The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2010, 09:07
Ja nie rozumiem czemu ludzie z takim wykształceniem potrafią tak spieprzyć inwestycje za 500 mln złotych... Inwestycje, która nie jest dokończona i nie będzie przez jakiś czas ;] Mamy nieestetyczną konstrukcję trybun Płd,Płn. Wypadałoby teraz po prostu bić się w serce i nowy projekt przeprowadzić na te 2 trybuny, żeby było bliźniacze do zach. wsch. Do tego pozbycie się pawilonu i przede wszystkim nowa konstrukcja dachu wraz z elewacją. Ten stadion da się odremontować... no ale cóż za kolejne 400 mln ;] Prawie wszystkie stadiony wyglądają bez elewacji tak jak nasz, no ale cóż taki Baltic Arena ma ciekawą bryłę a nie samą konstrukcję betonową ;] No cóż ale projektować fajnie też nie jest jak się nie ma miejsca na stadion, tak samo na hale ;/ Wsadzić majtki na łeb też się da ale nie wyglądają one tak estetycznie jak na dup*** ;]
Potrzebny nam projekt architektoniczny na bryłę stadionu i tyle ;] za kolejne 100-200mln ;]
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 09.08.2010, 11:09
Ludzie po co wam gwiazdy takie czy owakie na otwarcie .Nie lepiej za te kilkaset tysięcy zrobic porzadną elewacje? Przez parę godzin ludzie poskaczą a potem przez wiele lat będziemy straszyć tymi odrapanymi i pełnymi zacieków szarymi betonowymi kolumnami.Dajcie spokój.
Niech nie opowiadaja głupot że bedą czyścić ten beton bo to mydlenie oczu ze parę m-cy bedzie to samo - kto był pod stadionem to wie jak to przy wschodniej wygląda.Wiocha i tyle.Mam nadzieję że Basałaj ma oczy i obierze stadion po wykonaniu elewacji albo zawrze w umowie odpisy z tytuły wykończenia jej przez SSA).
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.08.2010, 11:41
Czy ta elewacja jest taka wazne naprawde Wychodzi mi, ze na jesieni 2007 zostala otwarta trybuna D, a do dzisiaj nie zostala wykonczona, czyli wychodzi rowne 3 lata, a teraz sie nawet nie da na nia wejsc Niech mnie ktos poprawi bo wydaje sie to niewiarygodne.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Adam
Member

Od: 05.2010

Stary 09.08.2010, 12:21
Gazet sie niektorzy naczytali i wierza ze na stadion wejdziemy dopiero w listopadzie. Otoz w listopadzie bedzie OFICJALNE otwarcie pojawi sie Prince itp Stadion dla kibiców zostanie otwarty na 4 kolejke tj 28 sierpnia

Prosze nie siejcie paniki Mecz z Arka byl ostatnim na Suchych Stawach

konrad123 napisał(a):Wyświetl post
Sorry, pomyliłme się. Chodziło mi o najbliższy mecz u siebie (tj. 3. kolejka).
Znow sie pomyliłes 3 kolejka jest równiez na wyjezdzie(ŁÓDŹ) u siebie gramy dopiero w 4 kolejce z Polonia Bytom
Ostatnio edytowane przez Adam : 09.08.2010 o godz. 12:28.
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 09.08.2010, 12:48
DoggTS napisał(a):Wyświetl post
i kolejny artykul na temat naszego stadionu: gazeta
mam nadzieje ze prezes Basałaj wywalczy coś na spotkaniu z Majchrem...
odnośnie tego artykułu. Wybaczcie, jeśli to już było poruszone, nie siedzę w tematyce stadionowej aż tak bardzo, zapytać jednak chciałem o punkt drugi z tekstu GW - "Mniej - niż przewidują przepisy - bramek wejściowych i kas. Jeśli na stadionie mają się odbywać mecze, ten błąd musi być szybko naprawiony."
na tyle, na ile czytałem, na forum pisano i zbyt małej liczbie bramek wejściowych i kas, ale w kontekście użyteczności, nie pisano nic o sprzeczności z obowiązującymi przepisami. Ktoś coś kojarzy, co to za przepisy?
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 09.08.2010, 12:55
Adam napisał(a):Wyświetl post
Gazet sie niektorzy naczytali i wierza ze na stadion wejdziemy dopiero w listopadzie. Otoz w listopadzie bedzie OFICJALNE otwarcie pojawi sie Prince itp
Przy tym trybie pracy i zarządzania budową oraz ilością niespełnionych obietnic jestem skłonny uznać, że owszem, pojawi się Prince, ale nie piosenkarz tylko batonik Prince Polo.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 09.08.2010, 13:18
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Czy ta elewacja jest taka wazne naprawde Wychodzi mi, ze na jesieni 2007 zostala otwarta trybuna D, a do dzisiaj nie zostala wykonczona, czyli wychodzi rowne 3 lata, a teraz sie nawet nie da na nia wejsc Niech mnie ktos poprawi bo wydaje sie to niewiarygodne.
Na tej budowie skandal goni skandal - trudno wyrokowac czy najważniejsza jest elewacja a raczej jej brak , brak telebimu, asfal zamiast kostki, 3 kasy na całą trybunę czy pusta parę lat północna- a może brak gastronomi.
Tak czy siak - jakby ktoś kupowal nowe BMW z odrapanym lakierem i to nie perlowym jak w zamówieniu to taki taki samochód pewnie każdy rzuciłby na pysk dealerowi. A tu nawet na forum niektórzy piszą że nawet im sie elewacja podoba ...bo tak nie typowa a poza tym z daleka nie widać że są zacieki i odpryski betonu.No coż . To Polska przecież...potem sie dziwić że Chińczycy najwiekszy szrot którego nie przyjmują w Anglii wysyłają do Polski bo tu biorą wszystko (autentyczny przykład z klimatyzatorami z którymi statek wyj...li z Anglii to przypłynał do nas)
Odpowiedz cytując
Abstrakcja
Member

Od: 07.2010

Stary 09.08.2010, 15:48
Na stadionie Lecha jest coś podobnego także nie wiem...
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.08.2010, 19:25
Cytat:
Wnętrze trybuny północnej - czyli goła konstrukcja stalowa!

http://stadionwisly.info/fotorelacje...owy/2010-08-09
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 09.08.2010, 20:46
Czy wiadomo co ustalo na tym dzisiejszym sspotkaniu basaŁaja z prezydentem dotyczacego odbioru stadionu
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 09.08.2010, 21:03
Nie było żadnej informacji o tym. Pewnie spotkania albo nie było, albo zakończyło się brakiem jakiegokolwiek rozwiązania.

Znalazłem tylko takie cudo:
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...ej_bramki.html

Nie wiem skąd wzięło się to 17mln PLN kosztów dla operatora, ale jeśli to prawda, to ani Wisła, ani nikt inny tego obiektu nie wynajmie. 6-8mln za dzierżawę też chyba nikt nie da.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.08.2010, 21:42
nie jestem przekonany, że informacje dziennikarzyny z GW to zawsze rzetelność i dobre źródło informacji.

Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Stary 09.08.2010, 21:59
Spotkanie Majchra z Basałajem będzie jutro, tak mówił w tej audycji radiowej:
http://www.radiokrakow.pl/www/home.n...oranny_gosc_rk
gdzieś koło 2 minuty
Odpowiedz cytując
ardem99
Member

Od: 12.2008

Stary 09.08.2010, 22:17
http://www.youtube.com/watch?v=VkghH...layer_embedded

film z budowy stadionu
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 10.08.2010, 09:38
Myślę że przydałoby się powiesić cytat Henryka Reymana "Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki " nad wejściem na murawę, tylko taki wielki i oczojebny żeby się piłkarzynom do głowy wbiło i wtedy zwycięstwo jest nasze
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 10.08.2010, 10:52
Ciekawe jak długo wytrzymają grupy trzymające władzę na trybunach takie plucie w twarz...Ciekawe
Ja wczoraj skreśliłem maila do jednego ważnego polityka krakowskiego ogólnie znanego i innej opcji niż J.M. zobaczymy co z tego wyjdzie
Odpowiedz cytując
Czarny
Member

Od: 12.2005

Stary 10.08.2010, 11:33
Nie można ot tak odmówić dostępu do dokumentacji przetargowej. Jest to sprzeczne z ustawą prawo zamówień publicznych i ustawą o dostępie do informacji publicznej. Zgodnie z ustawą maksymalny termin udostępnienia tych informacji to 2 miesiące i to przy jakichś super specjalnych okolicznościach, których Prezydent nie wykazał i które moim zdaniem w tym wypadku nie występują, no i nie można sobie napisac "w terminie późniejszym", trzeba wskazać konkretny termin.
Ostatnio edytowane przez Czarny : 10.08.2010 o godz. 11:36.
Odpowiedz cytując
Oxydrene
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 10.08.2010, 11:52
Jeśli o tych kołowrotach to jest prawda, i wiedząc, że tej maksymalnej przepustowości nigdy nie będzie bo zawsze ktoś nowy nie wie jak bilet wsadzić drugiemu karnet nie będzie chciał zaskoczyć itp to wejście na stadion będzie masakrą i regularnie kilka tysięcy ludzi będzie oglądać dopiero drugą połowe, a jak nie weźmiemy szturmem tych gównianych kołowrotów to decydenci na każdą skargę będą odpowiadać " to proszę przyjść trochę wcześniej" czyli w domyśle 2 godziiny przed meczem. Przypomina to zupełnie mecz wyjazdowy w naszej super lidze tylko, że nie o to chyba chodzi na stadionie u siebie wartym pół miliarda złotych. Tutaj kibica ma sie w dupie i to on robi łaske tym kutasom w garniturach, że ogląda ten gnój. Podobne problemy mieli we Wrocławiu na ostatnim meczu z Jagiellonią. Z tym, że tam część ludzi po*******iła i poszła do domu(link na potwierdzenie: http://www.fanslask.pl/?p=1978)

A oni tu euro chcieli robić....
Ostatnio edytowane przez Oxydrene : 10.08.2010 o godz. 12:03.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 10.08.2010, 12:04
O czyli miałem rację. Inwestor nie wie co ile bedzie jeszcze kosztowac i dlatego czeka az zakończy sie budowa głównej i wtedy policzy kasę. Znając życie nie zostanie nic i trzeba będzie prosić radnych o dodatkowe 50mln zł....KRYMINAŁ!!
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.08.2010, 12:05
ja sie pytam gdzie jest w tej calej sytulacji klub? gdzie jest skwk? czemu nie ma zadnego protestu? czemu nie potrafimy sie zorganizowac? isc pod magistrat? zawiązac jakis komitet? do jasneh cholery emerytowane babki nas wyprzedzają w obronie nielegalnie postawionego Krzyża potrafią sie zorganizowac pod pałacem prezydenckim a my? Miasto dyma nas bez mydła w kwestii stadionu 5 lat a my dalej nic..

SKWK apeluje zorganizujcie coś WY macie taką władze i możliwość by poszły za wami setki i tysiące kibiców..
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.08.2010, 12:08
Choć tyle, że w miarę została wytłumaczona kwestia telebimów i elewacji...Czyli prawdopodobnie po zakończeniu inwestycji stwierdzą, że przekroczyli budżet i póki co nie ma kasy na te elementy.
Z kolei nie rozumiem tego fragmentu odpowiedzi na 5 pytanie:
"Aktualna nawierzchnia z asfaltu, w większości powierzchni jest
w dobrym stanie technicznym, ewentualne ubytki i pęknięcia zostaną naprawione"
O jaki asfalt do poprawek chodzi?
Ostatnio edytowane przez buczo1985 : 10.08.2010 o godz. 13:49.
What's new?

Odpowiedz cytując
Falmokirak
Member

Stary 10.08.2010, 12:12
medyk napisał(a):Wyświetl post
ja sie pytam gdzie jest w tej calej sytulacji klub? gdzie jest skwk? czemu nie ma zadnego protestu? czemu nie potrafimy sie zorganizowac? isc pod magistrat? zawiązac jakis komitet? do jasneh cholery emerytowane babki nas wyprzedzają w obronie nielegalnie postawionego Krzyża potrafią sie zorganizowac pod pałacem prezydenckim a my? Miasto dyma nas bez mydła w kwestii stadionu 5 lat a my dalej nic..

SKWK apeluje zorganizujcie coś WY macie taką władze i możliwość by poszły za wami setki i tysiące kibiców..

masz racje bo jeśli nikt się za to nie weźnie to w dalszym ciągu Majchrowski będzie nas okłamywał bo taka jest prawda, niech ruszy dupe do roboty a jak nie to trzeba zareagować
Odpowiedz cytując
Deever
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.08.2010, 12:19
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
jebię ten stadion, ważniejsza cracovia" w ukrytym znaczeniu...
Nie wiem, jak to jest możliwe, że tak wielu kibiców Wisły powtarza z uporem godnym lepszej sprawy bzdury o sympatyzowaniu Majchra z koszernymi...

To, że budowa ich stadionu idzie sprawnie, to efekt tego, że miasto wyciągnęło wnioski z błędów, które popełniło przy budowie naszego.

Nie doszukujcie się wszędzie spisków! My po prostu płacimy cenę za pionierstwo, tak samo zresztą, jak Poznaniacy. To nie przypadek, że te stadiony, których budowa rozpoczęła się najwcześniej, mają największą ilość bubli i niedoróbek.

UM z Majchrem na czele sprzyja parchom, dlatego wydali na budowę stadionu Wisły ponad pół miliarda złotych.

I dlatego chcieli budować dla obu klubów wspólny stadion. To przecież typowe dla zwolenników gorszej strony Błoń.

Nie mylcie nieudolności ze złą wolą.
Co to k***a jest "rów widokowy"?
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 10.08.2010, 12:21
buczo1985, też nie wiem.
Przed trybuną północną praktycznie nie ma już żadnej nawierzchni, przed południową są chaszcze, trawa i dziury, między którymi jest trochę asfaltu.

Co do reszty - ręce opadają.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.08.2010, 12:21
Ta informacja o bramkach mnie przeraziła. Przecież to jakieś jaja są...
12 kołowrotków na 12 tys. osób?!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 10.08.2010, 12:22
Wicked napisał(a):Wyświetl post
swego czasu na E była taka sytuacja ze system szwankował, i nie zawsze chciało wpuszczać ludzi z biletami i karnetami. Czasu do meczu coraz mniej, kolejka zdenerwowanych ludzi przed bramą domagających się wejścia, a blondyna która kierowała tam ochroną jedyne co zrobiła to wezwała wsparcie ochrony do uspokojenia tłumu. Coraz bliżej meczu, coraz więcej ludzi i nerwowa atmosfera. Skończyło się na tym że ochrona ręcznie otwierała bramki, wpuszczając bez sprawdzenia biletów czy karnetów. Dwie - trzy takie sytaucje na nowych trybunach i kołowrotków na pewno przybędzie.
A kto beknie, gdy pierwsza, druga lub trzecia taka sytuacja skończy się tragedią taką jak w Sheffield?
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.08.2010, 12:31
Cytat:
Nie wiem, jak to jest możliwe, że tak wielu kibiców Wisły powtarza z uporem godnym lepszej sprawy bzdury o sympatyzowaniu Majchra z koszernymi...

To, że budowa ich stadionu idzie sprawnie, to efekt tego, że miasto wyciągnęło wnioski z błędów, które popełniło przy budowie naszego.

Nie doszukujcie się wszędzie spisków! My po prostu płacimy cenę za pionierstwo, tak samo zresztą, jak Poznaniacy. To nie przypadek, że te stadiony, których budowa rozpoczęła się najwcześniej, mają największą ilość bubli i niedoróbek.

UM z Majchrem na czele sprzyja parchom, dlatego wydali na budowę stadionu Wisły ponad pół miliarda złotych.

I dlatego chcieli budować dla obu klubów wspólny stadion. To przecież typowe dla zwolenników gorszej strony Błoń.

Nie mylcie nieudolności ze złą wolą.
Aha, czyli "nie zejdźcie na psy" to było nic? Wierzysz w tłumaczenie Majchra o nawiązaniu do hymnu cracovii? Cały czas on i ZIKIT wali z nami w chuja. Na supermarkecie parchów robota wre a jak tylko włączę transmisję z budowy trybuny to żywej duszy nie ma albo co najwyżej parę robotników. Dziwie się, że dopiero od meczu z azerami zaczęliśmy przypominać o sobie bo nie wierzę, że Mostostal tak olewałby tak wielką inwestycję.

Ciekawe co zdołał zdziałać Basałaj u majchra...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 10.08.2010, 12:34
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ta informacja o bramkach mnie przeraziła. Przecież to jakieś jaja są...
12 kołowrotków na 12 tys. osób?!
No szok. Bo zakładając, że wpuszczamy widzów na 2 h przed meczem, i że wchodzą od samego początku równomiernie (nie za bardzo możliwe, największe natężenie jest w drugiej godzinie...) to wychodzi nam 1 osoba co 7 sekund

Poje**ło ich za przeproszeniem?
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 10.08.2010, 12:42
Deever napisał(a):Wyświetl post
(...)
Wydali dlatego, bo 50% z tego poszło "do kieszonek" i nie ma co tu pitolić. Wystarczy spojrzeć na kosztorysy niektórych elementów, by wpaść w osłupienie.

"Nigdy nie zejdziemy na psy" - a Ty wmawiaj sobie, że Majcher jest w porządku.

Zero szacunku dla gościa. Mam nadzieję, iż ktoś, kto ma czelność nazywać się Wiślakiem, nigdy nie zagłosuje na tego człowieka.

+ jak zawsze brawa dla Darka Olszówki!
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.08.2010, 12:45
Cytat:
Zero szacunku dla gościa. Mam nadzieję, iż ktoś, kto ma czelność nazywać się Wiślakiem, nigdy nie zagłosuje na tego człowieka.
Kto kandyduje oprócz majchra na prezydenta?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów