|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
|
ja bym sie na twoim miejscu nie sugerowal wizualizacjami.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
@krakfilm Tą wizualizacją nie masz się co sugerować. Zauważ, że według niej maszty oświetleniowe mają znajdować się również na trybunach PN i PD. Jak wiadomo, niczego takiego nie będzie
![]()
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ja Wam powiem tak: Ja osobiście nastawiłem się już tak, że na Reymonta wrócimy dopiero na wiosnę i Wam też to polecam. Na najbliszy okres proponuję pozbawić Majchra fotela i pomóc m.in. radnemu Olszówce w dopilnowaniu spraw ze stadionem. Później w jakiś sposób rozliczyć wszsytkich winnych i na wiosnę wszyscy walimy na Reymonta 22 !!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Co do kołowrotów to w odpowiedzi na interpelację złożoną przez Dariusza Olszówkę znalazła się informacja że na trybunę wschodnią będzie 12 szt. kołowrotów. Na podstawie takiej tylko krótkiej wiadomości nie wiemy czy będą to wejścia podwójne, prawda? Informacje o stadionie na wislakrakow.com nie są tendencyjne, ale obiektywnie informują o żenującym sposobie przeprowadzenia tej inwestycji. Z kolei Twoje wypowiedzi wskazują na to, że nie wiele wiesz na temat budowy tego obiektu. I takich osób jak np. użytkownik krakfilm jest cała masa, dlatego tak jak już wcześniej mówiłem Majchrowski może nie przejmować się że przez skandaliczne spartaczenie budowy naszego stadionu może stracić elektorat. Ludzi którzy wiedzą o wszystkich bublach i żenadzie na tej budowie jest garstka tak na prawdę. Z kolei więcej jest osób które widzą że buduje się nowy obiekt, że przeprowadza się sporą inwestycję itp. A to dla urzędującego prezydenta same plusy. O tym że wielokrotnie okłamał on mieszkańców Krakowa obiecując różne, niedotrzymane później, terminy oddania stadionu jest niestety bardzo cicho. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Co do projektu, to faktycznie jest to jedna z pierwszych wizualizacji. Na szczęście na żywo stadion jest o wiele lepszy Niektórzy tutaj tylko szukają najdorbniejszych usterek i niedomówień aby robić wielkie halo, a później się okazuje, że z wielkiej burzy mały deszcz. I tak jak inny mają prawo stadion krytykować pod każdym względem, to nikt mi nie zabroni pozytywnie się o nim wypowiadać. Też chciałbym mieć stadion pół roku temu, też chciałbym żeby Wisła była mistrzem i grała LM itp itd. Niektórych rzeczy nie da się zrobić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
no tu to już w ogóle nie ma się czego przyczepić bo przecież w środku tego nie widać no i nawet nasz stadion ma ździwioną minę jak słyszy, że wszystko jest ok ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Ta fasada to już mniejsza z tym czy to ładne czy nie, ale jak to nie będzie jakoś skończone to tak jak pisał ktoś wcześniej stadion się będzie sypał, za 10 lat będzie wyglądał jak stare A i B. szorstki nie wiedziałem że jest to taki koszt zrobienia zieleni na tej elewacji, aczkolwiek sądzę że takie rozwiązanie wyróżniło by nasz stadion. Pytanie czy ekonomicznie jest to uzasadnione. Można go zawsze obudować po prostu betonowymi płytami. Wyglądają one czasem ciekawie. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Kilka lat temu, gdy ją dopuszczano do użytku szlag nas trafiał, że jest niedokończona, ale pomyśleliśmy: okej, obiecali że skończą, są jeszcze kolejne trybuny do wybudowania - nie ma co siać zamętu. W "nagrodę" sobie o klatkach schodowych zapomniano. Jeśli mam dementować 12 kołowrotów, to pewnie musiałbym znów "pojechać" z panem prezydentem i ZIKiT-em, który mu pisze odpowiedzi. 3 tygodnie pisać i podać że jest 12 kołowrotów a nie 24? Toż oni sami nie wiedzą co tam mają. Niech sami zdementują swoją interpelację, to i ja wrzucę poprawkę. Tekst Wisły o niedopuszczeniu stadionu do III rundy LE skomentowali po paru godzinach to i to mogą. Dodam jeszcze, że jeśli jest 10 bramek do trybuny północnej (5,6 tys. ludzi), 10 do południowej (5,6 tys.), 10 do zachodniej (10 tys.) i 12 do wschodniej (12 tys.), to znaczy, że ani inwestor, ani projektant nie myślą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Nie ma podwójnych kołowrotów.
Jest 12 bramek (z 16 zaprojektowanych), po 2 kołowroty każda. W sumie to, że oni sami nie wiedzą co budują to wiadome jest od dawna. Każdy w ZIKITcie ma inną wersję (chociażby rozmowa staidony.net o telebimach, różne wersje w interpelacjach, zaprzeczanie samemu sobie itd). Przecież prezydent w odpowiedziach twierdził, że elewacja jest z betonu architektonicznego, a później mu się odmieniło, że jest to jednak beton zwykły, który będzie wykończony, a jeszcze później, że wykończenia nie będzie. Ja się nie zdziwię, jak po zakończeniu budowy okaże się, że czegoś brakuje, a do samego końca budowy zachodniej wyjdą jeszcze kolejne braki i buble. Najgorsze jest to, że od wyjścia pierwszych cudów z IT i zrzucaniem kosztów na Wisłę minął niemal rok, a ZIKIT i prezydent dalej grają głupich, że wszystko idzie ok, opóźnień nie ma, terminy dotrzymane i wszystko będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Co do elewacji to nie wyglada to ladnie, fakt. Przekonany jestem jednak, ze predzej czy pozniej to zrobia.
No to czemu dalej piszecie, ze 12 kolowrotow, skoro jest 12 bramek po 2 kolowroty, co daje 24 kolowrtoy, tak? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
wiadomo już jak z sektorem gości ? bo kiedyś była wzmianka że są 2 opcje, jak sprawa miewa się na dziś ?
![]()
Być okrutny i odważny
Zmienić dolę swą przeklętą Trochę zemsty, trochę krwi Worek z forsą mieć pod głową Wtedy ma się piękne sny |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
nie wiem co tyo za temnat ale chaiłem napisać /że Wisła to mój ukochany klub
i wszystko mni jedno czy wygryqwa czy nie bo ja i tak ją Kocham !!!! i kochać nie przestabnę!!! Ave Wisła!:;_) Podnieś flagę wiślacką I zaśpiewaj zwycięsko! Wiślacka armia to właśnie my, Liczy się zwycięstwo, Polegnie żydostwo. Powód: WTP
Ostatnio edytowane przez licoo : 12.08.2010 o godz. 22:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A żeby nie było OT to nikt na forum (z którego w ciągu dnia mogę tylko czerpać informacje) nie zauwazyl, że dzien po deklarowanym przez polityka Majchrowskiego terminie ukończenia instalowania jupiterów, zainstalowano dopiero czwarty maszt na Zachodniej. Powód: literki
Ostatnio edytowane przez borsuk : 12.08.2010 o godz. 23:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
borsuk- masz u mnie browar
mam takie same wrażenie o krakfilmie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
Nie dotrzymano żadnego terminu, trybuna wschodnia jeszcze nie gotowa (8 miesięcy opóźnienia i ciągle rośnie), na zachodniej pracuje kilkadziesiąt osób, od 8 do 18 w ciągu tygodnia, w weekend praktycznie nie pracują. Niecałe 3 miesiące do oddania trybuny, a dach niegotowy, elewacja nie zamknięta, wewnątrz nie ma jeszcze nawet gotowego stanu surowego, a ci o nadzorze piszą, jakby wszystko było ok. Czas chyba zgłosić sprawę do NIK, jak wpadnie tam to nagle im się odwróci to wszystko. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dziękuję wszystkim jak zwykle za ogrom pomocy przy zbieraniu zdjęć. Przyszło ich cała masa tj.całe zero.To co zebrałem z galerii wysłałem do p.Darka mam nadzieję że wystarczy.
p.s.proponuje tu większości przenieść się do tematu o transferowym s-f - może coś w PS napisali to sie wykażecie- tu chyba nic po Was (poza PiotremG i kilkoma innymi osobami) |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Co by nie mówic to bedziemy miec do czynienia z najwiekszą fuszerką ostatnich lat w Krakowie i jeszcze większą kompromitacją Majchrowskiego oraz podległych mu służb odpowiadających za budowę stadionu .
A zgłoszenie tego przekrętu do NIK-u powinno nastąpic po oddaniu wszystkich trybun do użytku bo dopiero wtedy bedzie można oszacowac opóźnienia i straty klubu z tego tytułu . ![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Fuszerka jest dla nas. W sensie, ze tylko my widzimy jak to wyglada. Przecietny mieskzaniec Krakowa nie wie co bylo w planach, co zostalo wybudowane, dlaczego i ile to kosztowalo. Ludzie nie zwiazani z pilka mowia tylko, ze sasiedni stadion ladny, a nasz brzydki.
Ale nigdy nie przewija sie nazwisko Majchrowskiego, czy nazwa ZIKIT, o jakiejs Niedzialkowskiej nie wspominajac. Co bardziej wtajemniczeni wiedza ze architekt sie nazywa Obtulowicz. Nalezy wiec wpierw powiadomoc opinie publiczna - plakatami, ulotkami. A dopiero pozniej przedstawic swoje komunistom. Kazdego mieszkanca Krakowa zainteresuje historia 500mln zl z ich kieszeni. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
7 kotów - taka kampania skutkowałaby tylko i wyłącznie wrogim nastawieniem do Wisły. Większość raczej by powiedziała coś w stylu: same kataklizmy, powodzie w Polsce a oni maja stadion za 500mln i jeszcze im się nie podoba...Ktoś kto nie jest kibicem piłkarskim ( a takich jest wieeelu) nie zrozumie o co nam chodzi. Powie raczej coś w stylu gościa krakfilm, przeciez w środku jest ok, mogło byc gorzej więc nie beczcie. Dzieci nie mają co jeść w szkołach a oni płaczą, że przed stadionem zamiast kostki maja asfalt...Niestety ale wydaje mi się, że tak by się to skończyło i Majchrowski dobrze o tym wie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Tak sobie myślałem nad telebimami, czy nie mógł by nam je zafundować nasz sponsor ORION oni robią telewizory to może telebimy też.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jasne że mogliby , LG ,Sony czy Samsung tez mogliby.Jakby chcieli.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ale stadion nie jest Wisły tylko miasta... Więc nie da się na zasadzie barteru wymienić sponsoringu na telebim... A taka darowizna na rzecz miasta za kilkaset tysięcy chyba byłaby mało atrakcyjna dla firmy... Pytanie też, czy coś takiego jest w ogóle dozwolone prawnie...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Myślę, że gdyby Wisła została operatorem to mogła by zamontować telebin we własnym zakresie i żadne wykroczenie to by nie było, a ORION mógłby wokół telebimu jak i na nim wyświetlać swoją reklamę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Majchrowski wcale nie musi mieć ciśnienia, żeby dokończyć stadion przed wyborami.
Spokojnie skończy stadion pasiastych, zrobi uroczyste otwarcie, imprezy itd. Co do naszego stadionu - wyjaśnienie dla ludu będzie proste - przede wszystkim Wisła nie chce podpisać umowy o korzystaniu ze stadionu, więc miasto ma z klubem poważny problem. To Wisła jest winna. Poza tym miasto zainwestowało w odnowienie stadionu Hutnika, specjalnie dla Wisły. A dodatkowo jeszcze była powódź, a wiadomo, że są rzeczy ważne i ważniejsze. I 95% wyborców w ogóle nie zwróci uwagi na problem. Także nie czarujmy się, kibice Wisły jako elektorat to część marginalna i Majchrowski dobrze o tym wie. Natomiast to, co pisze o pracy od 6 do 22 to jest kpina. Kilka dni z rzędu przejeżdżałem w okolicy więc zatrzymałem się żeby popatrzeć. Około 17 prace zamierają. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|