|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
tacy jak fanTS1906 mnie rozwalaja po calosci.. az szkoda komentowac
![]() niektorzy na tym forum na prawde zyja w swojej prywatnej rzeczywistosci, oderwani od wszystkiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nam potrzeba trenera z charyzmą, a nie potulnego dziadzia (Kasperczak)
Pilkarze muszą wiedzieć, kto rządzi i basta, co czasami mi sie zdawalo, ze gdy trenowal Skorza to pilkarze mieli za duzo do powiedzenia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
fanTS1906 -- napisales cos takiego:
Jimenez przyszedl do Sevilli w 2007, w pierwszym sezonie zajal 5 miejsce, natomiast w sezonie 08/09 juz 3. Gdzie tu widzisz regres? W sezonie 09/10 Sevilla skonczyla na miejscu 4. Nie rozumiem jak mozna mmiec zastrzezenia do takie trenera, zdajac sobie sprawe gdzie my jestesmy obecnie Oczywiscie pomijam tutaj fakt, ze taki trener dla nas jest poza zasiegiem, dla niego przyjscie do nas to bylo by cos jak zeslanie na roboty przymusowe. To byl by szok, przesiadka z jednego z najmocniejszych klubow PD, do naszej buraczanej ligi. EDIT: I zeby jasne bylo, to jeszcze raz podkresle, ze jak dla mnie to kolejny wymysl PS, ktory ostatnio dostawia takie szopki, ze ja piernicze.
Ostatnio edytowane przez LooNatyk : 12.08.2010 o godz. 08:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
W moim odczuciu PS zszedł już na nędzniejszy poziom, niż gra naszej repry w meczu z Hiszpanią czy wczoraj z Kamerunem. Manuel Jimenez trenerem Wisły? Kto tak pisze oprócz żałosnych łowców sportowych sensacji? Noticias Deportivas dywaguje, gdzie Barcelona "upchnie" Ibrahimovicia. La Marca pisze o wczorajszym, szczęśliwym dla Hiszpanów remisie 1-1- z Meksykiem. Żadne buscar (szukanie- hiszp.) nie pomaga. Tuttomercatoweb również nie zajmuje się losami byłego trenera Sevilii.
Owszem, biorę pod uwagę wariant, że nasza Wisełka negocjuje po cichu i nie upublicznia wiadomości. Nie chce mi się jednak wierzyć, że lepsze wiadomości sportowe od wspomnianych, znanych serwisów ma gazetka w kraju, gdzie futbol żegluje w stronę międzynarodowego pośmiewiska... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Dla mnie ten news to może nie być kolejne sf wymyślone przez dziennikarzy. Jimenez nie ma pracy, a pieniądze są potrzebne
. Wisła przecież to nie jest jakiś tam anonimowy klub, o którym nikt w Europie nie słyszał, chociaż zgoda, że ostatnie ,,wyczyny w pucharach'' chwały nie przynoszą. Jest jednak nowy stadion, stabilny sponsor więc czemu ma nie spróbować? Jak dla mnie najlepsza kandydatura, jeśli oczywiście została zgłoszona. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Skoro masz takie wymagania to wróżę ci spory zawód za parę dni ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Koleś przez od 2007 roku przez 3 lata doprowadzał Sewille odpowiednio do miejsc- 5, 3, 4.
Twój post potwierdza moją tezę, że nawet jakbyśmy się dowiedzieli, że od jutra Wisłe zmacniaja Messi, Ronaldo, Casillas i Rooney, to znalezliby się ludzie, którzy by narzekali na taki wybór. Swoją drogą mało realne jest to, że trener takiej klasy jak Jimenez wogóle zechciał do nas przyjść. A już sposób w jaki (podobno) próbuje to załatwić, każe się poważnie zastanowić. |
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Pil...890,1,727.html
ooo czyżby strach przed "Hard-workiem" zaaplikowanym przez zagranicznego szkoleniowca ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jeśli prawdą jest że chce do nas przyjść Jimenez, to ja jestem za! Dobry gość, pewniak niemalże....pracował w Sevilii, myślę ze powinniśmy dać mu szansę. Może być lepszy od Simeone...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Co za news z rana dawać Jimeneza do nas taki trener to miałby autorytet,niesamowite aż że chce do nas.
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 12.08.2010 o godz. 09:09.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
W ogole bym nie szalal bo uwazam, ze trener to nie jest cudotworca, jesli przyjdzie solidny(nawet w wymiarze Wisly a nie europejskim) to nalezy mu dac szanse i kibicowac by mu wyszlo. Nie podoba mi sie za to podejscie jak np niektorych tutaj, ktorzy przedstawiaja Petrescu jako nieomylnego i idealnego trenera bo moim zdaniem nie od szkoleniowca wszystko zalezy. Nie wydaje mi sie tez zeby odpowiednim bylo kierowanie sie tym kogo trenowal, poniewaz jest wielu trenerow, ktorzy na starcie dostaja szanse pracy w wielkim klubie (chocby walkowany ostatnio Zola) co nie oznacza ze prezentuja odpowiednio wysoki poziom. Dla tego tez bardziej interesuja mnie kulisy jego pracy niz to ze uczyl sie trenerki w rezerwach Sevilli, Urban tez byl w Osasunie... Nie jest tak, ze jestem negatywnie do niego nastawiony ale nie uwazam, ze przez to ze nasza pilka jest na dnie to mamy sciagac jakiegos podrzednego trenera (nie mam nikogo konkretnie na msyli) bo tym problemow nie rozwiazemy, jesli wyjsc z zalozenia ze nikt porzadny do nas nie przyjdzie to po co wogole sobie glowe zawrac?
Ostatnio edytowane przez fanTS1906 : 12.08.2010 o godz. 09:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Oby nowy trener dał im prawdziwy wycisk, a najsłabsze ogniwa trzeba eliminować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
nie wiem czy przekret sportowy prawde pisze o tym ze nasze gwiazdeczki nie chca nowego trenera, sa za Kulawikiem
kolejny kolega, ktory poglaszcze, nie bedzie aplikowal ciezkich treningow jebane s****ysyny boja sie czlowieka z zagranicy, boja sie stracic miejsce w pierwszym skladzie boja sie ciezkich treningow ![]() |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...arahal,1517823
bardzo ciekawa postać myśle że taka myśl szkoleniowa by sie u nas sprawdziła ![]() |
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Hmmm myśle że to byłby dobry wybór. Ale czy aby napewno to nie plotki |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Już się naszym p...izdk...znaczy piłkarzom pojawiło widmo końca notorycznych wakacji w oczach I bardzo dobrze, koniec opierdalactwa wreszcie nadejdzie A jeżeli z tym, że Jimenez wysłał swoją aplikację do nas to prawda( w co nota bene nie wierzę) To Basałaj obojetnie gdzie teraz jest powinien w pośpiechu zapierniczać do Sevilli z propozycją umowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Abstrahując od tego, że szanse na to, że Jimenez do nas przyjdzie są tylko nieco większe od tego, że jutro nad Krakowem przeleci Kometa Halleya jedna sprawa:
Nie wiem czy śmiać się czy płakać na widok postów krytykujących kandydaturę tego szkoleniowca.Na litość Boską mówimy o osobie która przez 3 lata trenowała Sevillę - to chyba nie był przypadek.Dla porównania Bakero poprowadził Sociedad w kilku meczach i po kiepskich wynikach podziękowali mu. A co do tego wywiadu z "anonimowym piłkarzem" Wisły to tylko potwierdza się fakt, że kadrę należy mocno przetrzebić.Już widzę ten strach przed "nowym Petrescu" Mam nadzieję, że on się ziści ![]() ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wcale bym się nie zdziwił gdyby tym anonimowym piłkarzem byla ta ,,panienka,, Boguski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
jesli to prawda to jestem jak najbajdzier za tym Jimenezem tylko czy to relane hmm ;p wazne ze to nie jest orzyoadkowy gosc tylko ma pojecie w koncu z Sevilla ma jakies tam osiagniecia ale pozyjemy zobaczymy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
A ktos wie jakim typem czlowieka jest Jimenez, czy rzeczywiscie jest takim "drugim Petrescu"? W tym artykule z interii co ktos wkeil raczej opisuja go jako dobrego ojca dla swoich pilkarzy i wariata, ktory zmienia sklad co mecz
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no po tej wypowiedzi naszej gwiazdki o Kulawiku widac, ze to banda nierobow i tyle. Juz pewnie trzesa gaciami, ze przyjdzie ktos z duzym poparciem Cupiala, i zrobi im z dupy jesien sredniowiecza.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Seriale "Wisła szuka bramkarza", "Wisła szuka stopera - czyli wielka zagadka Chaveza" okazały się hitem, więc musiała się pojawić i trzecia część sagi: "Wisła szuka trenera". Fajna sprawa bo gazety mają o czym pisać, a ja mam co czytać przy śniadaniu
A tak serio, to Przegląd Sportowy mnie dziś mocno rozbawił. Dno głębsze niż Fakt. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
"Kolejny trop wiedzie natomiast do Hiszpanii. Jak dowiedzieliśmy się, jednym z kandydatów na stanowisko trenera Wisły jest Manolo Jimenez, czyli człowiek bardzo mocno związany z Sewillą. Właśnie w tym mieście, w barwach FC Sevilla grał w czasie kariery zawodnicznej. Jimenez był też w kadrze Hiszpanii na mistrzostwach świata we Włoszech w 1990 roku. Jako trener ma doświadczenie z Primera Division. Przez 2,5 roku prowadził bowiem Sevillę, którą przejął od Juande Ramosa." http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...dzie,id,t.html To juz chyba pewniejszy informator od Przegladu Sportowego no faktycznie, nie zauwazyłem drugiej daty Powód: dopisla
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 12.08.2010 o godz. 10:25.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Nie ma juz wiarygodnych dzienników, wszyscy kopiują po sobie i interes się kręci... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Panowie, ktos tutaj pytal czy on jest jak drugim Petrescu(znaczy Jimenez). Jest od niego jeszcze gorszy jesli chodzi o przygotowanie fizyczne
Do tego swietny taktyk. Nic tylko brac. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Mogę i uwierzyć, że Jimenez wysłał ofertę do nas.
Ale w życiu nie uwierzę, że nas na niego stać. Nie ma pracy, wysyła oferty, proste. Nie szukajcie sensacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nie bo nie zdajesz sobie sprawy z prostego faktu.Polska piłka w każdym wymiarze jest na dnie a niedługo usłyszymy pukanie od spodu - i to już nie w wykonaniu Estonii czy Azerbejdżanu a Irlandii Północnej,Malty czy Islandii. Uzdrowić ową sytuację mogą tylko i wyłącznie wzorce zachodnie i rozwiązania swego czasu stosowane w Turcji,Ukrainie a obecnie chociażby na Cyprze.Mowa tu o ściąganiu doświadczonych,obytych szkoleniowców i piłkarzy. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
To oni nie maja dwoch treningow dziennie? Kiedys za pierwszej kadencji Henryka dwa treningi dzienie to byla norma. No to juz mnie nie dziwi, te wszystkie chujowe wyniki i brak jakiejkolwiek techniki. Ja pracuje na pelny etat i trenuje praktrycznie codziennie po pracy. Ci kolesie powinni miec po dwa normalne treeningi dziennie plus zajecia taktyczne a takze motywacyjne z psychologiem sportowym. Jak mozna odnosisc jakiekolwiek sukcesy w profesjonalnym futbolu jak sie trenuje 10 godzin tygodniowo plus mecz? Ktokowiek by nie przyszedl to powinien to natchmiast zmienic. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|

|
||||||