The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2010, 09:22
Diaz w grudniu może podpisać kontrakt z kim chce i w czerwcu opuścić Wisłę za darmochę - a pamiętajmy, że niby na nim mieliśmy coś zarobić - tak więc jak teraz go nie sprzedadzą to nie dość, że pewnie stracimy gracza za friko to jeszcze nie będzie kasy na jego zmiennika - no chyba że Kulawik wynajdzie kogoś z Młodej Wisły
Odpowiedz cytując
DiegoG
Member

Od: 08.2010

Stary 11.08.2010, 09:25
Brożek wraca do formy? Niesłychane. :O Moim zdaniem jak ktoś wyłoży za niego 2 miliony eurasów, to powinni go pogonić i tyle.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 11.08.2010, 09:26
jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
3 nazwiska ok.....Ale proszę tylko nie PAWEŁ!!! Chłopak to Wiślak z krwi i kości, poza tym wraca do formy...kto nicy w ataku będzie grał? Znowu jakiś szrot sprowadzą który nazwą "młodym talentem"? Dajcie spokój. Co do Łobo, to jego już dawno tu nie powinno być. Jirsak solidny, ale nam trzeba teraz ofensywnego pomocnika co chociaz kilka bramek strzeli, bo pomocnicy to u nas w ogóle mają demencję strzelecką. A Diaza można oddać jak znajdziemy lewego obrońce...
Wytłumacz mi określenie "Wiślak z krwi i kości" na przykadzie Brożka Pawła,bardzo proszę.
Sprzedawać i budować nową drużynę.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.08.2010, 09:28
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
boże oby to była prawda! zacznijmy budowę nowej drużyny nawet kosztem europejskich pucharów!
Zgadzam się w 100% I jako ktoś kto bronił do tej pory Jirsaka, po tym jak nie wykorzystał szansy u Heńka mówię dość, sprzedać razem z Brożkami, Łobo i Diazem. Kupic rozgrywającego, lewego obrońce, napastnika.
Dobrze by było gdyby chociaż rozgrywający był pomysłem nowego trenera, a że są duże szanse na Simeone to myślę że jakiegoś rodaka na naszą kieszeń by wynalazł
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.08.2010, 09:39
Bardzo bym chciał, by Brożka sprzedano.Co prawda to zawodnik identyfikujący się z klubem, ale widać po pierwsze, że się tu już troszkę dusi, po drugie wydaje mi się, że to po prostu nie jest zawodnik pokroju Żurawskiego Frankowskiego, Lewandowskiego czy chociazby Kuźby.
Przecież ten zawodnik potrzebuje 5 sytuacji by strzelić bramkę...
Paweł jak strzela na bramkę, to albo strzela na siłę albo zamyka oczy i wali na oślep. Żurawski czy Frankowski czasami zamarkowali uderzenie, zrobili zwód z natychmiastowym strzałem, myśleli... i raczej nie marnowali sytuacji 1 na 1.
Pamiętacie podobne kiksy w wykonaniu Frankowskiego czy Żurawskiego?
http://www.youtube.com/watch?v=pHXhzF3VJXw

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 11.08.2010, 09:39
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Wytłumacz mi określenie "Wiślak z krwi i kości" na przykadzie Brożka Pawła,bardzo proszę.
Sprzedawać i budować nową drużynę.
Proszę bardzo: Brożek jest w Wiśle od bodaj 15 roku życia. Zrobił naprawdę wiele dla tego klubu. Miał wiele propozycji transferowych, ale często ulegał naszym prośbom o pozostanie w klubie...w ostatnim okienku nawet jego menadżer zapytany o transfer,powiedział: "Paweł kocha Wisłe, dlatego nie może odejść". Poza tym to jeden z niewielu naszych reprezentantów Polski. W ogóle to znajdź mi zawodnika który Pawła zastąpi......jakoś nie widać naturalnego następcy,a jakoś wątpie żebyśmy sprowadzili dobrego napastnika patrząc na zakupy graczy ofensywnych w ostatnich latach

Po drugie nie rozumiem jak ktos pisze ze cos ma się odbyc kosztem pucharów...Jak chcecie wiedzieć to w tym momencie nasz budżet jest sporo niższy od Lecha czy Legii...Załóżmy ze obie te drużyny zagrają za rok w pucharach a my nie. Taka Legia jest w LM, Lech w LE. Przeciez będą miały kasy jak lodu...a w polskiej lidze oznacza to sukces. A my staniemy się tą trzecią drużyną, bo nie ma się co oszukiwać...milionowych transferów przeprowadzać nie będziemy.....
Odpowiedz cytując
DiegoG
Member

Stary 11.08.2010, 09:45
Zrobił naprawdę wiele i my naprawdę mu za to dziękujemy. Ale dla Brożka w takiej dyspozycji nie ma miejsca w podstawowej jedenastce. Zobaczymy co pokaże Rios. Może będzie na tyle dobry, że Brożinho będzie musiał po prostu sobie szukać nowego klubu, bo w Wiśle za wiele szans na grę nie dostanie.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 11.08.2010, 09:45
Jason wiślak, widać, że jesteś jeszcze bardzo młody.Zrozumi, że NIE MA czegoś takiego w tej chwili jak przywiązanie do barw klubowych. Po prostu nie zgłosił się ktoś, kto zaoferował by za Brożka 3-4 mln Euro.Tu nie chodzi o żadne prośby itp.Nie bądź chłopie naiwny....
Dobra, budżet mamy niższy,ale ze względu na brak stadionu.Zobaczysz, jaki budżet będziemy mieli, gdy oddadzą nam stadion.Zresztą, to żaden wyznacznik majętności (jeśli chodzi o Wisłę)
Poza tym, dziennikarze, strzelają.Wisła nie podała (o ile się nie myle) jaki ma budżet.

Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.08.2010, 09:54
Jeżeli sprzedawać Brożka to minimum 2,5 mln Euro
Brożek bez formy z kontuzjami strzelił nam 10 goli w zeszłym sezonie i prawie 100 w całej wiślackiej karierze!!!
Paweł to świetny piłkarz tyle razy to udowadniał a wy nadal na niego najeżdżacie,niech reszta dobrze gra to i Paweł bedzie dobrze grał,on potrzebuje podań aby zdobywać gole

PS: Dokładnie kto niby miałby Brożka zastąpić no kto?

Sprzedać Diaza wkońcu albo dać go na ławkę, i kupować piłkarzy klasowych a nie szrot.
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 11.08.2010 o godz. 09:58.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 11.08.2010, 09:56
Co ja widzę. Wystarczyło by fakt napisał że chcemy pozbyć się Brożka i już rozpoczęła się nagonka na niego. Nie wiem czy wiecie ale to jest nasz najlepszy napastnik... który potrafi powalczyć bark w bark z obrońcami. Jeśli on odejdzie to kto będzie grał wysuniętego ? Boguski? Małecki i Rios też nie grają na tej pozycji , Żuraw mógłby ale on jest zagadką a bardziej jego forma. Jeśli chcemy nieco przewietrzyć kadrę to powinniśmy zacząć od piłkarzy najsłabszych czy takich którzy mają najwyższe kontrakty a niewiele wnoszą do drużyny - Paweł z pewnością się do takich nie zalicza. Mogę się założyć że wystarczy jeden mecz taki jak w poprzedniej rundzie z Legią gdzie Brożek błyśnie a już wszyscy będziecie go na rękach nosić. Wypuszczenie Pawła teraz za grosze byłoby głupie, on jeszcze dojdzie do wysokiej formy, wystarczy że pogra jeden sezon czy nawet jedną rundę na dobrym poziomie a znajdzie się ktoś kto wyłoży za niego lepsze pieniądze...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 11.08.2010 o godz. 09:58.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 11.08.2010, 10:01
Kiedyś też tak myśleliśmy, oddamy sobie Zieńczuka bo już stary i sezon życia miał już za sobą, oddamy sobie Baszcza bo też już stary. Okazało się że zastąpili ich zawodnikami słabszymi co było bez sensu. Mam sporę wątpliwości czy w wypadku sprzedania Diaza czy Brożka oni znajdą kogoś lepszego.
Zresztą o czym my mówimy nikt za Pawła nie da więcej niż 1 mln euro, być może gdzieś na wschodzie ale też mam spore wątpliwości.

Nie wspomnę już o oddaniu Głowackiego, turcy się cieszą że kupili super stopera w promocji. Nasi działacze też pewnie byli zadowoleni do momentu jak nam Karbach trzy bramki wsadził.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.08.2010 o godz. 10:07.
Odpowiedz cytując
DiegoG
Member

Stary 11.08.2010, 10:02
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Co ja widzę. Wystarczyło by fakt napisał że chcemy pozbyć się Brożka i już rozpoczęła się nagonka na niego. Nie wiem czy wiecie ale to jest nasz najlepszy napastnik... który potrafi powalczyć bark w bark z obrońcami. Jeśli on odejdzie to kto będzie grał wysuniętego ? Boguski? Małecki i Rios też nie grają na tej pozycji , Żuraw mógłby ale on jest zagadką a bardziej jego forma. Jeśli chcemy nieco przewietrzyć kadrę to powinniśmy zacząć od piłkarzy najsłabszych czy takich którzy mają najwyższe kontrakty a niewiele wnoszą do drużyny - Paweł z pewnością się do takich nie zalicza. Mogę się założyć że wystarczy jeden mecz taki jak w poprzedniej rundzie z Legią gdzie Brożek błyśnie a już wszyscy będziecie go na rękach nosić. Wypuszczenie Pawła teraz za grosze byłoby głupie, on jeszcze dojdzie do wysokiej formy, wystarczy że pogra jeden sezon czy nawet jedną rundę na dobrym poziomie a znajdzie się ktoś kto wyłoży za niego lepsze pieniądze...
A gdzie gra Rios? Na bramce?
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 11.08.2010, 10:06
Ale nie jako wysunięty napastnik.
Odpowiedz cytując
DiegoG
Member

Stary 11.08.2010, 10:07
Tak, bo jak przyjdzie nowy trener, to on na pewno będzie ustawiał jednego cofniętego a drugiego wysuniętego napastnika...Może dwóch będzie grało w linii? Może zagramy trzema? Może akurat Rios będzie tym wysuniętym? Tego nie wiemy, więc nie pisz że nie gra jako wysunięty napastnik. Wszystko zależy od nowego trenera.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.08.2010, 10:10
DiegoG napisał(a):Wyświetl post
A gdzie gra Rios? Na bramce?
Ani Rios ani Małecki nie są typowi snajperami, to cofnięci napastnicy. Rios nie strzela wielu bramek, więcej asystuje.. Typowym snajperem u nas jest tylko Paweł, ewentualnie masakrycznie słaby Żurawski.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.08.2010, 10:10
Brożek jest ok. Jest jedyną marudą w składzie, której bym się nie pozbywał. Zgadzam się z westersylem, że będzie nam trudno znaleźć równie dobrego napastnika. Nie mamy dyr sportowego, scoutingu itp.
Za duże ryzyko, że sprowadzą nam drewniaka w to miejsce.
Uważam, że przy odpowiednim treningu może w pół roku wrócić do dyspozycji z sezonów, gdy zdobywał koronę króla strzelców. Po prostu u nas się po kontuzjach trenuje za słabo. Po kontuzji trzeba dać z siebie 100%, żeby wrócić do pełni formy. U nas w klubie tego nie rozumieją i myślą, że gość wróci do formy truchtając i grając w dziadka.
Ostatnio edytowane przez tofik : 11.08.2010 o godz. 10:13.
Odpowiedz cytując
DiegoG
Member

Stary 11.08.2010, 10:16
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Ani Rios ani Małecki nie są typowi snajperami, to cofnięci napastnicy. Rios nie strzela wielu bramek, więcej asystuje.. Typowym snajperem u nas jest tylko Paweł, ewentualnie masakrycznie słaby Żurawski.
A skąd Ty to wiesz? Jesteś fanem argentyńskiej ligi (w której i tak Rios za wiele nie pograł, bo zapewne wchodził w meczach na parę minut) i regularnie obserwowałeś jego występy? Panowie, pozwólcie że nowy trener zadecyduje gdzie będzie wystawiał Riosa. Być może będzie to cofnięty napastnik, ale jeśli uzna, że Rios nadaje się na wysuniętego, to tam go da. A za nim na przykład Małeckiego.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.08.2010, 10:21
A skąd Ty to wiesz? Jesteś fanem argentyńskiej ligi (w której i tak Rios za wiele nie pograł, bo zapewne wchodził w meczach na parę minut) i regularnie obserwowałeś jego występy? Panowie, pozwólcie że nowy trener zadecyduje gdzie będzie wystawiał Riosa. Być może będzie to cofnięty napastnik, ale jeśli uzna, że Rios nadaje się na wysuniętego, to tam go da. A za nim na przykład Małeckiego.
Skoro tak twierdzi jego menadżer, że najlepiej gra mu się gdy jest podiweszony pod napastnika, lub nawet na pozycji ofensywnego pomocnika to chyba tak jest!(Chyba że Riosa znasz lepiej od jego menadżera) To tak jakby z Boguskiego zrobić supersnajpera. Prosze cie.
Odpowiedz cytując
DiegoG
Member

Stary 11.08.2010, 10:24
Dobrze, to że lepiej się tam czuje, nie znaczy że tam będzie grał. Zobaczymy jak to sobie wszystko poukłada nowy trener i tyle.
Odpowiedz cytując
piter
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 11.08.2010, 10:31
Ogladałem Riosa w sparingu - to nie jest typowa 9tka wysunieta. To gosc, ktory swietnie czuje sie w grze kombinacyjnej, duzo widzi, i tak jak pisal cinekw - to typ cofnietego napastnika.
To jakim typem napastnika jest, a to gdzie go trener wystawi to zuuuupelnie inna bajka
Robimy z napastnika obronce, z pomocnika obronce (i na odwrot) wiec to gdzie zagra jest rownieza zagadka
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.08.2010, 10:34
Tak, bo jak przyjdzie nowy trener, to on na pewno będzie ustawiał jednego cofniętego a drugiego wysuniętego napastnika...Może dwóch będzie grało w linii? Może zagramy trzema? Może akurat Rios będzie tym wysuniętym? Tego nie wiemy, więc nie pisz że nie gra jako wysunięty napastnik. Wszystko zależy od nowego trenera.
Rios w River Plate nigdy nie gral wysunietego napastnika. Gosc przewaznie cofa sie do srodka pola i uwielbia wypracowywac akcje. Ja akurat wiem bo ogladałem i ogladam lige argentynska i jego poczynania tez widziałem. Moze nie gral wiele meczy od 1 minuty ale wchodzac nieraz wypracowywal swietne okazje bramkowe. Takiego wspolnika powinien miec u nas wysuniety napastnik (Paweł Brozek np.) - dostanie dobre podanie i zamieni na bramke. Popatrzcie na van Persiego w Arsenalu jak lata po całym boisku, walczy o pilke, potrafi swietnie podac a koledzy zamieniaja sytuacje na bramke. Podobnie gra Rios tylko trener musi mu takie zadanie wyznaczyc.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 11.08.2010 o godz. 10:53.
Odpowiedz cytując
DiegoG
Member

Stary 11.08.2010, 10:38
No okej, przyznaje wam racje w takim razie. Najważniejsze, żeby Rios po prostu dobrze grał w naszej drużynie i tyle.
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Stary 11.08.2010, 10:46
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Rios w River Plate nigdy nie gral wysunietego napastnika. Gosc przewaznie cofa sie do srodka pola i uwielbia wypracowywac akcje. Ja akurat wiem bo ogladałem i ogladam lige argentynska i jego poczynania tez widziałem. Moze nie gral wiele meczy od 1 minuty ale wchodzac nieraz wypracowywal swietne okazje bramkowe. Takiego wspolnika powinien miec u nas napastnik (Paweł Brozek np.) - dostanie dobre podanie i zamieni na bramke. Niby czemu np w Arsenalu najlepszym strzelcem byl Fabregas? - bo tak samo jak cofa sie Rios cofa sie van Persie, walczy w srodku pola, wypracowuje sytuacje a strzelaja inni.

no ok Rios dogra brożkowi piłkę ale ten jej nie przyjmie bo ma przyjęcie jak do roboty na budowie... i jeszcze żeby trafił w bramke jak już przyjmie to bedzie dobrze...

Brożek musi mieć odpowiedni reżim treningowy i może wróci do tego co prezentował jak zdobywał korony króla strzelców naszej ligi
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 11.08.2010, 11:07
A skąd te rozważania, gdzie i jak będzie grał Rios?Widzieliście chłopa w akcji na żywo w lidzę polskiej w meczu o punkty?Polska piłka to są zuepłnie inne realia niż liga argentyńska, gdzie się gra bardziej techniczną i kombinacyjną piłkę.Co z tego, że umie zagrac tak czy inaczej, skoro sam nic na boisku nie zdziała.
Skoro chcecie oceniać Riosa to oceniajcie go przynajmniej po paru meczach a nie napalajcie się na Bóg wie co, bo możecie się bardzo rozczarować.

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.08.2010, 11:09
Według mnie out

Łobodziński
Singlar
Palić czy jak mu tam
Dać szansę do następnego okna

Jirsak
Brożek Paweł
Boguski
Kirm
Żurawski
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 11.08.2010 o godz. 11:12.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
junior1906tsw
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 11.08.2010, 12:15
"Rios w River Plate nigdy nie gral wysunietego napastnika. Gosc przewaznie cofa sie do srodka pola i uwielbia wypracowywac akcje. Ja akurat wiem bo ogladałem i ogladam lige argentynska i jego poczynania tez widziałem. Moze nie gral wiele meczy od 1 minuty ale wchodzac nieraz wypracowywal swietne okazje bramkowe. Takiego wspolnika powinien miec u nas napastnik (Paweł Brozek np.) - dostanie dobre podanie i zamieni na bramke. Niby czemu np w Arsenalu najlepszym strzelcem byl Fabregas? - bo tak samo jak cofa sie Rios cofa sie van Persie, walczy w srodku pola, wypracowuje sytuacje a strzelaja inni. "

Niestety u nas się to nie sprawdzi. Co nam z tego, że wypracuje świetne okazje bramkowe, jak Boguski nie trafi z 5 m w bramke, tylko w banery reklamowe ?
` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.08.2010, 12:20
Czyli dalsza rozsprzedaz(zwana przez niektorych ofensywa transferowa )... Pawel Brozek i Diaz? To chyba ostatni pilkarze, ktorzy sa cos warci i na ktorych mozna zarobic, wiec przeslanie jasne. Jakosc sportowa znowu w dol(bo jednak sa gorsi pilkarze w naszym klubie, tj. Paljic, Kowalski).
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 11.08.2010, 12:24
12345678910

****A MAĆ dalibyście temu Palicovi zagrać chociaż 2-3 jebane mecze w naszej lidze!!!

Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 11.08.2010, 12:29. Te
Też tak sądzę że ocenianie skrzydłowego bo 2 niecałych meczach w którym w ogóle brakowało zgrania bez okresu przygotowawczego jest dość kiepską sprawą. I też sądzę że warto zacząć oceniać nowe nabytki po jednej rundzie nie po 90mnutach czasem aklimatyzacja trwa, a wydaje mi się że jest szansa że będzie lepszy od naszych skrzydłowych.
Odpowiedz cytując
dawidienko
Junior Member

Stary 11.08.2010, 12:35
zostawcie paljicia!! Kirm zagral 2 pierwsze mecze dobrze a potem gral slabo , to moze z Paljiciem bedzie odwrotnie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów