|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Brożek wraca do formy? Niesłychane. :O Moim zdaniem jak ktoś wyłoży za niego 2 miliony eurasów, to powinni go pogonić i tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Dobrze by było gdyby chociaż rozgrywający był pomysłem nowego trenera, a że są duże szanse na Simeone to myślę że jakiegoś rodaka na naszą kieszeń by wynalazł |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Bardzo bym chciał, by Brożka sprzedano.Co prawda to zawodnik identyfikujący się z klubem, ale widać po pierwsze, że się tu już troszkę dusi, po drugie wydaje mi się, że to po prostu nie jest zawodnik pokroju Żurawskiego Frankowskiego, Lewandowskiego czy chociazby Kuźby.
Przecież ten zawodnik potrzebuje 5 sytuacji by strzelić bramkę... Paweł jak strzela na bramkę, to albo strzela na siłę albo zamyka oczy i wali na oślep. Żurawski czy Frankowski czasami zamarkowali uderzenie, zrobili zwód z natychmiastowym strzałem, myśleli... i raczej nie marnowali sytuacji 1 na 1. Pamiętacie podobne kiksy w wykonaniu Frankowskiego czy Żurawskiego? http://www.youtube.com/watch?v=pHXhzF3VJXw ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po drugie nie rozumiem jak ktos pisze ze cos ma się odbyc kosztem pucharów...Jak chcecie wiedzieć to w tym momencie nasz budżet jest sporo niższy od Lecha czy Legii...Załóżmy ze obie te drużyny zagrają za rok w pucharach a my nie. Taka Legia jest w LM, Lech w LE. Przeciez będą miały kasy jak lodu...a w polskiej lidze oznacza to sukces. A my staniemy się tą trzecią drużyną, bo nie ma się co oszukiwać...milionowych transferów przeprowadzać nie będziemy..... |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Zrobił naprawdę wiele i my naprawdę mu za to dziękujemy. Ale dla Brożka w takiej dyspozycji nie ma miejsca w podstawowej jedenastce. Zobaczymy co pokaże Rios. Może będzie na tyle dobry, że Brożinho będzie musiał po prostu sobie szukać nowego klubu, bo w Wiśle za wiele szans na grę nie dostanie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jason wiślak, widać, że jesteś jeszcze bardzo młody.Zrozumi, że NIE MA czegoś takiego w tej chwili jak przywiązanie do barw klubowych. Po prostu nie zgłosił się ktoś, kto zaoferował by za Brożka 3-4 mln Euro.Tu nie chodzi o żadne prośby itp.Nie bądź chłopie naiwny....
![]() Dobra, budżet mamy niższy,ale ze względu na brak stadionu.Zobaczysz, jaki budżet będziemy mieli, gdy oddadzą nam stadion.Zresztą, to żaden wyznacznik majętności (jeśli chodzi o Wisłę) Poza tym, dziennikarze, strzelają.Wisła nie podała (o ile się nie myle) jaki ma budżet. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jeżeli sprzedawać Brożka to minimum 2,5 mln Euro
Brożek bez formy z kontuzjami strzelił nam 10 goli w zeszłym sezonie i prawie 100 w całej wiślackiej karierze!!! Paweł to świetny piłkarz tyle razy to udowadniał a wy nadal na niego najeżdżacie,niech reszta dobrze gra to i Paweł bedzie dobrze grał,on potrzebuje podań aby zdobywać gole PS: Dokładnie kto niby miałby Brożka zastąpić no kto? Sprzedać Diaza wkońcu albo dać go na ławkę, i kupować piłkarzy klasowych a nie szrot.
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 11.08.2010 o godz. 09:58.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Co ja widzę. Wystarczyło by fakt napisał że chcemy pozbyć się Brożka i już rozpoczęła się nagonka na niego. Nie wiem czy wiecie ale to jest nasz najlepszy napastnik... który potrafi powalczyć bark w bark z obrońcami. Jeśli on odejdzie to kto będzie grał wysuniętego ? Boguski? Małecki i Rios też nie grają na tej pozycji , Żuraw mógłby ale on jest zagadką a bardziej jego forma. Jeśli chcemy nieco przewietrzyć kadrę to powinniśmy zacząć od piłkarzy najsłabszych czy takich którzy mają najwyższe kontrakty a niewiele wnoszą do drużyny - Paweł z pewnością się do takich nie zalicza. Mogę się założyć że wystarczy jeden mecz taki jak w poprzedniej rundzie z Legią gdzie Brożek błyśnie a już wszyscy będziecie go na rękach nosić. Wypuszczenie Pawła teraz za grosze byłoby głupie, on jeszcze dojdzie do wysokiej formy, wystarczy że pogra jeden sezon czy nawet jedną rundę na dobrym poziomie a znajdzie się ktoś kto wyłoży za niego lepsze pieniądze...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 11.08.2010 o godz. 09:58.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Kiedyś też tak myśleliśmy, oddamy sobie Zieńczuka bo już stary i sezon życia miał już za sobą, oddamy sobie Baszcza bo też już stary. Okazało się że zastąpili ich zawodnikami słabszymi co było bez sensu. Mam sporę wątpliwości czy w wypadku sprzedania Diaza czy Brożka oni znajdą kogoś lepszego.
Zresztą o czym my mówimy nikt za Pawła nie da więcej niż 1 mln euro, być może gdzieś na wschodzie ale też mam spore wątpliwości. Nie wspomnę już o oddaniu Głowackiego, turcy się cieszą że kupili super stopera w promocji. Nasi działacze też pewnie byli zadowoleni do momentu jak nam Karbach trzy bramki wsadził.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.08.2010 o godz. 10:07.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ale nie jako wysunięty napastnik.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Tak, bo jak przyjdzie nowy trener, to on na pewno będzie ustawiał jednego cofniętego a drugiego wysuniętego napastnika...Może dwóch będzie grało w linii? Może zagramy trzema? Może akurat Rios będzie tym wysuniętym? Tego nie wiemy, więc nie pisz że nie gra jako wysunięty napastnik. Wszystko zależy od nowego trenera.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Brożek jest ok. Jest jedyną marudą w składzie, której bym się nie pozbywał. Zgadzam się z westersylem, że będzie nam trudno znaleźć równie dobrego napastnika. Nie mamy dyr sportowego, scoutingu itp.
Za duże ryzyko, że sprowadzą nam drewniaka w to miejsce. Uważam, że przy odpowiednim treningu może w pół roku wrócić do dyspozycji z sezonów, gdy zdobywał koronę króla strzelców. Po prostu u nas się po kontuzjach trenuje za słabo. Po kontuzji trzeba dać z siebie 100%, żeby wrócić do pełni formy. U nas w klubie tego nie rozumieją i myślą, że gość wróci do formy truchtając i grając w dziadka.
Ostatnio edytowane przez tofik : 11.08.2010 o godz. 10:13.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
A skąd Ty to wiesz? Jesteś fanem argentyńskiej ligi (w której i tak Rios za wiele nie pograł, bo zapewne wchodził w meczach na parę minut) i regularnie obserwowałeś jego występy? Panowie, pozwólcie że nowy trener zadecyduje gdzie będzie wystawiał Riosa. Być może będzie to cofnięty napastnik, ale jeśli uzna, że Rios nadaje się na wysuniętego, to tam go da. A za nim na przykład Małeckiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Dobrze, to że lepiej się tam czuje, nie znaczy że tam będzie grał. Zobaczymy jak to sobie wszystko poukłada nowy trener i tyle.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ogladałem Riosa w sparingu - to nie jest typowa 9tka wysunieta. To gosc, ktory swietnie czuje sie w grze kombinacyjnej, duzo widzi, i tak jak pisal cinekw - to typ cofnietego napastnika.
To jakim typem napastnika jest, a to gdzie go trener wystawi to zuuuupelnie inna bajka ![]() Robimy z napastnika obronce, z pomocnika obronce (i na odwrot) wiec to gdzie zagra jest rownieza zagadka |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 11.08.2010 o godz. 10:53.
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No okej, przyznaje wam racje w takim razie. Najważniejsze, żeby Rios po prostu dobrze grał w naszej drużynie i tyle.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
no ok Rios dogra brożkowi piłkę ale ten jej nie przyjmie bo ma przyjęcie jak do roboty na budowie... i jeszcze żeby trafił w bramke jak już przyjmie to bedzie dobrze... Brożek musi mieć odpowiedni reżim treningowy i może wróci do tego co prezentował jak zdobywał korony króla strzelców naszej ligi ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A skąd te rozważania, gdzie i jak będzie grał Rios?Widzieliście chłopa w akcji na żywo w lidzę polskiej w meczu o punkty?Polska piłka to są zuepłnie inne realia niż liga argentyńska, gdzie się gra bardziej techniczną i kombinacyjną piłkę.Co z tego, że umie zagrac tak czy inaczej, skoro sam nic na boisku nie zdziała.
Skoro chcecie oceniać Riosa to oceniajcie go przynajmniej po paru meczach a nie napalajcie się na Bóg wie co, bo możecie się bardzo rozczarować. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Według mnie out
Łobodziński Singlar Palić czy jak mu tam Dać szansę do następnego okna Jirsak Brożek Paweł Boguski Kirm Żurawski
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 11.08.2010 o godz. 11:12.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
"Rios w River Plate nigdy nie gral wysunietego napastnika. Gosc przewaznie cofa sie do srodka pola i uwielbia wypracowywac akcje. Ja akurat wiem bo ogladałem i ogladam lige argentynska i jego poczynania tez widziałem. Moze nie gral wiele meczy od 1 minuty ale wchodzac nieraz wypracowywal swietne okazje bramkowe. Takiego wspolnika powinien miec u nas napastnik (Paweł Brozek np.) - dostanie dobre podanie i zamieni na bramke. Niby czemu np w Arsenalu najlepszym strzelcem byl Fabregas? - bo tak samo jak cofa sie Rios cofa sie van Persie, walczy w srodku pola, wypracowuje sytuacje a strzelaja inni. "
Niestety u nas się to nie sprawdzi. Co nam z tego, że wypracuje świetne okazje bramkowe, jak Boguski nie trafi z 5 m w bramke, tylko w banery reklamowe ![]() ` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Czyli dalsza rozsprzedaz(zwana przez niektorych ofensywa transferowa
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
12345678910
****A MAĆ dalibyście temu Palicovi zagrać chociaż 2-3 jebane mecze w naszej lidze!!! ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też tak sądzę że ocenianie skrzydłowego bo 2 niecałych meczach w którym w ogóle brakowało zgrania bez okresu przygotowawczego jest dość kiepską sprawą. I też sądzę że warto zacząć oceniać nowe nabytki po jednej rundzie nie po 90mnutach czasem aklimatyzacja trwa, a wydaje mi się że jest szansa że będzie lepszy od naszych skrzydłowych.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
zostawcie paljicia!! Kirm zagral 2 pierwsze mecze dobrze a potem gral slabo , to moze z Paljiciem bedzie odwrotnie
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|