The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2010, 07:43
tacy jak fanTS1906 mnie rozwalaja po calosci.. az szkoda komentowac

niektorzy na tym forum na prawde zyja w swojej prywatnej rzeczywistosci, oderwani od wszystkiego.
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.08.2010, 07:47
Nam potrzeba trenera z charyzmą, a nie potulnego dziadzia (Kasperczak)
Pilkarze muszą wiedzieć, kto rządzi i basta, co czasami mi sie zdawalo, ze gdy trenowal Skorza to pilkarze mieli za duzo do powiedzenia.
LooNatyk
Senior Member

Stary 12.08.2010, 08:03
fanTS1906 -- napisales cos takiego:

fanTS1906 napisał(a):Wyświetl post
Ktos moglby mi wytlumaczyc ten szal radosci, w zwiazku z informacja, ze moze nas trenowac Jimenez? Nie wiele o nim wiem oprocz tego ze do tej pory na powaznym poziomie trenowal tylko 1 klub i zaczal dobrze a potem bylo juz tylko coraz gorzej.
skad wziales to info I jezeli nie jestes czegos pewny, to po co to piszesz?

Jimenez przyszedl do Sevilli w 2007, w pierwszym sezonie zajal 5 miejsce, natomiast w sezonie 08/09 juz 3. Gdzie tu widzisz regres? W sezonie 09/10 Sevilla skonczyla na miejscu 4.

Nie rozumiem jak mozna mmiec zastrzezenia do takie trenera, zdajac sobie sprawe gdzie my jestesmy obecnie Chlop prowadzil 3 lata druzyne z czuba tabeli w jednej z najsilniejszych lig swiata. Druzyna ta przez te 3 lata lokowala sie zaraz za wielka dwojka..

Oczywiscie pomijam tutaj fakt, ze taki trener dla nas jest poza zasiegiem, dla niego przyjscie do nas to bylo by cos jak zeslanie na roboty przymusowe. To byl by szok, przesiadka z jednego z najmocniejszych klubow PD, do naszej buraczanej ligi.

EDIT: I zeby jasne bylo, to jeszcze raz podkresle, ze jak dla mnie to kolejny wymysl PS, ktory ostatnio dostawia takie szopki, ze ja piernicze.
Ostatnio edytowane przez LooNatyk : 12.08.2010 o godz. 08:06.
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 12.08.2010, 08:14. Kolejne kłamstwa PS?
W moim odczuciu PS zszedł już na nędzniejszy poziom, niż gra naszej repry w meczu z Hiszpanią czy wczoraj z Kamerunem. Manuel Jimenez trenerem Wisły? Kto tak pisze oprócz żałosnych łowców sportowych sensacji? Noticias Deportivas dywaguje, gdzie Barcelona "upchnie" Ibrahimovicia. La Marca pisze o wczorajszym, szczęśliwym dla Hiszpanów remisie 1-1- z Meksykiem. Żadne buscar (szukanie- hiszp.) nie pomaga. Tuttomercatoweb również nie zajmuje się losami byłego trenera Sevilii.

Owszem, biorę pod uwagę wariant, że nasza Wisełka negocjuje po cichu i nie upublicznia wiadomości. Nie chce mi się jednak wierzyć, że lepsze wiadomości sportowe od wspomnianych, znanych serwisów ma gazetka w kraju, gdzie futbol żegluje w stronę międzynarodowego pośmiewiska...
ladek1989
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.08.2010, 08:18
Dla mnie ten news to może nie być kolejne sf wymyślone przez dziennikarzy. Jimenez nie ma pracy, a pieniądze są potrzebne. Wisła przecież to nie jest jakiś tam anonimowy klub, o którym nikt w Europie nie słyszał, chociaż zgoda, że ostatnie ,,wyczyny w pucharach'' chwały nie przynoszą. Jest jednak nowy stadion, stabilny sponsor więc czemu ma nie spróbować? Jak dla mnie najlepsza kandydatura, jeśli oczywiście została zgłoszona.
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.08.2010, 08:35
LooNatyk, wszedlem na wikipedie i z tego co zobaczylem odnioslem wrazenie ze w jego przypadku nastapil syndrom Skorzy u nas czyli dobry poczatek a potem zaczelo sie sypac a ja oczekiwal bym trenera budujacego druzyne powiedzmy przez 5 lat a nie takiego, ktorego znowu zwolnia za 2 lata. Na prawde ja nie jestem z tych ktorzy oczekuja nie wiadomo kogo, ale tez nie dopatrzylem sie w nim drugiego Mourinho zeby tak szalec na wiesc o nim.
Pomijając oczywisty fakt, że Jimenez do nas nie przyjdzie to już brak mi słów jak nazwać osobę marudzącą nad taką potencjalną kandydaturą...

Skoro masz takie wymagania to wróżę ci spory zawód za parę dni
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.08.2010, 08:42
LooNatyk, wszedlem na wikipedie i z tego co zobaczylem odnioslem wrazenie ze w jego przypadku nastapil syndrom Skorzy u nas czyli dobry poczatek a potem zaczelo sie sypac .
Gdzie ty to wyczytałeś w Wikipedii?

Koleś przez od 2007 roku przez 3 lata doprowadzał Sewille odpowiednio do miejsc- 5, 3, 4.

Na prawde ja nie jestem z tych ktorzy oczekuja nie wiadomo kogo, ale tez nie dopatrzylem sie w nim drugiego Mourinho zeby tak szalec na wiesc o nim.
Ty wogóle czytasz co piszesz? Nie oczekujesz nie wiadomo kogo, ale każdy "kto nie jest drugim Mourinho" jest za słaby.

Twój post potwierdza moją tezę, że nawet jakbyśmy się dowiedzieli, że od jutra Wisłe zmacniaja Messi, Ronaldo, Casillas i Rooney, to znalezliby się ludzie, którzy by narzekali na taki wybór.

Swoją drogą mało realne jest to, że trener takiej klasy jak Jimenez wogóle zechciał do nas przyjść. A już sposób w jaki (podobno) próbuje to załatwić, każe się poważnie zastanowić.
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 12.08.2010, 08:51
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Pil...890,1,727.html

ooo czyżby strach przed "Hard-workiem" zaaplikowanym przez zagranicznego szkoleniowca
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 12.08.2010, 08:51
Jeśli prawdą jest że chce do nas przyjść Jimenez, to ja jestem za! Dobry gość, pewniak niemalże....pracował w Sevilii, myślę ze powinniśmy dać mu szansę. Może być lepszy od Simeone...
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.08.2010, 08:57
Co za news z rana dawać Jimeneza do nas taki trener to miałby autorytet,niesamowite aż że chce do nas.
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 12.08.2010 o godz. 09:09.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.08.2010, 08:57
W ogole bym nie szalal bo uwazam, ze trener to nie jest cudotworca, jesli przyjdzie solidny(nawet w wymiarze Wisly a nie europejskim) to nalezy mu dac szanse i kibicowac by mu wyszlo. Nie podoba mi sie za to podejscie jak np niektorych tutaj, ktorzy przedstawiaja Petrescu jako nieomylnego i idealnego trenera bo moim zdaniem nie od szkoleniowca wszystko zalezy. Nie wydaje mi sie tez zeby odpowiednim bylo kierowanie sie tym kogo trenowal, poniewaz jest wielu trenerow, ktorzy na starcie dostaja szanse pracy w wielkim klubie (chocby walkowany ostatnio Zola) co nie oznacza ze prezentuja odpowiednio wysoki poziom. Dla tego tez bardziej interesuja mnie kulisy jego pracy niz to ze uczyl sie trenerki w rezerwach Sevilli, Urban tez byl w Osasunie... Nie jest tak, ze jestem negatywnie do niego nastawiony ale nie uwazam, ze przez to ze nasza pilka jest na dnie to mamy sciagac jakiegos podrzednego trenera (nie mam nikogo konkretnie na msyli) bo tym problemow nie rozwiazemy, jesli wyjsc z zalozenia ze nikt porzadny do nas nie przyjdzie to po co wogole sobie glowe zawrac?
Ostatnio edytowane przez fanTS1906 : 12.08.2010 o godz. 09:00.
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.08.2010, 09:07
szlaQ napisał(a):Wyświetl post
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Pil...890,1,727.html

ooo czyżby strach przed "Hard-workiem" zaaplikowanym przez zagranicznego szkoleniowca
- Szybko pokazał, że zna się na rzeczy. Kolejna zmiana szkoleniowca w trakcie sezonu nie wydaje się najlepszym pomysłem - mówi anonimowo jeden z piłkarzy Wisły.

Oby nowy trener dał im prawdziwy wycisk, a najsłabsze ogniwa trzeba eliminować.
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.08.2010, 09:17
nie wiem czy przekret sportowy prawde pisze o tym ze nasze gwiazdeczki nie chca nowego trenera, sa za Kulawikiem
kolejny kolega, ktory poglaszcze, nie bedzie aplikowal ciezkich treningow
jebane s****ysyny boja sie czlowieka z zagranicy, boja sie stracic miejsce w pierwszym skladzie
boja sie ciezkich treningow

MarecqiTSW
Member

Od: 03.2008

Stary 12.08.2010, 09:36
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...arahal,1517823

bardzo ciekawa postać myśle że taka myśl szkoleniowa by sie u nas sprawdziła
sandiegoo
Member

Od: 03.2009

Stary 12.08.2010, 09:36
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Hmmm myśle że to byłby dobry wybór. Ale czy aby napewno to nie plotki Bo gdyby nie to byloby super. Moim zdaniem lepszy od Simone
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.08.2010, 09:37
iq1000 napisał(a):Wyświetl post
- Szybko pokazał, że zna się na rzeczy. Kolejna zmiana szkoleniowca w trakcie sezonu nie wydaje się najlepszym pomysłem - mówi anonimowo jeden z piłkarzy Wisły.

Im więcej czytam takich wypowiedzi tym bardziej życze sobie kogos pokroju Magatha
Już się naszym p...izdk...znaczy piłkarzom pojawiło widmo końca notorycznych wakacji w oczach
I bardzo dobrze, koniec opierdalactwa wreszcie nadejdzie
A jeżeli z tym, że Jimenez wysłał swoją aplikację do nas to prawda( w co nota bene nie wierzę)
To Basałaj obojetnie gdzie teraz jest powinien w pośpiechu zapierniczać do Sevilli z propozycją umowy
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.08.2010, 09:38
Abstrahując od tego, że szanse na to, że Jimenez do nas przyjdzie są tylko nieco większe od tego, że jutro nad Krakowem przeleci Kometa Halleya jedna sprawa:
Nie wiem czy śmiać się czy płakać na widok postów krytykujących kandydaturę tego szkoleniowca.Na litość Boską mówimy o osobie która przez 3 lata trenowała Sevillę - to chyba nie był przypadek.Dla porównania Bakero poprowadził Sociedad w kilku meczach i po kiepskich wynikach podziękowali mu.
A co do tego wywiadu z "anonimowym piłkarzem" Wisły to tylko potwierdza się fakt, że kadrę należy mocno przetrzebić.Już widzę ten strach przed "nowym Petrescu" Mam nadzieję, że on się ziści
Eppur si muove!
sandiegoo
Member

Od: 03.2009

Stary 12.08.2010, 09:41
Wcale bym się nie zdziwił gdyby tym anonimowym piłkarzem byla ta ,,panienka,, Boguski
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 12.08.2010, 09:48
jesli to prawda to jestem jak najbajdzier za tym Jimenezem tylko czy to relane hmm ;p wazne ze to nie jest orzyoadkowy gosc tylko ma pojecie w koncu z Sevilla ma jakies tam osiagniecia ale pozyjemy zobaczymy..
Ogin
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 12.08.2010, 09:49
sandiegoo napisał(a):Wyświetl post
Wcale bym się nie zdziwił gdyby tym anonimowym piłkarzem byla ta ,,panienka,, Boguski
ja bym bardziej na Lobodzinskiego stawial :] a co do Jimeneza pozyjemy zobaczymy trenera najprawdopodobniej przedstawia po meczu z Ruchem dopiero wiec trzeba czekac
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.08.2010, 09:49
A ktos wie jakim typem czlowieka jest Jimenez, czy rzeczywiscie jest takim "drugim Petrescu"? W tym artykule z interii co ktos wkeil raczej opisuja go jako dobrego ojca dla swoich pilkarzy i wariata, ktory zmienia sklad co mecz
LooNatyk
Senior Member

Stary 12.08.2010, 09:57
no po tej wypowiedzi naszej gwiazdki o Kulawiku widac, ze to banda nierobow i tyle. Juz pewnie trzesa gaciami, ze przyjdzie ktos z duzym poparciem Cupiala, i zrobi im z dupy jesien sredniowiecza.
lukaszkm
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 12.08.2010, 10:18
Seriale "Wisła szuka bramkarza", "Wisła szuka stopera - czyli wielka zagadka Chaveza" okazały się hitem, więc musiała się pojawić i trzecia część sagi: "Wisła szuka trenera". Fajna sprawa bo gazety mają o czym pisać, a ja mam co czytać przy śniadaniu A tak serio, to Przegląd Sportowy mnie dziś mocno rozbawił. Dno głębsze niż Fakt.
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.08.2010, 10:18
Kon®ado napisał(a):Wyświetl post
jesli to prawda to jestem jak najbajdzier za tym Jimenezem tylko czy to relane hmm ;p wazne ze to nie jest orzyoadkowy gosc tylko ma pojecie w koncu z Sevilla ma jakies tam osiagniecia ale pozyjemy zobaczymy..
Cos na rzeczy chyba jest.

"Kolejny trop wiedzie natomiast do Hiszpanii. Jak dowiedzieliśmy się, jednym z kandydatów na stanowisko trenera Wisły jest Manolo Jimenez, czyli człowiek bardzo mocno związany z Sewillą. Właśnie w tym mieście, w barwach FC Sevilla grał w czasie kariery zawodnicznej. Jimenez był też w kadrze Hiszpanii na mistrzostwach świata we Włoszech w 1990 roku. Jako trener ma doświadczenie z Primera Division. Przez 2,5 roku prowadził bowiem Sevillę, którą przejął od Juande Ramosa."

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...dzie,id,t.html To juz chyba pewniejszy informator od Przegladu Sportowego

no faktycznie, nie zauwazyłem drugiej daty
Powód: dopisla
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 12.08.2010 o godz. 10:25.
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.08.2010, 10:22
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Cos na rzeczy chyba jest.

"Kolejny trop wiedzie natomiast do Hiszpanii. Jak dowiedzieliśmy się, jednym z kandydatów na stanowisko trenera Wisły jest Manolo Jimenez, czyli człowiek bardzo mocno związany z Sewillą. Właśnie w tym mieście, w barwach FC Sevilla grał w czasie kariery zawodnicznej. Jimenez był też w kadrze Hiszpanii na mistrzostwach świata we Włoszech w 1990 roku. Jako trener ma doświadczenie z Primera Division. Przez 2,5 roku prowadził bowiem Sevillę, którą przejął od Juande Ramosa."

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...dzie,id,t.html
Wiadomość zaktualizowana dziś rano...
Nie ma juz wiarygodnych dzienników, wszyscy kopiują po sobie i interes się kręci...
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.08.2010, 10:42
Panowie, ktos tutaj pytal czy on jest jak drugim Petrescu(znaczy Jimenez). Jest od niego jeszcze gorszy jesli chodzi o przygotowanie fizyczne. Pilkarzyki mieliby taki za******* na treningach ze to co przechodzili z Rumunem to bylo klepanie sie po tylkach.

Do tego swietny taktyk. Nic tylko brac.
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.08.2010, 10:44
Mogę i uwierzyć, że Jimenez wysłał ofertę do nas.
Ale w życiu nie uwierzę, że nas na niego stać.

Nie ma pracy, wysyła oferty, proste.
Nie szukajcie sensacji.
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.08.2010, 10:47
Manager89 napisał(a):Wyświetl post
Bo co Bo chce, żeby Wisła działała profesjonalnie i racjonalnie

Nie bo nie zdajesz sobie sprawy z prostego faktu.Polska piłka w każdym wymiarze jest na dnie a niedługo usłyszymy pukanie od spodu - i to już nie w wykonaniu Estonii czy Azerbejdżanu a Irlandii Północnej,Malty czy Islandii.
Uzdrowić ową sytuację mogą tylko i wyłącznie wzorce zachodnie i rozwiązania swego czasu stosowane w Turcji,Ukrainie a obecnie chociażby na Cyprze.Mowa tu o ściąganiu doświadczonych,obytych szkoleniowców i piłkarzy.
Eppur si muove!
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 12.08.2010, 10:59
Manager89 napisał(a):Wyświetl post
Panowie spokojnie z tym szukaniem nowego trenera... I spokojnie z "jechaniem" po Tomku Kulawiku. A co Wy myślicie, że on odrazu może narzucić naszym kopaczom "hard work" Jakby zaaplikował im odrazu po 2 treningi dziennie to z naszej dość szerokiej kadry utworzył by się mały szpital... A
Pytam bo dlugo mnie w Krakowie ne ma.
To oni nie maja dwoch treningow dziennie? Kiedys za pierwszej kadencji Henryka dwa treningi dzienie to byla norma.

No to juz mnie nie dziwi, te wszystkie chujowe wyniki i brak jakiejkolwiek techniki. Ja pracuje na pelny etat i trenuje praktrycznie codziennie po pracy.
Ci kolesie powinni miec po dwa normalne treeningi dziennie plus zajecia taktyczne a takze motywacyjne z psychologiem sportowym.
Jak mozna odnosisc jakiekolwiek sukcesy w profesjonalnym futbolu jak sie trenuje 10 godzin tygodniowo plus mecz?

Ktokowiek by nie przyszedl to powinien to natchmiast zmienic.
Manager89
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.08.2010, 11:02
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Nie bo nie zdajesz sobie sprawy z prostego faktu.Polska piłka w każdym wymiarze jest na dnie a niedługo usłyszymy pukanie od spodu - i to już nie w wykonaniu Estonii czy Azerbejdżanu a Irlandii Północnej,Malty czy Islandii.
Uzdrowić ową sytuację mogą tylko i wyłącznie wzorce zachodnie i rozwiązania swego czasu stosowane w Turcji,Ukrainie a obecnie chociażby na Cyprze.Mowa tu o ściąganiu doświadczonych,obytych szkoleniowców i piłkarzy.
Ale ja jestem jak najbardziej za trenerem z zagranicy... Tylko zatrudnienie szkoleniowca musi być przemyślane... W klubie pracować ma niebawem dyrektor sportowy i on też powinien mieć głos przy wyborze nowego trenera. Który szanujący się trener obejmie zlepek kopaczy kiepsko przygotowanych do sezonu Trener z zagranicy raczej nie zna polskiego, trudno mu się będzie dogadać odrazu z piłkarzami, a my już jesteśmy w trakcie sezonu. Nie mamy czasu na nieporozumienia, niedopowiedzenia... Niech Kulawik poprowadzi zespół w rundzie jesiennej. A co do nowego trenera to z kandydatur jakie dotychczas przewijały się na forum najlepsze są: Wiktor Gonczarenko, Manolo Jimanez, Diego Simeone.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów