmienionego na potrzeby EURO 2012 projektu. Potem został on dokładniej dopracowany i wiele elementów zostało zmienionych. Poza tym powinieneś wiedzieć, że w przypadku budowy stadionu Wisły projekt, a to co się realizuje to w wielu aspektach dwie różne, nic nie mające ze sobą wspólnego, sprawy. Zwłaszcza już jeśli chodzi o wizualizacje to realizowane rozwiązania odbiegają od tego co na nich było.

Co do kołowrotów to w odpowiedzi na interpelację złożoną przez Dariusza Olszówkę znalazła się informacja że na trybunę wschodnią będzie 12 szt. kołowrotów. Na podstawie takiej tylko krótkiej wiadomości nie wiemy czy będą to wejścia podwójne, prawda? Informacje o stadionie na wislakrakow.com nie są tendencyjne, ale obiektywnie informują o żenującym sposobie przeprowadzenia tej inwestycji. Z kolei Twoje wypowiedzi wskazują na to, że nie wiele wiesz na temat budowy tego obiektu.

I takich osób jak np. użytkownik krakfilm jest cała masa, dlatego tak jak już wcześniej mówiłem Majchrowski może nie przejmować się że przez skandaliczne spartaczenie budowy naszego stadionu może stracić elektorat. Ludzi którzy wiedzą o wszystkich bublach i żenadzie na tej budowie jest garstka tak na prawdę. Z kolei więcej jest osób które widzą że buduje się nowy obiekt, że przeprowadza się sporą inwestycję itp. A to dla urzędującego prezydenta same plusy. O tym że wielokrotnie okłamał on mieszkańców Krakowa obiecując różne, niedotrzymane później, terminy oddania stadionu jest niestety bardzo cicho.
Odpowiedz cytując
krakfilm
Senior Member

Stary 12.08.2010, 16:19
Cytat:

I takich osób jak np. użytkownik krakfilm jest cała masa, dlatego tak jak już wcześniej mówiłem Majchrowski może nie przejmować się że przez skandaliczne spartaczenie budowy naszego stadionu może stracić elektorat. Ludzi którzy wiedzą o wszystkich bublach i żenadzie na tej budowie jest garstka tak na prawdę. Z kolei więcej jest osób które widzą że buduje się nowy obiekt, że przeprowadza się sporą inwestycję itp. A to dla urzędującego prezydenta same plusy. O tym że wielokrotnie okłamał on mieszkańców Krakowa obiecując różne, niedotrzymane później, terminy oddania stadionu jest niestety bardzo cicho.
Temat polityczny jest gdzie indziej, więc swoje wypociny zamieszczaj tam.

Co do projektu, to faktycznie jest to jedna z pierwszych wizualizacji. Na szczęście na żywo stadion jest o wiele lepszy Szczerze mówiąc, jestem przekonany, że z tymi elewacjami coś zrobią. Ale i tak nie jest to pierwszorzędna sprawa, nie rzuca się w oczy. Ta galeria, którą ktoś tutaj przygotował ze zdjęciami pokazuje tylko, i to czasem w kilku ujęciach te same miejsca, drobne nierówności w nakładaniu betonu w paru miejscach. Ludzie, chyba nie byliście na budowie nigdy, przy tak wielkim projekcie, kiedy powierzchnia betonu jest tam ogromna, zawsze zdarzą się jakieś niedopatrzenia.

Niektórzy tutaj tylko szukają najdorbniejszych usterek i niedomówień aby robić wielkie halo, a później się okazuje, że z wielkiej burzy mały deszcz. I tak jak inny mają prawo stadion krytykować pod każdym względem, to nikt mi nie zabroni pozytywnie się o nim wypowiadać. Też chciałbym mieć stadion pół roku temu, też chciałbym żeby Wisła była mistrzem i grała LM itp itd. Niektórych rzeczy nie da się zrobić.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 12.08.2010, 16:55
Ta galeria, którą ktoś tutaj przygotował ze zdjęciami pokazuje tylko, i to czasem w kilku ujęciach te same miejsca, drobne nierówności w nakładaniu betonu w paru miejscach. Ludzie, chyba nie byliście na budowie nigdy, przy tak wielkim projekcie, kiedy powierzchnia betonu jest tam ogromna, zawsze zdarzą się jakieś niedopatrzenia.

Niektórzy tutaj tylko szukają najdorbniejszych usterek i niedomówień aby robić wielkie halo
Jak to są dla Ciebie nierówności albo najdrobniejsze usterki, to ja mam nadzieję, że w budowlance nie pracujesz, a jak pracujesz to że w życiu do mojego domu się nie zbliżysz.

no tu to już w ogóle nie ma się czego przyczepić bo przecież w środku tego nie widać

no i nawet nasz stadion ma ździwioną minę jak słyszy, że wszystko jest ok

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 12.08.2010, 18:45
Temat polityczny jest gdzie indziej, więc swoje wypociny zamieszczaj tam.

Co do projektu, to faktycznie jest to jedna z pierwszych wizualizacji. Na szczęście na żywo stadion jest o wiele lepszy Szczerze mówiąc, jestem przekonany, że z tymi elewacjami coś zrobią. Ale i tak nie jest to pierwszorzędna sprawa, nie rzuca się w oczy. Ta galeria, którą ktoś tutaj przygotował ze zdjęciami pokazuje tylko, i to czasem w kilku ujęciach te same miejsca, drobne nierówności w nakładaniu betonu w paru miejscach. Ludzie, chyba nie byliście na budowie nigdy, przy tak wielkim projekcie, kiedy powierzchnia betonu jest tam ogromna, zawsze zdarzą się jakieś niedopatrzenia.

Niektórzy tutaj tylko szukają najdorbniejszych usterek i niedomówień aby robić wielkie halo, a później się okazuje, że z wielkiej burzy mały deszcz. I tak jak inny mają prawo stadion krytykować pod każdym względem, to nikt mi nie zabroni pozytywnie się o nim wypowiadać. Też chciałbym mieć stadion pół roku temu, też chciałbym żeby Wisła była mistrzem i grała LM itp itd. Niektórych rzeczy nie da się zrobić.
Masz tu piosenkę ode mnie http://www.youtube.com/watch?v=9TBAO2VmI2w

Ta fasada to już mniejsza z tym czy to ładne czy nie, ale jak to nie będzie jakoś skończone to tak jak pisał ktoś wcześniej stadion się będzie sypał, za 10 lat będzie wyglądał jak stare A i B.

szorstki nie wiedziałem że jest to taki koszt zrobienia zieleni na tej elewacji, aczkolwiek sądzę że takie rozwiązanie wyróżniło by nasz stadion. Pytanie czy ekonomicznie jest to uzasadnione.

Można go zawsze obudować po prostu betonowymi płytami. Wyglądają one czasem ciekawie.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 12.08.2010, 18:49
(...) Szczerze mówiąc, jestem przekonany, że z tymi elewacjami coś zrobią. Ale i tak nie jest to pierwszorzędna sprawa, nie rzuca się w oczy. (...) Niektórzy tutaj tylko szukają najdorbniejszych usterek i niedomówień aby robić wielkie halo, a później się okazuje, że z wielkiej burzy mały deszcz. (...)
A ja jestem przekonany, że jeśli nie będzie dymu z powodu nawet najmniejszych niedomówień, przemilczeń i przekłamań, to nic nie zrobią. Mamy wiele świetnych przykładów, jak chociażby przemilczane i obiecane zaplecze trybuny północnej, do którego wykonania do tej pory nie rozpisano przetargu.

Kilka lat temu, gdy ją dopuszczano do użytku szlag nas trafiał, że jest niedokończona, ale pomyśleliśmy: okej, obiecali że skończą, są jeszcze kolejne trybuny do wybudowania - nie ma co siać zamętu. W "nagrodę" sobie o klatkach schodowych zapomniano.

Jeśli mam dementować 12 kołowrotów, to pewnie musiałbym znów "pojechać" z panem prezydentem i ZIKiT-em, który mu pisze odpowiedzi. 3 tygodnie pisać i podać że jest 12 kołowrotów a nie 24? Toż oni sami nie wiedzą co tam mają. Niech sami zdementują swoją interpelację, to i ja wrzucę poprawkę. Tekst Wisły o niedopuszczeniu stadionu do III rundy LE skomentowali po paru godzinach to i to mogą.
Dodam jeszcze, że jeśli jest 10 bramek do trybuny północnej (5,6 tys. ludzi), 10 do południowej (5,6 tys.), 10 do zachodniej (10 tys.) i 12 do wschodniej (12 tys.), to znaczy, że ani inwestor, ani projektant nie myślą.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.08.2010, 20:42
rav napisał(a):Wyświetl post
A ja jestem przekonany, że jeśli nie będzie dymu z powodu nawet najmniejszych niedomówień, przemilczeń i przekłamań, to nic nie zrobią. Mamy wiele świetnych przykładów, jak chociażby przemilczane i obiecane zaplecze trybuny północnej, do którego wykonania do tej pory nie rozpisano przetargu.

Kilka lat temu, gdy ją dopuszczano do użytku szlag nas trafiał, że jest niedokończona, ale pomyśleliśmy: okej, obiecali że skończą, są jeszcze kolejne trybuny do wybudowania - nie ma co siać zamętu. W "nagrodę" sobie o klatkach schodowych zapomniano.

Jeśli mam dementować 12 kołowrotów, to pewnie musiałbym znów "pojechać" z panem prezydentem i ZIKiT-em, który mu pisze odpowiedzi. 3 tygodnie pisać i podać że jest 12 kołowrotów a nie 24? Toż oni sami nie wiedzą co tam mają. Niech sami zdementują swoją interpelację, to i ja wrzucę poprawkę. Tekst Wisły o niedopuszczeniu stadionu do III rundy LE skomentowali po paru godzinach to i to mogą.
Dodam jeszcze, że jeśli jest 10 bramek do trybuny północnej (5,6 tys. ludzi), 10 do południowej (5,6 tys.), 10 do zachodniej (10 tys.) i 12 do wschodniej (12 tys.), to znaczy, że ani inwestor, ani projektant nie myślą.
12 jest, ale podwójnych.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 12.08.2010, 20:53
Nie ma podwójnych kołowrotów.
Jest 12 bramek (z 16 zaprojektowanych), po 2 kołowroty każda.
W sumie to, że oni sami nie wiedzą co budują to wiadome jest od dawna. Każdy w ZIKITcie ma inną wersję (chociażby rozmowa staidony.net o telebimach, różne wersje w interpelacjach, zaprzeczanie samemu sobie itd).
Przecież prezydent w odpowiedziach twierdził, że elewacja jest z betonu architektonicznego, a później mu się odmieniło, że jest to jednak beton zwykły, który będzie wykończony, a jeszcze później, że wykończenia nie będzie.
Ja się nie zdziwię, jak po zakończeniu budowy okaże się, że czegoś brakuje, a do samego końca budowy zachodniej wyjdą jeszcze kolejne braki i buble.
Najgorsze jest to, że od wyjścia pierwszych cudów z IT i zrzucaniem kosztów na Wisłę minął niemal rok, a ZIKIT i prezydent dalej grają głupich, że wszystko idzie ok, opóźnień nie ma, terminy dotrzymane i wszystko będzie.
Odpowiedz cytując
krakfilm
Senior Member

Stary 12.08.2010, 21:22
Co do elewacji to nie wyglada to ladnie, fakt. Przekonany jestem jednak, ze predzej czy pozniej to zrobia.

No to czemu dalej piszecie, ze 12 kolowrotow, skoro jest 12 bramek po 2 kolowroty, co daje 24 kolowrtoy, tak?
Odpowiedz cytując
h3po4
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.08.2010, 22:13
wiadomo już jak z sektorem gości ? bo kiedyś była wzmianka że są 2 opcje, jak sprawa miewa się na dziś ?
Być okrutny i odważny
Zmienić dolę swą przeklętą
Trochę zemsty, trochę krwi
Worek z forsą mieć pod głową
Wtedy ma się piękne sny
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.08.2010, 22:40
nie wiem co tyo za temnat ale chaiłem napisać /że Wisła to mój ukochany klub
i wszystko mni jedno czy wygryqwa czy nie bo ja i tak ją Kocham !!!! i kochać nie przestabnę!!! Ave Wisła!:;_)

Podnieś flagę wiślacką
I zaśpiewaj zwycięsko!
Wiślacka armia to właśnie my,
Liczy się zwycięstwo,
Polegnie żydostwo.
Powód: WTP
Ostatnio edytowane przez licoo : 12.08.2010 o godz. 22:44.
Odpowiedz cytując
borsuk
Senior Member

Stary 12.08.2010, 23:09
Co do elewacji to nie wyglada to ladnie, fakt. Przekonany jestem jednak, ze predzej czy pozniej to zrobia.

No to czemu dalej piszecie, ze 12 kolowrotow, skoro jest 12 bramek po 2 kolowroty, co daje 24 kolowrtoy, tak?
Mnie to sie kolego wydaje ze Ty jestes pracownikiem UM albo ZIKiT. Cały czas próbujesz wmówić wszystkim na siłę, że to gów.., które każdy z nas widzi jest smacznym i pachnącym lodem. Jak Ci ktoś pokazuje jak krowie na pastwisku, że to jest jednak śmierdzące gów.. to Ty się ostatecznie z tym zgadzasz ale i tak twierdzisz, że w bliżej nieokreślonej przyszłości i nie wiadomo za czyją sprawą to gów.. jednak zmieni się w tego loda. Typowy przykład: "napluć mu w twarz to powie, że deszcz pada". Znak firmowy polskich polityków i ludzi w nią uwikłanych. (Panie Darku - niech się pan nie obraża).
A żeby nie było OT to nikt na forum (z którego w ciągu dnia mogę tylko czerpać informacje) nie zauwazyl, że dzien po deklarowanym przez polityka Majchrowskiego terminie ukończenia instalowania jupiterów, zainstalowano dopiero czwarty maszt na Zachodniej.
Powód: literki
Ostatnio edytowane przez borsuk : 12.08.2010 o godz. 23:30.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 12.08.2010, 23:22
borsuk- masz u mnie browar mam takie same wrażenie o krakfilmie.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 12.08.2010, 23:22
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
W odpowiedzi na Pana interpelację w sprawie budowy stadionu Wisły Kraków, zgłoszoną między sesjami Rady Miasta Krakowa w dniu 29 lipca 2010 r., uprzejmie informuję:
Prace zewnętrzne na stadionie prowadzone są w systemie dwuzmianowym od godz. 600 do 2200 od poniedziałku do piątku, w soboty od 600 do 1500. Prace instalacyjne, wykończeniowe wewnętrzne realizowane są także w godzinach nocnych. Tempo prac jest monitorowane przez Zamawiającego, tj. Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu w Krakowie i firmę prowadzącą nadzór inwestorski Grontmij Polska Sp. z o.o. Roboty prowadzone są w ścisłej korelacji z terminarzem dostaw elementów budowlanych i instalacyjnych. ZIKiT dąży, pomimo problemów związanych z częstymi zmianami interpretacji przepisów dotyczących zwłaszcza bezpieczeństwa pożarowego oraz imprez masowych, do uzyskania przez organizatora licencji PZPN w zakresie infrastruktury stadionowej w sierpniu 2010 r.
jaaasne...
Nie dotrzymano żadnego terminu, trybuna wschodnia jeszcze nie gotowa (8 miesięcy opóźnienia i ciągle rośnie), na zachodniej pracuje kilkadziesiąt osób, od 8 do 18 w ciągu tygodnia, w weekend praktycznie nie pracują.
Niecałe 3 miesiące do oddania trybuny, a dach niegotowy, elewacja nie zamknięta, wewnątrz nie ma jeszcze nawet gotowego stanu surowego, a ci o nadzorze piszą, jakby wszystko było ok.
Czas chyba zgłosić sprawę do NIK, jak wpadnie tam to nagle im się odwróci to wszystko.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 12.08.2010, 23:34
Dziękuję wszystkim jak zwykle za ogrom pomocy przy zbieraniu zdjęć. Przyszło ich cała masa tj.całe zero.To co zebrałem z galerii wysłałem do p.Darka mam nadzieję że wystarczy.
p.s.proponuje tu większości przenieść się do tematu o transferowym s-f - może coś w PS napisali to sie wykażecie- tu chyba nic po Was (poza PiotremG i kilkoma innymi osobami)
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.08.2010, 06:21
Co by nie mówic to bedziemy miec do czynienia z najwiekszą fuszerką ostatnich lat w Krakowie i jeszcze większą kompromitacją Majchrowskiego oraz podległych mu służb odpowiadających za budowę stadionu .
A zgłoszenie tego przekrętu do NIK-u powinno nastąpic po oddaniu wszystkich trybun do użytku bo dopiero wtedy bedzie można oszacowac opóźnienia i straty klubu z tego tytułu .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 13.08.2010, 06:59
Fuszerka jest dla nas. W sensie, ze tylko my widzimy jak to wyglada. Przecietny mieskzaniec Krakowa nie wie co bylo w planach, co zostalo wybudowane, dlaczego i ile to kosztowalo. Ludzie nie zwiazani z pilka mowia tylko, ze sasiedni stadion ladny, a nasz brzydki.
Ale nigdy nie przewija sie nazwisko Majchrowskiego, czy nazwa ZIKIT, o jakiejs Niedzialkowskiej nie wspominajac. Co bardziej wtajemniczeni wiedza ze architekt sie nazywa Obtulowicz.

Nalezy wiec wpierw powiadomoc opinie publiczna - plakatami, ulotkami. A dopiero pozniej przedstawic swoje komunistom.

Kazdego mieszkanca Krakowa zainteresuje historia 500mln zl z ich kieszeni.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.08.2010, 08:22
borsuk napisał(a):Wyświetl post
Mnie to sie kolego wydaje ze Ty jestes pracownikiem UM albo ZIKiT. Cały czas próbujesz wmówić wszystkim na siłę, że to gów.., które każdy z nas widzi jest smacznym i pachnącym lodem. Jak Ci ktoś pokazuje jak krowie na pastwisku, że to jest jednak śmierdzące gów.. to Ty się ostatecznie z tym zgadzasz ale i tak twierdzisz, że w bliżej nieokreślonej przyszłości i nie wiadomo za czyją sprawą to gów.. jednak zmieni się w tego loda. Typowy przykład: "napluć mu w twarz to powie, że deszcz pada". Znak firmowy polskich polityków i ludzi w nią uwikłanych. (Panie Darku - niech się pan nie obraża).
A żeby nie było OT to nikt na forum (z którego w ciągu dnia mogę tylko czerpać informacje) nie zauwazyl, że dzien po deklarowanym przez polityka Majchrowskiego terminie ukończenia instalowania jupiterów, zainstalowano dopiero czwarty maszt na Zachodniej.
No własnie, lepiej tego ująć się nie dało. Mam dokładnie takie samo odczucie.

7 kotów - taka kampania skutkowałaby tylko i wyłącznie wrogim nastawieniem do Wisły. Większość raczej by powiedziała coś w stylu: same kataklizmy, powodzie w Polsce a oni maja stadion za 500mln i jeszcze im się nie podoba...Ktoś kto nie jest kibicem piłkarskim ( a takich jest wieeelu) nie zrozumie o co nam chodzi. Powie raczej coś w stylu gościa krakfilm, przeciez w środku jest ok, mogło byc gorzej więc nie beczcie. Dzieci nie mają co jeść w szkołach a oni płaczą, że przed stadionem zamiast kostki maja asfalt...Niestety ale wydaje mi się, że tak by się to skończyło i Majchrowski dobrze o tym wie.
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 13.08.2010, 08:40
Tak sobie myślałem nad telebimami, czy nie mógł by nam je zafundować nasz sponsor ORION oni robią telewizory to może telebimy też.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 13.08.2010, 08:43
Jasne że mogliby , LG ,Sony czy Samsung tez mogliby.Jakby chcieli.
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Stary 13.08.2010, 08:48
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Jasne że mogliby , LG ,Sony czy Samsung tez mogliby.Jakby chcieli.
Ale to nie są nasi sponsorzy a ORION tak.
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.08.2010, 08:54
wojti11795 napisał(a):Wyświetl post
Ale to nie są nasi sponsorzy a ORION tak.
Ale stadion nie jest Wisły tylko miasta... Więc nie da się na zasadzie barteru wymienić sponsoringu na telebim... A taka darowizna na rzecz miasta za kilkaset tysięcy chyba byłaby mało atrakcyjna dla firmy... Pytanie też, czy coś takiego jest w ogóle dozwolone prawnie...
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Stary 13.08.2010, 09:11
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Ale stadion nie jest Wisły tylko miasta... Więc nie da się na zasadzie barteru wymienić sponsoringu na telebim... A taka darowizna na rzecz miasta za kilkaset tysięcy chyba byłaby mało atrakcyjna dla firmy... Pytanie też, czy coś takiego jest w ogóle dozwolone prawnie...
Myślę, że gdyby Wisła została operatorem to mogła by zamontować telebin we własnym zakresie i żadne wykroczenie to by nie było, a ORION mógłby wokół telebimu jak i na nim wyświetlać swoją reklamę.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.08.2010, 09:11
Majchrowski wcale nie musi mieć ciśnienia, żeby dokończyć stadion przed wyborami.
Spokojnie skończy stadion pasiastych, zrobi uroczyste otwarcie, imprezy itd.

Co do naszego stadionu - wyjaśnienie dla ludu będzie proste - przede wszystkim Wisła nie chce podpisać umowy o korzystaniu ze stadionu, więc miasto ma z klubem poważny problem. To Wisła jest winna.
Poza tym miasto zainwestowało w odnowienie stadionu Hutnika, specjalnie dla Wisły.
A dodatkowo jeszcze była powódź, a wiadomo, że są rzeczy ważne i ważniejsze.
I 95% wyborców w ogóle nie zwróci uwagi na problem.
Także nie czarujmy się, kibice Wisły jako elektorat to część marginalna i Majchrowski dobrze o tym wie.

Natomiast to, co pisze o pracy od 6 do 22 to jest kpina. Kilka dni z rzędu przejeżdżałem w okolicy więc zatrzymałem się żeby popatrzeć. Około 17 prace zamierają.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów