The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2010, 07:50
Na otwarcie stadionu pilarskiego powinien byc mecz a nie wystep gwiazdy muzycznej. No chyba ze miasto tak wykombinowalo ze stadion Cracovii ma sluzyc do grania a nasz do muzyki i wtedy nie wazne jest to ze sa meganiedoróbki.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.08.2010, 09:38
czyli mamy rozumiec że po tym koncercie będzie murawa do wymiany i będziemy grac na hutniku do wiosny 2011 ?
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 08.08.2010, 11:14
Zamiast sprowadzać gwiazdy muzyczne lepiej przeznaczyć tą kasę na sprowadzenie gwiazd footballu
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Stary 08.08.2010, 11:15
Coś się dzieje z wykańczaniem trybuny północnej :

Przetarg ogłoszony przez ZIKIT na ( link : http://www.zikit.krakow.pl/sprawy-ur...rawy-25vii2010 )

Wykonanie zabezpieczenia p.poż. metodą natryskową wewnątrz trybuny północnej stadionu piłkarskiego przy ul. Reymonta 22 - Wisła Kraków.
Numer ogłoszenia: 238030 - 2010; data zamieszczenia: 04.08.2010.

Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.08.2010, 11:37
chyba znowu ktos wykazal sie debilizmem, i nie skojarzyl, ze na Lechu po koncercie beda murawe wymieniac.

Slabo widze koncert u nas, chyba, ze przed stadionem
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 08.08.2010, 11:43
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
chyba znowu ktos wykazal sie debilizmem, i nie skojarzyl, ze na Lechu po koncercie beda murawe wymieniac.

Slabo widze koncert u nas, chyba, ze przed stadionem
a gdzie jest napisane, że koncert odbędzie się na płycie boiska, tzn ze tam wszystko będzie rozstawione itp? Gość może wystąpić przecież z podkładem muzycznym... a na trybunach zasiądą wszyscy fani BG i Prince'a np...
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 08.08.2010, 12:01
Wystąpi na okrąglaku
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.08.2010, 12:35
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
Coś się dzieje z wykańczaniem trybuny północnej :

Przetarg ogłoszony przez ZIKIT na ( link : http://www.zikit.krakow.pl/sprawy-ur...rawy-25vii2010 )

Wykonanie zabezpieczenia p.poż. metodą natryskową wewnątrz trybuny północnej stadionu piłkarskiego przy ul. Reymonta 22 - Wisła Kraków.
Numer ogłoszenia: 238030 - 2010; data zamieszczenia: 04.08.2010.
Super. Będziemy mieli natryski Dobrze czuć się na meczu bezpiecznie...
Odpowiedz cytując
MarciN90
Member

Od: 09.2006

Stary 08.08.2010, 13:14
rozumiem z tego że nie jest to przetarg na wykonczenie wnetrz calej trybuny? (klatki schodowe np)
Odpowiedz cytując
borsuk
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.08.2010, 13:17
OK. Przyznaje ze nie znam sie na zabezpieczeniach przeciwpozarowych ale z tego ogloszenia wynika ze do 3 wrzesnia konstrukcje stalowe i betonowe ktore sa pod trybuna (zreszta oprocz tych konstrukcji i tak nic tam wiecej tam nie ma) beda czymstam (plyn/mazidlo/whatever) zabezpieczone. I po tym 3 września dalej nie bedzie klatek schodowych, stropu, scianek w punktach gastronomicznych, instalacji, etc. Czyli dalej pod trybuną północną bedzie wielkie G.....
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.08.2010, 13:47
Pero napisał(a):Wyświetl post
Super. Będziemy mieli natryski Dobrze czuć się na meczu bezpiecznie...
O co Ci chodzi? Źle że robią zabezpieczenie ppoż? Bo nie rozumiem.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
choyrak
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 08.08.2010, 14:24
przestancie juz qrwa narzekac jak baby, koncerciku jendym by sie zachcialo, inny by gwiazde chcial.. Stadion ma byc gotowy, oddany do uzytku, w pelni funkcjonalny i nowoczesny - i niech jest taki oddany. A nasze narzekania powoduja tylko osmieszenie, ze jak wrocimy na R22 to smiac sie z nas beda ze nie lubimy swojego stadionu !
Niewiele mozemy tutaj zrobic, mnie qrwia cala ta chora organizacja ! Jak mozna dopuscic by przed meczem ligowym nie bylo jeszcze w sprzedazy nowych koszulek Wisly ? To jest qrwa niepowazne ! Banda darmozjadów a nie wielcy prezesi!
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 08.08.2010, 14:57
Na razie to tylko samo zabezpieczenie przeciw pożarowe konstrukcji stalowej i żelbetowej.
Ciekawe, czy pójdą z tym dalej i ogłoszą przetarg na wykonanie zaplecza...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.08.2010, 15:02
Skoro ktoś kiedyś pisał, że wykończenie jest zlecone* Polimexowi to myślę (mam nadzieję) że jak tylko te zabezpieczenia p.poż zostaną wykonane wykonawca zabierze się za zaplecze.

Dobrze, że cokolwiek ruszyło w tej kwestii. Bo od pewnego czasu o trybunie północnej było tak cicho jakby jej w ogóle nie było.

*-albo będzie? już nie pamiętam. (PiotrzeG, Ty chyba będziesz się orientował jak to jest z tą trybuną.)
Ostatnio edytowane przez Proud : 08.08.2010 o godz. 15:04.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.08.2010, 15:09
Czy jest coś wiadomo, co z telebimami?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 08.08.2010, 15:18
Wiadomo, nie będzie ich.

Co do zaplecza - faktycznie, ktoś tutaj pisał, że zostało zlecone Polimexowi, tylko żadnego oficjalnego potwierdzenia tego nie było. Trudno znaleźć też logikę, że zaplecze dużo wcześniej zlecają Polimexowi, a ten nie może go budować, bo najpierw trzeba wykonać zabezpieczenia pożarowe, na które dużo później ogłaszają przetarg.
Ciekaw jestem jak będzie słowny ZIKIT (z odpowiedzi na interpelację), w sierpniu miał być ogłoszony przetarg na wyposażenie kiosków gastronomicznych (a raczej na ich operatora, który sam je wyposaży).
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.08.2010, 15:27
I sprawa ma sie tak ze wchodzi firma ktora wykonuje zabezpieczenia p.poz. a nastepnie wchodzi Polimex ktoremu zlecono wykonczenie budowy...
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 08.08.2010, 15:31
^^
miejmy nadzieję. Zupełnie bezsensownie rozegrane, bo gdyby ogłoszono przetarg na całość w czerwcu (a powinni to zrobić w czerwcu, tylko rok temu), to zapewne byłoby taniej i szybciej, z racji tego, że przyszedłby prawdopodobnie nowy wykonawca.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.08.2010, 16:50
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
O co Ci chodzi? Źle że robią zabezpieczenie ppoż? Bo nie rozumiem.
Nie no spoko. Chodziło mi o to że zamiast przetargu na wykończenie jest tylko na zabezpieczenie ppoż konstrukcji stalowych, które z racji tego że i tak nie będziemy tam mogli wchodzić do szczęścia nam nie są potrzebne.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.08.2010, 17:59
może coś bliższego radny Olszówka wyjaśni. Ale może być, że zaczyna się tzw ściubienie pieniędzy. Nie mogą dać, bo nie mają zaplanowane całości na skończenie trybuny to zaczyna się wykładanie małymi etapikami z jakiegoś funduszu rezerwowego, wtedy automatycznie to co pozostanie do wykonania będzie coraz tańsze i możliwsze do przełknięcia przy planowaniu wydatków na rok następny.

Oczywiście to tylko moje chciejstwo i rozpaczliwa wiara , że najważniejsza trybuna na stadionie nie pozostanie zamknięta na cztery spusty w czasie meczy.

Odpowiedz cytując
PrzemyślABG
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 08.08.2010, 21:21
Proud napisał(a):Wyświetl post
Najbliższą kolejkę gramy na wyjeździe. W Łodzi.
Najbliższa kolejkę gramy na wyjeździe. W Chorzowie.
Krakowska Wisła !
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 08.08.2010, 21:59
I nie tylko najbliższą. Mamy równe 3 tygodnie na dokończenie tego co być musi aby wrócić do domu
Odpowiedz cytując
konrad123
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.08.2010, 22:18
Sorry, pomyliłme się. Chodziło mi o najbliższy mecz u siebie (tj. 3. kolejka). Czyli mam rozumieć, że przy R22 zagramy dopiero w listopadzie? Przecież tak się starali i mówili że 4. runda LE na pewno na Reymonta (gdybyśmy awansowali) bo wcześniej stadion nie miał pozwolenia od UEFY a tu nagle że w Ekstraklasie też na razie nie można na nim grać ?!
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 08.08.2010, 22:30
konrad123 napisał(a):Wyświetl post
Sorry, pomyliłme się. Chodziło mi o najbliższy mecz u siebie (tj. 3. kolejka). Czyli mam rozumieć, że przy R22 zagramy dopiero w listopadzie? Przecież tak się starali i mówili że 4. runda LE na pewno na Reymonta (gdybyśmy awansowali) bo wcześniej stadion nie miał pozwolenia od UEFY a tu nagle że w Ekstraklasie też na razie nie można na nim grać ?!
To tylko moje czarnowidztwo z tym listopadem, koniec sierpnia to pierwszy mozliwy termin,choć jak będzie-nie wie nikt.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 08.08.2010, 22:51
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
To tylko moje czarnowidztwo z tym listopadem, koniec sierpnia to pierwszy mozliwy termin,choć jak będzie-nie wie nikt.
Wszystko leży w sile argumentów Basałaja i Majchra. No bo nie ma się co czarować. Jeżeli miasto złoży jąkąś dobrą ofertę (w co szczerze wątpię) to prezes może się na nią zgodzić i zagramy dopiero w listopadzie. Ale wydaje mi się jednak że ciekawsze argumenty bedzie miał po swojej stronie Basałaj i pojawimy się na Reymonta jeszcze w tym miesiącu
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 08.08.2010, 22:58
Jeśli Basałaj jakkolwiek się przygotuje, to Majchrowskiego przegada bez problemu. Śmiem twierdzić, że większość z nas tutaj, którzy znają sprawę, bez problemu by wygrała dyskusję z prezydentem i ZIKITem.
No cóż, jutro powinno się sporo wyjaśnić, mam nadzieję, że będą telebimy, kioski, kasy i przyciśnięcie wykonawcy, a Wisła wróci na obiekt na razie przy 2 trybunach, a na 2 pozostałych prace będą trwały.
Odpowiedz cytując
borsuk
Senior Member

Stary 09.08.2010, 00:01
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Basałaj jakkolwiek się przygotuje, to Majchrowskiego przegada bez problemu. Śmiem twierdzić, że większość z nas tutaj, którzy znają sprawę, bez problemu by wygrała dyskusję z prezydentem i ZIKITem.
No cóż, jutro powinno się sporo wyjaśnić, mam nadzieję, że będą telebimy, kioski, kasy i przyciśnięcie wykonawcy, a Wisła wróci na obiekt na razie przy 2 trybunach, a na 2 pozostałych prace będą trwały.
Piotr, prosze Cie. Orientujesz sie najlepiej w tym temacie o czym wszyscy wiedza wiec nie bądź naiwny. Bo nawet nadzieje trzeba na czyms oprzec. Przeciez doskonale znasz historie tej inwestycji i postawe i punkt widzenia inwestora. Ja jedyna nadzieje opieram na tym, ze Basałaj ma konkretne propozycje dla tych amatorow (czyt.: inwestora), ktore uwzgledniaja kontekst polityczny historii tej inwestycji i jego argumenty beda skuteczne w konekscie politycznym a nie racjonalnym, ktory my na forum probujemy prezentowac. A jesli Basałaj ma teraz na głowie skutki odpadniecia druzyny z pucharow (nowy trener, kiepska gra, braki w budzecie) to nie wiem czy bedzie sie mogl odpowiednio skupic nad argumentacja, ktora bedzie w stanie dotrzec do polityka Majchrowskiego.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 09.08.2010, 00:07
Dlatego napisałem: "jakkolwiek się przygotuje". Wiele nie trzeba, a Majchrowski jest pod ścianą - nikt poza Wisłą tego obiektu nie wynajmie, a jak pójdzie info w świat o tym, że Wisła nie bierze stadionu z konkretnych powodów, to Majchrowskiemu odbije się to czkawką, zwłaszcza, że zbliżają się wybory.
No cóż, zobaczymy jutro. Ja mam głęboką nadzieję, że Basałajowi zależy na pozycji i w klubie i klubu, a jeśli on nie wywalczy dokończenia obiektu, to nie zrobi tego już nikt inny - ZIKIT i prezydent ignorują interpelacje i prośby SKWK, w sposób delikatnie mówiąc komunistyczny.
Odpowiedz cytując
borsuk
Senior Member

Stary 09.08.2010, 00:19
Za Wisłą też nie przemawia fakt, że grając poza Reymonta jest w plecy finansowo więc w tym momemncie możliwości ewentualnego "pata" w rozmowie się równoważą. Tę świadomość ma Basałaj ale niestety również Majchrowski. Tu jest potrzebna odwaga ze strony Wisły (o czym kiedyś pisałem) ale na tę odwagę postawienia miasta pod ścianą się nie zanosi. Chyba że się coś zmieniło od czasu wywalenia z klubu ludzi, którzy załatwili sponsora a potem mieli czelność w imieniu Wisły mieć pretensje do polityków, że przez ich gierki poltyczne, Wisła tego sponsora straciła i była w plecy 4 mln. Czy Basałaj wykaze się odwagą i przemyslanym planem negocjajcji uwzgledniajacym argumenty polityczne? Oby. Każde skuteczne działanie powinni jednomyślnie poprzeć kibice. O to też bym się obawiał. Ot taka to Wisła ostatnich czasów...
Odpowiedz cytując
DoggTS
Member

Od: 04.2005

Stary 09.08.2010, 08:02
i kolejny artykul na temat naszego stadionu: gazeta
mam nadzieje ze prezes Basałaj wywalczy coś na spotkaniu z Majchrem...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów