|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Na forum Skyscraper pojawiła się ciekawa galeria z 11.08 :
http://picasaweb.google.com/stadiono...nWisY11082010# ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Obejrzałem tą galerię i jedno co jest pozytywne to autor policzył że kołowrotów jest 12 ale podwójnych, czyli mamy 24 wejścia.
A co do reszty to podzielam jego zdanie że najlepsze wyjście to zrobić fasadę w roślinach. Tylko już zapłacić jakiemuś fachowcowi za to z nazwiskiem, wizją, może by się skusił. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ale chyba nie jest uściślone czy podawana przepustowość to chodzi o jeden kołowrót czy jedną bramkę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2005
Offline |
|
Uważaj bo zaraz podpadniesz architektom i studentom politechniki. W końcu to oni mają wykształcony zmysł estetyczny, a cała reszta 800 tysięcy mieszkańców Krakowa się myli. ![]() Nawiasem mówiąc diabeł tkwi w szczegółach i w zasadzie niewiele by trzeba włożyć dodatkowo w ten stadion, żeby się prezentował poprawnie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z dzisiejszej gazety:
Wisła na stadion (całość, czyli 4 trybuny) chce wrócić na mecz z Lechia, miasto chce na mecz z Legią (po Lechii 2 mecze na wyjeździe) Prawdopodobnie 7 wrzesień mecz repry z Australią przy 3 trybunach. Co ciekawe rozważano opcje żeby ten mecz rozegrać na sąsiednim pejsowym markecie. Jeśli chodzi o otwarcie magistrat szykuje koncert z jakąś wielką gwiazdą, natomiast Wisła na własną rękę mecz z prestiżowym rywalem (jakiś klub z Włoch lub Niemiec) ![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Dzisiaj jest jakieś święto? Dzień wolny od pracy?
Jakoś bardziej pusto na stadionie niż zwykle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Skoro na wrzesień mają być gotowe 3 trybuny (co biorąc pod uwagę stan trybuny D jest mało prawdopodobne), to czemu od tego czasu nie możemy niby już grać przy R22? Basałaj w końcu spotkał się już z Majchrowskim? Bo wierzę, że postara się porządnie ponaciskać prezydenta, żeby powrót nastąpił najszybciej jak to możliwe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Jeśli te słowa o 4 trybunach w tym roku to prawda, to zbudują gówno a nie zaplecze północnej - zrobią oświetlenie, postawią toi-toie i zamontują barierki na gotowych już schodach, ale co tutaj fantazjować, nawet zachodniej w tym roku nie skończą.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 12.08.2010 o godz. 08:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Jest propozycja radnego Olszówki złożenia dokumentacji zdjęciowej bubli z naszego stadionu głównie z elewacji.Problem w tym że trzeba to zebrać do jutra rana i mieć zgodę właścicieli zdjęć. Kto ma takie zdjęcia pisać do mnie na priv- podam maila do mnie .Ja je zbiorę i wyślę panu Darkowi. Sprawa jest pilna - jak nie zbierzemy zdjeć do jutra powiedzmy 9-rano to dopiero wchodzi w grę koniec sierpnia a czas nagli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() ![]()
ale to już było i nie wróci więcej tyle meczy sie przeżyło a za WISŁĄ ciągle bije moje serce
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I oczywiście cena nie obejmuje kosztów instalacji wod-kan, które inwestor robi wcześniej ![]() Ściany na zewnątrz są ciut tańsze, ale nawet jeśli by to ciut wynosiło połowę to i tak koszt JEDNEJ elewacji idzie w miliony. Do tego dochodzi jeszcze koszt utrzymania takiej ściany, który musi być ciągle nawadniana (a zbiornika na deszczówkę nie ma) i pielęgnowana. Wykonawca olał sprawę (nie umiał ? za drogo było?) a inwestor przyklepał dziadostwo. A kasa z różnicy pomiędzy projektem/kosztorysem a stanem wykonanym to gdzie się rozpłynęła ? Poza tym taka nierówna i porowata struktura betonu jest bardziej narażona na zniszczenie, wsiąkanie wody, pękanie, porost glonami itp. W kwestii technicznej -oczywiście są szpachlówki do powierzchni betonowych, które po dobrym wykonaniu zdecydowanie poprawiłyby estetykę tego betonu . Potem się to maluje środkiem zabezpieczającym i bedzie się to trzymało kupy przez dobrych parędziesiąt lat. Bo w takim stanie to remont w jeszcze w tej dekadzie ;/ ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Panie Darku, bardzo prosze się spytać pana prezydenta, czy nie lepiej zamiast organizowania koncertów z gwiazdami, kasę tą przeznaczyć na dokupienie telebimów, poprawę elewacji czy budowę kiosków gastronomicznych.
Przeciez to jawne plucie nam w twarz.Dlaczego ludzie wy się na to godzicie? ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Zaraz, zaraz. To niezmiernie ważna informacja. Oprócz danych producenta co do czasu wejść - bardziej wierzę sobie. Tzn, wiem, że na C tuż przed remontem wchodziło się naprawdę dobrze. Skoro tam było 10 (pojedynczych ?) to na nowej 24 według mnie załatwia sprawę. I 1 problem z głowy by był.
Ostatnio edytowane przez Bekas : 12.08.2010 o godz. 09:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ale 24 bramki, licząc po 300 osób, to nadal ponad 1,5 h na wejście wszystkich.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dla mnie chore jest robienie koncertów na otwarcie.. Sory ale to jest stadion dla ludzi którzy kochają klub, piłke (moze nie polska
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Cóż u siebie to przydałoby się zagrać już 18 września na meczu z Koroną...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że bardziej chodzi o to:
http://samorzad.lex.pl/?cmd=wybory,100 Na koncercie będzie masa przypadkowych osób.Prince zalicza się raczej do artystów z wyższej półki,więc zjawią się osoby raczej starsze, często tacy którzy na stadion nie przychodzą- tylko po prostu chcą sobie posłuchać "gwiazdy".Przy okazji będą fajerwerki, wzniosłe przemówienie itp.Ludzie ci często nie mają zielonego pojęcia jak tą inwestycję przeprowadzano,więc głosów Jackowi przybędzie.Zaraz się zacznie propaganda w gazecie krakowskiej, na kraków pl.Temat podchwycą inne media i katastrofa gotowa. Dla Krakowa ten koncert, to najgorsze co może być, bo zakrzywi obraz kończonej właśnie inwestycji. Majchroskiego nie będzie, to może wypłyną na wierzch rzeczy o których nie mamy pojęcia. Może temat przeoczyłem,bo nie widziałem jak dotąd kosztorysów tego stadionu....
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 12.08.2010 o godz. 11:18.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Kombinują bo brakuje im środków na wykonczenie i szukają dodatkowych funduszy i może dlatego chcą zoganizować koncert. Nie znam się, ale wydaje mi się, że na takiej imprezie się nie traci.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na stadion kasy nie ma , ale na jakiegoś Princa się kilkaset tysięcy znajdzie? Mam nadzieje że radni go odwiodą od tego pomysłu.Możemy za to mieć telebimy albo część elewacji.To się w głowie nie mieści.
Zresztą wystarczy zobaczyć biuletyn zamówień publicznych na jakie pierdoły nieraz wydają kasę |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Koncert to klasyczne dwie pieczenie na jednym ogniu: - na koncert wpada hmm... 30 tys. ludzi - nie tylko z Krakowa. I Krakowianie i przyjezdni widzą, że "jest fajnie", show trwa, a to dzięki Majchrowskiemu. Dobra promocja przed wyborami. - 30 tys kupuje bilety - Prince to faktycznie górna półka, więc średnio 150-200 zł za bilet pójdzie (lekko licząc patrząc na ceny na Stinga, ale ok) - to daje nam z 5 mln zł. Minus wszelkie koszty, ale i tak miasto wychodzi na swoje. Nawet bardziej bym się skłaniał w stronę tej kasy. Promocję i odbiór społeczny mimo wszystko Majchrowski ma dobre. Widzę po swoim sąsiedztwie. Ludzie widzą nowe odcinki tramwajowe, nowe estakady, mimo wszystko 2 stadiony, operę, nowe odcinki dróg ew remonty starych i to im wystarczy. MARGINES populacji docieka, że tu przekręt, tu kompromitująca "elewacja", tu olbrzymie opóźnienie itp. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Bilety na koncert Sting w Polsce w cenach 95 zł, 160 zł, 250 zł, 300 zł, 350 zł i 400 zł (kpina)
pewnie bedzie z 50 tys bo na murawe tez wejda.liczac srednio 300zl za bilet = 15 mln zlotych!!!!!! pseudostring wezmie z 500tys. wieci nteres dobry a to ze pilkarze musza czekac jeszcze miesiac na murawe i w pucharach graja na kretowisku to niewazne![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|